Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ח'ברה יקרים!

אי מקווה שאחרי ההודעה הזו עוד נישאר ידידים!

אמנם הודעה שלי נוגעת למיעוט,אבל בכל מקרה זה מאוד מעצבן אותי,ואני בטוח שלא רק אותי!

מים הגיעו עד נפש!:-( !

המצב הגיע כבר לטירוף מבחינתי,שמרוב עצבים פשוט בשעה 17:10 הנעתי את הרכב ונסעתי הבייתה,אנשים כאלה לא סימפטיים מסתובבים בנינו,מה שעצוב כל כך שהם חברי מועדון ה-5!

כל אחד חושב שהוא יותר טוב מהשני,וזה ממש אבל ממש לא ככה מבחינתי! כל אחד שווה באותה מידה!

*אם לאחד יש סוסיתא ולאחד יש יגואר,ובעל הרכב של היגואר מסתלבט, זה מעיד על משהו? ממש לא! מבחינתי זה מעיד רק שהבן אדם שחצן מוחלט!

*אם קניתי רכב(טריומף הרלד קבריולט),והרכב לא מתאים לי מבחינות אישיות,אני צריך לתת דין וחשבון לאנשים הללו,למה אני מוכר את הרכב? ועוד לשמוע תלונות(כאילו אני סוחר)"כי הריי רק קניתי אותו"

אז הנה לכם הסיבה האמיתית,אבא שלי לא יכול לנהוג את הרכב מכיוון שהוא בן אדם שמן,והרכב לא נוח לו,אז מבחינתי

אם אבא שלי לא נהנה ממשהו, גם אני לא! ,תאמינו לי שזה היה גם החלום שלי,טריומף הרלד פתוחה,אבל אני כל כך אוהב את אבא שלי,שאני יעשה הכול ע"מ שיחייך...אין לו הנעה לעבוד על הרכב ,אם הוא לא יכול לנהוג עליו!

*ברגע שאני מבקש מאנשים לא להישען על הרכב שלי! כן כן אפילו שזאת רק כרמל דוכס אז תכבדו את העיניין,

לא ייתכן הישראליות הזאת,להישען על הרכבים,ועוד אם אני מבקש שלא ישענו על הרכב, אני צריך עוד להרגיש לא נוח עם עצמי...

כבר היה לי סיפור פעם אחת שהייתי אם ארוסתי בבית גוב'רין וביקשתי דווקא מחבר מועדון שלא ישען על הרכב,והוא אמר לי לך תז....,"כאילו איזה רכב יש לך" כך אמר נשארתי קפוא ועצבני, מה שהיה עצוב מאוד שזה היה ליד אנשים!

אתמול נשענים לי על הרכב לפחות 3 אנשים גדולים וחסונים,החלון צד פתוח ,אז לא היה לו נוח בגב והוא התחיל להישען על החלון עד למצב שהוא נשבר,ברגע שהוא נשבר הוא שיחק אותה כאילו לא קרה כלום והמשיך ללכת!

פה כבר הגיעו ממש העצבים שלי לשמים הנעתי את הרכב ונסעתי!

אני יודע שהיו פה כבר כמה הערות לגביי לא להישען על הרכב אבל תבינו המצב הזה בסה"כ מאוד לא נעים,ואפילו מעצבן!

אני סה"כ אחרי שבוע קשה בא לי להנות,ומה שקורה בסוף שאני חוזר עצבני !

ומה שיותר עצוב שזה קורה באופן תמידי ההערות של אנשים הללו , היכולת להימשך למכוניות קצת פחות קלאסיות אם קצת פחות ניקלים,וקצת פחות בוהוקים ולהישען עליו, מוצאים אותי מכליי!

אני מצטער שההודעה הזו יצאה בכאלו עצבים!

אבל תבינו בסה"כ אנחנו עשויים מאותו חומר לרובנו יש מכוניות אספנות,אפילו אם לאחד יש סוסיתא,ולשני יגואר!

מקווה להבנה מוחלטת צביקה כהן

"אל תלמד את אבא לעשות ילדים"

סוסיתא כרמל דוכס 1971

סובארו ליאונה 1600 (DL ) ידני...

