Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהבתי לראות את התגובות לסקר שהעלה תומר 106RALLY (מי אתה ועל מה אתה נוהג?)

וכשתומר ראה שגם אני הצגתי את עצמי אז הוא הזכיר לי חוב קטן.......

כשרק התחלתי להדבק במחלה שכולנו חולים בה סיפר לי חבר (ערן VTR) על הפורום

אז רשמתי כל מיני שטויות ובין הייתר על זה שאני רוצה לעשות הנמכה ל-106 שלי

היו כמה תגובות של - "שלא תעיז" אלא אם כן יש לך הרבה כסף לשלם לאורטופד

ואז ....... שבוע שעבר לקח אותי תומר לסיבוב על הראלי שלו

אנשים יקרים המצב לפי דעתי בכלל לא כזה נוראי כמו שאתם מציגים אותו

4 בולמי קוני ברכב של תומר לפי דעתי עושים עבודה מצויינת !!!

יש להוסיף שהם היו מוקשחים עד הסוף (לפי מה שהבנתי מתומר אפשר לכוון אותם)

לא חושב שאם עושים הנמכה צריך כסף לאורטופד מה גם שאני ותומר נסעו בכביש הכי משובש שיכול להיות (באזור קניון איילון ביציאה מהמוסך של חזי וקריסי)

לכן - הסקר להיום יהיה

הנמכה לרכב ובולמי קוני ! בעד :mm_yeah: ונגד :mm_nah:

יאללה אנשים אתם מכירים את הנוהל !

אם העביר היצרן את סדרה 1 להיות הנעה קדמית ולא העביר את סדרה 2 דיינו.

פורסם

לי יש כאלה (אפילו יש לי 1 וחצי ספייר) :roll:

נכון, כאבי גב, נכון אוטו קשה, נכון הכל... אבל שווה כל גרוש, אני עדיין לא מנצל אותם כמו שצריך, אבל ההבדל בין הרגילים לקוני הוא של שמיים וארץ. ד"א קשה לבחון אותם בנסיעה קצרה (למרות שנסעת בגיא-צלמוות של כבישי ארצנו, כבישי בני ברק).

אם אתה מתכנן לבנות את הרכב ולשפר, אז הקוני הם חובה (לאו דווקא קוני, מה שאתה מעדיף).

בקיצור :mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah: ענק, אין כמו אחיזה וקשיחות בנהיגה, לכירופרקטור נדאג כשנהיה בני 60 (בקרוב לחלקנו) עד אז, ניתן בגזיות :twisted:

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אמנם אין לי קוני (כנראה שיהיו בקרוב מאוד) אבל הרגשתי מה הם עושים לRSI למשל וזה כדאי (תקרא בטון של ערוץ הקניות)

אני חושב שגם רכב שכויל טוב יכול להשתפר עוד קצת כי הרי היצרנים תמיד מתפשרים על התנהגות מול נוחות ואם נוחות לא כ"כ חשובה לנו אז למה לא להקטין את הנוחות ולשפר את ההתנהגות

:-)

פורסם

למרות שאצלי יש בולמים מקוריים.

נסעתי על רכב דומה לשלי עם הנמכה וקוני - ההבדל מורגש קודם בזוויות הגלגול ובהחלט גם באחיזה!! כלומר בוודאות רכב מונמך ומוקשח יאחוז יותר את הכביש.

ועכשיו לעיקר - אם אחיזה אופטימלית ויכולת שליטה מקסימלית בהעברות משקל זה מה שחשוב לך - לך על זה. הבולמים המוקשחים וההנמכה יעשו את זה. אם אין לך בעיות עם מגבלות האחיזה של הרכב שלך, הם ממש לא חובה. לפעמים יותר נחמד שהמגבלות מגיעות קודם - מאפשר לך לעשות פחות שטויות (או בעצם, יותר שטויות, תלוי איך מסתכלים על זה :wink: ).

לפי מה שהרגשתי ההבדל בין הנוחות בין בולמים רגילים למוקשחים לא ענק, יש הבדל והוא מורגש, אבל אם אתה אוהב נהיגה ספורטיבית והיא חלק גדול מחייך - אתה תחייה עם זה (כמובן, תלוי באיזה רכב, למשל בולמים כאלו באיביזה טורבו זה אסון מבחינת נוחות :wink: ).

אז למה אני לא מנמיך ומקשיח? שאלה טובה. קודם כל מכיוון שאינני מוכן להשקעה הכספית הכרורה בכך (3000 ש"ח+), דבר שני, מכיוון שבינתיים הרכב שלי מספק שילוב נהדר של נוחות, אחיזה והתנהגות. יכול מאוד להיות שבעתיד אני אנמיך ואקשיח, מי יודע. בינתיים אני מרוצה ממה שיש.

אז לסיכום - הנמכה זה הרבה טוב, קצת רע, ובעיקר - מומלץ מאוד לאוהבי הנהיגה הספורטיבית ששולטים היטב על רכבם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נ.ב.

