Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד יומיים וחצי זה קורה. סוף-סוף ויני תופיע במועדון ותתקבל רשמית לחבורת הקשישות הישראלית.

לרגל המאורע, אני פותח את השרשור הזה בו אפרט קצת על השיפוץ - בעיקר בתמונות. תהנו :-)

נתחיל בחימום - תמונות מלפני השיפוץ.

תמונה מספר 1 צולמה בפתח-תקווה בחנייה של חבר, בשנת 2004, שנה אחרי שהקטנה הצטרפה למשפחה.

בזמן שהפרנקופילים מטפלים ב-ZX סוררת, ויני נחה

6421091.jpg

התמונה הזו צולמה ברמת גן, ליד הבורסה, ומופיעה בכמה אתרים בעולם, לצד תמונות נוספות של ויני. הנה אחד מהם.

ויש כבוד :-P

6421092.jpg

תמונה אחרונה לפני שנעבור לפירוק: ויני קופצת לביקור קרובים בטל שחר, ופוגשת שם משהו קטן ממנה.

זה לא קורה כל יום :wink:

6421101.jpg

על שלבי הפירוק, הפחחות, השיפוץ וההרכבה - ביומיים הקרובים.

בינתיים, הנה סרטון של אחת הפעמים הראשונות בו הונע המנוע לאחר השיפוץ.

ביום חמישי אפרסם סרטון של ויני נוסעת לראשונה בכוחות עצמה, לקראת סוף השיפוץ.

http://www.youtube.com/watch?v=bp7RhCwz_uY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רועי,

מכיר את הבקבוקוני אלכוהול הקטנים שיש תמיד במיני בר בבתי מלון?

אז בטקס ההשקה שלה במקום לשבור בקבוק שמפניה נביא לה אחד כזה קטן :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
רועי,

מכיר את הבקבוקוני אלכוהול הקטנים שיש תמיד במיני בר בבתי מלון?

אז בטקס ההשקה שלה במקום לשבור בקבוק שמפניה נביא לה אחד כזה קטן :wink:

לא כדאי, הדרק'ס בקטנים האילו חזקים מאוד... ;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

טוב, כדי להחזיר את קצב זרימת הדם לנורמה, אין כמו כמה תמונות של הבונבון :-P

הגענו לשלב הפירוק.

את השלב הזה לקח על עצמו יוסי בן שפרוט, אדם נפלא וחובב רכב שגם ממש במקרה מנהל מוסך מורשה של פיז'ו...

יוסי פירק את ויני במהירות ובהקפדה, שמר אותה אצלו כמה חודשים עד שאפשר היה להיכנס לפחחות, ואת החלקים

עד שהגיע הזמן לשפץ אותם. והכל ללא תמורה (בלי בדיחות 306GTi בבקשה ;-))

6421093.jpg

חלודה אהובתי

6421095.jpg

יוצא המנוע...

6421097.jpg

6421096.jpg

יוצאים המשולשים...

6421098.jpg

קפיץ קדמי והיגוי

6421099.jpg

מפורקת

6836910.jpg

ומוכנה לשילוח...

6836909.jpg

משקל נוצה

6421100.jpg

כמה טוב שוויני קטנה. ככה אפשר להכניס אותה אפילו לדוקאטו :wink:

6421105.jpg

בהודעה הבאה - על שלב הפחחות והצבע.

פורסם

סיפורנו ממשיך.

כמה חודשים חולפים, וחברתנו ויני סוף-סוף יוצאת לפחחות אצל משפחת רבינוביץ' המוכשרת.

התמונה צולמה ביום הכנסתה, דצמבר 2004, על השולחן שנבנה במיוחד בשבילה. משמאל, ה-T-בירד המהממת של רועי.

6421116.jpg

העבודה הקשה ביותר היתה על החרטום בכלל, ומכסה המנוע בפרט. מלבד חלודה וריקבון, היו שם כמויות אדירות של חומר

פחחים, מתיקונים קודמים ולא ממש מוצלחים

6421110.jpg

6421117.jpg

6421118.jpg

אורחת כבוד - ה-500 של ירון וול, בימים שהיא הסתובבה עירומה. לירון, שמגיע לו הרבה תודות, אגיע מחר בפרק השיפוץ...

6421119.jpg

6421120.jpg

6421109.jpg

6421114.jpg

6421122.jpg

ועכשיו... זה קורה... יש צבע! :-D

6421123.jpg

שהחיינו והגיענו. מרץ 2006, ויני רואה לראשונה אור יום...

6421107.jpg

עד כאן להיום. מחר, על השיפוץ וההרכבה - וגם סרטון ההרצה המובטח. תודה שצפיתם ויניאלה את צוקרמן ;-)

פורסם

בוודאי. ויני היא ויניאלה גאמין, מכונית שיוצרה בין 1967 ל-1971 על-ידי סדנת ויניאלה (Vignale) של אלפרדו ויניאלה המנוח.

בדומה להרבה בוני מרכבים (Coachbuilder), ויניאלה ייצר מכוניות על בסיס קיים. במקרה של ויני מדובר בפיאט 500.

ויני זכתה לשלדה זהה (לכאורה עם חיזוקים, בפועל קשה לזהותם...), כולל מנוע-גיר היישר מה-500 ספורט.

לא ידוע כמה יחידות יוצרו, ככל הנראה בסביבות המאות הבודדות (300-200).

את ויני רכשתי לפני ארבע שנים מסוחר רכב מפתח-תקווה. הוא החזיק אותה ברשותו קרוב ל-10 שנים, במהלכם צבע אותה

(באופן לא מאוד מקצועי...) אבל מיעט לנסוע איתה, לטענתו. מצאתי אותה בזכות הפורום - שרשור תמים שנפתח אודותיה,

כשהשואל לא ידע לזהות במה מדובר. מהתיאור חשדתי שמדובר בפיאט 500 (מה שחיפשתי באותם ימים), אבל מה שראיתי

מול עיני ביום שבאתי לראות אותה אצל הסוחר, היה מפתיע במיוחד.

תחקיר קצר באינטרנט (קצר - מכיוון שהאתר היחיד שמתייחס באופן מקיף לגאמין, לא מעודכן כבר מאז שנת 2000...),

והחלטתי שוויני תהיה שלי בפחות או יותר כל מחיר. כמה המחיר? זה ביני לבין המוכר. גם את עלויות השיפוץ לא אפרט, ברשותכם.

זה הסיפור בקצרה (קצר אצלי זה יחסי, בטח שמתם לב ;-)).

רועי.

פורסם

שמע צוקרמן,נראה שיפוץ מדהים ומבטיח!

חבל לי שלא אוכל להגיע להשקה(תקופה של מבחנים:cry:).

בכל מקרה,אם לא עברת דירה אני מאמין שאני אזכה לראות אותך נוסע עם הנסיכה שלך בעיר!:-P

פורסם

אחת המכוניות הנדירות והמדהימות שיש בארץ, שמשאירה אותך פעור פה ובחוסר יכולת להאמין שיש חיה כזו! אכן רכב ראוי לשימור ושיפוץ ונימצא בידיים הכי טובות שאני יכול לחשוב עליהם-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...