Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על חיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי קצת או יותר נכון הרבה מידע על חיפושית

טיפולים,צריכת דלק,יציבות,אמינות וכו

אני מעוניין לקנות חיפושית ורציתי לדעת עליה קצת מידע

פורסם
טיפולים-צריך כל 5000 ק"מ , צריכת דלק- יחסית גבוהה, תלויה מאוד במצב המנוע, אצלי בערך 1 ל 9 , יציבות - אין (שמישהו יסביר לי למה מתכוונים כשרושמים יציבות) , אמינות - מצויינת בייחס לרכב בן 35 וכו' תשאל שאלות יותר ספציפיות.

מה מטרת הרכישה ?

פורסם

שמע מאז שאני קטן יש לי חלום לקנות חיפושית

אני מפנטז על חיפושית אדומה חונה בחנייה שלי

אני מחפש רכב שישמש אותי לנסיעה יום יומית

ושאני אומר יציבות אני מתכוון להתנהגות על הכביש

שלוקחים איתה סיבוב מהר איך ההתנהגות שלה

שסוטים וכו'

פורסם

כמו שכבר אמרו צריכה בערך 1 ל10 בממוצע אמינות גבוהה מאד אפילו הייתי אומר טיפולים כל 5 אלף

יציבות מבחינת אחיזת כביש לא משהו למרות שניתן לשיפור ע"י בולמים וכאלה אל תשכח שהרכב עם מנוע והנעה אחורית מקדימה כמעט ואין משקל חוץ מזה זה אחלה רכב יש בו יותר יתרנות מחסרונות

נסיעה יום יומית השאלה היא כמה ק"מ ליום שבוע ?

והכי חשוב זמינות חלקים !

בהצלחה

3.JPG

פורסם

מכיוון שאילו רכבים בני 20-40 שנה, סיבר להניח שכאשר אתה אומר "חיפושיט" אתה מתכוון בכלליות לרכב. אז כאשר הוא תקין, מכוון טוב, והכל עובד זה רכב ניפלא.

לאחי היתה חיפושיט שהיתה עושה 1/12-10 (נסיעות בין עירוניות ועירונית משולבת). לפני שהיא עשתה אוברול ושיפוץ כללי היא היתה עושה 1-8. סתם דוגמא.

חיפושיט זה רכב אמין מאוד היות והוא בנוי ממיכלולים פשוטים שבנויים טוב, אבל, וזה אבל גדול, השנים, ריבוי הבעלים שהיתיחסו אליה כאל כלי תחבורה זול, ריבוי האילתורים וכו' גרמים לחיפושיות רבות לתקלות לרבות תקלות שיכולות ליגרום לשרפת הרכב תוך דקות.

שני דברים שצריך לעשות אם אתה קונה אחת:

1) להחליף את כל צנרת הדלק (יש כאילו שעושים את זה כל 10K ק"מ).

2) ליבדוק האם יש גומי מעל המצבר. המצבר נימצא מיתחת למושב האחורי, בהרבה חיפושיוט הגומי הזה נירקב ומיתפורר, הדקי המצבר ניגעים בקפיצים שיש במושב וגורמים לקצר שמיתפתח לשריפה.

חוץ מזה, להיזהר כאשר הכביש רטוב. האוטו הזה יכול להפתיע גם את הנהג הכי מנוסה :roll:

חיפושיט זה רכב כיף, בעיקר בחורף, כשקר, ומערכת החימום עובדת טוב. בחוץ קר וגשום, ובפנים חמים ונעים. כמו כן, ניתן ליצפות בדרך החולפת מחלונות הצד להנאת העוברים והשבים ולהיתענג על זעקות ה"שימחה" של היושבים ברכב... :lol:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
2) ליבדוק האם יש גומי מעל המצבר. המצבר נימצא מיתחת למושב האחורי

לבדוק גם אם יש ריצפה מתחת למצבר.

ובכלל נושא החלודה הוא נושא מספר אחד בבחירת חיפושית.

אומנם הפח בחיפושית עמיד יחסית לחלודה, אבל בכל זאת, 30 - 40 שנה לא הולכים ברגל, ולהרבה חיפושיות עשו פחחות ברמה ז', למעשה רק צבע בלי פחחות,בלי פירק כנפיים וכו', וזה נראה יפה רק עד החורף הראשון.

פורסם

כמי שמחזיקה חיפושית אשמח לומר לך כי זה רכב נהדר.

