Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצורך פרוייקט שיפוץ חדש מחפש בעלי מקצוע מעולים (עם הוכחות) בתחומים: פחחות, צבע ומכונאות מרצדס (500 SEC שנת 86). :?:

פורסם

במידה ואתה מאזור הצפון צור קשר עם מוסך בשארה בכפר יאסיף(ליד נהריה)

הנ"ל מטפל במרצדס בלבד והינו בעל ניסיון עשיר בדגמים הישנים יותר.

כמו כן בצמוד למוסך יש חנות חלקי חילןף למרצדס בלבד,עם מלאי חלקים

זמין רחב ביותר.

טלפונים:

חלקי חילוף אבו אלעסל 9965955-04

מוסך בשארה 9964618-04

פורסם

מצטרף לשאלה ...

אני מחפש פחח כמה שיותר מקצועי (לגבי מחיר, כל עוד הוא לא בגדר דימיוני זה בסדר, אין לי בעיה עם מחירים גבוהים), כרגע יש לי החלפת כנף דחופה ובעתיד ריתוך של חלק חלוד בחלק האחורי של הרכב ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלי - תודה, אני אצור איתו קשר.

ליאור - תודה, האתר שלך מקסים ומעניין ביותר - דרכו הגעתי ל SEC500 (מפורסמת אצלך). אתה ממליץ על "אוטו פח" בפ"ת או שהוא בגדר מודעה בלבד? היו כאלה שדווקא לא המליצו עליו (בלשון המעטה) למרות שאני ראיתי עבודה מדהימה שלו על MG TD לשעבר של רוני פינקלר (עמדה לצד ה MGB GT שלי בתצוגה ברידינג בפסח).

פורסם
אלי - תודה, אני אצור איתו קשר.

ליאור - תודה, האתר שלך מקסים ומעניין ביותר - דרכו הגעתי ל SEC500 (מפורסמת אצלך). אתה ממליץ על "אוטו פח" בפ"ת או שהוא בגדר מודעה בלבד? היו כאלה שדווקא לא המליצו עליו (בלשון המעטה) למרות שאני ראיתי עבודה מדהימה שלו על MG TD לשעבר של רוני פינקלר (עמדה לצד ה MGB GT שלי בתצוגה ברידינג בפסח).

המלצה במאה אחוז. אני מכיר עבודות שלו מזה שנים ומנהל המוסך מכר טוב שלי מזה שנים. הוא עשה לא מזמן מרצדס פתוחה שנת 1982 אדומה, שיצאה מדהים. ותאמין לי שכשאני אומר מדהים, אני לא משוחד ואני מאמין שאני יודע על מה אני מדבר...

אם תקפוץ למוסך שלו תראה אלפא ספיידר שנת שישים ומשהו שהוא עושה לה פחחות צבע, (אני חושב שהיא עדיין שם...הייתה לפני מספר ימים..) ותוכל לראות בעצמך.. ונכון, גם ה MG ההיא נעשתה שם...

טוב..אני לא רוצה להשמע מסחרי מדי.....חחח....תעשה סקר, תעבור אצל כמה שיותר, אין מה להפסיד...כל אחד ימליץ על מישהו וישמיץ מישהו, אתה הוא זה שמשלם ובוחר בסופו של דבר.

ואגב, כל מי שמופיע ברשימה באתר נבדק אישית ולא כל מי שרוצה יוכל להופיע שם.

תעדכן איך מתקדם..

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ביקרתי אצל אוטו פח השבוע (תיקון דלת של האוטו היומיומי)

ודיברתי איתו על פחחות צבע לאוטו שלי - הוא אמר בפרוש שהוא לא מתעסק בזה כי פשוט לא כדי לו

הוא מעדיף להחליף כמה חלקי פח ועוד קצת עבודה ושלום על ישראל

אז למי שהמליץ - הוא אולי פחח טוב אבל לא רלוונטי

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

תנסה אצל מיכה מיכאלי בת"א מול המוסך של ב.מ.וו, ומוסך הונדה

ת"א סנטר, אני לא זוכר במדויק את שם הרחוב.

מיכה הוא לדעתי מהצבעים הטובים בארץ, רק השאלה היא

האם הוא ירצה להיכנס לפרויקט.

אם תצליח לשכנע אותו, לא תתאכזב.

בהצלחה! :mad:

פורסם
ביקרתי אצל אוטו פח השבוע (תיקון דלת של האוטו היומיומי)

ודיברתי איתו על פחחות צבע לאוטו שלי - הוא אמר בפרוש שהוא לא מתעסק בזה כי פשוט לא כדי לו

הוא מעדיף להחליף כמה חלקי פח ועוד קצת עבודה ושלום על ישראל

אז למי שהמליץ - הוא אולי פחח טוב אבל לא רלוונטי

יש דבר חשוב שחשוב לכל חובבי המכוניות הקלאסיות להבין....

