Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,קודם כל ברצוני לומר שאני מבקר פה כבר זמן מה ,נהנה מאד ונדהם

מהמקצועיות והידע.

ולעניין:ברצוני לשלוח מנוע של וספה לשיפוץ בחול.(כן ,היא אספנות).

להבנתי אסור ליבא מנוע מחול .האם מישהו יודע באילו אישורים עלי

להצטייד כדי שיהיה ברור שהמנוע שיצא הוא זה שחזר?

אשמח לתשובות מבעלי נסיון במצב דומה .

פורסם

נתחיל עם זה שאתה יכול ליבא מנוע מחול

דבר שני כמו שאמרו פה

למה בחול ??

סה"כ מנוע של ווספה פשוט לא איזה משהו מסובך ונדיר

לדעתי אתה מבזבז את הכסף שלך אם אתה שולח

תזמין חלקים חדשים רינגים בוככנות וכל השטויות האלו ותתן לבעל מקצוע טוב עם המלצות לעשות לך את זה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

רן שלום ,ההעדפה שלי היא מכמה סיבות:

1 מחיר

2 האפשרות לשיפורים (כגון מע חשמל 12v ועוד..)

3איכות העבודה .

פורסם

ומה עם אחריות ושירות?

אם תהיה לך בעיה אתה בבלאגן.

לא חסר משפצי מנועים טובים בארץ , צריך לחפש טוב.

פורסם

אני מודה על תשובותיכם(למרות שלא עניתם על שאלתי)

הרעיון של לשלוח מנוע שלי ולא להביא אחר הוא כדי להמנע מהפרוצדורה

של יבוא(הוצאת רשיון ואחכ רישום במשרד הרישוי של מנוע אחר,זה מה שאני יודע)

אני מבין שזה נראה לכם יותר הגיוני לעשות בארץ,אבל עדיין זה הרבה יותר יקר פה.

(המשלוח לא עולה לי)

ובנוסף ,באמת קשה לי לכתוב את זה ,אבל אני חושב שיש הבדל באיכות העבודה.

פורסם

שלום רב,

בשנתיים שאני משוטט בפורום לא נתקלתי במישהו ששלח מנוע לחו"ל, ועל כן לא אוכל לענות לך על שאלת האישורים, אבל אמליץ ליצור קשר עם המכס ועם משרד הרישוי או התחבורה (באתר של המכס יש הרבה נושאים מפורטים, שאלות ותשובות, טלפונים ואפילו צור קשר, שתוך כמה ימים הם חוזרים אליך עם תשובה במייל).

כן אוכל להגיד לך שנתקלתי (בצע חיפוש, גם אתה תתקל) בכמה אנשים ששלחו את הרכב שלהם לשיפוץ בחו"ל, ומסיפוריהם ניתן ללמוד שיש צורך לצלם את הרכב לפני השיפוץ, כי כשהוא חוזר ארצה הוא נעצר במכס ושם בודקים את השינויים וגובים מס בהתאם.

על פי מיטב הבנתי, את המנוע רצוי לשלוח דרך המכס, כך כשהוא יחזור תוכל לבוא למכס עם האישור המתאים שהוא נשלח דרכם ולשחרר אותו ללא כל בעיה, כך שלמשרד הרישוי לא תהיה בכלל נגיעה בעניין (אבי היה עושה את זה הרבה - שולח דרך המכס - אבל לא חלקים שקשורים למכוניות). הרי יש למנוע מספר שרשום גם ברישיון, אז הפרוצדורה לא אמורה להיות כל כך מסובכת.

תביא בחשבון שאם המנוע יצא מהארץ חלוד ומעופש וחזר צבוע ומצופה ניקל יש סיכוי שתשלם מכס ועל כן כדאי להצטייד בחשבונית השיפוץ.

בהצלחה, ואל תשכח לעדכן, לצלם לפני ואחרי ולפרסם פה את התמונות.

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם
רן שלום ,ההעדפה שלי היא מכמה סיבות:

1 מחיר

2 האפשרות לשיפורים (כגון מע חשמל 12v ועוד..)

3איכות העבודה .

שוב שלום

כבעל ווספה ואחד החשוף לנושא יום יום שעה שעה, ומכיר את כל האופציות הטובות יותר והטובות פחות כמה הגיגים:

1. המחיר-הובלת המנוע לאירופה וחזרה תייקר משמעותית את המחיר וזמן השיפוץ, טוב יותר להשקיע מחיר זה בהבאת חלקים לארץ!

