Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שאלו ישמעו שאלות מטומטמות (כנראה שזה כך) אבל אני לומד ע"מ שהשיפוץ יהיה יותר טוב!

אז ככה:

1) הבנתי שכמעט לכל בורג ברכב יש לחץ שהוא אמור להיות מחוזק (לדוגמא בורג במנוע צריך להיות יותר חזק מבורג שמחזיק את הכנף), השאלה היא אם זה נכון, ואם כן איך אני מוודא מהו החוזק של הבורג?

2) לגבי צביעה של רכב, איזה מדחס אני צריך עבור האקדח צבע? באיזה לחץ הצבע צריך לצאת ומהי השיטה הכי טובה לצביעה של רכב?

3)לגבי פחחות, כאשר יש חלק עם חלודה. הדרך היחידה לתקן את החלודה היא הסרה של החלק וריתוך של חלק חדש? או שניתן לשייף את החלודה?

4) לגבי הסרה וריתוך של חלק חדש, אם הסרתי את החלק, זה יהיה בריא להשלים אותו מפיברגלאס?

אלו השאלות שעולות לי לראש כרגע.

אשמח לתשובות.

תודה רבה,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

1) הבנתי שכמעט לכל בורג ברכב יש לחץ שהוא אמור להיות מחוזק...

כן, יש מידת סגירה לברגים, משתמשים בידית מומנט לסגירה של ברגים עם ערכי סגירה.

את ערכי הסגירה לברגים ניתן למצוא בספרות היצרן או בספרות טכנית (ספריי היינס למשל) או בתוכנות טכניות (אוטו-דטה למשל).

2) לגבי צביעה של רכב...

3)לגבי פחחות...

4) לגבי הסרה וריתוך...

נאור.

פחחות וצבע הם לא פחות מאשר אומנות, בילתי ניתן להסביר דרך הפורום וגם לא מהסתכלות על בעל מקצוע.

זה מקצוע שנרכש בעמל רב ודורש שנים של מיומנות בשביל להגיע לתוצאות משביעות רצון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בוא ונחשוב ביחד: האם אכן בורג של ראש מנוע צריך להיות מסוג חזק יותר מאשר בורג שמחזיק פאנל או כנף?

אני חושב שכן.

אני תמיד אומר שאין מה להתחיל שיפוץ (מסודר ומאורגן) ללא רכישת ספרות טכנית תואמת לרכב וגם, אם קיים, הירשמות לפורום הרלוונטי. כול זאת לפני שנוגעים ברכב.

לגבי ברגים: כול בורג מיוצר עם חוזק "גזירה" מסוים. זהו עוד נתון של הבורג, בנוסף לסוג הראש, תבריג, פסיעה ואורך. אתה יכול להרכיב בורג של מיתלה למשל, או של מנוע באיזור חלש, לדוגמא להרכבת מראה חיצונית, אבל אתה לא יכול להרכיב את אותו הבורג של המראה במנוע (נאמר ומדובר באורך וקוטר בורג תואמים) משום שחוזק הפיתול שלהם שונה.

מקומות חלודים צריך לראות ולהחליט. בלתי אפשרי בעל פה דרך הפורום לייעץ בנושא.

פורסם

בקשר לפיברגלס

אמרו לנו אתמול שזה חומר טוב אבל זה תיקון זמני לכל היותר לכמה שנים

ככה אמרו לנו הפחחים (אז לא להרוג אותי אם זה לא נכון)

פורסם

חלודה ניתן להסיר ע"י שיוף, הביעה היא שלפעמים החלק כל כך אכול מהחלודה שהעובי שלו לאחר השיוף לא מאפשר לו את החוסן המכאנו שהוא אמור לעמוד בואו שלחליפין נהיים בו חורים. אם המקום בו יש חלודה רקוב מאוד רצוי לרתך חלק אחר. אם החלודה שיטחית אז משייפים וצובעים ביסוד צורב.

כפי שאמר לי רופא שיניים פעם, עד שלא פותחים, לא יודעים... (וזה היסתיים בעקירה) ;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...