Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא כזאת, לאחר העבודה על הרצפה של הג'יפ שלי (CJ-5) שיחזרנו כמעט את כל הפח של הרצפה שהיה כמעט כולו רקוב.

היינו 95% פח חדש ו 5% פח ישן ששוייף ונוקה (בעיקר בצדדים וכדומה - שאיליו רותך הפח הישן). למי שמבין, גם המכסים העשויים מפח (המתלבשים על ההילוכים וכו...) שויפו בצורה יסודית והוסרה מהם החלודה.

האם עלי לצבוע קודם בצבע יסוד ואז לזפת?

או ישר לזפת, ללא צבע יסוד?

ואם כבר... אז לזפת את הרצפה גם מלמעלה?

ואותה השאלה לגבי השילדה? (צבע יסוד ואז זפת, או שזה לא משנה וישר זפת)?

פשוט נתקלתי בהרבה דעות נוגדות:

חלק אמרו שצריך יסוד לפני וזה יגן על המתכת מפני החלודה יותר טוב מהזפת וגם אם הזפת מתחממת ומתרחקת קצת מהפח, הוא נשאר ובכל מקרה לא יזיק.

וחלק אמרו שהזפת וצבע היסוד עושים את אותה הפעולה והזפת אוטמת בצורה יותר יסודית ולכן עדיף לזפת בשכבה יפה של זפת, מה גם שמישהו אמר שצבע היסוד יכול להתקלף, ולפגוע כך גם בציפוי הזפת.

הייתי רוצה לקבל דעות מבעלי נסיון וידע, לפני שאני ממשיך.

תודה, עומר.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

צבע בצבע יסוד, ועל זה תתיז זפת. היסוד צורב ומיתקשר למתכת והזפת מעניקה הגנה ליסוד מיפני מכות וקילופים.

אצלי במרצדס יש יסוד ועליו יש זפת, עליה שם הניחו איזה משהו שניראה כמו בד יוטה ועל כל זה שיכבה נוספת של חומר גמיש שניראה כמו שיכבה של גומי כל שהוא.

החיסרון בכל זה שאם יש לך חדירה של לחות מיתחת לצבע מסיבה כזו או אחרת (נניח חיבור בין שני פחים), אתה תדע על זה רק כשהחתיכה הזו תינשול לך מיתחת לרגליים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תודה רבה,

כמו שחשבתי לעצמי, אני אצבע קודם ביסוד ואח"כ זפת.

העניין עם הצבע האפוקסי שבשירשור, איננו רלוונטי מבחינתי, אפע"פי שזה נראה עמיד לאורך שנים.

עולה מכל העניין ריח של פרסומת סמוייה למוכר, זה גם מאוד יקר, ואני כרגע בעיצומם של הוצאות גדולות על הג'יפ ואין מקום להוצאה בילתי מתוכננת שכזו. מה גם שאני שחזרתי את הרצפה כולה מפח חדש, כך שאני חושב היסוד והזפת יתנו מענה סביר למניעת היווצרות חלודה לאורך שנים.

אז שוב תודה. ובקרוב תמונות.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם
עולה מכל העניין ריח של פרסומת סמוייה למוכר,

חבל שאתה לא מכיר את הנפשות הפועלות בפורום ג'יפולוג, ההפסד כולו שלך, במיוחד שהנך בעל CJ.

:roll:

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

לא הייתה כל כוונה לזלזל, לא בחברי פורום ג'יפולוג ולא בכותב ההודעה, עיקר כוונתי היא שזה לא ריאלי מבחינתי כרגע להוסיף על אלפי השקלים שאני מוציא עוד 1800 ש"ח אם לא יותר, מה גם שאת עבודת הצביעה ביסוד והזיפות עושה לי הפחח של הרכב ללא תוספת מחיר.

בכל אופן תודה רבה על העזרה וההפניה, אני מודע לפורום ג'יפולוג ומעריך את הנפשות הפעולות בו, הרבה השראה קיבלתי מפרוייקטי שיפוץ שם.

• תוכן חדש...