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לי נראה שמי שמביא אוטו שלו למפגש , רוצה מעבר להנאה שבבעלות , נסיעה ותחזוקה של אוטו שמחזיר אותו לשנים הזכורות לטוב גם שייראו אותו . מאנשים כאלה אתה צריך לצפות לרמת אגוצנטריות גבוהה. הם לא מייצגים כלל.אני מכיר בעלי ישנות שהדבר האחרון שהם רוצים זה להראות , להתקבל ל"מילייה" של בעלי הקלאסיות או בכלל שמכוניותיהם תיחשבנה ע"י מישהו קלאסיות ולא סתם ישנות.

פורסם

צביקה אני איתך, אין תחליף לתרבות אמיתית, ואפילו ידידי הטוב זאב, שראה עולם ולא פעם אחת, חזר ניפעם מארוע שהתקיים באנגליה, ולא הפסיק לשבח את המנטליות והתרבות הארופאית, תרבות נבנת במהלך השנים, לצערינו היינו עסוקים בדברים אחרי כגון הישרדות, בניית קריירות וריקון הקופה הציבורית, ניבחרי העם, משמשים דוגמא שלילית, והעם הופך עבד לתרבות האמרקאית הקלוקלת, אופנוען שנרצח ע"י משאית ושוכב על הכביש במשך דקות ארוכות וקריטיות ללא עזרה, תרבות חלפ השלוף החפיף והסמוך, שמור לי ואשמור לך שוחד גניבה אלימות וניכור הפכו לחיי היום יום שלנו ואין אי פוצה פה ומצפצף. לצערי התרבות הזו מחלחלת גם לחובבי הרכב והקלאסיות וחבל, מן הראוי שדווקא בקרבינו נתנהג אחרת, אני מקווה שלא מדובר בחבר מועדון ואם הוא אכן קורא שורות אלה אין לו אלה להתבייש-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אבל תבינו בסה"כ אנחנו עשויים מאותו חומר לרובנו יש מכוניות אספנות,אפילו אם לאחד יש סוסיתא,ולשני יגואר!

שלום !

לדעתי אתה ממש לא צריך להתנצל

1 . אם יש חבל/חבלול הדברים הרבה יותר פשוטים.- אם הינך חבר מועדון אתה יכול להישיר אצבע בעניין זה למארגנים.

2. אם אין בידול ובמועדון חברות ומוצגות במפגשים זו לצד רעותה - יגואר בוהקת שיובאה בעשרות אלפי שקלים וסוסיתא שבעליה שיפץ אותה במו ידיו (ובדרך כלל בתקציב מוגבל) הרי שתמיד הצופים/חברים יערכו השוואות/השמצות. זה בדיוק כמו לקחת את הבחורה הכי יפה ומקסימה בשכונה ולשלוח אותה לתחרות מלכת היופי. גם היא החתיכה של השכונה שם היא עלולה להיבלע ו"לזכות" להשוואה עם יחידות הסגולה שהגיעו לתחרות.

3. עדיין חלק גדול מהמשפצים מעדיפים לעשות זאת בשקט למען הנפש ולא רק למען המפגשים החברתיים, הצורך להראות את התוצר המשופץ, ואולי אף להוסיף לאגו. אני אחד שכזה, ממעיט לדבר, ועושה דברים לעצמי ובשקט.

בחן את עצמך באיזה צד אתה רוצה להיות ועשה דברים קודם כל למען עצמך / למען אביך ופחות עסוק בהתנצלויות על מה שאתה חש. ארגן קבוצת חברים עם סוסיתא או הרכב האחר שאתה מחזיק. צור איתם קשר, סעו לנסיעות משותפות, טיילו, צלמו ותקבל ריגושים וסיפוקים לא פחות מאשר להאבק עם אנשים שנשענים על מכוניתך.

ליבי איתך

אילן

פורסם

שלום לך,

ריגשת אותי עז מאד לשמע הסיבה שהגללה את מוכר את הרכב שלך. לא כל כך בטוח שמי מבעלי "היגוארים" היה עושה מעשה כזה.

