Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק 96 עד מתי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתי לדעתכם יפסיקו למכור דלק כזה? הרי גם מדינת ישראל תנסה להיות ירוקה יותר.. ואז אני אצטרך להחליף את הראש מנוע של המיני, או לקנות תוסף עופרת.:?

פורסם

אז נקנה תוסף לדלק.

בהתחשב בנסועה הנמוכה יחסית של רכבי האספנות,זוהי הוצאה בטלה בשישים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מתי לדעתכם יפסיקו למכור דלק כזה? הרי גם מדינת ישראל תנסה להיות ירוקה יותר.. ואז אני אצטרך להחליף את הראש מנוע של המיני, או לקנות תוסף עופרת.:?

לפני שתיים כשעשיתי אוברול למיני ביקשתי שיחרטו בסיס מחוזק לשסתומים ואכן עבור קצת הרבה כסף 750 ש"ח) עשו זאת. כך הבעיה של דל עופרת לא מטרידה את המיני יותר.

שלמה דן גדרון

פורסם
לפני שתיים כשעשיתי אוברול למיני ביקשתי שיחרטו בסיס מחוזק לשסתומים ואכן עבור קצת הרבה כסף 750 ש"ח) עשו זאת. כך הבעיה של דל עופרת לא מטרידה את המיני יותר.

שלום רב.

אנא הסבר קצת יותר מה עשו, מה זה קשור לסוג הדלק,

ואיך זה פותר את הבעיה.

תודה רבה.

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אחד התפקידים של העופרת בדלק (מלבד העלאת האוקטן) היה ליצור שיכבת הגנה על תושבות השסתומים, שאיפשרה להם לעמוד בטמפרטורות הגבוהות של הגאזים השרופים שעוברים דרכם.

במכוניות שמותאמות לדלק נטול עופרת, תושבות השסתומים ("זיצים" בסלנג) עשויות מחומרים מחוזקים ומשופרים.

ניתן להסב חלק מהראשים הישנים לדלק נטול עופרת ע"י כירסום של התושבת הישנה, והשתלת תושבת שעשויה מחומר מחוזק. ההשתלה מתבצעת בד"כ ע"י קירור התושבת החדשה - היא מתכווצת קצת, מוכנסת לקדח שכירסמו עבורה, ואז מתפשטת לאחר שחזרה לטמפרטורת החדר וכך היא נצמדת למקומה.

בתמונה המצ"ב ניתן לראות תושבת שהושתלה לפתח הפליטה במנוע של וולבו:

1421012head2.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

תודה.

ואם כך, ניתן להבנתי להוסיף תוסף שעושה את אותה הפעולה.

כי הרי לא פשוט להוריד ראש ... :lol:

יום טוב

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
תודה.

ואם כך, ניתן להבנתי להוסיף תוסף שעושה את אותה הפעולה.

כי הרי לא פשוט להוריד ראש ... :lol:

יום טוב

אבי נוף.

אבי נכון זה בדיוק מה שעשיתי בשוויץ שם כבר מזמן אין 96

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

משנת 2004 אין יותר עופרת בדלק.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בדף הבית של הפורום יש הפניה למאמרים ראו שם מאמר בנושא.

אף אחד עדין לא יודע אם התוספים עושים משהוא או לא. העופרת משאירה שכבה מיקרונית של עופרת על תושבת שסתום הפליטה ומשמשת כבולם זעזועים שמונע את אכיל התושבת.

בשלב ראשון לאחר הפסקת השימוש בדלק מתוסף בעופרת נשארת חתימת עופרת המכנה "זכרון" שלפי מה שהמומחים אומרים מספיקה ל כ 30,000 ק"מ. רוב רכבי האספנות עוברים מרחק כזה בעשר שנים...

ממה ששאלתי חברים בארה"ב הם לא בדיוק מוטרדים מהנושא ולמעשה מתעלמים מהענין.

באנגליה ואירופה הנושא לא יורד מסדר היום. באנגליה עדין יש דלק עם עופרת בכ- 100 תחנות אזוריות לטובת האספנים.

בכל אירופה וראיתי גם בארה"ב, מוכרים תוספי עופרת.

יש מחלוקת אם התוספים יעשו את אותה העבודה. בשעתו הירחון פרקטיקל קליסיק עשה בדיקה לנושא והמליץ, בשיתוף עם "בריטש מוטור הריטיג' " על סוג אחד של תוסף לשימוש ברכבי אספנות.

משום מה התוספים אינם זולים.

עד כמה שידוע לי אף אחד לא עשה בדיקות של 100,000 ק"מ נסיעה עם דלק נטול עופרת + תוסף ואח"כ פירק ראש כדי לראות מה קורה לתושבות. הסיבה לאי עשיית בדיקה כזו היא העלות הכספית הגבוה.

שלמה דן גדרון

פורסם

באנגליה נעשתה לפני מספר שנים בדיקה בלתי-תלויה ע"י MGOC (מועדון MG), וההמלצה החד-משמעית שלהם היתה על תוסף בשם Valvemaster של חברת Castrol.

במהלך הבדיקה הם גם הורידו ראש של מכונית שנסעה כמה עשרות אלפי ק"מ עם התוסף.

לדעתי, כל זמן שיש 96 בארץ אין צורך להוסיף אותו, אבל כדאי לדעת.

גילוי נאות - אין לי שום קשר ל-Castrol, או ליבואן שלה בארץ (אם יש כזה).

castrolleafletfront.JPG

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

חברה, עזבו את המכוניות האספנות- ככל הידוע לי, בלא מעט אופנועים (החדשים, לפחות יחסית) יש את הבעיה הזו, ואף יותר חמורה- אני שמעתי דווקא על המנוע, ש"הלך" בגלל, שהשתמש בדלק הלא-נכון, ומהר מאד- עוד בתקופת האחריות, והחברה ניסתה (וכנראה בצדק מסויים) להתנער מהאחריות! גם אופנוע שלי עובד על 96, וזה "קצת" מטריד אותי...:| אני לא מדבר, כמובן, על עוד 2 מכוניות שיש לי- הן, לפחות, באמת נוסעות/ייסעו 100 ק"מ לחודש במיקרה הטוב.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...