Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה RUNX

atm972
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי רוצה לדעת איך נוסעת המכונית...אין לי זמן לנסיעת מבחן בשלב זה והייתי רוצה לדעת אם כדאי בכלל ללכת לנסיעה כזו.

מדובר רק בגרסת 5 דלתות וידנית.

בונה בית ? זקוק לבעלי מקצוע ? אנוחנו יכולים לעזור במציאת בעל מקצוע אמין ואיכותי ללא תשלום ! לפרטים - שלחו מייל.

פורסם

אבל לצערי המכונית שלי אוטומטית.

אפשר לסכם כך:

ביצועים: טובים מאוד. ככל הנראה הנתון של הידנית (10.2 שניות מאפס למאה) משקר אבל ההרגשה שלי היא שאפשר להתקרב לנתון של האוטומטית ( 11.8 שניות). לא מדדתי. צריכת דלק שמחשב הדרך מדד בנסיעה לחיפה מתל אביב (בינעירונית) היא 9.5 ק"מ לליטר.

התנהגות: אחיזה טובה מאוד ומשרה ביטחון. אין כאן שעשועי כביש נוסח 306 או פוקוס אבל אם רוצים מכונית שמזכירה במעט אוטו גרמני - לא תתאכזב. מה שלא אהבתי הוא ההגה, שאיטי מדי ומצריך עבודה רבה (3.5 סיבובים בין נעילות). בסה"כ נסיעה איכותית שממריאה מהתגית היפנית.

נוחות: ישנה מעט נוקשות בכבישים עירוניים, והצמיגים במידה 195/60 בעלת החתך הנמוך במקצת אינם עוזרים. במהירות גבוהה הנוחות טובה מאוד. בסה"כ, לאור ההתנהגות הטובה, הקורולה אינה מביישת את הפירמה. אין פה רכות צרפתית, אם זה מה שאתה מחפש.

(ואם זה מעניין אותך, כי יש לי זמן לכתוב:)

איכות: ממש טובה. מושבים תומכים ונוחים, וחומרים נעימים למגע. מה לעשות וה- "Thudd" של טריקת הדלתות נותן תחושת איכות. גימור ה-GLi עדיף משמעותית מבחינה זו, עם פינוקים כמו גלגל הגה וידית הילוכים מעור, בקרת אקלים, 6 רמקולים ושליטה מההגה ולוח שעונים יפה. איכות מערכת השמע בינונית אך מיקום הדק מצוין. אבל! אכזבה גדולה היא תנוחת הנהיגה, שנפגמת בגלל שההגה אינו מתכוונן למרחק. זה לא ממש מציק לי אישית אבל אם אינך חובב ישיבה גבוהה וזקופה יכולה להיות בעיה. עניין נוסף הוא הקמצנות בכריות האויר (2 בלבד, 4 באירופה) מה שנראה לי לא לעניין. מאוד התרשמתי מבידוד הרעשים, במיוחד בעמידה אבל גם בנסיעה. איכות הרכבה טויוטאית רגילה.

עיצוב: דווקא אהבתי את העיצוב הפנימי, עם הקונוסולה המתכתית היפה, ומאוד אהבתי את העיצוב החיצוני.

מחיר: עסקה טובה מאוד. לדעתי התחרות האמיתית שלה היא מול הפיז'ו 307XR, והיא מציעה תמורה טובה מאוד ביחס למחירה.

סיכום: שילוב של יתרונות היפניות עם יתרונות האירופאיות.

פורסם
אבל לצערי המכונית שלי אוטומטית.

אפשר לסכם כך:

ביצועים: טובים מאוד. ככל הנראה הנתון של הידנית (10.2 שניות מאפס למאה) משקר אבל ההרגשה שלי היא שאפשר להתקרב לנתון של האוטומטית ( 11.8 שניות). לא מדדתי. צריכת דלק שמחשב הדרך מדד בנסיעה לחיפה מתל אביב (בינעירונית) היא 9.5 ק"מ לליטר.

התנהגות: אחיזה טובה מאוד ומשרה ביטחון. אין כאן שעשועי כביש נוסח 306 או פוקוס אבל אם רוצים מכונית שמזכירה במעט אוטו גרמני - לא תתאכזב. מה שלא אהבתי הוא ההגה, שאיטי מדי ומצריך עבודה רבה (3.5 סיבובים בין נעילות). בסה"כ נסיעה איכותית שממריאה מהתגית היפנית.

נוחות: ישנה מעט נוקשות בכבישים עירוניים, והצמיגים במידה 195/60 בעלת החתך הנמוך במקצת אינם עוזרים. במהירות גבוהה הנוחות טובה מאוד. בסה"כ, לאור ההתנהגות הטובה, הקורולה אינה מביישת את הפירמה. אין פה רכות צרפתית, אם זה מה שאתה מחפש.

