Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שמי יוסי, בקרוב בן 19, מאז שנולדתי אבא שלי הכניס לי את שיגעון המכוניות לראש, וכמו חלק מאיתנו משום מה אני חובב איטלקיות מושבע, אבל איטלקיות זקנות שכבר עברו דבר או שנים בחיים שלהם ולכן אני צריך את עזרתכם.

אני יודע שהם לא בדיוק רכבי אספנות אבל משום מה הם כן נחשבים כאלה, רציתי לקבל את כל הפרטים שאפשר לגבי 3 המכוניות הבאות-

אלפא רומאו ג'ולייטה

אלפא רומאו 75

לנציה דלתא

איזה מנועים ודגמים שווקו כל אחת מהמכוניות האלה, שנתונים, בעיות נפוצות, בכמה פחות או יותר המכוניות האלה נסחרות וכמה קשה למצוא אחת?

אני מאוד חדש בעניין ואני יודע שזה דורש הרבה סבלנות, ידע ומזומנים- לכן אני לא רוצה להכניס סתם את הראש למיטה חולה, אלא רוצה לדעת קודם כל מה המחלה אם יש לי אלייה תרופה בכלל...!

תודה מראש לכל העונים והעוזרים!

פורסם

ג'ולייטה לא רכב אספנות?!?! -אם היא לא- מה כן???

לגבי האחרות- אל תדאג, בבוא הזמן גם הן יהיו, וגם היום נחשבות אצל חלק מהאנשים ל"קלאסיקה מודרנית".

לצערי, חוץ מלעודד- אין לי מה להוסיף, אני לא מומחה לאיטלקיות...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ככלל,אלפא 75 וגולייטה הן תאומות זהות. אלפות בנשמתן עם הצליל הנכון ועם הקושי הידוע באחזקתן. תהיה זקוק למוסך אמין ומקצועי שיודע גם להשיג להן חלפים (יש מספר כאלו) וגם ללא מעט מצלצלין שכן הן אינן זולות לאחזקה. מופיעות בדגמי 1600 או 1800 או 2000.

כדאי שתיכנס לפורום מועדון אלפא IAROC.

הדלתא היא אחות למשפחת פיאט (ריתמו-רגטה-חולקת מכלולים גם עם חלק מדגמי אונו). ככל שמדובר בדגמי 1300/1500 סמ"ק אין כל בעיה אמיתית לתחזקן.

דגמי 1600 הספורטיביים לכל סוגיהם (וכמובן ה HF) דורשים גם הם הבנה ומוסך שמכיר אותן היטב.

לא הייתי ממליץ על אלפא כנ"ל או דלתא שאינה 1300/1500 כרכב ראשון לנער שעוד לא הספיק לצבור ניסיון בנהיגה ובאחזקה ושאין לו מקור הכנסה נאה.

אגב,רכב נאה אחר שקל יחסית לתחזקו בתנאי שמוצאים אחד שמור הוא הלנצ'יה פריזמה 1300/1500 (זהה מיכנית לדלתא). יש להקפיד על מערכת קירור תקינה ומפלס שמן תקין.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ישנה ג'וליה אחת למכירה כרגע ביד 2 שניראת לפחות חיצונית ברת הצלה.

לגבי האיטלקיות, הן לא מומלצות לשיפוץ ראשון, כיוון שהעבודה עליהם מצריכה לא פעם בעלי מקצוע מומחים לתחום, הן מסובכות יחסית למשפץ מתחיל ובנוסף לכל, הנהג והמשתמש ברכב, צריך לדעת דבר או שתים במכונאות גם ביום יום...

מומלץ לעשות צעדים ראשונים בתחום ברכב מוכר ואמין יחסית שיש לו חלקי חילוף רבים ומגוונים, ללמוד לאט את נושא האספנות ורק אח"כ להכנס להרפתקאה איטלקית.

לשאלה עצמה, הבעיות המרכזיות של הרכבים שציינת הן ולא על פי הסדר: גוף נוטה לחלודה, בעיות חשמל כרוניות, רגישות לנוזלי הקירור ולכן מערכת הצינון של הרכב קורסות לא פעם, רגישות בבולמים הקדמיים ונק' החיבור לגוף, רגישות לדלק בעבר שהשאירו משקעים מרים גם היום, ובעיות כיוון ותאום מנוע. רכב שמור שטופל ביד מומחה יתן תמורה מצויינת גם באמינות וגם בנסיעה אבל אין רבים כאלה! רכב ישן שעמד זמן רב יצטרך יד אוהבת מאוד, כיסים עמוקים, וידע נרחב בתחום-מומלץ לפנות לפורם אלפא לקבלת נתונים והסבר מלא-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ג'ולייטות יקרות מאוד בארץ כפי שהבנתי (ואני לא מבין בהן הרבה)

75 ניתן למצוא בעיקר במנועים 1.6 עד 2.0.

כפי שזכור לי בעיות מיוחדות אין להן (כמו חלודה וכו'), המנועים סה''כ דיי אמינים.

לנצ'יה דלתא יש כמה בודדות בארץ.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עם על הכבוד הראוי לאיטלקיות, אני חולה עליהם ואולי מתי שהוא תהיה לי אחת.

אני לא ממליץ לך בתור רכב ראשון להתעסק איתן, ובעיקר אם זה יהיה הרכב היחיד שלך,

הרכבים האלו קשים ויקרים מאוד לאחזקה והרבה מהן עברו לא מעט ידיים, בעיקר אצל צעירים שלא טיפלו בהם כמו שצריך מחוסר מזומנים. לכן, רוב הרכבים לא במצב מזהיר.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

במידה ותמצא אלפא סוד

מנוע הבוקסר אמין יותר ומעבר להחלפת משאבות מים ותחזוקה קפדנית .

תקבל תמורה מהנה לנסיעה ולשמיעה ביחס להשקעה .

• תוכן חדש...