עלה והצלח,

אריה

פורסם

ולגופו של אוטו, יגואר (כמו רולס/בנטלי) היה רכב יפה ובנוי היטב שמעולם לא התחדש בחכמה הנדסית/אמינות מעבר לרמת טריומף/סוסיתא.אפשר להבין את הגאים בסיטרואן/אלפא/פנהארד/קורד , אבל יגואר ???

פורסם
אתה צודק במאה אחוזים.

אין לך על מה להיתנצל.

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

יכול להיות שאני במקומך:snipersmi באנשים ששברו את החלון.

ירון מאיר

תיקון...

לא נשברה הזכוכית..

למעשה הם שברו את המנגנון של החלון,זאת אומרת מכיוון שהחלון היה פתוח ונשענו עליו הוא נשבר!

סוסיתא כרמל דוכס 1971

פורסם

אאהההה

אם ככה ,

לא הייתי:snipersmi אותם ,הם לא שברו חלון.

אבל גם לא הייתי:ladysman: אותם, כי הם שברו את המנגנון לסגירה ופתיחה של החלון.

אבל מאידך הם עשו נזק קטן ,אז אני הולך בקטנה:2gunfire:.

ירון מאיר

פורסם

:shock: אני לא מאמין שאחרי שהוא שבר לך שם את החלק של הדלת, והלך, לא אמרת לו כלום ונסעת הביתה.

למה אתה שומר את כל העצבים האלה בבטן? היית מוציא אותם עליו באותו הרגע.

הייתי בטוח שמועדון ה5 זה משהו סטייל אנגליה כזה.

אבל גם לשם הגיע החוצפה הישראלית..:roll:

פורסם

הי צביקה,

כל החברים במועדון החמש שווים - בין אם יש להם יגואר, סוסיתא, או אין להם רכב בכלל.

אישית, אני מאד מעריך אספנים כמוך, שלמרות מחסור באמצעים טורחים ומשמרים מכוניות בהרבה אהבה ועבודה עצמית. בדרך-כלל אלו דווקא הדגמים הזולים, אבל אלו שזכורים לכולנו. כמעט אף אחד כאן לא נסע ביגואר כשהוא היה ילד, אבל בסוסיתא - בהחלט כן.

אני מקווה שאלו שהתנהגו אליך בצורה לא מכובדת אינם חברי מועדון החמש, אבל יש במועדון מאות חברים, והמכנה המשותף היחיד ביניהם הוא אהבה לרכב ישן. מעבר לזה, הם "חתך נאמן" של האוכלוסיה - יש חכמים ויש טיפשים, יש טובים ויש רעים, יש אדיבים ויש חסרי תרבות.

עצה שלי - מצא עשרה חברים שאיתם יש לך שפה משותפת, ותהנה איתם. יותר מזה לא צריך.

לעצם העניין - אמנם לא הייתי אתמול בתל-אביב, אבל אם אתה נתקל בתופעות כאלו וחושב שאלו חברי מועדון, תפנה בבקשה אלי או אל נחום (יו"ר המועדון). כחברי וועד, יש לנו מחוייבות לטפל בזה (שוב, בתנאי שה"צד השני" גם הם חברי מועדון).

בברכה,

קובי

דובר מועדון החמש

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
שלום ח'ברה יקרים!

אי מקווה שאחרי ההודעה הזו עוד נישאר ידידים!

אמנם הודעה שלי נוגעת למיעוט,אבל בכל מקרה זה מאוד מעצבן אותי,ואני בטוח שלא רק אותי!

מים הגיעו עד נפש!:-( !

המצב הגיע כבר לטירוף מבחינתי,שמרוב עצבים פשוט בשעה 17:10 הנעתי את הרכב ונסעתי הבייתה,אנשים כאלה לא סימפטיים מסתובבים בנינו,מה שעצוב כל כך שהם חברי מועדון ה-5!

כל אחד חושב שהוא יותר טוב מהשני,וזה ממש אבל ממש לא ככה מבחינתי! כל אחד שווה באותה מידה!

