Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שינוי מבנה בחיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שאלה לגבי שינוי מבנה לחיפושית המוגדרת כאספנות - האם אפשרי ?

יש ברשותי חיפושית והחלום שלי הוא לבצע לה Top Chop (קיצור גובה הגג). מיותר לשאול אם הדבר ייחשב כשינוי מבנה - אך:

1. האם אפשרי מבחינה חוקית?

2. מהן התקנות לגבי שינוי מבנה לרכה אספנות ?

יש בחור בשם שוקי מ"שוקי דרים קארז" (משפר רכבים ובונה בפיברגלס) שמציע בנייה אישית לפולקסווגן באגי. הוא לוקח חיפושיות אספנות, חותך אותן ובונה את הגוף בפיבר. איך הוא מקבל רישוי לזה?

תודה על העזרה

פורסם

יש בחור בשם שוקי מ"שוקי דרים קארז" (משפר רכבים ובונה בפיברגלס) שמציע בנייה אישית לפולקסווגן באגי. הוא לוקח חיפושיות אספנות, חותך אותן ובונה את הגוף בפיבר. איך הוא מקבל רישוי לזה?

לך אליו ותישאל אותו, אבל כמו שקוסם טוב אינו מגלה איך הוא עושה את קסמיו, אני מניח שהוא לא ממש יגלה שלך ;)

כפי שנאמר, "קסם"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני מצטער להודיע לך אבל לא תקבל אישור להנמיך את הגג...

וגם לגבי שוקי דרים קארז, אני לא בטוח שכדאי לך להתעסק אם הדברים האלו כי הבנתי שבמקרה של תאונה חס וחלילה, חברת הביטוח לא עוזרת לך בגלל השינויים שאתה מבצע שכביכול "גרמו" לתאונה וכו'...

לילה טוב,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

בוקר טוב ילדים כאן המורה גילה....(לדמות מבטא פולני כבד)

היום נדבר על פנטזיה ומציאות, אז ככה תחזיקו חזק:

סנטה קלאוס לא באמת קיים.

פיות (למרות השירשור של רן בפורום הסגור) יש רק באגדות.

חתולים עפים, רק אם בועטים בהם מאוד חזק. (אסור לנסות בבית)

סופרמן לא באמת מתרוצץ בטייץ וגלימה, ומי שראה כזה בשכונה קרוב לוודאי שראה סוטה מין או חולה נפש!

שינויי מבנה ושינויים מכאניים שלא בוצעו ברכב במקור חוקיים!.....רק בחו"ל.

כל מי שמספר לכם אחרת הוא או רמאי או שרלטן, תרבות הקומבינה, היא חרב פיפיות, כי היא מסוכנת לבעל הרכב ולנוסעים עימו כמו לנוסעים מסביב ובשעה שיקרה משהו חמור וזה יקרה! אז אף אחד לא יכיר בכם, אפילו לא מר קומבינה, מקסימום הוא יגלגל עיניים (ומזומן לכיסו) ויתנער מאחריותו לכם. הוא פושע ומי שמשתף עימו פעולה הוא שותף לדבר עבירה!

כל פרחח שחושב שהוא מבין משהו מרשה לעצמו להתעסק בדברים שאסור לו, ולסכן את כולנו, גם במדינות נאורות יש גורם מוסמך שמבצע בדיקה ביטחותית לרכב שעבר שינוי, ומי שעבר בדיקה כזו יכול להעיד שמדובר בבדיקה מקצועית ואמיתית. ורק אח"כ יכול לנסוע כחוק...בקיצור כל מי שמציג "חוקיות" לרכב כזה מרמה ללא משוא פנים, והמשתמש ברכב כזה לא יכול לטעון לתום לב!

מה עושים?

משנים! משנים תרבות! משנים את החוק! ומשנים את ההתיחסות! אבל עד אז נוסעים כחוק!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני לא מכיר את דרים קאר אבל אני חייב לציין שיש באגי חוקיות .

ממה שמשתמע מהתגובות פה כל הבאגי עבריינים.

יש רכבי חיפושית עם רשיון למבנה דיון באגי (אני לא יודע מה כתוב ברשיון אבל זה חוקי).

מדובר על רישוי שהיה מותר פעם ונותרו רכבים עם רישוי כזה.

ברגע שיש רישוי כזה מה שצריך להישאר מקורי זו רק ה"ריצפה" של החיפושית ,והבודי יכול להישתנות בגלל שלא מצויין איך הוא נראה.