במסגרת עבודתו של אבא שלי הוא עובד מול א.ס. וורטהיים יבואני קוני (אבא שלי ממגן רכבים ואחרי מיגון מחליפים להם בולמים כדי שיחזיקו את המשקל הגבוה החדש...) - קיצר ,

אני בודק אפשרות של מחירים נוחים לחברי הפורום ישירות מהיבואן - כדאי לחכות להתפתחויות!

אנחנו מחכים ביותר... :p

הבולמים שמורכבים על הראלי שלי הם מקוריים :shock:

בעוד ההמלצה היא להחליף כל 40K את הבולמים בראלי...

נראה לי שלא תהיה בכלל בעיה לארגן איזו קניה מרוכזת של בולמים

דרכך, אם תסכים כמובן! :wink:

מחכים להתפתחויות :!:

דניאל, שיש לו דה-ז'ה-וו מהמשפטים האחרונים מת'רדים על אחוות-תדלוק

בדור-אלון ועוד כמה הנחות 8)

MCS 2008

פורסם

יש הרבה פלוסים ויש הרבה מינוסים.......

אני אישית בעד ( כי אני מפגר.....)זויות גלגול נמוכות ,דחף להרגיש כל מה שעובר על השלדה ,הבולמים , המתלים ועל הכביש כמובן......כל אחד והסטיות שלו..... :roll:

המינוס הוא כאבי גב בגיל 60 או משהו כזה... אבל מי יגיע לגיל הזה... ( אני אישית אפרד מכולם באחד הסיבובים הקרובים.... :shock: )

אז אם אתם לא מפונקים , לקנות...

עצתי היא לארוב באחד הסמטאות החשוכות לשדוד אנשים ולממן את הקוני...אם ישאר עוד כסף רצוי גם קפיצי הנמכה.....אם ישאר עוד כסף אז לבוא אליי - יש לי הרגשה שנפתח איזה עסק ביחד....... :wink:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
יש הרבה פלוסים ויש הרבה מינוסים.......

המינוס הוא כאבי גב בגיל 60 או משהו כזה... אבל מי יגיע לגיל הזה... ( אני אישית אפרד מכולם באחד הסיבובים הקרובים.... :shock: )

לא בהכרח.

אני בחרתי להתקין קוני ספורט מתכווננים ללא הנמכה

הבולם שהתקנתי תוכנן לעבוד בטנדם עם הקפיץ המקורי של הרכב, להנמכות יש קיטים ייעודיים אחרים שכוללים (בולם+קפיץ) לא זול אבל אם כבר להנמיך אז רק סט כזה.

הרכב שלי לגמרי לא קשיח בהגזמה ומתמודד טוב מאד עם רוב תנאי הכביש, השיכוך אפילו עדיף על הבולמים הקודמים, אבל הם עברו 80K כך שזאת לא אינדקציה טובה.

אצלי השיכוך כיווץ מכוון על 50% קדמיים+אחוריים.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

לא בהכרח.

אני בחרתי להתקין קוני ספורט מתכווננים ללא הנמכה

הבולם שהתקנתי תוכנן לעבוד בטנדם עם הקפיץ המקורי של הרכב, להנמכות יש קיטים ייעודיים אחרים שכוללים (בולם+קפיץ) לא זול אבל אם כבר להנמיך אז רק סט כזה.

הרכב שלי לגמרי לא קשיח בהגזמה ומתמודד טוב מאד עם רוב תנאי הכביש, השיכוך אפילו עדיף על הבולמים הקודמים, אבל הם עברו 80K כך שזאת לא אינדקציה טובה.

אצלי השיכוך כיווץ מכוון על 50% קדמיים+אחוריים.

אם לא שמת לב - זה בסיגנון הומוריסטי !

ברור שזה לא מה שיכניס אותך לאישפוז.....אבל עדיין הנוחות נפגמת ! נכון גם ככה לא היה נוחות של איזה XM אבל עדיין....ולא אמרתי שחייב הנמכה .

וכמו שאמרתי אני האבא והאמא ( ואם צריך אז גם הדודה מחולון ) של הממליצים !

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

רק נק' קטנה אבל חשובה:

הקשחת רכב לא מוסיפה אחיזה אלא מקלקלת אותה !

נכון, שמקבלים זווית גלגול קטנה יותר ויכולת הצמדה טובה יותר של הגלגלים לכביש, מה שמשפר את כמות הגומי שבמגע עם הכביש וכן מוסיף אחיזה, אולם ישנם גם הפסדי אחיזה עקב חוסר היכולת של הרכב לנטות על הצד (זווית הגלגול) ואילוצו להחליק עקב כך.

עם זאת, התחושה שמתקבלת היא של רכב האוחז יותר. זאת משום שזווית הגילגול היא אחד הדברים שיותר מפריעים לנהג בכל הקשור בקריאת המסרים ממנו והשליטה בו. לכן, מתקבלת תחושה שהרכב דבוק יותר לכביש, גם אם לא כך הדבר.