*אם לאחד יש סוסיתא ולאחד יש יגואר,ובעל הרכב של היגואר מסתלבט, זה מעיד על משהו? ממש לא! מבחינתי זה מעיד רק שהבן אדם שחצן מוחלט!

*אם קניתי רכב(טריומף הרלד קבריולט),והרכב לא מתאים לי מבחינות אישיות,אני צריך לתת דין וחשבון לאנשים הללו,למה אני מוכר את הרכב? ועוד לשמוע תלונות(כאילו אני סוחר)"כי הריי רק קניתי אותו"

אז הנה לכם הסיבה האמיתית,אבא שלי לא יכול לנהוג את הרכב מכיוון שהוא בן אדם שמן,והרכב לא נוח לו,אז מבחינתי

אם אבא שלי לא נהנה ממשהו, גם אני לא! ,תאמינו לי שזה היה גם החלום שלי,טריומף הרלד פתוחה,אבל אני כל כך אוהב את אבא שלי,שאני יעשה הכול ע"מ שיחייך...אין לו הנעה לעבוד על הרכב ,אם הוא לא יכול לנהוג עליו!

*ברגע שאני מבקש מאנשים לא להישען על הרכב שלי! כן כן אפילו שזאת רק כרמל דוכס אז תכבדו את העיניין,

לא ייתכן הישראליות הזאת,להישען על הרכבים,ועוד אם אני מבקש שלא ישענו על הרכב, אני צריך עוד להרגיש לא נוח עם עצמי...

כבר היה לי סיפור פעם אחת שהייתי אם ארוסתי בבית גוב'רין וביקשתי דווקא מחבר מועדון שלא ישען על הרכב,והוא אמר לי לך תז....,"כאילו איזה רכב יש לך" כך אמר נשארתי קפוא ועצבני, מה שהיה עצוב מאוד שזה היה ליד אנשים!

אתמול נשענים לי על הרכב לפחות 3 אנשים גדולים וחסונים,החלון צד פתוח ,אז לא היה לו נוח בגב והוא התחיל להישען על החלון עד למצב שהוא נשבר,ברגע שהוא נשבר הוא שיחק אותה כאילו לא קרה כלום והמשיך ללכת!

פה כבר הגיעו ממש העצבים שלי לשמים הנעתי את הרכב ונסעתי!

אני יודע שהיו פה כבר כמה הערות לגביי לא להישען על הרכב אבל תבינו המצב הזה בסה"כ מאוד לא נעים,ואפילו מעצבן!

אני סה"כ אחרי שבוע קשה בא לי להנות,ומה שקורה בסוף שאני חוזר עצבני !

ומה שיותר עצוב שזה קורה באופן תמידי ההערות של אנשים הללו , היכולת להימשך למכוניות קצת פחות קלאסיות אם קצת פחות ניקלים,וקצת פחות בוהוקים ולהישען עליו, מוצאים אותי מכליי!

מקווה להבנה מוחלטת צביקה כהן

אני לא מבין למה אתה צריך להתנצל ולהסביר את סיבת המכירה.

אחרי הכל מדובר ברכושך הפרטי. לכן כל אותם שואלים (ואני מניח שיש גם כאלה ששואלים בתמימות) ראויים לתשובה אחת בלבד. "הסיבה היא אישית". ותן להם לנחש אם זה כספי, בריאותי או סתם אכזבה שלך מהאוטו.

בכלל, אתה שופע התנצלויות והגיע הזמן שתבין שרכב אספנות שווה המון לבעליו. זה דבר רגשי. לי יש שני רכבים: מוסטנג נחשק ופלקון שהוא..ממ..בוא נאמר, לא הכי הכי נחשב. סו ווט, אני צריך להסביר למישהו למה אני אוהב את הפלקון יותר? אם ארצה, אסביר ואם לא, אז לא.

עוד משהו: כפי שמישהו הסביר כאן, רכב אספנות זה עניין יחסי. לך הסוסיתא חשובה יותר מהיגואר, ולבעל היגואר, ה"חתול" שווה יותר מהסוס.. או קיי, זה הקסם בהובי שלנו. אז אנא, אל תפתח רגשי נחיתות בגלל לך יש "רק" סוסיתא.

