Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, עם תחילת עונת הגשמים הגעתי למסקנה שיש לי הרבה שאלות, והרבה דברים ללמוד

דבר ראשון: בלחיצה חזקה על הברקס (לא דגרסיבית), ללא איי בי אס, במשטח יבש,

מרחק הבלימה בתנאים זהים אמור להיות קצר יותר מאשר עם איי בי אס נכון? (בגלל "עזיבת" הבלימה ע"י המערכת כלומר מעברים בין נעילה 100% למצב של חוסר בלימה)

לכן מומלצת בלימה דגרסיבית בה נישארים כל הזמן על סף הנעילה,

אבל, במשטח רטוב הגלגלים ננעלים ופשוט מרחפים על הכביש, מרחק הבלימה מתארך בטירוף, האם בעצם גם כאן בלימה דגרסיבית נכונה עדיפה על מערכת ה-ABS? (למרות שאני מבין שמאוד קשה לבצע בלימה דגרסיבית נכונה, בתנאי כביש "שונים" ממה שמכירים)

עוד דבר, במהירויות גבוהות, לחיצה חזקה על הברקס תגרום לנעילה? (לצורך העניין כביש יבש), או שבעצם סף הנעילה קרוב יותר ככל שהאוטו במהירות נמוכה יותר (מסביר עקרון הדגרסיבית)

אשמח לשמוע דיון בנושא, לדעתי זה חיוני במיוחד בתקופה זו 8) תודה

יובל.

פורסם

מגיע לך ח"ח על שאתה מצליח לפתוח דיון אכותי כזה בשעה מאוחרת כ"כ ;-)

בכל מקרה, על כביש רטוב כמו בכביש יבש - בלימה דגרסיבית היא השיטה הטובה ביותר לבלום, כשעל כביש רטוב יש להתחשב כמובן במרחק עצירה גדול יותר מעצם הנטייה המוקדמת יותר של הגלגלים להנעל ולהחליק.

ברמת העיקרון - ובמיוחד ברכבים ישנים יחסית, מערכת הABS תאריך את מרחק הבלימה על משטח יבש, אבל זה עדיין לא מבטל את יתרון ההיגוי.

מערכ' ABS חדשות ומתקדמות מצמצמות בצורה מסויימת את ההפרש הזה גם.

שוב, ברמת העקרון - גלגלים ננעלים מהר יותר במהירויות גבוהות (מאוד) משום שאז משקל הרכב משחק פחות תפקיד על הגלגלים ועל הצמיג - אותה סיבה שהרכב מחליק יותר במהירות גבוהה, פחות או יותר.

מומלץ מאוד, לרענן תרגולות נהיגה ובלימה בכביש רטוב במגרש גדול וריק עם תחילת הגשמים (גם אם יש ברכב ABS).

פורסם

אני לא מצליח לישון :wink: אולי בגלל שפספסתי סיינפלד

בכל מקרה, אם במהירויות גבוהות גלגלים ננעלים מהר יותר, אז מה המטרה של בלימה דגרסיבית?

בוא נניח לשם הדוגמא שאני נוסע במהירות מטורפת (שאף אחד כמובן לא נוסע בה בארץ) של 120.... אני נותן בלימה חזקה וככל שהמהירות יורדת אני מרפה מהדוושה על מנת להישאר על סף נעילה

משמע - הנעילה מהירה יותר במהירות נמוכה יותר כי שם בעצם "סף הנעילה" הוא בלחיצה רפה יותר על הדוושה

שוב, אני מודע לזה שאני לא הבן אדם הכי מנוסה, ככה שלמרות שמה שכתבתי עכשיו נכתב כעובדה הוא בעצם שאלה אחת גדולה :)

יובל.

