Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באימפאלה מונח מנוע 4100, 6 צילי' בטור.אני מעוניין לשים גדול יותר. השאלה היא לפי איזה קריטריון מאשרים החלפת מנוע לגדול יותר. דגם זהה קיים עם מנוע 350 (V8/5700), ואני מעוניין לשים 454 (V8/7550) אבל במקרה ולא ילך אני יסתפק ב350. מבחינת גודל חיצוני, תושבות מנוע והתאמה לתא מנוע הכל מתאים. תודה על כל עזרה ויום טוב!

פורסם
באימפאלה מונח מנוע 4100, 6 צילי' בטור.אני מעוניין לשים גדול יותר. השאלה היא לפי איזה קריטריון מאשרים החלפת מנוע לגדול יותר. דגם זהה קיים עם מנוע 350 (V8/5700), ואני מעוניין לשים 454 (V8/7550) אבל במקרה ולא ילך אני יסתפק ב350. מבחינת גודל חיצוני, תושבות מנוע והתאמה לתא מנוע הכל מתאים. תודה על כל עזרה ויום טוב!

יש צורך להביא את הספרות הפורמלית למהנדס הראשי של GM בארץ - יושב ב-UMI. מה שהוא ירשום יהיה ככל הנראה שלרכב זה בשנתון זה היה מנוע 350 (לא היה בשנה הזו 454 לאימפלה). ה"בעיה" היא שבנוסף הוא ירשום שבהנחה שיותקן מנוע גדול יותר, יש לוודא שהמכלולים הנלווים מתאימים... ובעברית - בדגמים רבים היו מספר חלקים שונים כשהותקן מנוע גדול יותר, כמו בוסטר, קוטר דיסק, רדיאטור ועוד כל מיני. אותו מהנדס ראשי לא יפרט בד"כ מה צריך בדיוק לשנות (מצריך מיני מחקר מצידו) וזו בעיה, שכן הוא מוסמך לחתום על מה צריך לעשות והוא לא אוהב לחתום....

בעבר (כמה שנים טובות) הוצאתי באותו אופן אישור להחלפת מנוע טורי ל-V בפונטיאק פיירבירד, החלפתי בנוסף קפיצים ורדיאטור, הצגתי אישור מוסך על השינוי וקיבלתי אישור מהמהנדס שאין מניעה לאור הקיים להחליף מנוע. שילמתי משהו כמו 2-3 שעות תעריף שעת מוסך על השרות.

מקווה שעזרתי,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור 350 זה מצוין אתה לא צריך מנוע גדול יותר

קצת שינוים אתה יודע...ואתה טס.

מקווה שהתמונת ששלחתי לך פתחו לך תראש לכוון לצבע וכו'

פורסם

שאלה:

במרחק של איזה עשרת אלפים קילומטרים מכאן נמצאת איזה מדינה קטנה-ארצות הברית. הרי שם מבצעים כל שנה מאות אולי אלפי שיפורים במכוניות שלהם.

האם אמריקאי שמכניס מנוע יותר גדול למכונית שלו צריך את כל העונשים האלה של מהנדס ראשי, יבואן, או שהוא מחליף ככה בלי בעיות-

דבר אחד אני בטוח: שם אין את האגרות על החלפת מנוע, עמדה מספר אחד ושאר העונשים שמוטלים על הצרכן (הצרחן),

הישראלי שבסך הכול ביקש ליהנות ממנוע גדול יותר במכוניתו.

פורסם

תשובה:

תן לילד מתלהב מכונית שמכלוליה בנויים ל-120 כ"ס מנוע שיפיק נניח 300 כ"ס, כמה זמן ייקח לו לההרג?

א. בנסיעה הראשונה

ב. בנסיעה השנייה

העקרון ברור...

בקיצור, מנוע חזק דורש בלימה מתאימה, מתלים מתאימים, ישיבה נכונה בתא הנהג וכו'

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר, אם אני יחליף מנוע... ו.בולמים/בלמים/חיזוקי שלדה/היגוי וכן הלאה אז יאשרו לי להחליף מנוע??

נו באמת... סתם מדינה אטומה שלא רוצה עוד ניירת זה הכל.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם
יש צורך להביא את הספרות הפורמלית למהנדס הראשי של GM בארץ - יושב ב-UMI. מה שהוא ירשום יהיה ככל הנראה שלרכב זה בשנתון זה היה מנוע 350 (לא היה בשנה הזו 454 לאימפלה). ה"בעיה" היא שבנוסף הוא ירשום שבהנחה שיותקן מנוע גדול יותר, יש לוודא שהמכלולים הנלווים מתאימים... ובעברית - בדגמים רבים היו מספר חלקים שונים כשהותקן מנוע גדול יותר, כמו בוסטר, קוטר דיסק, רדיאטור ועוד כל מיני. אותו מהנדס ראשי לא יפרט בד"כ מה צריך בדיוק לשנות (מצריך מיני מחקר מצידו) וזו בעיה, שכן הוא מוסמך לחתום על מה צריך לעשות והוא לא אוהב לחתום....

בעבר (כמה שנים טובות) הוצאתי באותו אופן אישור להחלפת מנוע טורי ל-V בפונטיאק פיירבירד, החלפתי בנוסף קפיצים ורדיאטור, הצגתי אישור מוסך על השינוי וקיבלתי אישור מהמהנדס שאין מניעה לאור הקיים להחליף מנוע. שילמתי משהו כמו 2-3 שעות תעריף שעת מוסך על השרות.

