Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום.

התחלתי להתעניין קצת בנושא רכב אספנות,ויש לי כמה שאלות שיעזרו לי להבין עד כמה הנושא ריאלי מבחינתי.

1)עלות טיפול וחלקים ברכב ישן ששופץ לגמרי,מול רכב דומה(של אותו יצרן) חדש.

הלא ברכב ישן המערכות פשוטות יותר,פחות אלקטרוניקה,גישה יותר נוחה...לכאורה יותר קל ולכן ויותר זול(?!) לטפל.

נכון?לא נכון?

מה לגבי עלות החלקים?

האם חלקים לרכב ישן יעלו יותר,פחות או דומה לחלקים זהים או דומים לרכב חדש?

2)האם יש מוסכים המתמחים ברכבים ישנים?יש הרבה כאלו?אין הרבה?

האם בעל המוסך מזמין חלקים?

במידה ולא,האם יש יבואנים שניתן להזמין דרכם חלקים? האם בעל הרכב צריך לדאוג להזמנת חלקים בעצמו?

3)לגבי שש דרגות התמחור של רכב מיבוא ע'פ מה שראיתי ב'קראוס'.

לפי הבנתי כדאי להביא את הרכב במצב 5(היום ראיתי בהודעה קודמת שיש מצב 5 וחצי???זה מחיר בין לבין?מה זה,אייך מגיעים לזה?)כדי שיתומחר זול יחסית.

הבנתי שלא משנה אם הרכב נוסע או לא.האם זה אומר שהבודק כלל לא מתרשם מהיכולות המכניות של הרכב?

האם אני יכול לשפץ את הרכב מבחינה מכנית לחלוטין(להחליף לו הכל כחדש),ואם לא נגעתי בחיצוניות(בהנחה שמוזנחת) אוכל להגיע ל-5 או 5 וחצי?

בכלל לא מתייחסים למכניקה רק למצב החיצוני?

מה לגבי סלון הרכב?דאש בורד דפנות מושבים?

בבקשה אל תחסכו במילים.

תודה.

ALPINA-a creator of superbly rounded performance road cars.comfort and performance like no other car.Great grip, poise and stability yet very compliant

פורסם

אם אתה מתכוון לאחזקת רכב אספנות כתחליף לרכב יום יומי במטרה לחסוך כסף - פיספסת קצת את כוונת המשורר. אם התכוונת לכך כאל בירור ראשוני לגבי התחלת מימוש של חלום ישן לתחביב, אז זה לא כלכלי מי יודע מה.

כפי שאני רואה את זה, הפלוס הגדול שבתחזוקת רכב ישן הוא היכולת לטפל בו לבד. למי שיש ידיים טובות זה גם סיפוק ענק וגם חסכון עצום.

לגבי עלויות חלפים, זה תלוי. רוב המערכות אינן יקרות כמו ברכב חדש (סנסורים ומחשבים למיניהם במאות רבות עד אלפים של שקלים) אבל הזמינות שלהן נמוכה יותר כך שלפעמים מבזבזים זמן יקר על חיפוש בין חנויות או גלישה בין ספקים בחו"ל והמתנה לחלפים.

פורסם

מתייחסים רק למצב החיצוני. לשם הערת שוויו, הרכב ממוקם על פני סקאלה שמתחילה ב- 1 ומסתיימת ב- 6. את ההגדרות של כל אחת מהרמות אתה מכיר כבר. כאשר מצבו של רכב מוערך כירוד מ -5 (לפי ההגדרה במחירון) אך יותר מ- 6, הוא יוערך כ 5.5. כך הוערך הרכב שאני ייבאתי.

פורסם

התשובות שלי בצבע

חברים שלום.

התחלתי להתעניין קצת בנושא רכב אספנות,ויש לי כמה שאלות שיעזרו לי להבין עד כמה הנושא ריאלי מבחינתי.

1)עלות טיפול וחלקים ברכב ישן ששופץ לגמרי,מול רכב דומה(של אותו יצרן) חדש.

הלא ברכב ישן המערכות פשוטות יותר,פחות אלקטרוניקה,גישה יותר נוחה...לכאורה יותר קל ולכן ויותר זול(?!) לטפל.

נכון?לא נכון? לא בדיוק. תלוי ברכב עצמו. אם הוא נדיר ומסובך אז לא תמיד קל לטפל בו. אבל בהכללה, רכב עם מנוע טורי, מקורר מים, הנעה אחורית, גיר רגיל, קל יותר לטפל בו.

