Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני קרוב לרכוש רכב אספנות והיו לי מספר לבטים ומספר מועמדים.

הכי קרובות לליבי היו הפורד קפרי והפורשה 914 אני יודע ששניהם מכוניות בעלות אופי שונה לחלוטין.

אני רוצה קצת חוות דעת ממישהו שהיה לו את הרכב או שעדיין יש לו,

הייתי רוצה לדעת קצת על התנהגות כביש

אחזקה, חלקים, מוסכים וכו,

כל מידע יתקבל בברכה,

תודה רבה

אריאל

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

הרבה אנשים עם 914 אין כאן...

להגיד לך שזה אוטו טוב? קשה לי להגיד, כי תלוי במה שתימצא. וכאן בארץ ההצע מצומצצם ביותר. זו שאני נסעתי עליה היתה ממש רקובה עד היסוד ורופסת לגמרי.

בגדול זה אחלה אוטו, מנוע של VW, אם מדובר בדגם עם ה 4 צילינדרים. אם אתה מוצא אחת עם 6 צילינדרים זו אופרה אחרת, מנוע פורשה, עם כל הפלוסים והמינוסים.

בגדול ה914 נוטה להרקב בסביבות המנוע ואזורי השילדה המרכזיים. בדיקה פשוטה שעליך לבצע היא להסיר את הגג, ליבדוק את מרחק הדלתות מהקורות, לבקש ממישהו לשבת באוטו וליראות כמה הדלת מיתקרבת למשקוף. אם זה פחות מ"מ אחד זה תקין.

כשאני ראיתי את ה 914 המרחק בין הדלת למשקוף האחורי היה כמעט ס"מ... כשאחי היתיישב בה אי אפשר היה ליפתוח את הדלת (אחי שוקל 60 ק"ג וגם זה אחרי ארוחה טובה;))... אני לא רוצה לתאר את קולות האנקה שהשמיע האוטו...

המערכות של האוטו הזה לא מורכבות וניתן לטפל בו לבד, קח בחשבון שלכל שטות הכי קטנה אתה צריך להרים את האוטו ...

לגבי הקפרי, אני מאמין שעוד רבות ידובר עליה, ויש כאן אנשים שמבינים יותר ממני בקפרי, אז זכות הדיבור אלהם...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

redbaron is right . but he forgot to tell you that the handling of this car is amazing

i had the 2 liter v4 lack some power , but the 50\50 weight distribution and the amazing wheel makes it a true go cart.

this car with 140hp+ is amazing machine

not easy to work on the engine because of the tight space in the engine

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אריאל שלום,

לגבי חלקים, אתה יכול להתרשם מהמחירים כאן: http://www.pelicanparts.com/catalog/shopcart/9144_catalog.htm

כתבות טכניות ואחזקה:

http://www.pelicanparts.com/914/914tech_articles.htm

פורום לשאלות:

http://forums.pelicanparts.com/forumdisplay.php?s=&forumid=7

Pelican הוא אתר מאד מאד מקצועי ומקיף, ובטח תוכל לקבל תשובות טובות יותר מבעלי נסיון שם מאשר מ "שמעתי ש" כאן...

ממליץ לך גם לפנות בפרטי לחיים שהוזכר קודם ולהתרשם מנסיונו.

לגבי מוסך בארץ, אפשר "להתאבד" במוסך המרכזי של היבואן או לפנות למוסך תמיר בפתח תקווה, מומחה לפורשה ומטפל ברוב האקזמפלרים שמסתובבים בארץ.

למידע נוסף אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי או כאן.

פורסם

בתור בעלים גאה של קפרי אני חייב להמליץ על הקפרי,

הפורשה 914 לטעמי מכוערת בטרוף, הקפרי לעומת זאת יפהפיה עם אופציות שיפור אין סופיות,

לגבי חלקים, אם אתה קונה קפרי עם מנועי 1600/2000 החלקים המכאניים זהים לחלוטין לסיירה מה שאומר שהם כמו זבל,

לגבי הגיר אם יש לך 5 הילוכים גם הוא יהיה זהה לסיירה,

לגבי שאר נפחי המנועים די קשה למצוא חלקים בארץ אבל בחו"ל ממש פשוט,

בכלל כל חלק יהיה יותר פשוט למצוא לקפרי מאשר לפורשה.

לגבי הנסיעה ממש תענוג לטעמי והאמינות מוחלטת.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מצטרף להמלצה. כחובב נהיגה וחולה הגה מושבע, נהגתי בשתיהן. הפורשה (אם מישהו מתעקש באמת לקרוא לה כך) פחות נעימה לנהיגה, ומזכירה יותר חיפושית ללא אופי! הקפרי נמר בעור של כבש, מהנה לנהיגה ובידיים נכונת הרבה יותר מתקשרת וספורטיבית....יש רק פורשה אחת ...בעצם 911 - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הפורשה 914 לטעמי מכוערת בטרוף,

אופיר

על טעם ועל ריח... היופי בעיני המתבונןן.. וכו'..

