Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו ZS

השושנים
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות שירשור אחר ראיתי תמונה של פג'ו ZS, ישנה בי-ם או לפחות היתה עד לא מזמן, אחת בצבע ירוק בהיר מיטלי שמסתובבת, בעוונתי לא חשבתי לעצמי שהיא שונה משאר אחיותיה שהסתובבו כאן ולא נתתי לה את תשומת הלב הראוייה, יש מישהו שיכול להרחיב קצת על הדגם וההבדלים בינה לבין ה- 104 הרגילות?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ה 104ZS היתה הגרסה הספורטיבית של ה 104. היא עשתה שימוש בשלדה מקוצרת של ה 104 ובמנועים עתירי הספק (במונחים של אז...). היתה מראשונות ההוט-הצ', יחד עם ה 127 ספורט וה GTI דור ראשון. מלבד בסיס הגלגלים הקצר יותר, השלדה נבדלת מזו של ה-104 הרגילות בהוספת מוט מייצב אחורי.

את ה 104ZS אפשר למצוא עם גריל אחר ומנועים קטנים יותר גם כסיטרואן LN/LNA וטלבו סמבה.

פורסם

דני לוי התחרה בזמנו עם אחת כזו בראלי-קרוס באשקלון ומאוחר יותר ג'קי זית עם אותו הרכב , או להיפך.

למכונית היה מנוע כמו לסמבה ראלי - 1219 סמ"ק עם 90 כ"ס במקור אני חושב, למי שמעוניין שווה לבדוק עם דני , יתכו ויודע מה עלה בגורל הרכב .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
דני לוי התחרה בזמנו עם אחת כזו בראלי-קרוס באשקלון ומאוחר יותר ג'קי זית עם אותו הרכב , או להיפך.

למכונית היה מנוע כמו לסמבה ראלי - 1219 סמ"ק עם 90 כ"ס במקור אני חושב, למי שמעוניין שווה לבדוק עם דני , יתכו ויודע מה עלה בגורל הרכב .

דובי

אם אני לא טועה הרכב נמצא בקיבוץ מחניים.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
השמועה אומרת כי ב-104 שוכן לבטח מנוע ה-205, אז בעצם מנוע ה-GTI יסתדר שם לא רע...או שאני טועה?-רן

רן אתה כנראה טועה - ל-GTI יש תושבות מנוע שונות מאשר ל-205 רגילה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

תושבות שונות יכולות להיות זהות בצד הרכב ושונות בצד המנוע.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
תושבות שונות יכולות להיות זהות בצד הרכב ושונות בצד המנוע.

סליחה אדוני :|...כוונתי היתה שהתושבות שונות בצד המרכב כמובן.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ל 104 היו מנועים מסדרת XW שניקראו מנועים "שוכבים" בעגת המכונאים.

הגגיר היה ממקום תחתם ולא לצידם,והם שירתו את כל המכוניות הקטנות מבית PSA-טלבו סמבה,סיטרואן ויזה ו LN ופיגו 104 ו 205.

ייצור המנועים האלו נימשך עד 88' ואז הוחלפו במנועי ה TU,שלמרבה הפליאה עשו שימוש בדיוק באותם הנפחים-954,1124 ו 1360 סמ"ק.

ל104 ZS היה מנוע 1360 סמ"ק בעל מאייד כפול ו 80 כ"ס.

לטלבו סמבה ראלי היה מנוע 1219 סמ"ק(כמו של ה 104 SR)בעל גל זיזים "חם" וזוג מאיידים כפולים,שפיתח הספק מכובד של 90 כ"ס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אגב תחרויות אשקלון... לפחות עד לפני שנה הסתובבה בפתח תקוה לאנציה שהשתתפה בתחרויות אשקלון בזמנו.

אם אני לא טועה יש עליה כיתוב דוהה "אוטו-קור". נראתה לפני שנה בפתח תקוה ומאז נעלמו עקבותיה.

כמובן שיש במוסך אוטו קליניק בפ"ת את הפיאט של בריאן אבר שהשתתפה בתחרויות אשקלון. הרכב שוכן לו בחלל המוסך במצב טוב.. האגדה אומרת שבצד המוסך באזור הנסתר מהעין יש כמה שלדים של רכבים מאותה תחרות.

בעקבות שירשור אחר ראיתי תמונה של פג'ו ZS, ישנה בי-ם או לפחות היתה עד לא מזמן, אחת בצבע ירוק בהיר מיטלי שמסתובבת, בעוונתי לא חשבתי לעצמי שהיא שונה משאר אחיותיה שהסתובבו כאן ולא נתתי לה את תשומת הלב הראוייה, יש מישהו שיכול להרחיב קצת על הדגם וההבדלים בינה לבין ה- 104 הרגילות?-רן

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

חידוד להודעה הנכונה של חן: סדרת המנועים נקראה סדרה X. היא הוחלפה ע"י סדרה TU שהיתה "שדרוג" של סדרה X ועשתה שימוש במרכיבים רבים של המנועים הישנים - ומכאן הנפחים הזהים.

XW היה בנפח 1124 סמ"ק. ב- ZS דור שני היה מנוע 1360 שכונה XY ושמו המלא בפי הוריו הוא XY6B.

מנוע 1219 סמ"ק שהוזכר הוא XZ.

• תוכן חדש...