Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הקיץ הגיע ואיתו הבעיות האופייניות לחום לזיעה ולבטיחות, ולכן כמה כללים שיעזרו לכולם לעבור את הקיץ בשלום ולעלות לי-ם בביטחה.

הכלל הראשון והחשוב מכל היה מודע לרכבך, הכר את המערכות העיקריות, וטפל בהם לפני בוא התקלה.

לפני היציאה לדרך רצוי כמה ימים קודם יש לבדוק:

1. צמיגים, כל סימני יובש של הצמיג, שחיקה מוגזמת, בליטות לא רצויות, צריכות להגיד דבר אחד-החלף צמיג, צמיג בלוי הוא סכנה בטיחותית ועלול להתפוצץ! החום הנפלט מהכביש מעלה את הלחץ הפנימי שלו והצמיג יתפוצץ בנק' החלשות שלו!

2. מערכת הקירור או הרדיאטור, המערכת הזו חייבת להיות במצב מושלם, משאבת מים תקינה שאינה נוזלת, מקרן אטום וללא דליפות, מכסה אוטם עם קפיץ תקין בעל לחץ פנימי על פי הוראות היצרן. צינורות הגומי המובילים את המים חייבים להיות שלמים אטומים וסגורים היטב עם באנדים (חבקים בעיברית). נוזל קירור מאיכות טובה! מים במקרה הזה עלולים להזיק!

3. רצועות מנוע. על הרצועות להיות תקינות ומתוחות על פי ההוראות של היצרן, רצוי לשמור כמה רצועות ספר ברכב למקרה חרום.

4. כיוון מנוע, מנוע שכיוון ההצתה שלו לא נכון יתחמם ויצלצל!

5. לפני היציאה ממש יש לבדוק נוזלים, שמן, מים, שמן ברקס ותקינות המערכות החשמליות, יש להצטייד בפיוזים ספר, כלי עבודה בסיסים ומים לשתייה, יש לבדוק כי ברכב אין צעצועים של הילדים, כדור, או כל דבר העלול למצוא עצמו מתחת לדוושות, וששטיח הגומי מונח במקום בצורה טובה ואינו מפריע למהלך הדוושות.

6. סגנון הנסיעה, לצורת הנהיגה ברכב יש השלכות גדולות על תקינות הרכב ושמירה על שלמותו. יש לעקוב תדיר אחרי חום המנוע רעשים חשודים, וריח לא מוכר, פליטת עשן מוגזמת ותחושות הנסיעה...

בעליות יש להקפיד על הילוך נמוך, מהירות ממוצעת של 70-80 בהילוך שלישי תשמור על סיבובי מנוע סבירים ולא תאמץ את המנוע, יש לנצל את הישורות והירידות לגלישה ללא גז בהילוך הכי גבוה בכדי לצנן את המנוע, במידה ומבחינים כי חום המנוע מתחיל לעלות אין לחכות לדקה התישעים, אלה לעצור בצד בביטחה ולצנן את המנוע!

7. נהיגה על פי כללי הנהיגה, תישמור על כולנו.

8. ברכב עצמו יש לשמור על איוורור נאות, שתיה של מים מרובה ועירנות בנהיגה, חשוב לעצור מדי שעה וחצי להתרעננות קלה!

אני מצפה לראות את כולם בריאים ושלמים בי-ם ביום שישי-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ערב טוב

תודה על המידע, זה באמת חשוב לכולם לדעת.

שאלה שנשאלת הרבה במצבי חום גבוה של המנוע, מה לעשות.

כתבת:

"מתחיל לעלות אין לחכות לדקה התישעים, אלה לעצור בצד בביטחה ולצנן את המנוע! "

לא יודעים מה הדרך הטובה והבטוחה ביותר לצנן את המנוע.

מה אתה אומר?

תודה

נתי

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

מיד כאשר מזהים כי חום המנוע עולה מעבר למה שמקובל ברכב, יש לעצור בצד, להמתין כמה שניות בניוטרל על מנת לספק למערכת אפשרות לצנן ללא מאמץ של המנוע, ואז לכבות מנוע ולהמתין זמן מה, אין לפתוח מכסה רדיאטור במצב זה! לאחר זמן סביר יש להניע שוב את המנוע ואז בזהירות ובעזרת סמרטוט יש לפתוח את המכסה ולהוסיף נוזל קירור במידה וצריך...למכסה שני שלבים בפתיחה, יש לסובב קצת, לתת ללחץ להשחרר ורק לאחר שהלחץ שוחרר יש לפתוח למצב מלא-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כאשר עוצרים ואפילו בניוטרל אמנם אין עומס על המנוע אך זרימת האוויר יורדת משמעותית ואז הטמ"פ עולה.

אולי נכון יותר להמשיך בנסיעה במהירות נמוכה (כמובן בהנחה שזאת לא עלייה) ואז מנצלים גם את זרימת האוויר בלחץ לקירור מהיר יותר.

במכוניות בהם קיימת מערכת חימום לחורף ניתן להעביר את הבורר למצב חימום ולהפעיל את המאוורר, הדבר מוסיף מים בטמ"פ נמוכה בהרבה למערכת הקירור והרדיאטור הפנימי משמש כמעביר חום נוסף לקירור.

כמובן הנוסעים יוצאים מהתרגיל הזה מבושלים, אך מה זה חשוב העיקר הבריאות של הרכב כמובן.

