Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספוילרים וחישוקי מגנזיום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ספוילר ו/או חישוקי מגנזיום משנים את התנהגות הרכב או שהם סתם ליופי?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

ייעדו המקורי של הספוילר הוא למירוצים שבהם המהירות והתמרונים מצריכות משהו שיחזיק אותם צמוד לקרקע.

במהירויות הזעומות של נסיעה בעיר, במיוחד בארץ, הספוילר משמש אך ורק ליופי.

ובקשר לדבר השני, אין כזה דבר חישוקי מגנזיום. :mad:

172

פורסם

מה זאת אומרת :"אין דבר כזה חישוקי מגנזיום" ?!

איך אתה מגדיר את אותם ג'נטים יפים ,גדולים ובעלי העיצוב המיוחד???

הסקסו למכירה!-פרטים בקנייה/מכירה

פורסם

כן, אני יודע שהג'אנט לא עשוי רק ממגנזיום.

אבל בכל זאת, נראה לי שהשאלה הייתה ברורה....

בקשר לספוליר, במירוצים לפי מה שראיתי הספוילרים גדולים משמעותית ממה שראיתי על רכבים רגילים.

השאלה היא האם בנסיעה של 150-200 קמ"ש הספוילר הקטן שמורכב על מכוניות רגילות ישנה משהו?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם
מה זאת אומרת :"אין דבר כזה חישוקי מגנזיום" ?!

איך אתה מגדיר את אותם ג'נטים יפים ,גדולים ובעלי העיצוב המיוחד???

ערן זה חישוקי סגסוגת קלה. מגנזיום היא מתכת שמהווה חלק מהסגסוגת. אז שוב - חישוקי מגנזיום זו טעות חישוקי סגסוגת קלים ו חישוקים קלים זה המונח הנכון.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

מקסים כתב:

בקשר לספוליר, במירוצים לפי מה שראיתי הספוילרים גדולים משמעותית ממה שראיתי על רכבים רגילים.

השאלה היא האם בנסיעה של 150-200 קמ"ש הספוילר הקטן שמורכב על מכוניות רגילות ישנה משהו?

לידיעתך, כהושקה האודי TT, אובחנה אצלה בעיה של היגוי יתר בלתי נשלט.

כל בעלי המכוניות נקראו ל-RECALL, והוסף להן ספוילרון זערורי - מעין פס פלסטיק בקצה המכסה האחורי. הבעיה נפתרה.

כל שינוי באוירודינמיות של הרכב - משפיע על ההתנהגות.

מכיוון שהנושא כבר נדוש בפורום אקצר - הספוילר פוגע באוירודינמיות ובביצועים (בקו ישר) ע"י הצמדת הרכב לכביש. ובכך משפיע על ההתנהגות.

לגבי חישוקים קלים - הקטנת המסה מקטינה את ה"זעזוע" שמקבל הגלגל ממהמורות בכביש, (F=MA), ככל שהמסה של הגלגל קטנה יותר - המהירות בה עולה כלפי הרכב במכה על מהמורה קטנה - והוא "נשאר" על הכביש יותר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
לגבי חישוקים קלים - הקטנת המסה מקטינה את ה"זעזוע" שמקבל הגלגל ממהמורות בכביש, (F=MA), ככל שהמסה של הגלגל קטנה יותר - המהירות בה עולה כלפי הרכב במכה על מהמורה קטנה - והוא "נשאר" על הכביש יותר.

לא רק זה. בד"כ חישוקי הסגסוגת הם פתוחים יותר וכך נותנים לבלמים שנמצאים מאחור "לנשום" ולהיות אפקטיביים יותר בעומס מתמשך. זאת בניגוד לחישוקי הפלדה הפשוטים שעוטפים את כל החלק הפנימי של הגלגל.

פורסם
כמו כן, חישוקים קלים מצמצמים את המשקל על הסרנים ומשפרים (בפוטנציאל) את ההתנהגות.

שמעתי את הטענה הזאת כמה וכמה פעמים וברור שחישוקים קלים מצמצמים את המשקל ומשפרים התנהגות אבל, מישהו בדק עד כמה החישוקים קלים מחישוקי הפלדה :?:

נכון שהסגסוגת קלה יותר מפלדה אך ג'נט פלדה הוא בעובי של 5 ממ בערך וג'נט מסגסוגת קלה הוא בעובי של 15ממ בערך והצלעות אפילו עבות יותר.

אני אישית זוכר שהחלפתי את הג'נט המקורי בפולו ובגולף הקודמת בג'נט מסגסוגת קלה והוא לא הרגיש קל יותר, לפחות לא בהרבה.

:multi: נק' למחשבה

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

גם לי יש רזרבי רגיל מפלדה ו4 מסגסוגת קלה על הרכב, ולדעתי צריך להיות משקל אלקטרוני בבית.

אני אנסה לבדוק ולהעלות תוצאות,

שי

פורסם

1. צדקתי, יש לי משקל דיגיטלי :lol:

2. חסר לי אויר בגלגל הרזרבי, איציק HELP

3. צריך להחליף בטיפול הקרוב את הבורג שמחזיק את הרזרבי כי הוא שבור

למסקנות:

גנט פלדה רזרבי+צמיג שוקל 18.700 ק"ג

גנט מסגסוגת קלה בעל 6 צלעות מקורי של פולסוואגן+צמיג שוקל 18.250 ק"ג

יש לקחת בחשבון הצמיג הרזרבי נסע 0 ק"מ לעומת השני שנסע בערך 40K ק"מ

לדעתי התוצאה זהה.

שי

פורסם
הרזרבי באותה המידה?

גם אם כן, חצי קילו הבדל זה משמעותי.

מדובר בצמיג 205/16/55 וכן הרזרבי באותו מידה.

לדעתי הפרש המשקל היה קטן בהרבה אם השחיקה בין שני הצמיגים שנמדדו היתה שווה.

דבר נוסף, הגנט שלי הוא לא מדד לכל גלגלי הסגסוגת כי אני משאר שהמשקל משתנה בעיקר בגלל כמות הצלעות בגנט, ואצלי יש 6.

אני בספק אם משקל של 500 גרם משפיע.

שי

• תוכן חדש...