Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע הנוכחי שיש לי בוספה אינו מתאים, לא לוספה (באדי של ראלי 180 מנוע של px 200) ולא לרישיונות.

מה אני צריך כדי להחליף מנוע בצורה חוקית שתתקבל ע"י משרד הרישוי.

האם אני צריך שלמנוע יהיו רשיונות או מספיק לוחית רישוי של הכלי ממנו ירד (במקרה של מכירה ללא רישיונות בזיכרון דברים).

תודה!

פורסם

יש בלוח יד שניה מס' ווספות לפירוק למכירה, אני לא יודע להגיד לך לגבי הפרוצדורה אבל יתכן שאחד המנועים יתאים לך בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אכן יש מספר וספות למכירה ואפילו רק מנועים ואפילו בדיוק כאלה כמו שאני צריך.

השאלה הקריטית היא נושא הפרוצדורה מה עליי לודא מבחינה בירוקרטית כדי לעבור את התהליך.

פורסם
המנוע הנוכחי שיש לי בוספה אינו מתאים, לא לוספה (באדי של ראלי 180 מנוע של px 200) ולא לרישיונות.

מה אני צריך כדי להחליף מנוע בצורה חוקית שתתקבל ע"י משרד הרישוי.

האם אני צריך שלמנוע יהיו רשיונות או מספיק לוחית רישוי של הכלי ממנו ירד (במקרה של מחירה ללא רישיונות בזיכרון דברים).

תודה!

היי

מה הכוונה "מכירה ללא רשיונות בזכרון הדברים"?

האם יש או אין רשיונות בפועל?

להבנתי, אם מצויין בזכרון דברים שאין רשיון - הפירוש הוא שאין רשיון.

לא נראה לי שניתן חוקית להעלות את המנוע לכביש.

בברכה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

במידה ויש רישיונות אז הכל נשמע פשוט ובעיקר חוקי, יש המון וספות עם מנוע פוטנציאלי בלי רישיונות, תקין?

פורסם

כדי להחליף מנוע או לשים את הקיים ברשיונות אתה צריך "שטר מכר" למנוע. שטר מכר יכול להוציא לך מוסך לאחר בירור בעלות לגבי הכלי או המנוע שאתה מתכוון לשים והם לא עושים את זה אלא אם אתה חבר טוב של מישהו שם. אם הרכב/וספה ממנה ירד המנוע מורדת מהכביש זה הרבה יותר פשוט. אם קנית וספה שלמה בזכרון דברים מהבעלים שהיא רשומה על שמו גם לא אמורה להיות בעיה בכלל, אם יש ניירות של הכלי אפשר מיד להוציא שטר מכר.

פורסם

כדי להחליף מנוע או לשים את הקיים ברשיונות אתה צריך "שטר מכר" למנוע. שטר מכר יכול להוציא לך מוסך לאחר בירור בעלות לגבי הכלי או המנוע שאתה מתכוון לשים והם לא עושים את זה אלא אם אתה חבר טוב של מישהו שם. אם הרכב/וספה ממנה ירד המנוע מורדת מהכביש זה הרבה יותר פשוט. אם קנית וספה שלמה בזכרון דברים מהבעלים שהיא רשומה על שמו גם לא אמורה להיות בעיה בכלל, אם יש ניירות של הכלי אפשר מיד להוציא שטר מכר.

הדברים שכתבת אינם מדויקים!!!

1. שטר מכר למנוע לא חייב להוציא מוסך.כל אחד יכול לתת שטר מכר בלי קשר לחברים.

פורסם

הדברים שכתבת אינם מדויקים!!!

1. שטר מכר למנוע לא חייב להוציא מוסך.כל אחד יכול לתת שטר מכר בלי קשר לחברים.

התכוונתי כאשר אין ניירות בכלל ולא ידוע מי בעל הרכב ממנו ירד המנוע.

בכללי כל בעל עסק למכירת חלפים/מוסך יתן שטר מכר על מנוע שנקנה ממנו שזה בעצם שטר בעלות על המנוע ומוכיח שהוא לא נגנב ורשומים בו פרטי הרכב ממנו הוא ירד.

פורסם

אגב אופציה נוספת, היא לקנות מנוע קומפלט מחו"ל אחרי אובהול מלא, ניתן למצוא אצל כל חברה שמתמחה במכירת חלקים לווספה ובמפתיע המחירים לא בשמיים ואם מקזזים את עלות השיפוץ למנוע אלמוני בארץ, המחיר ניראה יותר ויותר אטרקטיבי. ויש גם כאלה שקיבלו פילפל..

בררתי לגבי שטר מכר, מוסך שהוסמך לפרוק חלקי רכב רשאי לתת לך שטר מכר עבור מנוע שהורד מווספה לפירוק, אחרי בדיקה של המוסך, ברר אצל מוסך כזה וסכם איתו שאתה מביא את הכלי לפרוק, אחרי שקיבלת הסכמה והתחייבות לקבלת שטר המכר הבא את המנוע אליו הנ"ל יוציא לך תעודה ושטר מכר, התקן את המנוע גש למשרד הרישוי לשנות את המנוע ברישוי הווספה (יש מוסכים שנותנים זאת כחלק מהשרות) והופה לטסט-רן

דוגמא למנוע מארה"ב:

http://www.scomo.net/product_info.php/cPath/50_198_200/products_id/2811

ויש יותר זולים, אגב בשיחה עם נציג החברה ששמע שההזמנה לישראל, ירד המחיר לדיל טוב יותר, ואם יש לך מישהו בחו"ל שיכול לגשת למקום תהיה ירידה נוספת-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...