Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום פורסמה כתבה במעריב על הפורד פוקוסים החדשים שנרכשו ויוכשרו כנידות, ומסופר שם איך הם ועוררו געגועים לקורטינות שגם השוטרים וגם הפושעים נתנו להם כבוד,כתבה נחמדה מאוד (אין קישור כי לא מצאתי אותה בNRG...)

פורסם

כשלעיתונאי אין במה למלא את הדף שהוא חייב- ככה זה נראה. הקורטינה במשטרה היתה בדיחת העבריינים. ה-1600 (היו גם 2000- לא במשטרה ) סטיישן היה כבד ובקושי זז . רק עיתונאי מצליח להפוך עובדות . הסתובב בדיזנגוף בלי רברסים ? כי לשוטר מותר לעלות על המדרכה מחלונות הראווה של החנויות בצד אחד ועד כנ"ל בצד השני - ס"הכ כ 20 מטר. ועד שגמר איפה היו העבריינים עם האמריקאית 5.7 או הבמו ?

פורסם

אל תיתן לעובדות לבלבל אותך, הגעגוע הוא לתקופה, לאווירה לסרטי הבורקס, אף אחד לא מתגעגע לקורטינה כרכב עבודה! הוא היה בזבזן, כבד, מתחמם, מסוכן, ובלי מזגן! הטכנולוגיה היתה מתאימה לתקופה, רוב הניידות היו הברנדות והפז'ו גזלן הקורטינות היו ליחידי סגולה. למדור ולפרוטקציונרים, שוטרים הלכו ברגל או נסעו בווספה, חייו של שוטר סיור היום טובים הרבה יותר, ובטוחים יותר מנסיון-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ראשית, במשטרת ישראל שירתו קורטינות 2.0, וכמעט כולן היו שייכות לימ"ר, מה שמכונה "המדור".

שנית, ביצועיה של הקורטינה 2.0 הידנית היו טובים למדי, גם במונחי זמננו, ובטוח שטובים יותר משל הפוקוס 1.6 שקיבלה כעת המשטרה...

הקורטינה MK3 היתה 1.6 ובגירסת סטיישן בלבד, כפי שמראה תמונת הארכיון שפורסמה בכתבה.

אגב הכתבה - הכותב טוען שהקורטינה הוזכרה בסרט השוטר אזולאי, מה שכמובן לא היה נכון.

ייצורה של הקורטינה MK3 החל אחרי שהסרט יצא לאקרנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הקורטינה אוזכרה בסרט "מתחת לאף" ששודר ביום חמישי שעבר ביס-ישראלי. שם רואים את הימ"ר בקורטינה סטיישן עוקבים אחרי הרצל וסמי בב.מ.וו 1802.

haters will hate

פורסם

אני שוב ושוב מתפעל מהרעיון שמכוניות המשטרה הן לא רק זכרונות ותמונות ישנות...

היישר ממוזיאון המשטרה.

כל הכבוד למשטרה על הכבוד לעברה, לא יזיק למספר גופים ציבוריים או פרטיים אחרים ללמוד ממנה בהיבט הזה.

fordP.jpg

פורסם
אל תיתן לעובדות לבלבל אותך, הגעגוע הוא לתקופה, לאווירה לסרטי הבורקס, אף אחד לא מתגעגע לקורטינה כרכב עבודה! הוא היה בזבזן, כבד, מתחמם, מסוכן, ובלי מזגן! הטכנולוגיה היתה מתאימה לתקופה, רוב הניידות היו הברנדות והפז'ו גזלן הקורטינות היו ליחידי סגולה. למדור ולפרוטקציונרים, שוטרים הלכו ברגל או נסעו בווספה, חייו של שוטר סיור היום טובים הרבה יותר, ובטוחים יותר מנסיון-רן

רן,

אל תתן לעובדות לבלבל אותך. שירתתי ב 1982/3 ביח"ס 3 בירושלים, ונסעתי הרבה בקורטינות וטרנזיטים. לא היתה שום אסקורט בסיור. הקורטינה נחשבה להמכונית במשטרה באותה תקופה. היא היתה מהירה וחזקה ונוחה. לאף מכונית לא היה מזגן, הדלק היה על חשבון המשטרה והניידות עבדו 24 שעות ביממה. לפעמים באמצע סיור היה צריך להכנס למוסך במגרש הרוסים לצורך טיפול כי הגיע הקילומטראז', אבל אני לא זוכר אפילו תקלה אחת בזמן העבודה.

הפז'ו J5 לא היתה ניידת. היא שימשה להובלת עצירים לקישלה ולהובלת שוטרים למקומות שונים. לקצינים שקיבלו רכב ת"ש היה או רנו 4 (רפ"ק-סנ"צ) או אסקורט (סנ"צ-נצ"מ) כי היתה הקבלה מלאה לצבא. אני מנסה להזכר מה היה למפכ"ל ולא מצליח. נדמה לי שזה היה וליאנט, אבל אני לא בטוח.

הגעגועים הם בהחלט לתקופה, אבל באותה תקופה - הקורטינה בהחלט שלטה.

