Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מזה שכרגע יש ברשותי רכב מסוג אאודי 80, שנת יצור 86 עם גיר אוטומט.

למרות בעיות אינסופיות ברכב, אני מת עליו, פשוט קשה לי להיפרד ממנו לא משנה מה.

וכל פעם שאני מחליט למכור אותו, אני לא מסוגל (זה לא משנה שאף אחד לא רוצה לקנות).

בכל אופן, התחלתי לשאת עיני לכיוון הדגמים היותר חזקים (או לפחות אלו בעלי מערכת ההנעה הכפולה), בארץ כמעט ואין אקזמפלרים ואלו שיש, יקרים באופן מופרך.

משוטטות באיביי גרמניה, נתקלתי בכמה אקזמפלרים משנים אלו (82-86) בעלי מנועים טיפה יותר חזקים (66-88 קוו"ט) והנעה כפולה, המחירים אגב, בריצפה (לא יותר מ100 יורו).

וחשבתי על לקנות רכב כזה. מחיפוש בפורום, ומקישור למשרד התחבורה או האוצר, הבנתי שרכב שנמצא יותר משנה על הכביש לא ניתן לייבא, הבעיה שהרכב גם לא אספנות, אבל, נזכרתי בבחור שרשום פה בפורום שיבא ניסן לפני תקופה קצרה, והרכב לא היה בן שנה (יותר), אז כנראה הדבר אפשרי.

אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקומות ואנשים שיוכלו לספק יותר מידע או לעזור בנושא.

נ.ב.

כמה יכולה לעלות הובלה מגרמניה באם אחליט לעשות את זה?

פורסם

אפשר לייבא רכב בייבוא אישי אם הוא עונה על אחת מההגדרות הבאות:

1. רכב עד גיל שנתיים.
  2. רכב עד גיל 4 שנים, כשהמייבא הוא תושב חוזר.
  3. רכב אספנות, מעל גיל שלושים (נכון לעכשיו, שנת 1977 ומטה).

לכן, אין לך שום אפשרות חוקית לייבא כרגע לישראל רכב שיוצר בתחילת שנות השמונים. תצטרך לחכות כמה שנים...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

סליחה אם אני מעיק בעניין.

ואם הרכב לא יעלה על הכביש, ישמר במחסן עד לגיל 30?

או שחד וחלק, רכב שאינו בן 30 לא נכנס את שערי הארץ?

זאת פשוט הזדמנות נהדרת, ואני לא מאמין שאמצא רכב כזה בשנת 2016.

פורסם

זה חד וחלק. לא תוכל לשחרר אותו מהמכס, תשלם קנס, והוא יוחרם וימכר לייצוא בלבד.

הדרך היחידה להכניס רכב צעיר יותר לארץ היא בתור תייר, לתקופה של חצי שנה, עם אפשרות לחצי שנה נוספת - וזהו.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

מה דעתך על הרעיון הבא:

הסב את הרכב שלך לגיר רגיל, במקום ההרפתקאה המפוקפקת ליבא משהו שאי אפשר, תעשה מעשה.

היתרונות:

1. הרכב יהיה זריז יותר, מהיר יותר, וחסכוני בדלק.

2. הוא ישאר האוטו שאתה מכיר ואוהב, אבל יהיה נוח יותר, שקט יותר, ותוכל להינות מהמנוע בצורה טובה יותר.

3. לא תהיה פגיעה במקוריות של הרכב, ואם תוכל להתאים גיר חמישה הילוכים בכלל שיחקת אותה.

4. ההסבה פשוטה ולא יקרה, בטח זולה מהאופציה השניה.

כך תוכל להינות מרכב קצת שונה ממה שהיה לך, וכאשר תירצה למכור אותו תמיד ימתין לך הקלינט הבא שידע להעריך את השינוי-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אופציה שבהחלט נשקלת ונשקלה בעבר.

ירדתי מהרעיון בעבר שלא ניתן להתאים גיר 5 הילוכים (לפחות כך אמרו לי), מהאינטרנט ומהיצרן הבנתי שלדגם היה גיר ידני גם עם חמישה הילוכים, כל שנותר לי הוא למצוא אחד.

פורסם

האופציה היחידה להכניס רכב משנות ה80 לארץ היא באמצעות עולה חדש.

החסרונות: לא תוכל לרשום את האוטו על שמך במשך 5 שנים, לא תוכל לנהוג בו באופן חוקי בישראל.

היתרונות: תשלום מסים מופחת או פטור מוחלט.

לפרטים נוספים באתר המכס:

http://www.mof.gov.il/customs/oleh.htm

פורסם

המדינה מעוניינת שצי הרכב יהיה צעיר ככל האפשר - מכוניות חדשות הן בדרך-כלל בטוחות יותר ומזהמות פחות.

לכן, המדינה לא מעוניינת שיתחילו להביא לכאן גרוטאות מארופה, והכבישים יהפכו ל"פח הזבל" של המדינות המתקדמות.

יש יוצאים מן הכלל - למשל תושב חוזר, שקנה לשימושו רכב במדינה בה הוא שהה, או עולה חדש שיכול להביא כמעט מה שהוא רוצה, וכמובן גם אספני רכב קלאסי, שיכולים לייבא רכבי אספנות.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...