ולאלה שנשענו על אוטו, אני איתך, זה לא בסדר..ואני מקווה שתהיה שמירה הדדית של החברים על כל המכוניות.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
:shock: אני לא מאמין שאחרי שהוא שבר לך שם את החלק של הדלת, והלך, לא אמרת לו כלום ונסעת הביתה.

למה אתה שומר את כל העצבים האלה בבטן? היית מוציא אותם עליו באותו הרגע.

לגביי למה לא אמרת לו.?

אם הייתי מוציא את העצבים שלי באותו הרגע,אני לא בטוח שזה היה הצעד הכי חכם לעשות באותם רגעים,אלא לקום וללכת זה הצעד הנכון!

אני פשוט לא אוהב לגרום לפרובקציות,כמו שהיה אתמול במפגש בין שני אנשים בויכוח על המרצדס שהוצאה למכירה,זה היה פשוט מגעיל לראות דברים כאלו ( מי שהיה בויכוח בין השניים,יודע על מה אני מדבר ) פשוט בושה!

הבן אדם ששבר יודע שראיתי אותו,ואני מצפה ממנו לבוא להתנצל שום דבר מעבר לזה!

הייתי בטוח שמועדון ה5 זה משהו סטייל אנגליה כזה.

חשוב לי מאוד לציין שאמרתי בתחילת השירשור הנ"ל "מיעוט" ולא הרוב, לצערי גם אנשים שבאים לראות את המכוניות לא מתנהגים רק בתור צופים...

חבר'ה הרכב שלי מושקע פיברגלס(יוסי זה בשבילך)

סוסיתא כרמל דוכס 1971

פורסם

צביקה ,

אתה צודק לחלוטין .

אנו כאן בישראל מרוחקים דורות מהחינוך המוסר והיחס הארופאי .

לדעתי מפגשי השישי יש בהם מטרה משותפת שהיא מפגש מכוניות אספנות יחד

עם בעליהם , מכל הסוגים , המינים , רמות השיפוץ .

כאן אנו נפגשים מחליפים דעות , שותים ונהנים .

אין כאן המקום וודאי לא במפגשי שישי ליצור הבדלי מעמדות בין עם במעמד האישי

ובין בין מעמד כלי הרכב ורמת שיפוצם .

גם אני כפי שציין קובי מילוא מעריך מאוד עבודת כפיים גם אם הדבר נוצר האמצעים דלים

אבל עם אהבה מרובה . לא רמת הגימור חשובה אלא עצם קיומו של עוד רכב אספנות

במיוחד כזה שיוצר כאן בישראל שלנו .

אני חייב לציין לטובה את מפגשי שישי בצפון בהם לא ניכרים כלל הבדלי המעמדות שהרי

כולנו ברגע זה אספנים , חובבי רכב עתיק וחברים .

החליפות והעניבות מתחלפות בג'ינס , וכלום שווים . אין הבדלי גיל או בעלות כלי רכב,

כולם יושבים יחד ונהנים .

צביקה , ההרגשה הזו לא מוסיפה לך טוב וכמובן לא למועדון כולו שמניף את דגל "מועדון חברים"

ומורשת שימור כלי רכב עתיקים .

אני מקווה שמי שגרם לך להרגשה כזו (וברור לי שהם מעטים ) יבינו בטעותם וכן שהדבר יגיע לוועד

המועדון , קובי , נחום .

משברים כאלה משאירים טעם רע מאוד לחברים .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אם היתה לי האפשרות היום לבחור ברכב אספנות והיו מעמידים לי שתי אפשרויות:יגואר ורנו דופין הייתי מייד משיב שאני רוצה את הרנו.הכל כאן עניין של סנטימנטים,יגואר ראיתי בילדות רק בתמונות ולעומת זאת יש הרבה זכרונות מסימקות קונטסות ודופינים ,כך שזה עניין סנטימנטלי ויש להעריך ולכבד את הבחירה של אדם לשפץ רכב כזה או אחר.

• תוכן חדש...