פורסם

בוא נניח לשם הדוגמא שאני נוסע במהירות מטורפת (שאף אחד כמובן לא נוסע בה בארץ) של 120.... אני נותן בלימה חזקה וככל שהמהירות יורדת אני מרפה מהדוושה על מנת להישאר על סף נעילה

משמע - הנעילה מהירה יותר במהירות נמוכה יותר כי שם בעצם "סף הנעילה" הוא בלחיצה רפה יותר על הדוושה

פשוט מאוד - הפחתת הלחץ היא יחס ישיר למהירות שיורדת.

המהירות יורדת, צריך פחות כוח בלימה בשביל לבלום מהר ועדיין להשאר בטווח אחיזת הצמיגים.

פורסם

למה אני מרגיש כמו שרשור התכתבות פרטית? תגיבו אנשים!

אז רועי, בעצם, בבלימת חירום ממהירות מטורפת של 200 קמ"ש ינעלו לי הגלגלים?

אם כן מפחיד למדי.... הסטיה הכי קטנה בזמן הבלימה + נעילת הגלגלים יכולה להביא לתוצאות לא משמחות :?

עוד משהו

המהירות יורדת, צריך פחות כוח בלימה בשביל לבלום מהר ועדיין להשאר בטווח אחיזת הצמיגים

משמע כשהמהירות גבוהה אתה צריך יותר כוח בלימה כדי להישאר בטווח האחיזה, במהירות מטורפת אתה צריך כוח בלימה מטורף שאני לא בטוח שיש ברכב בכדי להינעל, אז במהירות מאוד מאוד גבוהה הגלגלים לא ינעלו לא?

יובל.

פורסם

הנה כמה תשובות :

1. ברכב עם ABS לא מבצעים בלימה דגרסיבית !!! (ישנם מקרים מסויימים שבהם נרצה להרפות קצת מדוושת הבלם, אבל לא מדובר בבלימת חירום רגילה). לנהג ה"ממוצע" עדיף לא לחשוב הרבה, אלא רק להפעיל את ה ABS, לכוון את הרכב ולחכות ישעצור.

2. מע' ה ABS החדשות אינן מאריכות מרחק בלימה (ההפרש זניח ונמדד בס"מ). על רטוב, לעיתים יש למע' ה ABS החדשות יכולת אפילו לקצר את מרחק הבלימה !!!

3. בלימת סף-נעילה היא הבלימה הטובה ביותר, נקודה. אולם, לא כל נהג יודע / מסוגל לבלום כך ולשמר את המצב הזה לכל אורך הבלימה ועד לעצירה. לכן, לא מומלץ להתעסק בכך כל עוד יש ברכב ABS.

4. הגלגלים לא ננעלים יותר בקלות במהירויות גבוהות !!! הכח הדרוש בכדי לעצור את סיבוב הגלגל במהירויות כה גבוהות הוא כה גדול (לעומת מהירות סיבוב איטית במהירות נמוכה) שיהיה קשה מאד להביא את הגלגל לנעילה / ABS אבל זה לא בלתי אפשרי (תלוי בעצמת מע' הבלימה).

5. כלל חשוב - ההבדל בין משטח ישב למשטח רטוב הוא אך ורק מקדם החיכוך הנמוך יותר ברטוב, נקודה. הפיזיקה היא אותה פיזיקה (למעט מקדם החיכוך), הרכב מתנהג באותה צורה בדיוק, השליטה בו נעשית באותה טכניקה בדיוק וכו'..

אני מדגיש את זה, משום שהדבר האחרון שנהג במצב חירום צריך הוא להתחיל לחשוב אם עליו לעשות משהו שונה בגלל שהכביש רטוב/יבש. אין הבדל !!

אם יש שאלות נוספות בנושא, אשמח לענות ..

דני G.

פורסם

ציפיתי לשמוע תשובה כזאת ממך דני :)

תודה, אחלה תשובה

לגבי נעילת הגלגלים במהירויות גבוהות, זה מה שאני חשבתי, מכיוון שזה מסביר את עיקרון הבלימה הדגרסיבית, במהירות גבוהה 100% דוושה, וככל שהמהירות יורדת צריך פחות עוצמה

בנוגע להתנהגות הרכב ברטוב, היא אכן זהה, אבל קיצונית יותר

תת היגוי ברטוב יכול להפוך מאוד מהר להיגוי יתר מאשר על יבש, חוצמזה שהאזרח הפשוט במקרי תת היגוי נותן בלימה, בלימה = עוצמה חזקה על הקדמיים = איבוד אחיזת קדמיים = תת היגוי

שוב תודה למגיבים

יובל.