מקווה שעזרתי,

ליאור.

ליאור,

ומה עושים אם לרכב המדובר אין יבואן בארץ?

מורן.

פורסם

אם אתה מוציא מנוע אני יכול לקבל אותו?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
אז לפי מה שאתה אומר, אם אני יחליף מנוע... ו.בולמים/בלמים/חיזוקי שלדה/היגוי וכן הלאה אז יאשרו לי להחליף מנוע??

נו באמת... סתם מדינה אטומה שלא רוצה עוד ניירת זה הכל.

ברור! רוב התקנות בנושא זה נובעות מאטימות, טיפשות ותקנות מימי המנדט (והלוואי והייתי צוחק...).

הרעיון שלי היה לפני שנים מספר להקים גוף-על לא תלוי, יכול להיות גם מסחרי אך עם מנדט מהמדינה לאישור כלי-רכב. משמע, גוף אשר אליו מגיע כל מי שרוצה לשנות מידת צמיגים, מנוע, כונס בגודל בית, שיפורםי וכו'. אותו גוף יבדוק האם השינויים והשיפורים שנעשו באותו רכב נעשו באופן מקצועי ובטיחותי ונשמר העקרון שאומר שאם משהו משופר כדי שיסע יותר מהר ויותר חזק, צריך גם לשפרו כך שיוכל לעצור... אותו גוף יהיה לדוגמא אחראי על אישור מכוניות קיט וכו', בדיוק כפי שמקובל במדינות שונות בעולם. בונים רכב, מביאים אותו למכון בדיקה ואם הוא נמצא בטיחותי, הוא מקבל רישוי. אותו גוף יהיה מורכב ממהנדסים (לא חסר כאלו בטכניון כיום, בדוק), מומחים לשיפורים ושינויים וכן אנשים אשר באים מהעולם ולא מאחורי השולחן הפקידותי במשרד התחבורה.

אולי, מי יודע, יום אחד מישהו ירים את הכפפה... :roll:

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

רעיון מצוין הצגת אותו למשהו בגבוה.

הבעיה שאני רואה זה כמו עם הטסטים. ברגע שמשהו הוא פרטי בעל הבית מנצל תמצב (***תמצב - את המצב***) ומרויח "בחאווה" כסף מאנשים. ואף אחד לא ישכנע אותי אחרת.

למרות שגם היום אנחנו משלמים מהצד להעביר טסט שלא ב-STOCK, אולי יהיה עדיף באמת לשלם במצב כזה שיהיה גם יותר בטיחותי.

פורסם

תודה, כולכם עזרתם לי (ראובן, רילקס מן!!) לא הבנתי עדיין את הסדר למי אני הולך קודם. האם אני צריך לפנות קודם למהנדס ראשי של יבואן GM? ואחרי שאני יוציא ממנו טופס שאני צריך להחליף חצי אוטו בשביל זה ויעשה את זה (נניח) ויוציא אישור מוסך. מכאן לאן?

פורסם
ברור! רוב התקנות בנושא זה נובעות מאטימות, טיפשות ותקנות מימי המנדט (והלוואי והייתי צוחק...).

הרעיון שלי היה לפני שנים מספר להקים גוף-על לא תלוי, יכול להיות גם מסחרי אך עם מנדט מהמדינה לאישור כלי-רכב. משמע, גוף אשר אליו מגיע כל מי שרוצה לשנות מידת צמיגים, מנוע, כונס בגודל בית, שיפורםי וכו'. אותו גוף יבדוק האם השינויים והשיפורים שנעשו באותו רכב נעשו באופן מקצועי ובטיחותי ונשמר העקרון שאומר שאם משהו משופר כדי שיסע יותר מהר ויותר חזק, צריך גם לשפרו כך שיוכל לעצור... אותו גוף יהיה לדוגמא אחראי על אישור מכוניות קיט וכו', בדיוק כפי שמקובל במדינות שונות בעולם. בונים רכב, מביאים אותו למכון בדיקה ואם הוא נמצא בטיחותי, הוא מקבל רישוי. אותו גוף יהיה מורכב ממהנדסים (לא חסר כאלו בטכניון כיום, בדוק), מומחים לשיפורים ושינויים וכן אנשים אשר באים מהעולם ולא מאחורי השולחן הפקידותי במשרד התחבורה.

אולי, מי יודע, יום אחד מישהו ירים את הכפפה... :roll:

ליאור.

ליאור מה שאתה מציע כאן זו מהפכה...דיברת עם שאול כבר?......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ליאור מה שאתה מציע כאן זו מהפכה...דיברת עם שאול כבר?......

למעשה, כמעט... דיברתי עם כמה גורמים בכירים במשרד התחבורה (אמא שלי הייתה מורה של הילדים של מופז... :roll: שכנים שלי לשעבר....:roll: ) לפני הבחירות הקודמות, תזמון גרוע, אמרו לי "תחזור אחרי הבחירות", עדיין לא חזרתי... :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

מכל מה שנראה לי כאן הרי לדעתי אם בארצות הברית אתה הולך להחליף למנוע גדול יותר אז יש לך ספרהוראות של היצרן

מה אתה חייב להחליף בנוסף למנוע.

כל מה שאתה משפר זה באחריות שלך -ושלך בלבד. אבל אין לך את העונשים שציינתי קודם.

לתשומת ליבם של כל הגופים הרשמיים במדינה שלנו אשר עדיין רואים בבעל הרכב פרה חולבת שתפקידה להעשיר את קופת המדינה.

• תוכן חדש...