Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הנ"ל שייך לקרובים של בת זוגתי...

מדובר לדברי הבעלים ברכב היחיד מסוגו בישראל. (הוא אמר שהוא לא בטוח אבל ייתכן שיש עוד 1 כזה בארץ)

הרכב הגיע בזמנו בנסיעה(?!?) מאירופה דרך ארצות ערב על ידיו (הוא תושב זר) .

שנת ייצור 1989 , לצערי שכחתי לשאול מה הדגם המדוייק.

מדובר בפיאט מעוטרת בסמל העקרב והכיתוב אבאראט באנגלית.

לרכב מגנזיום מיוחד מקורי של האוטו.

בפנים הרכב מפואר מאד כולל מושבי עור אמיתי.

האם מישהו יכול לזהות את הדגם הנ"ל?

תמונה072.JPG

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

נראה לי שזו פיאט כרומה.

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

הפיאט כרומה לא היתה גירסה זולה של שום מכונית,אלא דגם בפני עצמו.

שילדת וריצפת הכרומה פותחו במשותף ע"י פיאט,לנצ'ייה,סאאב ואלפא רומיאו.

לכל החברות היה אינטרס משותף;לנצ'ייה רצתה להחליף את הגאמא הכושלת,פיאט את הארג'נטה הלא פחות כושלת,אלפא את האלפא 6 הסאלונית שהיתה כישלון טוטאלי,ואילו סאאב רצתה לפנות לפלח שוק גבוה יותר מזה של ה 900.

הפרוייקט נקרא טיפו 4,כשהלנצ''יה תמא והסאאב 9000 הוצגו בתערוכת פריז 84',הכרומה הוצגה במאי 86'ואילו האלפא 164 שהיתה המכונית האחרונה מפיתוח עצמי של החברה הממשלתית(לשעבר)הוצגה בתערוכת פרנקפורט 87',מאחר ואלפא היתה נתונה באותה העת בקשיים תקציביים גדולים ופיתוחה היתנהל בעצלתיים.

הכרומה היתה מכונית מישפחתית גדולה במיבנה האצ'בק,בעלת עיצוב חיצוני ופנימי מודרני יחסית.

הכרומה הוצעה עם מספר יחידות כוח בנפחי 1.6 עם 83 כ"ס,2.0 עם 90 כ"ס בגירסת המאייד,2.0 120 כ"ס בגירסת ההזרקה וגירסת טורבו חזקה עם 155 כ"ס.

בשנת 93' בוצעה במכונית מתיחת פנים מקיפה למדי,נוסף מנוע V6 2.5 של אלפא רומיאו ולמנוע ה 2.0 נוספו גלי איזון.

אולם כל זה לא עזר למכירות שדישדשו כבר מההתחלה,ובסיכומו של עיניין נחשבה המכונית לכישלון גדול.

לארץ יובאה הכרומה בסוף שנות ה 80' ותחילת ה 90' ביבוא סדיר,אולם למעט כמה פריקים מושבעים של המותג,המכירות היו אפסיות.

הגירסה שיובאה לארץ היתה ה 2.0 IE אוטומטית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא מומחה גדול לרכב אבל מכיוון שמדובר באדם אמין שאני מכיר שטוען שמדובר באבארט מקורית היחידה בארץ מסוגה (הרכב הוא ייבוא אישי מחו"ל והגיע לארץ בנסיעה דרך ארצות ערב...) אז אני נוטה להאמין לו.

האם באמת ייתכן שיש דגם אבארט כזה?

צביקה , אם הרכב אכן אבארט ולא רק מדבקות

לך על זה ואל תחשוב יותר מידי!!!

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

חיפוש בינטרנט על ערך "CROMA ABARTH" לא מעלה שום תוצאות.

גם ב CARSFROMITALY.NET אין שום התייחסות לגירסת אבארט לכרומה.

לדעתי גירסה רשמית כזאות לא הייתה.

יתכן אבל, שדגם TURBO IE 2.0 כונה בשווקים מסויימים "אבארט", כמו שפונטו HGT מכונה אבארט, אחרי מתיחת פנים.

תשאל אותו, איזה מנוע יש ברכב.

גם אם היא כרומה רגילה, היא כבר רכב נדיר מאוד בארץ, כמו שכתב חן, נמכרו מעט מאוד מהן, ועד היום ירדו מהכביש כמעט כולן.

נמכרו מעט מכוניות, כי השם "פיאט" לא מסתדר אצל הרבה אנשים עם רכב גדול ויוקרתי. האחיות לאנציה טמה (שהיא מאוד דומה לכרומה), ואלפא 164 נמכרו הרבה יותר טוב.

היום כרומה, בעיקר בגירסאות הדיזל, פופולארית אצל משוגעי פיאט במזרח אירופה.

אגב, בשנה שעברה פיאט הציגו כרומה חדשה - מעין סטיישן/קרוסאובר גדולה.

ובנושא אחר, מישהו יודע, אם קיימת בארץ לאנציה Y מהדור הלפני אחרון, כמו בתמונה?

Lancia-Y_2002_800x600_wallpaper_02.jpg

פורסם
אני לא מומחה גדול לרכב אבל מכיוון שמדובר באדם אמין שאני מכיר שטוען שמדובר באבארט מקורית היחידה בארץ מסוגה (הרכב הוא ייבוא אישי מחו"ל והגיע לארץ בנסיעה דרך ארצות ערב...) אז אני נוטה להאמין לו.

האם באמת ייתכן שיש דגם אבארט כזה?

צביקה יתכן , בדרך כלל על מכסה השסתומים יש כיתוב של אבארט

בעל הרכב כפי שאני מבין הוא היד הראשונה , במידה ויש ברשותו ספר רכב(זה שמתאר איך להשתמש במתגים)

יהיה פרק נפרד לאבארט.

שווה את המאמץ לבדיקה נוספת.

פורסם
אחת ודאית עם מספר דיפלומטי

צבעה כחול כהה, יצא לי לראות אותה בת"א מספר פעמים.

כמדומני היא גם הופיעה למכירה באתר YAD2 לפני כמה חודשים.

עידו

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

• תוכן חדש...