מכוניות חדשות הינם עולם שונה לחלוטין מהמכוניות הקלאסיות. בעוד שבמכונית חדשה אם יש דפיקה לא שטחית בדלת או כנף, הרבה יותר משתלם לפחח וגם למי שמתקן להחליף לחלק חדש מאשר לתקן.

הסיבה העיקרית לכך היא זמינות חלקים. כשרכב מיוצר בייצור המוני כך מיוצרים גם חלקי החילוף שלו ולכן ככל שמיוצרות יותר יחידות כך מחיר החלפים יותר נמוך.

התוצאה, החלפת חלק תהיה הרבה יותר זולה לרוב מאשר תיקון. אין צורך במכונית חדשה להתעקש על תיקון פחחות על כל המשתמע מכך - הפחחות, ריתוך פלטות פח, קומפק-פילר ופוליאסטר. כל אלו כבר מגיעים עם דלת או חלק אחר שנרכש.

זאת למעשה הסיבה שרוב הפחחים לא רוצים להתעסק עם מכוניות ישנות. בשליש מהזמן וההשקעה הם מרוויחים את אותו הסכום שהיו מרוויחים מתיקון של ממש לעומת החלפת החלק. ניתן לקרוא לכך פינוק וניתן לקרוא לזאת שיקול כלכלי נכון.

בעלי המקצוע המוכנים להתעסק עם הקלאסיות הם בד"כ "אמיצים" יותר מכיוון שהם יודעים מראש שהרווח על אותה מכונית הוא נמוך יחסית להשקעה אך הערך המוסף מבחינתם הוא גבוה.

ולכן.....אל תתייחסו בזילזול לפחחים שאומרים לכם שיותר משתלם להם להחליף חלק פח מאשר לתקן ממש, מדובר כאן על מכוניות חדשות שהחלקים להם זמינים וזולים, להבדיל מכל העגלות שלנו....השיקול הוא כלכלי נטו וזו זכותם (אני בכלל לא מתייחס כאן לדוגמא של Tazio). כאמור סוג העבודה על קלאסיות וחדשות הוא שונה לחלוטין.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

לגבי מכונאי:

"מרכז איילון" רחוב גינוסר 4 תל אביב. דבר עם ראובן, בעל מקצוע הכי טוב בארץ למרצדס, פורשה, וב אמ וו. חד משמעית. מכיר את כל המרצדסים משנות תרפפו ועד לחדשות ביותר כמו את כף ידו. בעל ידע עצום, סבלנות, מקצוענות אדירה, ואפילו מלאי חלקים לא קטן.

יצא לו שם לא מי יודע מה לגבי כל מה שקשור במחיר. הוא אמנם לא הכי זול בעולם, אבל בהחלט סביר, ובמיוחד מול התמורה היוצאת מן הכלל. אם תהיה "לקוח טוב" הוא יתן מחיר טוב ויעשה עבודה מעולה. לכאלה שבאים אליו אחרי שמישהו עשה להם עבודה של 5 שקלים, הרס הכל, ועכשיו באים אליו כי הוא היחיד שיודע לצאת מזה (וזה קורה הרבה) הוא יתקע, ובצדק...

המרצדסים שלי, והפורשה, רק אצלו. הוא עשה עבורי דברים מדהימים לא פעם ולא פעמיים, אחד מבעלי המקצוע היחידים שאני מוריד את הכובע בפניהם. עדיף, בפירוש, אפילו על המוסך המרכזי.

בקשר למיכאלי, תיזהר ותישמר. הרכב יצא יפה אבל יחליד כמו מטורף אחרי חצי שנה בגלל עבודה לא נכונה. הוא חירב את המרצדס שלי.

בהצלחה\

[איתן

פורסם

לירן

טיפלתי אצלו ב 911 אספנות.

לגבי 914, שאלה מענינת...לא מכיר אותה טוב ולא יודע איזה מנוע פולקסוואגן יש בפנים. אני מניח שלא תהיה לו בעיה, אבל בכל מקרה תתיעץ איתו, כמו שאני מכיר אותו אם תהיה לו בעיה הוא יגיד לך. הוא טיפל לי גם באלפא 75 טווין ספארק, בסאנבים אלפיין, ובעצם במה לא...בקיצור, תשאל. לגבי הרמה המקצועית אין לי ספק.

עלתה לי שאלה הזויה משהו. אם ה 914 דומה באמת לפולקוואגן, למה שלא תטפל בה אצל מומחה לפולקסוואגן ואת הדברים היעודיים (כמו למשל קרבורטורים שאני מניח שהם שונים, וובר או משהו? או עבודות מתלים) תעשה אצל כאלה שמתמחים בזה ספציפית?

איתן

• תוכן חדש...