פורסם

כתבתי הודעה ארוכה אבל היא נמחקה :(

אני אחזור בקצרה:

בנוגע לבלימה ממהירות גבוהה - ברור שקשה בהרבה לנעול גלגלים. לרוב אפילו לחיצה עד הסוף לא תפעיל ABS, אצלי הרבה יותר קל להפעיל את ה-ABS במהירויות נמוכות, פעם אפילו נאלצתי לבלום מ-200 קמ"ש בערך בגלל משטרה שהופיעה מעבר לסיבוב, בלימת חירום לא הפעילה ABS, אבל בהחלט כן זעזעה את הרכב כהוגן, והביאה לפסיעה די גדולה של האחוריים...

על רטוב זה משתנה לגמרי, וקל הרבה יותר לנעול גלגלים בכל מהירות, באחד הראלים האחרונים קולין מקריי נאלץ לבלום ממהירות של הילוך שישי לקראת סיבוב. בדיוק בנקודת הבלימה הוא נכנס למים עומדים. האוטו פשוט לא בלם בכלל!! מה שמדהים היה לראות זה כמה קר רוח הוא נשאר, ניסה לסובב את ההגה, גילה שאין טעם, ופשוט חיכה עד שהרכב יאט מספיק (למזלו הכביש המשיך גם ישר ולא רק ימינה), הסתובב על המקום ופנה, בעוד הוא מתקן את הרשימות של הנווט שלו :D

בנוגע לתת היגוי בתוך סיבוב, יובל כתבת: בלימה = עוצמה חזקה על הקדמיים = איבוד אחיזת קדמיים = תת היגוי. וזה לא תמיד נכון. עוצמה חזקה על הקדמיים דווקא משפרת את האחיזה מלפנים, כי יש יותר משקל על הגלגל. אבל אם היא משולבת בניסיון להפנות את הרכב על כביש רטוב - כאן זה משתנה לגמרי, כי הגלגלים מנסים גם להפנות את הרכב וגם לבלום אותו, ולא מצליחים להתמודד עם זה. הבעיה שרוב האנשים לא מודעים לעניין הזה, ולכן במקרה של תת היגוי על רטוב הם יסובבו את ההגה עוד לתוך הסיבוב, בזמן שהם בולמים, וזה רק ימשיך את תת ההיגוי (קרה לי פעם על בערך 100, אחרי כמה הפניות הגה "נואשות" בלי נגיעה בברקס קיבלתי אחיזה מלפנים והאחור נזרק לכל הרוחות :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני רק רוצה לציין שאחרי שמאז שקיבלתי רישיון נהגתי רק על רכבים בעלי אי.בי.אס.

ועכשיו שקניתי את הפיאט (בקושי שמעו שמה על אורות בלימה, אני לא מדבר על אי.בי.אס)

כול בלימה טיפה יותר חזקה הופכת לסכנה ממשית!!!

האוטו הזה ננעל ומחליק בקלות שלא תיאמן!!! גם ב30 קמ"ש כאשר לוחצים לחיצה חזקה כי איזה נהג מונית מפגר החליט שדווקא מולך הוא נכנס!

אם יש גשם, אני בכלל לא נוסע בה... זה פשוט מפחיד. האוטו לא יציב בכלל.

אמרו לי שרכב כזה טוב בתור אוטו ראשון.

לפי דעתי, לי אישית לפחות, אפילו האימפרזה WRX תהיה עדיפה.

הנעה כפולה, אי.בי.אס (אומנם רק בחלק מהדגמים), יצמידו אותי לכביש טוב טוב.

