Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, היום בדרכי הביתה כרגיל חלמתי כרגיל על המיני המשופצת לגמרי שתהיה לי (זה היה החלום שבו אני שואל בפורום איזה קרבורטורים להכניס, כי הגיע הזמן לשפר..).

ואז עלתה למוחי מחשבה מפחידה - תארו את המצב הבא:

קניתם גרוטאה שעל פניו נראית כמו ערימת מתכת חצי מחלידה. הוצאתם שנה וחצי מחייכם ואינספור מזומנים והבאתם ערימת מתכת למצב שלא היה מבייש העמדה במוזיאון. ואז מישהו נכנס ברקכב שלכם או מחליט לגנוב אותו. ולכם אין ביטוח מקיף, אז מה עושים!?

השאלה מתייחסת בעיקר לאלה שסיימו עם תהליך השיפוץ של מכוניות שערכן הוא יחסית נמוך, אבל לאו דוקא.

נגיד רן/ליאור/בני/TYPE34 מה היה קורה (חמסה חמסה מלח מים, במיוחד רן :wink: ) אם הייתם יורדים למטה לרכב ומגלים שהשכנה ברכה מקומה שלוש בדיוק הסתובבה אחורה ולא שמה לב לאוצר שלכם ונכנס בו חזק?

מה עושים במצב כזה שבו אין ביטוח?

האם אתם מבטחים את הרכב שלכם?

האם נגיד הייתם מבטחים רכב שערכו עומד על נגיד 15K אבל הושקעו בו הרבה הרבה מעבר?

מה השיקולים בביטוח רכב אספנות?

אשמח לשמוע דעות נוספות בענין!

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

קודם כל ראלימן היקר, המצב הרבה יותר גרוע ממה שאתה מתאר ...

גם אם עושים ביטוח מקיף/צד ג', על כל מכה קטנה הביטוח מנסה להוריד את ה"גרוטאה" שלך מהכביש כי להשיג כל חלק עולה הרבה מאוד כסף מבחינת הביטוח ...

אני מכיר בחור מבוגר שהייתה לו קורטינה דור ראשון יד ראשונה במצב פשוט מדהים, יום אחד נכנסה בו משאית והתא מטען הגיע כמעט עד למושבים הקדמיים, הבנאדם פשוט יצא בנס ללא פגיעה רצינית. פשוט כואב הלב על כאלה מכוניות שהולכות להם סתם ...

אני הייתי עושה ביטוח לרכב אספנות אך ורק למנוע פגיעות שלי ברכב אחר. אני לא סומך על הביטוח שיסדר לי את הרכב במקרה של תאונה (גם אם מדובר בדבר הכי פעוט כגון פנס או שמשה) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אז ככה........

לכל מכונית שלי, לאחר סיום השיפוץ אני מבצע הערכת שמאי, בד"כ בלוי יצחק במחיר של 600-880 ש"ח.

באמצעות הערכה זו ניתן לבצע אצל סוכני ביטוח מסויימים (אתן פרטים בה"פ למי שרוצה) ביטוח גניבה ושריפה.

אם יש ביטוח חובה בתוקף ומישה/י נכנס/ה בי, הביטוח שלו/ה מן הסתם ישלם לי, וזה נכון שחברות הבטיחו ינסו להוריד את הרכב מהכביש בשל עלויות תיקון גבוהות, הכל שאלה של בכמה העריך השמאי את המכונית.

את המחיר הרגשי והנפשי לרכב ששופץ במו ידינו אי אפשר לאמוד אך פיצוי כספי הולם בהתאם לאותה הערכת שמאי יכול להמתיק את המכה.

סתם לידיעה, פונטיאק פיירבירד פורמולה שנת 1974 שהייתה לי לפני כשנתיים, הוערכה בהערכת שמאי ב-58,000 ש"ח. את הרכב מכרתי ב-18,000 ש"ח.....

הקמארו שלי הוערכה ב- 68,000 ש"ח בשלב שיפוץ מתקדם, אני מניח שכיום היא תוערך בכ- 50-75 אחוז יותר.

לסיכום, שיפצתם רכב, יופי לכם. לכו לעשות הערכת שמאי מיד כי זה יהה שויי הרכב במקרה ומישהו יפגע ברכבכם וחברת הביטוח תרצה להורידו מהכביש. בנוסף, תשקיעו עוד קצת ותעשו ביטוח גניבה/שריפה, על כל צרה שלא תבוא.

והכי חשוב, סעו בזהירות :wink:

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
אני לא מבטח בצד שלישי

ביטוח של הרכב בביטוח צד ג' מכסה את הנזקים של מי שתגרום לו נז ק - אין שום קשר לשווי הרכב במקרה זה. דעתי האישית היא שביטוח צד ג' הוא חובה רבים מאתנו משוכנעים שהם לא יעשו טעות על הכביש ויכולים לסמוך על עצמם... הבעיה מה קורה כשנכנסים בטעות במרצדס E מודל אחרון וגרומים לה אובדן מוחלט... אז מה :?: מוכרים את הדירה :?:

לעניין הפיצוי מהצד הפוגע - תמיד אפשר להגיע עם חברת הביטוח להסכם פיצוי גלובלי בלי להתייחס לכשירותו/אי-כשירותו של הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

באמת נראה שביטוח צד ג' זה הכי חשוב. ברוב המקרים (חוץ מאלה שיש להם אסטון מרטין או פרארי) הערך הכספי של האוטו נמוך ולא מצדיק ביטוח מקיף - תוך שנתיים-שלוש אתה תשלם את הערך של האוטו בפרמיות.

אם אתה מודאג שיגנבו לך את האוטו, אז תוציא את הרוטור מהדיסטריבוטור. זה יתן לך לפחות הגנה מפני בני נוער (joyriders) וכו'.

אני מסכים ששריפה זה באמת סיכון, אבל אפשר להקטין אותו ע"י הקפדה על החלפת צינורות הדלק כל כמה שנים.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

עדיף להוציא את הדיסטריביוטור מהרוטור. זה יותר בטוח.

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם
עדיף להוציא את הדיסטריביוטור מהרוטור. זה יותר בטוח.

T

אם אכן תוציא את הדיסטרביוטור מהרוטור, אז

"הרדיואטור נפל לתוך הקרבורטור, עשה סמטוחה מכל הפלגים"

זה מה שיקרה למכונית שלך... :lol:

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• תוכן חדש...