Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ללא ספק זה פולקסווגן .

אבל :

הוא קצר יותר

הדלת מוזרה

בפרונט יש בליטה

מה זה הדגם הזה?

טרנספורטר מוקטן.JPG

טרנספורטר מוקטן 2.JPG

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לדעתי זה כלל לא טרנספורטר אלא איזה הכלאה רומנית, ניתן גם להבחין שהמנוע הוא קידמי כולל הנעה קדמית. מספר פריטים בלבד שנלקחו מטרנספורטר כמו פנסים ראשיים, פגוש קדמי , וג'נטים אפילו הסמל של פולקסווגן מותקן הפוך .

עדי גולדנברג 13399

פורסם

יש שם עוד פריטים שנראים פלקסווגן .

הגריל העליון ,השימשה,ההגה (לא נראה בתמונה).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

זה אולי עבר ליד טרנספורטר

לטרנספורטר מנוע אחור והנעה אחורית לרכב בתמונה הנעה קידמית

מסגרת חלון דלת פינות חדות בVWמעוגל

בקיצור הנה תמונה של טרנספורטר אמיתי

ושהטורקים לא יעבדו עליך

354328.jpg

טראנס.jpg

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

לא על הקרבורטור, אלא ליד הקרבורטור.

במכוניות כאלו המנוע נממצא בדרך-כלל בין הנהג והנוסע, במין בליטה לתוך תא הנוסעים. את רוב הטיפולים במנוע עושים בתוך הרכב.

היו בארץ בשנות השבעים מסחריות מתוצרת הנומג-הנשל, עם מבנה כזה:

מבחוץ:

s_vorn.jpg

ומבפנים:

arma.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אריה זה שזה לא טרנספורטר רגיל (או בכלל) אני יודע ,אני יודע יופי איך נראה טרנספורטר.

בגלל זה פתחתי את השירשור.

בנתיים בפורום אחר ,מישהו (לא ילד) אמר שזה רכב שיוצר בשנות השמונים בברזיל ע"י VW עם מנוע של רכב בשם גול (לא גולף),קידמי קרור מים .

אגב שימו לב שהדוגמא החלודה שאריה נתן יש לה את הבליטה בחזית כמו לרכב בתמונה שלי.

אם תסתכלו מקרוב מעל הגריל יש גם כיתוב פולקסווגן באותיות בולטות (כמו שיש על רוב הרכבים מאחורה).

יש מישהו שיודע להגיד באופן חד משמעי שזה חברה אחרת ? לתת שם של חברה אחרת ?

פורסם
היו בארץ בשנות השבעים מסחריות מתוצרת הנומג-הנשל,

קובי, אתה לא מפסיק להפתיע אותי, איך אתה מסוגל לדבר על הנומג-הנשל בלי לנצל את ההזדמנות הנדירה לדבר על המנוע המיוחד שלו שגם מופיע באוטו אחר קרוב ללבך...

פורסם

המחשבה עלתה במוחי, אבל לא רציתי שיחשבו שאני אובססיבי למותג...

בכל מקרה, ורק בגלל ששאלת (:wink:), המנוע של ההנומג היה מתוצרת BMC, בנפח 1622 סמ"ק - בדיוק אותו המנוע שהותקן ב-MGA MarkII, באוסטין קיימברידג', ובעוד הרבה אנגליות. לכן, היו לפחות 3 MGB בארץ שהותקן להן מנוע כזה במקום ה-1800 המקורי. את המנוע הגדול לא ניתן היה להשיג בארץ, ואילו מנועי הנומג היו זמינים יחסית. לפחות אחת מהשלוש קיבלה מאוחר יותר מנוע בנפח המקורי (זוהי המכונית של סחרוב, למי שמכיר).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
בנתיים בפורום אחר ,מישהו (לא ילד) אמר שזה רכב שיוצר בשנות השמונים בברזיל ע"י VW עם מנוע של רכב בשם גול (לא גולף),קידמי קרור מים .

ה"לא ילד" טעה, אבל הוא נתן לי את הכיוון למציאת התשובה הנכונה:

הדבר הזה נקרא Volkswagen EA489 Basistransporter, והוא רכב נדיר למדי - רק 2600 יוצרו. זה היה נסיון של פולקסוואגן בסוף שנות השבעים לייצר רכב פשוט וקשוח למדינות מתפתחות. הרכב עם מנוע קירור אוויר בנפח 1600 סמ"ק, אבל עם הנעה קדמית. הם ייצרו את השילדות בהנובר, גרמניה, ושלחו אותם לטורקיה, אינדונזיה ומקסיקו. המרכב הושלם ע"י הסוכן המקומי. במקור, VW התכוונו לכך שכל הפאנלים יהיו ישרים ופשוטים לייצור, בלי שטאנצים מסובכים, אבל במקרה של טורקיה, הסוכן השתמש בחלון ופח קידמיים של VW מקורי כדי להשלים את המרכב, ולכן הדמיון.

קצת קישורים:

ולמי שמתעצל לגשת לקישורים, כמה תמונות:

השילדה:

basistransporter_chassis.jpg

הבודי המקורי:

basistransporter_boxy.jpg

ולסיום, הבודי ה"טורקי":

Turkish_basistransporter.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

או קיי ,אז אכן זהו פולקסווגן.

קובי תודה על המידע ,אתה מוזמן לשנות את שם השירשור מטרנספורטר לפולקסווגן .

אני הולך להעביר את הזמן הקרוב באתר שנתת.

אגב ,בהודו ראיתי הרבה מסחריות שלטענתם הם יצור מקורי של מרצדס, עד כמה שידוע לי הנומג שייכת למרצדס ,מישהו יודע אם יש יצור מקומי בהודו של הנומג?

(נקרא שם מטדור)

פורסם

Matador הוא דגם של Hanomag. החברה הזו התאחדה בשנות השישים עם חברת המשאיות Henschel, והתוצאה נקראה כמובן Hanomag-Henschel, ובשם הזה המסחריות שלהם נמכרו בישראל. מספר שנים בודדות אח"כ הם נקנו ע"י מרצדס, שהשתילה מנועי דיזל שלה במקום המנועים של BMC-Austin, וכמובן הלבישה סמלי מרצדס על המכוניות.

לגבי הודו - אני מניח שמרצדס מכרה להם את קו הייצור הישן של המטדור. התמונות שהעלה IL2041 הן כנראה של דגמים שונים של מטדור.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לכל המעוניין , הנמוג כמו שבתמונות עומד שלם בתוך חניה של בית במושב אלישמע בשרון.

הגעתי אליו בגלל חיפושי אחר טרנספורטר - רכב יפה, הבעלים טוען שהרכב במצב תקין

"אלה שרוקדים נראים משוגעים בעיני אלה שלא שומעים את המוזיקה" :turn-l: תבקרו..הסיפור של רכב האספנות הראשון שלי... VW BUS 1978 [url]http://www.wix.com/omergart/nirvw/page-1#!__page-1/my-car[/url]

• תוכן חדש...