Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אל קמינו משנת 1980

ברשיון הרכב לא מופיע נפח המנוע

אני יודע שהמנוע הוא V8 המוכר אמר שנפח המנוע הוא 5000 סמ"ק אבל קראתי הודעות בפורומים שונים שבין השנים

1979 ועד ל1982 הגיע הרכב עם מנוע 5700 סמ"ק

איזה מנוע יש לי ברכב ?

כמה כוחות סוס יש למנוע?

כמו כן אני מעוניין בכל מידע לגבי הרכב שברשותי

בשבוע שעבר התחלתי בשיפוץ הרכב ,הרכב לא נסע יותר מ 9 שנים

השלב הראשון הוא שיפוץ והחלפה של כל החלקים המכנים שלא תקינים

שלב שני להעביר את הרכב בדיקה במעבדה לפני טסט

שלב שלישי שיפוץ קוסמטי של חוץ ופנים הרכב

תודה מראש

מיכאל

פורסם

אם מה שסטאנג כתב נכון,אז זכית ידידי במנוע שאופציות השיפור שלו אין סופיות ,למרות שהוא דיי חזק גם במתכונתו הסטנדרטית,אבל ...אני מסופק עם יש לך ברכב ביג בלוק אני חושב שגם בארה"ב הרכבים הללו עם ביג בלוק די נדירים להערכתי יש לך מנוע 5000 סמ"ק...בכול מקרה הנפח במנועי v8 של שברולט כתוב בבלוק בחלק האחורי מתחת לדיסטרבוטור

פורסם
אז יש לך ביג בלוק 454

לא סביר שיש לו ביג בלוק 454 שכן המנוע הזה הוא 7400 סמ"ק ומעולם לא הורכב למיטב ידיעתי באלקמינו. יש שתי אפשרויות האחת מנוע 350 5000 סמ"ק והשניה 405 5700 סמ"ק אלו המנועים שהורכבו באלקמינו. לארץ כמעט ולא הגיעו רכבים עם מנוע 405 אבל באמצע שנות ה80 היה טרנד של לשים מנועים כאלה באלקמינו. על המנוע ליד הדיסטריבוטור יהיה רשום דגם המנוע. אם תוכל לומר מה הדגם אומר לך איזה מנוע וכמה כוחות סוס יש לו.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

מיכאל שלום

אם יש לך מנוע 454 \ 7.4 באל קמינו והוא לא תקין (דרוש שיפוץ רציני) ואתה לא מעונין לשפץ, יש לי מנוע כזה חדש לחלוטין 0 שעות מנוע 390 כ"ס הכולל מערכת הצתה , משאבת הגה כוח , קרבורטור ,סטרטר ,ועוד הרבה. הכל חדש לחלוטין מהמפעל.

הטלפון שלי לפרטים נוספים: 0522263868

טל

פורסם

תודה על ההצעה אבל המנוע אחרי אוברול והגיר הוחלף לפני 50000 ק"מ

מה שאני צריך ולא מוצא זה קפיץ אחורי(דחוף),פילטר אויר,ידית לדלת פנים צד נהג,מגני שמש,כיסוי פלסטיק (שקוף) ללוח שעונים,סמל קדמי מקורי שיושב על מכסה המנוע ,פנס איתות צד ימין קדמי,גומיות לדלתות

אם למשהו יש חלק למכירה מתוך הרשימה אני אשמח

מיכאל

פורסם

מיכאל שלום ,

בדרך בן צבי בתל אביב ממש מול היציאה מ"מכון הדרום" (מכון רישוי)

מעבר לכביש עומד קונטיינר ועליו מונחת אל קמינו , לדעתי היא שייכת למוסך

הסמוך או למגרש הגרוטאות מן הצד השני , הרכב מוזנח מאוד אבל לדעתי אפשר למצוא

כמה מהפריטים שאתה חפץ בהם.

בהצלחה ,

אריק גולן

מרצדס 350SL שנת 1972 W107

מרצדס SLC שנת 1980 W107

מרצדס 250C קופה 1972 W114

מרצדס 230E שנת 1982 W123

פורסם

קיימים דיגמי אל קמינו עם "דבל קבינה" וזכור לי שלא כולם מקוריים אלא בוצע בהם השינוי בארץ ,האם ייתכן ?

כיצד ניתן לדעת כיום על מכוניות כאלה האם מקוריות ?

גדי - אישימוטו

פורסם

יתכן,יתכן..

הפיכת האל קמינו לדאבל קבינה הינה עוד קומבינה שהמציא לנו הראש היהודי.

לקראת סוף שנות ה 70' זכו הטנדרים להקלות מיסוי מפליגות,כשהנהנים העיקריים היו בעיקר עצמאים קטנים ובינוניים,שיכלו להיזדכות על הקנייה והתחזוקה,וכך לשלם פחות מס הכנסה.

האל קמינו הפכה לפופולארית מאד,מאחר והיתה מכונית נאה,מאובזרת היטב(אוטומט,הגה כוח ומזגן),בעלת מנוע חזק יחסית ונוחות שלא היתה קיימת בטנדרים אחרים.

אלא מאי? לא היה נוח להסיע בה משפחה.במכונית יכלו לשבת נהג+2 נוסעים בלבד.

גם כאן הראש היהודי המציא לנו פטנטים.הראשון היה סגירת הארגז בכיסוי פיבר,הסרת המחיצה והשמשה שמאחורי המושבים האחוריים,התקנת ספסל אחורי,והופ..קיבלנו סטיישן לתיפארת.

הפטנט השני היה מתוחכם לא פחות-הסרת השמשה האחורית,הוספת חלק פיבר שכלל חלונות,הארכת תא הנוסעים איפשרה התקנת מושב אחורי צר למדי,אך בכל זאת מושב,ויש לנו טנדר מישפחתי למהדרין.

מה רע? גם דפקנו את מס הכנסה וגם נסענו באמריקאית!

החגיגה ניגמרה באמצע שנת 80' כששילטונות המס ביטלו את ההכרה במס על האל קמינו(והג'ימי ודומיו,אגב)ואז הופסק יבואו לארץ.

כמובן שגם שוק המשומשים נפגע מאד מכך,והאל קמינו החליפו ידיים,אם בכלל,במחירים מגוחכים להפליא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ישנם כמה אתרים לחלקי חילוף לאלקמינו מגומיות ,לוח שעונים.סמלים וכדומה אשמח לתת את הקישורים

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

• תוכן חדש...