Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה חלשה ב-164

junior
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלפא רומיאו 164, שנת 93, 3000 סמ"ק, אחלה אוטו. אבל למה הבלמים כאלה מזעזעים... מזכירים לי את הבלמים היותר מזעזעים שהיו לי בסוד....

יכול להיות שאחרי שנה של נהיגה בסיטרואן C5 על מערכות הבלימה המדהימות שלה ההשוואה ל-164 היא מוגזמת, אבל אני חייב לעשות משהו.

רפידות הבלם ברכב הן בנות כחודש.. הורכבו במוסך המרכזי של סמל"ת

הצעות לשיפור דחוף בבקשה.

אסף, עורך אתר מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC

Alfa Romeo - The Flair For Speed

פורסם

בתור בעלים של תמא, בעלת מע' בלימה דומה (ויתכן שזהה), אני יכול לומר שאני מזדהה עם הבעיה. גם אצלי האוטו לא ממש עצר לאחר חריטת דיסקים והחלפת רפידות מקוריות במוסך יחדיו.

בשלב ראשון, החלף דיסקים למקוריים או ברמבו (עולים כ-300 ש"ח אצלי) במידה שלא הוחלפו בזמן האחרון והחלף נוזל בלמים.

אם עדיין אין שיפור, תתחיל לחשוב בכיוון של רכיבים משופרים. מנסיון, כאשר המערכת תקינה, הבלימה מצויינת.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
בשלב ראשון, החלף דיסקים למקוריים או ברמבו (עולים כ-300 ש"ח אצלי) במידה שלא הוחלפו בזמן האחרון והחלף נוזל בלמים.

איפה קונים ברמבו?

פורסם

ככה זה גם אצלי.

צריך ללחוץ ממש חזק שהאוטו יעצור.

אבל כול הבדיקות בלמים שהאוטו עבר מצאו שהמערכת תקינה.

מה לעשות, כנראה שאם השנים חלה ירידה בתגובת הדוושה.

פורסם

"המדביק" הם יבואני "ברמבו" לישראל. הם יושבים באזור רח' המסגר בת"א.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יצא לי לנהוג בפיאט פונטו 60

זה אמנם לא כ"כ מיוחד, אבל נהגתי בה בדיוק אחרי שהחליפו לה בלמים קדמיים, כולל החלפת הדיסקים לברמבו.

האוטו פשוט נשתל במקום בכל נגיעה בדוושה. :D

טוב, זה לא רלוונטי לאלפא ששוקלת 1500 קילו :)

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
מזכירים לי את הבלמים היותר מזעזעים שהיו לי בסוד....

סליחה ???

דווקא הסוד הצטיינה ביכולת הבלימה הפנטסטית שלה,

כל עוד לא ירד גשם .. :twisted:

דני G.

פורסם

זה אמנם לא כ"כ מיוחד, אבל נהגתי בה בדיוק אחרי שהחליפו לה בלמים קדמיים, כולל החלפת הדיסקים לברמבו.

זה די מוזר. ידוע כי בזמן הקצר לאחר החלפת דיסקים, האוטו לא בדיוק עוצר...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יכול להיות שאחרי שנה של נהיגה בסיטרואן C5 על מערכות הבלימה המדהימות שלה ההשוואה ל-164 היא מוגזמת, אבל אני חייב לעשות משהו.

הצעות לשיפור דחוף בבקשה.

כדאי גם שתבקש ממישהו אובייקטיבי לעשות סיבוב , ברקסים של סיטרואן פניאומטיות לא דומים לכלום מבחינת תחושת הדוושה...

פורסם

גדאי גם שתבקש ממישהו אובייקטיבי לעשות סיבוב , ברקסים של סיטרואן פניאומטיות לא דומים לכלום מבחינת תחושת הדוושה...

אני מתנדב למשימה :roll:

L'amour Toujours

פורסם

זה די מוזר. ידוע כי בזמן הקצר לאחר החלפת דיסקים, האוטו לא בדיוק עוצר...

שי

גם אני חשבתי כך..

אבל זה בהחלט בולם!

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
דווקא הסוד הצטיינה ביכולת הבלימה הפנטסטית שלה,

כל עוד לא ירד גשם .. :twisted:

דני G.

לזה בדיוק התכוונתי, מדהים היה לראות (ולהרגיש) איך הסוד מרגישה לאחר שהבלמים (אשר יושבים על הגיר ולא על המתלה) היו נרטבים...

פורסם

כדאי גם שתבקש ממישהו אובייקטיבי לעשות סיבוב , ברקסים של סיטרואן פניאומטיות לא דומים לכלום מבחינת תחושת הדוושה...

ב-C5, להבדיל מסיטרואן פניאומטיות קודמות (BX, XM, Xantia וכו..), מערכות הבלימה וההיגוי מנותקות מהמערכת ההידרופניאומטית המרכזית, כך שהתחושה בדוושה היא די דומה לכל רכב קונבנציונלי אחר.

פורסם

מנסיוני האישי:

1. בריחת לחץ ממגבר בלמים ("בוסטר"). איך לבדוק? - תנסה בלימת חרום (מכה חזקה על הדוושה ותחזיק) - בבלימת חרום משאבה מופעלת ישירות ע"י הדוושה ורק אחר כך ע"י המגבר. אם הבלימה חזקה - חפש פגמים באתימות הבוסטר או צנרת.

2. שסתום איזון - זה שמאזן כח בלימה בין ציר קידמי לאחורי. אם לא מכוון נכון יש 2 תופעות: יותר מדי כח קדימה - בלימה חלשה. יותר מדי כח אחורה - זריקת זנב בבלימה (ראה ערך הנדברקס בסיבוב)

3. נוזל בלמים - להחליף כל שנה - שנתיים, במיוחד במישור החוף. נוזל בלמים הוא סופג מים מצוין (מאוויר לח לדוגמה). תוך כדי נסיעה נוזל מתחמם, מים הופכים קיטור שהוא לא ידוע כחומר הדראולי מצוין. (דוגמה קיצונית - אם אחוז מים בנוזל בלמים יהיה גבוע מספיק, תוכל ליצור פקק קיטור ותשאר בלי יכולת בלימה :( אחוז מים קטן תיצור רק בועות קטנות - אך הבלימה תחלש.

4. משאבות בלמים ו משאבה המרכזית - בלאי מכני.

5. צנרת - צינורות בלמים עשויות שכבות גומי רבות עם רשת חוטי פלדה דקים למדי. אם הזמן צינורות מאבדות את היכולת עמידה שלהם בלחצי מערכת הבלימה - פשות מתרחבות ומורידות לחץ במערכת. (בגלל זה במכוניות ספורט/מרוץ מתקינים צינורות "ברזל" שבנויים עם רשת פלדה צפופה).

6. מוסך טוב? (לא המרכזי של סמל"ת)

• תוכן חדש...