ואין שכנה ממשית שאני ייסע במהירויות לא שפויות..כי...זה אני. :roll:

אני רוצה לבוא פעם למפגש... לתת לדניG או לאחד המבינים סיבוב קצר...(אפשר גם ארוך)

ושהם יגידו לי אם זה נורמלי שאוטו יתנהג ככה או לא.

(אבל אני עובד כול יום שישי...ככה שאין סיכוי שאני יגיע למפגשים.......חבל..יש לי כ"כ הרבה שאלות)

אולי מישהו ממכם מגיע לרידינג?

פורסם

בשנה שעברה הייתי כל כך לחוץ כשהתחיל הגשם (ראיתי טוסטוס נכנס באי תנועה), היה לי אופנוע באותו זמן (DT) ופשוט השארתי אותו בבית, אחרי איזה שבוע וחצי בא אליי חבר בלילה עם האופנוע שלו והציע שנלך לעשות סיבוב והסכמתי, הכבישים היו רטובים אבל הופנוע היה יציב לחלוטין, שיחקתי קצת עם הבלמים ולמדתי את האופנוע מחדש ומאז שום דבר לא עצר אותי (חוץ מאיזו וולבו כחולה), כל הפחדים שהיו לי מהחורף כמעט ונעלמו ואפילו נהנתי לסוע בגשם.

אני מתאר לעצמי שעכשיו אני צריך לעבור את זה מחדש עם האוטו, כבר החלטתי שבשבוע הראשון הרכב ישב בבית ואחר כך אצא ואעשה סיבוב לאט כדי ללמוד איך הוא מתפקד במצב של כביש רטוב ועל כמה סוגים של אספלט.

תקח את הרכב לבדיקת חורף באיזה מכון וסע לשלום בזהירות...

haters will hate

פורסם

סתם לרקורד, הצלחתי פעם להפעיל ABS ב-130 קמ"ש.

שילוב של מצלמה ששכחתי מקיומה, שעה מאוחרת וקורס באלטנתיבי :lol:

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

כשהגלגלים ננעלים כ"כ בקלות צריך להסיק שהאחיזה של הרכב מאד נמוכה.

לכן, יש לבדוק :

תקינות צמיגים, היינו לחץ אוויר תקני, צמיגים לא יבשים, עומק חריצים מספק, שחיקה אחידה ולא פגומה.

תקינות בולמי זעזועים, בולמים בלויים לא יצליחו להצמיד את הגלגלים לכביש ויפגעו באחיזה.

כיוון פרונט, כולל כל הפרמטרים.

דני G.

פורסם
כשהגלגלים ננעלים כ"כ בקלות צריך להסיק שהאחיזה של הרכב מאד נמוכה.

לכן, יש לבדוק :

תקינות צמיגים, היינו לחץ אוויר תקני, צמיגים לא יבשים, עומק חריצים מספק, שחיקה אחידה ולא פגומה.

תקינות בולמי זעזועים, בולמים בלויים לא יצליחו להצמיד את הגלגלים לכביש ויפגעו באחיזה.

כיוון פרונט, כולל כל הפרמטרים.

דני G.

או שלאוטו יש בלמים מצויינים :wink:

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
האוטו הזה ננעל ומחליק בקלות שלא תיאמן!!! גם ב30 קמ"ש כאשר לוחצים לחיצה חזקה כי איזה נהג מונית מפגר החליט שדווקא מולך הוא נכנס!

נראה לי שיש בעייה בכיוון הבלמים שלך ,יותר מדי כח בלימה על האחוריים.גש למוסך , אפילו בדונה זה לא אמור להיות ככה..

לפי דעתי, לי אישית לפחות, אפילו האימפרזה WRX תהיה עדיפה.

הנעה כפולה, אי.בי.אס (אומנם רק בחלק מהדגמים), יצמידו אותי לכביש טוב טוב.

אימפרזה WRX עדיפה על דונה ????? :shock: כאילו ,דההההההההה :roll:

• תוכן חדש...