רעיון שנוסה בהצלחה רבה

נתי

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

אני הייתי עושה עוד משהו .במידה וקיים ספק דואג קודם לנסיעה שיהיה ברכב כמה בקבוקי מים ,במידה ומזהים התחממות יתר

עוצרים בצד לא מכבים מנוע ומתיזים מים על הרדיאטור במידה ונשארו מים אפילו מעט הטמפרטורה תרד.

במידה ואנחנו בטוחים שמערכת הקרור תקינה אבל בשל החום והפקקים של היום הרכב בכל זאת מתחמם הייתי מציע את הפיתרון הזול והפשוט הבא :לחבר משאבה נוספת למיכל המים של השמשות כמובן עם לחצן הפעלה נפרד, להתקין צינור עם מתזים(מתז גינה מעולה) לפני הרדיאטור וההמשך ברור .השתמשתי בעבר בשיטה זו במרוצים וזה עבד טוב מאד והציל כמה מנועים.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
אני הייתי עושה עוד משהו .במידה וקיים ספק דואג קודם לנסיעה שיהיה ברכב כמה בקבוקי מים ,במידה ומזהים התחממות יתר

עוצרים בצד לא מכבים מנוע ומתיזים מים על הרדיאטור במידה ונשארו מים אפילו מעט הטמפרטורה תרד.

במידה ואנחנו בטוחים שמערכת הקרור תקינה אבל בשל החום והפקקים של היום הרכב בכל זאת מתחמם הייתי מציע את הפיתרון הזול והפשוט הבא :לחבר משאבה נוספת למיכל המים של השמשות כמובן עם לחצן הפעלה נפרד, להתקין צינור עם מתזים(מתז גינה מעולה) לפני הרדיאטור וההמשך ברור .השתמשתי בעבר בשיטה זו במרוצים וזה עבד טוב מאד והציל כמה מנועים.

דורון העלה את הנקודה ואני ארחיב אותה, כאשר מקררים את הרדיאטור, או כאשר מוסיפים מים/נוזל קירור למנוע חם, חייבים לעשות את זה כאשר המנוע עובד ויש סירקולציה של מים (אפשר לירראות זרימה של מים ברדיאטור).

אם פותחים את הפקק חובה לעשות את זה בזהירות, ע"י סמרטוט שיכסה את הפקק לגמרי ולסובב בעדינות את הפקק תוך כדי הפאלת לחץ עליו כלפי מטה. ה"סוד" הוא לתת ללחץ להישתחרר בצורה מבוקרת. ברגע ששומעים צליל של אוויר יוצא (פסססססס ;)) יכול להיות שיצאו טיפה מים חמים או קיטור (ובגלל זה הסמרטוט) עוזבים את הפקק ולא מסובבים אותו יותר, אם סובבתם יותר מידי את הפקק ומתחילים לצאת מים ולחץ ואתם ניבהלים תמיד ניתן לילחוץ על הפקק וליצור לחץ נגדי וליסגור את המערכת ולנסות שוב. כל זה תקף כל עוד הפקק לא ממש יצא מהמקום.

כמו כן "שיטה" יעילה להורדת חום של מנוע שסובל מהיתחממות היא ליפתוח את כל החלונות של האוטו, ולהפעיל את האיורור על "אוויר מבחוץ" ואחרי זה לכוון את המאוורר שלמהירות הכי גבוהה. אחרי כל זה, שנהנתם מאוויר בטמפ' סבירה יש להעביר את בקר הטמפ' להכי חם. זה יפתח את המעבר של המים לרדיאטורים שנימצאים בתא הנהג ויעזור בפיזור החום. אפשר לעשות את זה גם כשהרכב עומד.

קיץ קל ונטול "קורבנות"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

את התשובה לשאלה יש לחלק לדעתי לכמה חלקים לפי סוג הקירור (אויר/נוזל), לפי מיקום המנוע (קדמי/אחורי), ולפי מהות התקלה.

במנועים עם קירור נוזל ומנוע קדמי, גלישה בניוטרל תסייע אם יש בעיה במניפה (למשל רצועה קרועה) או מחסור חלקי בנוזל. אם הבעיה במשאבת המים או שאין נוזל כלל, כדאי לעצור ולכבות את המנוע מה שיותר מהר, למרות הסכנה שמנוע חם "יתפס". אותו דבר נכון לגבי בעיות אחרות כמו פאקונג ראש פרוץ או אבדן שמן חמור. המשך הנסיעה רק יחמיר את הנזק.

במנועים עם קירור אויר והנעה ישירה למניפה (כמו האמי 8 למשל), דווקא עצירה בצד עם מנוע עובד בסרק-גבוה תורמת לקירור כי המניפה עובדת אבל המנוע לא בעומס. זה בהסתייגות שבמנועים כאלה קשה לזהות התחממות, וטמפרטורת העבודה שלהם מאוד משתנה גם באופן נורמלי.

במכוניות עם רדיאטור, אפשר בנוסף לעצות שניתנו, גם לעצור בצד עם מנוע מונע, ובמידה ומשאבת המים עובדת, להתיז מבחוץ מעט מים על הרדיאטור (מבלי להרטיב את המנוע עצמו). זה תורם רבות להורדת הטמפרטורה במצנן.

נמרוד

פורסם

דורון , הרעיון שלי דומה לשלך אך יותר פשוט , פיצול צינור היציאה של המשאבה הרגילה בעזרת T והעמדת הצינור המופצל בכיוון ירי לרדיאטור.

אפשר לשים דיזת - בסוף בצינור לפיזור מלא של המים.

• תוכן חדש...