אבל,

השקיפות של רכב מומנך ומוקשח לדעתי שווה את זה, משום שהיא מאפשרת לסחוט מהרכב הרבה יותר. כמו כן, הרכב הופך לקל יותר לשליטה במגבלות. להזכירכם לקרטינג אין מתלים כלל ..

בריאות זה חשוב, אבל תראו כמה אנשים נוסעים על מיצובישי ומאזדה שהן אולי לא קשיחות כמו רכב עם בולמים ספורטיביים, אבל גם לא ממש רחוקות ...

דני G.

פורסם

זה מזכיר לי את ביקורי באנדורה.

נכנסתי לחנות שם, הסתכלתי מסביב ואמרתי: "אין כזה דבר אצלנו..."

זו היתה חנות גדולה, מלאה בציוד לאופנועים - החל מקסדות וכלה בשיפורים. משם עברתי למחלקת המכוניות שלהם. שם - ללא התרעה, הועמדתי מול שתי ערימות מוצרים, המסמלות את השאלה הקיומית החשובה ביותר מאז "להיות או לא להיות" -

השאלה תקפה אותי בהפתעה, ועד היום אין לי תשובה עליה.

למי שלא הבין - השאלה היא "קוני או בילשטיין?".

התעשתתי ושאלתי באנגלית צחה: "you have monroe?"

המוכר ענה: "si?"

אמרתי: "give mi yor boss" ?(בשגיאות כתיב)

הוא ענה: "que?"

אמרתי "what?"

הוא אמר: "si, que - what."

שאלתי "where mr. si-que-what?"

והוא אמר לי שאני ממחזר קטעים מ-Fawlty towers.

אה, ולכל מי שרוצה ספוילר WRC ל-206 שלו - זה עולה כ- 250 אירו בלבד (1250 ש"ח).

בקיצור - הבולמים העדיפים לך תלויים בכמה גורמים:

1. מה אתה מחפש מהאוטו?

2. כמה פגיעה בנוחות אתה מוכן לספוג תמורת הקשחתו?

3. מה תקציבך.

אני, למשל, רכשתי בסוף 4 בולמי מונרו רפלקס, כי אני ממש לא מוכן לספוג פגיעות בנוחות המוגבלת של מכונית שהיא לא סיטרואן בכבישי ארצנו.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
אני, למשל, רכשתי בסוף 4 בולמי מונרו רפלקס, כי אני ממש לא מוכן לספוג פגיעות בנוחות המוגבלת של מכונית שהיא לא סיטרואן בכבישי ארצנו.

מרוצה?

על איזה רכב?

וכמובן... כמה $$$ ? (קנית באנדורה? :shock: בלאגן להכניס לארץ...

צריך אחוש-מזוודה :D )

MCS 2008

פורסם
רק נק' קטנה אבל חשובה:

הקשחת רכב לא מוסיפה אחיזה אלא מקלקלת אותה !

נכון, שמקבלים זווית גלגול קטנה יותר ויכולת הצמדה טובה יותר של הגלגלים לכביש, מה שמשפר את כמות הגומי שבמגע עם הכביש וכן מוסיף אחיזה, אולם ישנם גם הפסדי אחיזה עקב חוסר היכולת של הרכב לנטות על הצד (זווית הגלגול) ואילוצו להחליק עקב כך.

עם זאת, התחושה שמתקבלת היא של רכב האוחז יותר. זאת משום שזווית הגילגול היא אחד הדברים שיותר מפריעים לנהג בכל הקשור בקריאת המסרים ממנו והשליטה בו. לכן, מתקבלת תחושה שהרכב דבוק יותר לכביש, גם אם לא כך הדבר.

דני G.

דני, איך תסביר את העובדה הפשוטה שהרכב שנסעתי עליו אחז יותר באופן מוחלט מהרכב שלי? אמנם היו לו צמיגי 205 על 50 (לי יש 195 על 55) אבל אני בטוח שההבדל כאן לא ענק.

מה שאמרת אולי משנה במהירויות נמוכות יחסית, אבל ברגע שהמהירות גוברת זה מתבטל. כלומר אולי למכונית דומה עם זווית גלגול גבוהה יש יותר אחיזה עד 60-70 קמ"ש, אבל מעל לזה אני מאמין שהקשיחות תורמת להצמדה לכביש ולשליטה על הרכב במהירות גבוהה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דני, איך תסביר את העובדה הפשוטה שהרכב שנסעתי עליו אחז יותר באופן מוחלט מהרכב שלי? אמנם היו לו צמיגי 205 על 50 (לי יש 195 על 55) אבל אני בטוח שההבדל כאן לא ענק.

רוני

צמיג רחב יותר בחתך נמוך יותר משנה את האחיזה ביותר ממעט.

פורסם

רוני

צמיג רחב יותר בחתך נמוך יותר משנה את האחיזה ביותר ממעט.

התנהגות הרכב שונתה כליל. אתה באמת חושב שעוד סנטימטר וחתך טיפה'לה יותר נמוך יתנו כל כך יותר אחיזה אבסולוטית?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...