2. אפשרות לשיפורים רבות ומגוונות וכל השיפורים ניתנים לביצוע גם בארץ באיכות שלא תבייש את המקור לדוגמא:

גיר חמישה הילוכים, הצתה אלקטרונית, מערכת חשמל משופרת, קרבורטורים לפי השגעון, בוכנות חמות, מערכת תאורה חדשה, אגזוזים, חלקי פייבר קרבון קלים, בקיצור השמיים הם הגבול א-ב-ל. יחודה של הווספה במקרויות שלה ואין דומה השתלת גיר מרובה הילוכים ניסתר לשינוי במבנה המתלה הקדמי, הנדרש לצורך החלפת מערכת הבלמים של הווספה לאחר השידרוג.

3. ישנם עדיין בארץ לא מעט בעלי מקצוע שיעשו עבודה מצויינת בהשגחתך היום יומית וללא הפרש המחיר בחו"ל.

4. ניתן ליבא מנוע שלם קומפלט כחוק, כולל כאלה "מיוחדים".

5.אני נוסע יום יום על ווספה ספרינט 69 מקורית (8300 ק"מ כמעט בשנה האחרונה) ללא בעיות מיוחדות ובחשמל 6V מומלץ.

6. הווספה לא תוכננה במקור לשאת שיפורים ושיפוצים אחרים, המבנה שלה וסגנון הישיבה אינו מעודד שיפורים. ווספה משופצת ברמה מקורית טובה תתן לך אמינות מוחלטת שעדיפה על שיפורים, ביננו אף אחד לא מתכוון להתחרות איתה, או לעשות איתה את הפריז דאקר, ולנסיעה רגילה חבל על ההשקעה במחיר ובמאמץ! תשקיע בשילדה את כל הכסף בצביעה והגנה מחלודה, מנוע ומערכות מקוריות והתמורה שתקבל ממנה שווה בזהב-

7. קיימת אופציה נוספת של נסיעה עם הווספה לחו"ל, טיול נחמד, ושיפוץ הווספה שם, מצריך מן הסתם המון בירוקרטיה אבל החוויה שווה כל מחיר. בתנאי שהווספה קשירה לנסיעה מההתחלה!

הטל שלי -0528418246 תתקשר אלי רק תרוויח-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שוב שלום

כבעל ווספה ואחד החשוף לנושא יום יום שעה שעה, ומכיר את כל האופציות הטובות יותר והטובות פחות כמה הגיגים:

1. המחיר-הובלת המנוע לאירופה וחזרה תייקר משמעותית את המחיר וזמן השיפוץ, טוב יותר להשקיע מחיר זה בהבאת חלקים לארץ!

רן, הוא ציין שהמשלוח לא עולה לו כלום, אז אולי בכל זאת מבחינת מחיר הוא יחסוך...

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

האמת יש בעיה, האיש לא כתב איזו וספה, אולי היא בכלל שנת יצור 1950 , שם המנוע שונה, אולי 200cc אולי 150 cc אולי בכלל 50cc צריך לדעת איזה דגם לפני שתענו לעניין. - זאב

zeev

פורסם

שלום לכולם ,ושוב תודה רבה.

כמו שמובן משמי הווספה היא ראלי 200 שנת 76.מ 74 עד 76 הראלי הם הצתה אלקטרונית של חברת femsa

ן 6v .שנת 77 עברה לדוקאטי (כמו הpx ) ונשארה 6v .מ77 והלאה דוקאטי 12v .לפי מה שלמדתי משעות

אינטרנט רבות ,הfemsa היא גם בעיתית וגם קשה ויקר לתקן\להחליף.

בגלל זה חשבתי לעבור למע חשמל חדישה יותר.ואני מסכים עם רן שזה לא הגיוני לעשות מוספה טיל והייחוד שלה

הוא בחווית הנסיעה ביופי ובאופי.

בכל מקרה כרגע החלטתי להשאיר הכל מקורי ולשפץ את מה שיש בתקוה שלא תהיה תקלה בעיתית.

המנוע יעשה בארץ במקום שאני סמוך ובטוח שעושה עבודה מעולה.

ובכל זאת משראיתי מה עושים הגויים (בעיקר האנגלים)עם הוספות והלמברטות,אני חייב לומר שזה בהחלט גורם

לכל מיני מחשבות כפירה "במקוריות".אולי בעתיד .להתראות ,עמית.

• תוכן חדש...