נמרוד

פורסם
אני מנסה להזכר מה היה למפכ"ל ולא מצליח. נדמה לי שזה היה וליאנט, אבל אני לא בטוח.

נמרוד

למפכ"ל היתה מכונית פיז'ו 504 הדגם המפואר

פורסם
רן,

אל תתן לעובדות לבלבל אותך. שירתתי ב 1982/3 ביח"ס 3 בירושלים, ונסעתי הרבה בקורטינות וטרנזיטים. לא היתה שום אסקורט בסיור. הקורטינה נחשבה להמכונית במשטרה באותה תקופה. היא היתה מהירה וחזקה ונוחה. לאף מכונית לא היה מזגן, הדלק היה על חשבון המשטרה והניידות עבדו 24 שעות ביממה. לפעמים באמצע סיור היה צריך להכנס למוסך במגרש הרוסים לצורך טיפול כי הגיע הקילומטראז', אבל אני לא זוכר אפילו תקלה אחת בזמן העבודה.

הפז'ו J5 לא היתה ניידת. היא שימשה להובלת עצירים לקישלה ולהובלת שוטרים למקומות שונים. לקצינים שקיבלו רכב ת"ש היה או רנו 4 (רפ"ק-סנ"צ) או אסקורט (סנ"צ-נצ"מ) כי היתה הקבלה מלאה לצבא. אני מנסה להזכר מה היה למפכ"ל ולא מצליח. נדמה לי שזה היה וליאנט, אבל אני לא בטוח.

נמרוד

אכן הקורטינות של אותם זמנים היו מכוניות אמינות מאוד ופשוטות להחזקה. אבל מבחינת ביצועים ה-1600 היתה די חלשה.

לאלה עם המנוע 2 ליטר היו ביצועים הרבה יותר טובים.

בקשר לאסקורט באמצע שנות ה80 נכנסנה הברנדה. מנוע ו1300 דומה מאוד לזה של הקורטינה.

אז הכניסו גם את הסיירה. מנוע 2000 גל זיזים עילי והצתה אלקטרונית. ביצועים מעולים.

למפכ"ל אם אני לא טועה היתה פורד פיירמונט

פורסם

אכן נמרוד צודק, האסקורטים שירתו בסוף שנות השבעים, והקוטינות באמצע השמונים, כאשר אני התגייסתי כבר שירתו האריקות והסיירות, כולם טופלו בסדנא המשטרתית, מה שהפך אותם לאחרות מהרכבים שאתם מכירים, ביציאה ממגרש הרוסים לכיוון רח' יפו יש עד היום חריץ בכביש שהותיר אחריו הגיר שנפל מסיירה משטרתית לאחר שבסדנא שכחו לסגור את הברגים!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בקשר לאסקורט באמצע שנות ה80 נכנסנה הברנדה. מנוע ו1300 דומה מאוד לזה של הקורטינה.

אז הכניסו גם את הסיירה. מנוע 2000 גל זיזים עילי והצתה אלקטרונית. ביצועים מעולים.

למפכ"ל אם אני לא טועה היתה פורד פיירמונט

טעות.

הברנדה הוכנסה בסוף שנות ה 70' ומנוע ה 1.3 שלה היה OHV,ואילו לקורטינה היה מנוע פינטו OHC.

לקורטינה 2.0 ולסיירה 2.0 היה בדיוק אותו מנוע,כשהשינוי העיקרי היה מאייד כפול והצתה אלקטרונית בסיירה.

מפכל"י מישטרת ישראל נסעו שנים ארוכות בפיג'ו 504 SR ואחר מכן בפיג'ו 505.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
טעות.

הברנדה הוכנסה בסוף שנות ה 70' ומנוע ה 1.3 שלה היה OHV,ואילו לקורטינה היה מנוע פינטו OHC.

לקורטינה 2.0 ולסיירה 2.0 היה בדיוק אותו מנוע,כשהשינוי העיקרי היה מאייד כפול והצתה אלקטרונית בסיירה.

מפכל"י מישטרת ישראל נסעו שנים ארוכות בפיג'ו 504 SR ואחר מכן בפיג'ו 505.

עם כל הכבוד -תבדוק עוד פעם. לקורטינה 1600 היה עד אמצע שנות ה70 מנוע 8 שסתומים גל זיזים תחתי

והצתה רגילה. זה היה "באזרחות ".ייתכן ורכבי המשטרה אכן צוידו במנוע פינטו באותם שנים-לא יודע

פורסם

מנועים בקורטינה 1600:

עד 1973 - גל זיזים תחתון.

מ-1974 - גל זיזים עליון (ובנוסף גם שינויים בגריל, בלוח השעונים ועוד).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני זוכר בילדותי את השכן שלי שהתגורר שני מבנים לידי .

השכן היה מפקד מחוז מרכז באותם ימים. ושמו היה מרכוס. היה לו פיזו 505 (בהתחלה היה לו דור 1 ואחרי זה החליפו לו לדגם החדש יותר) שמספר הרישוי שלה היה מ-3

מעניין למי היא שייכת כיום.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תוכן חדש...