מה לגבי עלות החלקים?

האם חלקים לרכב ישן יעלו יותר,פחות או דומה לחלקים זהים או דומים לרכב חדש? תלוי ברכב ובמהות החלקים: חלקים מיכנים הם לא יקרים כי המנועים היו סטנדרטים והותקנו בסדרות של רכבים (ושוב, מדובר במנועים נפוצים. לך תמצא חלק למנוע של לארק 1963 עם מנוע סטודיבייקר. מאידך, לארק 1965 היה עם מנוע שברולט שלדעתי אין בעיה למצוא לו חלקים). אבל חלקי פח הם לא תמיד זמינים ולפעמים אתה צריך לרוץ עד קצה העולם כדי למצוא כנף תואמת או לוח שעונים מקורי...

2)האם יש מוסכים המתמחים ברכבים ישנים?יש הרבה כאלו?אין הרבה? אין הרבה.

האם בעל המוסך מזמין חלקים? תלוי בעלות וביידע של בעל המוסך. אל תשכח שבעלי המוסכים נמצאים בקשר עם ספקי החלקים שלהם וזה בדרך כלל למכוניות מודרניות. שוק החלקים לענתיקות הוא לגמרי אחר. אתה גם יכול להזמין לבד. יש חברים שמתמחים במתן השירות הזה תמורת עמלה, כולל גם איתור. אתה גם יכול להביא חלקים קטנים במזוודה כשאתה חוזר מחו"ל. זה גם חוסך מכס.

במידה ולא,האם יש יבואנים שניתן להזמין דרכם חלקים?יש. האם בעל הרכב צריך לדאוג להזמנת חלקים בעצמו? תמיד תמיד תמיד כדאי שתהיה בתמונה, שיהיו לך קטלוגים מתאימים ובכלל שתדע מה קורה.

3)לגבי שש דרגות התמחור של רכב מיבוא ע'פ מה שראיתי ב'קראוס'.

לפי הבנתי כדאי להביא את הרכב במצב 5(היום ראיתי בהודעה קודמת שיש מצב 5 וחצי???זה מחיר בין לבין?מה זה,אייך מגיעים לזה?)כדי שיתומחר זול יחסית.זאת שאלה של קומונסנס ומזל.

הבנתי שלא משנה אם הרכב נוסע או לא.האם זה אומר שהבודק כלל לא מתרשם מהיכולות המכניות של הרכב?

האם אני יכול לשפץ את הרכב מבחינה מכנית לחלוטין(להחליף לו הכל כחדש),ואם לא נגעתי בחיצוניות(בהנחה שמוזנחת) אוכל להגיע ל-5 או 5 וחצי? לא..נדמה לי שבמכס, טוב מראה עיניים. היות וקל יותר לטפל בארץ במכניקה אני מציע שתמצא רכב עם חיצוניות מה שיותר מתקדמת כי אחר כך להביא חלקים גדולים כמו כנפיים או פגושים זאת קריעת הכיס..

בכלל לא מתייחסים למכניקה רק למצב החיצוני?

מה לגבי סלון הרכב?דאש בורד דפנות מושבים? גם כאן, אני מציע שהרכב יהיה מה שיותר מוכן מהבחינות האלה כי להביא אחר כך את הריפודים והדש בורד או כסאות שלמים זה עסק יקר מאד מבחינת ההובלה והמכס.

בבקשה אל תחסכו במילים.

תודה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

יש כאן מילכוד מסויים:

מבחינת הערכת המכס, עדיף להביא רכב מושלם מבחינה מכאנית, אבל מצ'וקמק מבחינת בודי, צבע, ריפודים וכו'.

לעומת זאת, מבחינת קלות השיפוץ אח"כ - הרבה יותר קל לטפל במכאניקה מאשר בפח ובלוח שעונים לא מקורי, וכל ניקל שחסר זו בעיה...

שורה תחתונה - כדי לחסוך במכס ככל האפשר, נסה להביא רכב במצב מכאני טוב מאד, עם בודי "ישר" וללא חלודות, אבל עם צבע דהוי ושרוף, וריפודי מושבים קצת קרועים. תחסוך הרבה במכס, ולפחות אח"כ תצטרך לעשות בארץ צבע, אבל לא פרוק כללי של הרכב לצורך פחחות-קומפלט. קח בחשבון שצבע טוב ואיכותי עולה סכומים של 5 ספרות בשקלים, כך שכדאי לחשב היטב האם זה יותר משתלם מאשר לשלם עוד מכס.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...