רכבים עם רשיון כזה כמובן מבוקשים ונמכרים במחירים בהתאם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אתה מספיק זמן בפורום בשביל לא לשחק משחקים, אז אנקוט במילים חריפות:

אל תהיה אידיוט ואל תתמם, הרכבים הללו יצאו כך מהמפעל - בתצורת באגי ולכן הם חוקיים.

כל שינוי אחר אסור (כמו שאמר פעם איש חכם, אפילו לשנות את המאפרה אסור).

רוצה לשנות מבנה ולהשאיר את הרכב חוקי? תעבור לניו זילנד (או כל מדינה אחרת עם חקיקה מוטורית מתוקנת).

עד אז, תמשיך לקשקש.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אין צורך להתחמם.

באגי על בסיס חיפושית מעולם לא יצאו כך ממפעל פולקסווגן אלא מיצרני מרכבים יעודיים בכל העולם.

מאיירס-מאנקס היה אחד הראשונים והמוכר מכולם וגרר אחריו גל חיקויים אשר רובם ככולם הורכבו על בסיס רצפת חיפושית מקוצרת.

הבאגי החוקיים שנעים בארץ לא יצאו כך מהמפעל אלא קיבלו רישוי חוקי על שינוי המבנה בשנות השישים ותחילת השבעים העליזות עת היינו דומים יותר למדינות מתוקנות מוטורית (להזכירך, לפני 20 שנה היו לנו גם מירוצים חוקיים).

ישנן גם באגי שקיבלו רישוי בשלב מאוחר יותר לאחר שהחמירו את חוקי שינוי המבנה - אבל בד"כ לא בדרך כשרה לחלוטין...

שבוע טוב,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם
אתה מספיק זמן בפורום בשביל לא לשחק משחקים, אז אנקוט במילים חריפות:

אל תהיה אידיוט ואל תתמם, הרכבים הללו יצאו כך מהמפעל - בתצורת באגי ולכן הם חוקיים.

כל שינוי אחר אסור (כמו שאמר פעם איש חכם, אפילו לשנות את המאפרה אסור).

רוצה לשנות מבנה ולהשאיר את הרכב חוקי? תעבור לניו זילנד (או כל מדינה אחרת עם חקיקה מוטורית מתוקנת).

עד אז, תמשיך לקשקש.

אז פעם הבאה לפני שאתה נוקט במילים חריפות ,תחשוב שוב .

לא כתבתי שהם יצאו או לא יצאו כך מהמפעל .כתבתי שיש כאלה שהם חוקיים וכשרים .

לפי מה שהגיבו לך לפני מסתבר שאתה לא רק נוקט במילים חריפות אלא כנראה גם טועה .(לגבי מקור ההסבה לבאגי לא הייתי בטוח ולכן לא התייחסתי לזה)

כל ההודעה שלי התייחסה באופן די ברור לקטילות שנכתבו על הבאגים בעלות הרשיון ,לא כתבתי שבזכות זה מותר להנמיך גג או להחליף מאפרה.

אתה מוזמן לקחת בחזרה את המילים שלך.

(חריף היה לי מספיק בהודו)

אומי

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

חברה, רק בלי מכות!:shock: סתם שאלה מפגרת- איפה כתוב גובה של הגג? -כלומר, ברור, שהנמכה היא שינוי מבנה, ואם לא נעשה כמו שצריך- מסוכנת ביותר, אבל, האם יש דרך חוקית בכלל להכשיל בטסט על זה? כלומר, האם בוחן רשאי להכשיל על סמך ההתרשמותו הוויזואלית בלבד, או שחייבים איזו הוכחה "כתובה" לצורך כך?

(עמית, איפה אתה, כשצריך? )

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני מעריך שבמפרט הרכב מופעים מידותיו ,ואם לבוחן הרכב נראה חשוד הוא יכול להוציא מטר ואת מפרט הרכב ולהשוות .

הבהרה לגבי מה שכתבתי על הבאגי:

אפשר לעשות כל מני "אמבטיות " פיברגלס כבודי לבאגי ,זה לא אומר שאפשר לעשות הכל על הרכב כי הוא באגי.

למשל לשים לו בודי רגיל עם גג מנומך או אפילו עם חלון רוף טופ ,זה לא חוקי.