(ואם זה מעניין אותך, כי יש לי זמן לכתוב:)

איכות: ממש טובה. מושבים תומכים ונוחים, וחומרים נעימים למגע. מה לעשות וה- "Thudd" של טריקת הדלתות נותן תחושת איכות. גימור ה-GLi עדיף משמעותית מבחינה זו, עם פינוקים כמו גלגל הגה וידית הילוכים מעור, בקרת אקלים, 6 רמקולים ושליטה מההגה ולוח שעונים יפה. איכות מערכת השמע בינונית אך מיקום הדק מצוין. אבל! אכזבה גדולה היא תנוחת הנהיגה, שנפגמת בגלל שההגה אינו מתכוונן למרחק. זה לא ממש מציק לי אישית אבל אם אינך חובב ישיבה גבוהה וזקופה יכולה להיות בעיה. עניין נוסף הוא הקמצנות בכריות האויר (2 בלבד, 4 באירופה) מה שנראה לי לא לעניין. מאוד התרשמתי מבידוד הרעשים, במיוחד בעמידה אבל גם בנסיעה. איכות הרכבה טויוטאית רגילה.

עיצוב: דווקא אהבתי את העיצוב הפנימי, עם הקונוסולה המתכתית היפה, ומאוד אהבתי את העיצוב החיצוני.

מחיר: עסקה טובה מאוד. לדעתי התחרות האמיתית שלה היא מול הפיז'ו 307XR, והיא מציעה תמורה טובה מאוד ביחס למחירה.

סיכום: שילוב של יתרונות היפניות עם יתרונות האירופאיות.

9.5 ק"מ לליטר ?!?!

קצת הרבה לא ??

אפילו בקאואליר שלי, בכביש מהיר אני משיג תוצאה של 11-12 ק"מ לליטר

חוץ מזה, הנתון הרשמי של קורולה מורה על 15.6 ק"מ לליטר בכביש מהיר...

פורסם

מחשב הדרך של הקורולה (בהנחה המבוססת שזה אותו המחשב מהיאריס) - לא מראה נתוני צריכת דלק מדוייקים כלל ועיקר בהשוואה לנתון שמחשבים בתדלוק - והוא גם מתחשב בנתוני עבר כולל הנסיעות בעיר ובכלל.

פורסם
מחשב הדרך של הקורולה (בהנחה המבוססת שזה אותו המחשב מהיאריס) - לא מראה נתוני צריכת דלק מדוייקים כלל ועיקר בהשוואה לנתון שמחשבים בתדלוק - והוא גם מתחשב בנתוני עבר כולל הנסיעות בעיר ובכלל.

רועי אני מנחש שהוא התכוון שהוא איפס אותו לפני (אני מכיר את המחשב ביאריס ובקורולה)

בקשר למידת הדיוק שלהם אף פעם לא ניסינו להשוות לבדיקה על ידי מילוי מיכל מלא פעמיים ובדיקת צריכה, מעניינת אותי באמת רמת הדיוק

יובל.

פורסם

על זה אני מדבר - רמת הדיוק שלו נמוכה מאוד, הכי טוב שהגעתי איתו היה 1:12.7 כשבפועל תדלקתי לפי 1:14 +.

כמו כן, גם עם איפוס הוא לא מבריק, בלשון המעטה.

אל תשכחו חוץ מזה, שנסיעה מחוץ לעיר היא לא ערבון לצריכת דלק טובה - אלא אם נוסעים 90 קמ"ש ומעבירים הילוכים לאט, בעדינות ולעיתים רחוקות ללא עצירות או התחרעות - אדרבא ברכב שהמנוע שלו לא נפתח עדיין (מתוך הנחה שאין קורולות עם אלפי קילומטרים על השעון וזו ספציפית, תקנו אותו אם אני טועה).

פורסם
על זה אני מדבר - רמת הדיוק שלו נמוכה מאוד, הכי טוב שהגעתי איתו היה 1:12.7 כשבפועל תדלקתי לפי 1:14 +.

כמו כן, גם עם איפוס הוא לא מבריק, בלשון המעטה.

אל תשכחו חוץ מזה, שנסיעה מחוץ לעיר היא לא ערבון לצריכת דלק טובה - אלא אם נוסעים 90 קמ"ש ומעבירים הילוכים לאט, בעדינות ולעיתים רחוקות ללא עצירות או התחרעות - אדרבא ברכב שהמנוע שלו לא נפתח עדיין (מתוך הנחה שאין קורולות עם אלפי קילומטרים על השעון וזו ספציפית, תקנו אותו אם אני טועה).

כל הטענות שהועלו כאן נכונות.

לקורולה המדוברת 1200 ק"מ על השעון, ומחשב הדרך אופס לפני הנסיעה כמובן. בשום מקרה לא הייתי בולע את הנתון של מחשב היצרן. רוב הנסיעה התבצעה במהירות 110 קמ"ש בערך, מה שאומר סביב ה- 2700 סל"ד. הנתון שצוין (15.6 ק"מ לליטר) הוא לתיבה ידנית בלבד, בעוד שהנתון לאוטומטית הוא 12.6 אם אני זוכר נכון.

• תוכן חדש...