צריכת דלק 1:12 , בלי בעיות מיוחדות

הרכב שלי נוסע כל שבוע פעמיים ירושלים ת"א וסוחב יופי

חשוב מאוד לחפש רכב טוב מהתחלה בעיקר בנושא רקבונות.

תזהר שלא יעבדו עליך עם רכב שעשו לו שפריץ צבע והוא נראה יפיפיה אבל עמוק בפנים הוא זבל

לי אישית היה מזל ואחרי חיפושים שנמשכו כמעט 7 חודשים מצאתי חיפושית שעוד לא רשומה כאספנות והיא משמשת אותי ליום יום

הבעלים שלה דרש עליה קצת יותר אבל זה היה שווה כל שקל

הרכב אמין ומפנק

בכל פינת רחוב מי שמסתכל על הרכב מחייך

בכל צומת שנייה כל נהג מבוגר שואל אותי מוכרת ?

.

הטיפולים ממש אבל ממש זולים , אצל אנטולי אני מוציאה בשנה בערך 200 שקל גג על הטיפולים

חפש רכב גרמני ולא אמריקאי כך תדע שיש לך חלקים זולים וללא בעיות.

הדגם האמריקאי אם צריך חלקים זה יכול לעלות ביותר.

אישית אני משתמשת ברכב כרכב יום יומי

אתה חייב לדעת שיש שני סוגי חיפושיות

-כאלו שרשומות כאספנות וכאלו שלא רשומות כאספנות.

אם אתה מחפש רכב יום יומי אתה חייב לחפש חיפושית שלא רשומה כאספנות כדי שתוכל לנסוע עימה בשעות הבוקר. , שכן ברכב אספנות אסור לנסוע בשעות הבוקר.

בקיצור חיפושית זה רכב נהדר.

עלויות אחזקה הם אפסיות.

בהצלחה.

חשוב אבל חשוב מאוד לחפש חיפושית שהרצפה שלה שלמה לחלוטין ללא רקבונות.

בנוסף חפש רכבים משנות 70-74 שהם גרמניים עם פח עבה ולא ברזילאים עם פח דק.

פורסם
תודה רבה שיכנעתם אותי עוד יותר

נשמע ממש רכב טוב

שלא יהיו לך טעויות, זה רכב ישן, שעבר לא מעט במשך השנים. ורכב זה לא רק מנוע...

מערכ' החשמל באוטו למשל. כשאחי קנה את החיפו' שלו הוא לא נגע במערכת החשמל שלה, עד שיום אחד היא החלה לעלות באש. אחרי זה, כשניגשנו לצמת החוטים הופתענו לגלות צמה שלא היתה מביישת רכב מודרני ומשוכלל, משהו בעובי 3/4 צול...;)

ככל שניפרסו וניפתחו השכבות ניתגלתה הזוועה במלואה. חיבורים חוראניים, מיגוון חוטים (חוטי לטפון, חוטי רמקולים דקים, חוטי חשמל של "בית" קשיחים ועוד). לאחר שיחזור הצמה היא חזרה לעובי המקורי שלה, משהו כמו 12 חוטים...

ושוב, חיפושיט אמינה לתקופתה, כיום מנוע של מכונית יפנית יכול להגיע ל 200K עד שפותחים את המנוע, וגם אז סביר להניח שהנזק לא כזה גדול. בחיפושיט זה פחות, בהרבה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מחזק את דברי גילי, חיפושית היא רכב גרוע לשימיש יומיומי, גם בהשוואה לכל רכב אחר משנות ה80. ההבדלים עצומים. חיפושית היום היא רכב לתחביב, מתאימה לנסיעות עירוניות קצרות, במקומות ללא עומסי תנועה, ובעיקר רק בקייץ.

נהיגה בחיפושית בתנועה עמוסה בכבישים בינעירוניים היא חוויה לא הכי נעימה, ויחסית לא בטיחותית.

היפושית מפגינה אמינות גבוהה גם מהסיבה, שהרבה מערכות, שיכולות להתקלקל, פשות לא קיימות בה, ומה שלא קיים, כידוע לא מתקלקל.

לדעתי האישית - מנוע בחיפושית יכול להגיע להרבה יותר מ 200 אלף ק"מ, למעשה רוב החיפושיות מסתובבות היום עדיין עם מנועים מקוריים.

• תוכן חדש...