Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם!

למרות שעדיין קצת מוקדם לחשוב על צבע, זה איכשהו לא יוצא לי מהראש!

יש לפניי עוד דברים לעשות ולא ממש הגעתי עדיין לעניין הצבע.

הבעיה היא, אולי היתרון הוא, שהורדתי את המזגן ברכב, מרצוני, אני פשוט מעולם לא הייתי מפעיל אותו, מלבדפעמיים או שלוש, ואז התבאסתי שזאת כבר לא אלפא ספרינט 1700 אלה בכיוון של 1300 :|.

בכל מקרה המזגן ירד, כרגע הרכב בצבע שחור, 2 אלו ביחד + קיץ בארצנו הם מתכון לאסון (או לפחות מתכון להמון מקלחות ביום).

אני מנסה לחשוב על צבע שימשוך פחות חום (חוץ מלבן!) ושהיא עדיין תהיה יפה, ועוד דרכים להורדת החום יתקבלו בברכה!

כרגע הכי מושך אותי כתום... טעמי האישי.

יש עוד עצות? אני מאמין שלכם יש יותר נסיון ממני!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הצבע לא באמת משנה לחום שבתוך המכונית. הוא יותר משנה לקצב צבירת החום, אבל בסופו של דבר במכונית לבנה מול שחורה יהיה הבדל של מעלות בודדות בשיא החום בקיץ.

אישית, אני לא מצליח להבין איך אפשר לשרוד את הקיץ הישראלי בלי מזגן. המזגן הופך את זמן הנהיגה לחוויה אחרת לגמרי (מניסיון, לפני כמה שנים נתקעתי חודש בקיץ בלי מזגן, זה היה סיוט מתמשך)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני אתה מדכא אותי... במקום לעודד!

תשמע תמיד גם ככה הייתי בלי מזגן!

אמממ אני לא יודע עד כמה זה אלפא לעומת ב.מ.וו או שחור לעומת לבן, אבל ברכב של חבר (E30 לבנה) החום היה ממש סביר לעומת שלי!

תראה זה לא יהיה רכב היום יום שלי, ובוא גם נאמר שבכמה שנים קרובות חיי היום יום שלי זה לנסוע בעיר וגם זה לפעמים, לא לעמוד בפקקים בגוש דן (שכן זה בלי מזגן פשוט נוראי!). זה רכב לכיף :)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עמית, כבר כמה פעמים יצא לך להתקע בפקק במרכז ת"א עם הספרינט?

כמו שרוני אמר, קצב צבירת החום הוא זה שבאמת משפיע, ואם הרכב שלך הוא מאורך עם חלונות ארוכים ומשופעים, אז מין הסתם שספרינט תספוג הרבה יותר חום מפיאסטה לדוגמא.

אני לא מבין מדוע הורדת את המזגן, תמיד אפשר ב"התגרזנות" לכבות אותו ולפתוח חלון. לא חבל?

לי אין מזגן, אבל אני מתכנן על פיאסטה עם מזגן שתגאל אותי מנסיעות מרובות פקקים (או שבעתיד הלא רחוק, נסיעות לבח"א בדרום הארץ ככל הנראה...), ביינתים אני דואג להצלה של פנים הרכב, יחידת מפוח תקינה, והרבה אופטימיות לבאות...:twisted:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

יצא לי להתקע הרבה, בוא נאמר שהייתי מטפל אצל איציק בבית דגן... תחשוב על הדרך לשם ומשם!

תראה המזגן לא מקורי, התקנה חאפרית בארץ (פשוט זוועה), אני מרגיש כמו עם מנוע 1300 ואני מתפלא שמזגן בספרינט לא עשה לי בעיות! אין מצב שאני מחזיר את הדבר החפארי הזה... אני כבר אעדיף לעשות פתחי איוורור מאיפשהו! כאילו ממש אין מצב שהמזגן חוזר!

שמר היא תעבור צביעה לא בגלל החום אלה בגלל שהיא זקוקה לפחחות וצבע, אז תוך כדי היא תשנה צבע :)

וחבר'יה זה פורום של רכבי אספנות... אתם אמורים לדעת (חלקכם) איך זה בלי מזגן!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה לא משנה כלום הצבע.

יש לי סוד בז' בהיר ואני מיטגן בקיץ לרמה שקיבלתי שפשפת בביצים מרוב הזעה בפקק.

מאז אני בקיץ משתדל לא לנהוג בה כשצפויים פקקים, ונזכר בילדותי המאושרת ללא מזגן כלל בשום מכונית פרט לעשירים מופלגים, אבל גם ללא פקקים...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נמחק אלי ממש נתת פירוט אני רואה...

