Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה חבר שלי קנה אתמול את הרכב הנ"ל .הוא במצב דיי בסדר יחסית לזמן שעמד.

הוא מעוניין לשפץ אותו גם כי אין ברירה. טמבונים גריל הכול להחליף

איך מגיעים לחלקים הנ"ל ו או ממה להתחיל. הרכב יכנס בזמן הקרוב לשיוף וצביעה+החלפת שמשות.

תמונות

4638d549632dcbf32.jpg

4638d549632dcbf31.jpg

תודה לכולם מראש אשמח להכוונה כי לי אין פשוט מושג.

STI לגוף ולנשמה....

פורסם
אם אני לא טועה, זה לא המיג'ד זה משהו אחר תיכף ידידנו קובי ירחיב....והרבה-רן

אני אשמח

STI לגוף ולנשמה....

פורסם

זוהי הMG MAGNETTE - ישנה אחת משופצת במצב טוב המופיעה לעיתים למפגשי המועדון.

היא יוצרה בין השנים 1954-1958 עם מנועי 1500 מבית אוסטין .

מבחינת מכניקה היא זהה ל אוסטין קייברידג' למעט מערכת היגוי טובה יותר(משמע מסרק הגה להבדיל מתיבת הגה).

חלקים חיצוניים וחלקי פנים קשים להשגה ואם יש בנמצא הם יקרים באופן יחסי.

רכב נחמד - סוג של יגואר לעניים.

בהצלחה בשיפוץ ואני הייתי מתחיל בשיפוץ המכני בטרם הקוסמטי.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מניסיון של אחד שעשה את הטעות לפני שנים רבות, קניתי רכב ויום למחרת התייצבתי אצל הפחח...

אל תתחילו מיד בפחחות. תסדרו את הרכב מבחינה מכנית קודם כל. או, לפחות תבינו מה הבעיות המכניות שיש לסדר במיידי.

אם אפשר להשמיש, לעשות טסט ולנסוע מספר חודשים לפני הפחחות, זה הכי טוב. ככה מבינים את הרכב לעומק, לומדים את הבעיות, פותרים חלק מהן ורק אז מחליטים אם לגשת לפחחות, או לא.

לפעמים מגלים שבעצם זו הרפתקה גדולה ולא רצויה ואפשר לחסוך את ההוצאה על הפחחות שהיא הכי כבדה ולרוב לא מחזירים אותה.

חלק מהטיפולים המכניים אף עלולים לפגוע בצבע שתעשו. הוצאת מנוע לדוגמה שמחייבת פירוק של מכסה מנוע וגריל יכולה לפגוע בפחחות טריה שתעשה לחלקים אלו.

יש בפורום המון שירשורים חשובים בנושאים שונים - שווה לקרוא לפני שמתחילים.

חוץ מזה, זהו רכב מתוק, אחד מהקלאסיות שאני מחבב במיוחד.

שיהיה בהצלחה.

יניב

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

תודה רבה רבה לך זאת התחלה מבחינתי. אז הרכב לא ישלח לפחחות מחר אני מקווה.

STI לגוף ולנשמה....

פורסם

MG Magnette היתה מכונית ספורט-סלון יפה מתוצרת MG, משנות החמישים. היו שני דגמים, ZA ו-ZB, ולפי השנתון שלך היא אמורה להיות ZB.

תכנון המכונית התבסס על הוולסלי 4/44, אבל יצא הרבה יותר יפה ומוצלח מהמקור. היתה לה אחיזת כביש טובה מאד לתקופתה, וביצועים סבירים בהחלט. בסה"כ מכונית יפה ומוצלחת שנמכרה במספרים יפים. היו כאמור שני תתי-דגמים:

• ZA שיוצרה בשנים 1954-1955, עם מנוע בנפח 1489 סמ"ק, 60 כ"ס.
  • ZB שיוצרה בשנים 1956-1958. אותו מנוע, אבל קרבורטורים יותר גדולים (1.5 אינטש במקום 1.25) והספק יותר גבוה של 68 כ"ס. ההבדלים החיצוניים היו בעיקר בניקלים ובעיצוב הפנים. היה גם תת-דגם של ה-ZB שנקרא Varitone עם צביעה בשני גוונים וחלון אחורי יותר גדול.

מוכרות לי בארץ 3 מכוניות כאלו:

1. אחת שחורה יפייפיה של חבר וותיק במועדון החמש. היא מגיעה לעיתים קרובות למפגשי יום שישי.
  2. השניה, בצבע ירוק, היתה מוצגת במוזיאון בתל-חי, ועברה עם האוסף לפארק התעשיה בעומר.
  3. השלישית עמדה במושב ליד חדרה, ויכול להיות שזו המכונית שהחבר שלך קנה, אם כי אני זוכר שמצבה היה גרוע בהרבה מהמכונית המצולמת. אם זו המכונית, קחו בחשבון פחחות מורכבת ומסובכת - היו לה המון חלודות וחסרו הרבה חלקי פנים. אם זו לא המכונית מהמושב, קחו בחשבון שיש שם רכב לחלפים.

ליאור ברוך כתב מאמר יפה על המגנט השחורה - מצ"ב קישור:

http://www.classiccar.co.il/articles/article.asp?A_ID=333

בסה"כ, המכניקה תהיה החלק הקל - ציינו כבר קודם שזהו מנוע אוקספורד/קיימברידג' סטנדרטי. החלק המסובך יהיה הפח, הניקלים, ובעיקר כל הפיצ'יבקס בפנים. בסה"כ זו מכונית יפייפיה - אחת הפייבוריטיות שלי.

אם תגיע בהזדמנות למפגש-שישי של מועדון החמש בת"א, אני אכיר לך את בעל המאגנט השחורה. הוא בוודאי יוכל לסייע בהרבה עצות טובות.

בהצלחה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הרכב הנ"ל שופץ לפני כ - 15 שנים ואולי יותר בקיבוץ דליה ומאז עמד מוזנח בצורה כואבת.

אז נימכר לנהג מונית מבת ים שם הרכב עמד את רב השנים ברחוב העלה חלודה וקיבל את המכה בכנף ודלת ימין של הרכב.

לפני כ 5 שנים ניסיתי לקנות אותו אבל דרשו הון.

מאז הוא נמכר יחד עם המרצדס 57 שעמדה בחנייה לידו.

שנים רבות בגשם ללא סגירה טובה כנראה לא עשו לו טוב.

ברכב מותקן מנוע MG.

בכל מקרה רכב חביב ואני תקווה שהשיפוץ יעשה לו ולבעליו רק טוב.

בהצלחה

נתי

מצורפות תמונות, זה באמת הרכב המדובר ?

מגנט אחור.jpg

קידמי ימין מגנט.jpg

קידמי שמאל.jpg

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

נראה שזה הרכב, ולפי הסיפור שלך זו אכן המכונית מהמושב שליד חדרה - היא עמדה במושב ליד המרצדס שהזכרת.

כפי שציינתי - זו מכונית שתדרוש הרבה עבודה והשקעה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

זה תלוי מתי הרכב יובא לארץ - אם הוא הגיע עם תייר או עולה חדש, הוא קיבל מספר לפי מועד ההגעה.

הסימקה שלי למשל, היא מודל 1966 ויש לה מספר של 1979...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...