פורסם

לאו דוקא. לפי משידוע לי אין הגדרה מדויקת לבאגי, ולפי משהבנתי נעים מספר יצורים על הכביש כמו כלמיני קבריולטים תוצרת בית וכדומה עם רישוי של באגי בצורה חוקית למדיי.

פורסם

שוב: יש חוקי, ויש "חוקי:twisted: ", והמבין יבין. לא כל מה שיש לו מספר- עבר עמדה מס' 1...

מבחינתי דווקא אין כל בעיה עם זה- להפך, הלוואי, וניתן באמת יהיה לעשות בארץ כל שינוי אפשרי, מלבד שלא יהווה סכנה לסובבים (לא כ"כ מעניין אותי במיקרה הזה ה"משתמש" עצמו- הוא צריך לדעת להיות אחראי על מעשיו). אבל, שאנשים לא יחשבו, שכל מה שהם רואים- "חוקי למהדרין" רק בגלל, שיש לו מספר צהוב וטסט בתוקף.:lol:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

קראתי את כל מה שנאמר, וככמו בבדיחה עם הרב, כנראה שכולכם צודקים (מי שלא מכיר את הבדיחה אני אשמח לשלוח לו בפרטי..:wink: ), אבל..

בואו לא נשכח שבפועל הרבה מרכבי האספנות שנוסעים על הכביש הם לא סמל הבטיחות. חיפושית קבריולט משנת 64 אין לה יותר מדי תכונות בטיחותיות, וכמוה באגי שקיבלה רישוי לכביש קצת אחרי מלחמת ששת הימים.

אז מה אכפת לי באיזה דרך אני מקבל אישור לחתוך לחיפושית רגילה את הגג?

פורסם
בוקר טוב ילדים כאן המורה גילה....(לדמות מבטא פולני כבד)

היום נדבר על פנטזיה ומציאות, אז ככה תחזיקו חזק:

סנטה קלאוס לא באמת קיים.

פיות (למרות השירשור של רן בפורום הסגור) יש רק באגדות.

חתולים עפים, רק אם בועטים בהם מאוד חזק. (אסור לנסות בבית)

סופרמן לא באמת מתרוצץ בטייץ וגלימה, ומי שראה כזה בשכונה קרוב לוודאי שראה סוטה מין או חולה נפש!

שינויי מבנה ושינויים מכאניים שלא בוצעו ברכב במקור חוקיים!.....רק בחו"ל.

כל מי שמספר לכם אחרת הוא או רמאי או שרלטן, תרבות הקומבינה, היא חרב פיפיות, כי היא מסוכנת לבעל הרכב ולנוסעים עימו כמו לנוסעים מסביב ובשעה שיקרה משהו חמור וזה יקרה! אז אף אחד לא יכיר בכם, אפילו לא מר קומבינה, מקסימום הוא יגלגל עיניים (ומזומן לכיסו) ויתנער מאחריותו לכם. הוא פושע ומי שמשתף עימו פעולה הוא שותף לדבר עבירה!

כל פרחח שחושב שהוא מבין משהו מרשה לעצמו להתעסק בדברים שאסור לו, ולסכן את כולנו, גם במדינות נאורות יש גורם מוסמך שמבצע בדיקה ביטחותית לרכב שעבר שינוי, ומי שעבר בדיקה כזו יכול להעיד שמדובר בבדיקה מקצועית ואמיתית. ורק אח"כ יכול לנסוע כחוק...בקיצור כל מי שמציג "חוקיות" לרכב כזה מרמה ללא משוא פנים, והמשתמש ברכב כזה לא יכול לטעון לתום לב!

מה עושים?

משנים! משנים תרבות! משנים את החוק! ומשנים את ההתיחסות! אבל עד אז נוסעים כחוק!-רן

ורק אתמול בלילה נסע צמוד אלי מאחור טנדר טיוטה דיזל " משופר,"

אלק "מוגבה" . הפנסים שלו סינוורו בעצמה כזאת -פשט לא יאמן.

כשעצר לידי ברמזור שאלתי את הנהג אם מדוע הוא נוסע בשטח עירוני באור גבוה צחק ואמר "שככה זה האוטו ,זה לא אור גבוה."

כלומר "השיפור" של הטנדר הזה יוצר בעיה בטיחותית.

מישהו בודק בכלל את השיפורים האלה במבחן השנתי או שזה עובר בשיטת הקומבינה הכל כך מוכרת ."

• תוכן חדש...