תשמע למצב כזה לא יצא לי להגיע (אם יקרה אני אדע להתיעץ איתך בקשר לטיפול בזה)

אבל אני עדיין בעמדה הזאת שצבע משנה. איך עוד אפשר להסביר במבי לבנה שאתה לא מזיע בה כמו חמור לעומת ספרינט שחורה.

יש לי גם חבר עם 106XSI שהחליט לוותר על המזגן... חי ונושם (הרכב אדום).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

(מניסיון, לפני כמה שנים נתקעתי חודש בקיץ בלי מזגן, זה היה סיוט מתמשך)

איזה ילדים אנחנו מגדלים פה? בכל הילדות שלי הוסעתי במכוניות ללא מזגן. כל הצבא נסעתי בכלי רכב ללא מזגן. האוטובוסים היו ללא מזגן. שבע המכוניות הראשונות שקניתי היו ללא מזגן. ממה אתם עשויים? מגלידה וניל?

:wink:

התקנות לגבי מזגנים במכוניות נקבעו רק ב 1987. אז נקבע שכל מכונית חדשה בנפח 1600 סמ"ק ומעלה חייבת במזגן. לפני זה היו מזגנים - אנשים פשוט לא קנו. זה היה יקר, צרך יותר דלק, ובעיקר נראה כמו לוקסוס מיותר. כשתוקנו תקנות המזגן - אנשים התמרמרו.

ולעמית, לא הצלחתי להבין את ההגיון שבפירוק המזגן. אם הוא פוגע בביצועים, אל תפעיל אותו במאמצים. למה לפרק מהאוטו? בכל מקרה, צביעת האוטו רק משיקול זה היא טעות. מרבית החום נוצר באוטו מאפקט החממה של השמשות. צבע בהיר מוריד במשהו את החום בפנים, אבל אמצעי הרבה יותר יעיל הוא....מזגן.

נמרוד

• אחראי פורום
פורסם

גם אני הייתי גיבור גדול פעם. רק אחת מחמשת המכוניות שהיו לי היתה ממוזגת.

גם לסוד אין מזגן ואני מתבשל בה, פשוט ככה.

ההגה לוהט, אני מזיע לתוך המושבים ואשכרה רואה את הדשבורד מתעוות לנגד עיניי.

אם אני לא חייב - אני לוקח את השרייד של חברה שלי.

השרייד הנ"ל , 76 כ"ס על הפרוספקט ואוטומטית , מצליחה לזוז לא רע עם מזגן פועל ,

אז קשה לי להאמין שהספרינט שלך ממש נעצרת.

תחזיר את המזגן, אתה הרי לא נוסע חזק כל הזמן, נכון?

תרצה ללחוץ - תכבה!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אחרי שתראה איך הוא מותקן... בפנים ברכב! שתבין מצמצמים לך מתא הכפפות בשבלו, צינורות נראים מתחת לדש, חלקים כבר רופפים, ריתכו מסגרת בשבילו ועוד... אני לא יכול לראות את זה, זה מזגן ב 1.90 (ש''ח).

הצביעה היא בטח ובח לא בגלל זה! הצביע כבר אמרתי בגלל שהצבע הישן כבר התפוצץ, הרכב זקוק לפחחות וצבע ועוד.

אגב אני אשכנזי (אחד שהעביר את ילדותו יותר במינוס מאשר בפלוס), קיץ שעבר שרדתי עם רכב שחור ללא שימוש במזגן (חוץ מזה שמגיע לי מדליה) אז צבע אחר אמור להקל עליי קצת.

וחוץ מהתקנת מזגן, אין איזה רעיון?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עמית איזה שנה הBMW?

הרכב החלונות עושה הבדל עצום , בין ה306 שלי לאופל קורסה שהיתה לנו היה הבדל עצום בעיקר בגלל שעל החלונות שלי אין ציפוי כלשהו ובקורסה היה ציפוי נגד קרינה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי מזגן,

אני חושב שכדאי שתתקין, וגם אם לא את הישן במחיר צביעה תתקין אחלה מזגן ותשאר עם הצבע הכי מתאים לטעמי (שחור).

שאלה אחרת,

יש אפשרות להתקין מזגן בלי לפגוע בביצועים? מזגן שפועל על חשמל לדוגמא (ואז מקסימום עוד מיני מצבר והעניין טופל.)?

לפי דעתי זה רעיון ממש טוב להתקין מזגן חשמלי שכזה.. אולי עוד קילו לאוטו אבל הפגיעה בביצועים היא רק תוספת המשקל D:

בברכה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אם יורשה לי, אני חושב שההבדל בטמפרטורות בין הרכבים נובע מבידוד טוב יותר אצל ה ב.מ.ו

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...