אם אתה קונה קפרי עם מנועי 1600/2000 החלקים המכאניים זהים לחלוטין לסיירה מה שאומר שהם כמו זבל,

אופיר

אתה אמרת! 8)

נהגתי בשתיהן. הפורשה (אם מישהו מתעקש באמת לקרוא לה כך) פחות נעימה לנהיגה, ומזכירה יותר חיפושית ללא אופי!

כמו שכתבתי קודם, לא הייתי מסיק על אופי הרכב מנהיגה אקראית על רכב אחד או שניים שמסתובבים בארץ ומי יודע מי טיפל בהם ועד כמה נאמנים למקוריות! הייתי מחפש מבחני נהיגה "קצת" יותר מקצועיים, מגרמניה או ארה"ב.

יש רק פורשה אחת ...בעצם 911 - רן

עכשיו אנחנו מתחילים להסכים8)

פורסם
מצטרף להמלצה. (אם מישהו מתעקש .יש רק פורשה אחת ...בעצם 911 - רן

what about 928??x

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

חג שמח. היה לי בעבר פורשה 914 4 צלינדר 2100. הרכב מהנה מאוד ואחזקתו קלה כמעט כמו חיפושית, למעט חלקי פח ועוד כמה חלקים מכניים, אך ניתן להשיג הכול. הרכב נימכר לבחור בי-ם שקנה עוד אחת צהובה עם מנוע 1700 הזרקה.

פורסם

קשה להשוות בין מכונית ספורט למכונית קופה שמבוססת על מישפחתית די בינונית(קורטינה).

ל 914 יש מנוע מרכזי והתנהגות כביש מעולה,כשלרועץ עומדים לה רק תיפעול גיר סרבני ומנוע שקטן על שילדתה.

ברור שלאחזקה הקפרי קלה ופשוטה בהרבה,אך קשה להשוות בין השניים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חג שמח. היה לי בעבר פורשה 914 4 צלינדר 2100. הרכב מהנה מאוד ואחזקתו קלה כמעט כמו חיפושית, למעט חלקי פח ועוד כמה חלקים מכניים, אך ניתן להשיג הכול. הרכב נימכר לבחור בי-ם שקנה עוד אחת צהובה עם מנוע 1700 הזרקה.

היתה בי-ם אחת בצבע כחול חציל, היא עלתה באש בנסיבות הדומות להתאבדות אחיותיה החיפושיות, כניראה שהמנוע לא משביח גם שהוא עובר שכונה....אני נהגתי עליה כשהיתה במצב טוב יחסית ועדיין קשה היה להשתחרר מההרגשה שזו פורשה לעניים ומאותגרי נהיגה...סורי אבל זאת דעתי -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

נתחיל מזה שאני יכול להבטיח לך שאם תקנה 914 אז תהנה מכל נסיעה. זה רכב מדהים עם התנהגות כביש טובה בשל המנוע המרכזי.

הוא נחשב לרכב ספורט אבל אל תצפה למכונית מירוץ - כל רכב ליסינג מודרני ממוצע יסע יותר טוב ממנו. המנוע (לי היה 1700) כשהיה בשיאו לא נתן מה שמנוע מודרני רגיל נותן. לעומת זאת ה-914 הוא רכב קל (אפילו קל מאוד) עם חלוקת משקל 50:50 לכן מהנה מאוד לנהיגה, נוסע טוב אפילו יחסית למכוניות חדשות - בוודאי הרבה יותר טוב מהרבה מכוניות בגילו.

אני מאוד אהבתי את יופי הרכב (למרות שיש כמה בתגובות שלפני שחושבים שהוא מכוער) ומספיק לראות את התגובות של אנשים בכביש תוך כדי נסיעה - אף אחד לא נשאר אדיש לרכב הזה (במיוחד כשנוסעים עם גג פתוח). האמת שהוא לא דומה לשום דבר אחר, במיוחד לא לשום פורשה ובטח שלא לחיפושית.

התחזוקה מאוד פשוטה מכיוון שהמנוע הוא VW והוא מאוד פשוט וניתן לעשות כמעט הכל לבד. יש שפע מדהים של חלפים ב-ebay ובתור מישהו שביקר הרבה בארה"ב היה לי הזדמנויות להביא הרבה דברים (אפילו דש בורד) בחזרה.

נקודות נוספות לשים לב אליהם שלא הוזכרו קודם:

- מערכת הזרקה שעושה הרבה בעיות, בדרך כלל מוחלפת בצמד קרבורטורים (שים לב מה מורכב ברכב)

- הבוקסות בידית ההילוכים ובמוט המקשר לגיר נשחקות וגורמות לגיר מאד קשה לתיפעול אם לא מטפלים.

- חומצה שיוצאת מהמצבר גורמת לחלודה מתחת למצבר ולהרבה צרות בשלדה מתחת למצבר - תבדוק טוב.

לדעתי יהיה קשה למצוא רכב כזה, מכיוון שהם די נדירים בארצנו הקטנה. בכל אופן בהצלחה.

• תוכן חדש...