Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחנות דלק רפאים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם מממשים חלום, טסים לארה"ב קונים רכב אספנות ונוהגים, זה יום מדהים ואתם חולפים בדרך על פני אחת מתחנות הדלק הישנות שלא פעילות מזה שלושה עשורים ויותר, ותוהים איזו חברה תפעלה אותה, אתם גם תוהים ומקווים שלא שכחתם את המצלמה שתנציח את המראות הללו , כי היום הן פה אבל מחר מי יודע?

והסיבה; צריך שטח לעוד קניון גדול, עוד שכונה וזה סתם מכשול בדרך.

למזלם של האמריקאים ושלנו גם, לא מעט ובמיוחד אילו שגרים בעיירות הקטנות שנשתמרו מאז, דואגים לשמר את תחנות הדלק הללו, את החנויות , המספרות, בתי המרקחת .

הקנאה אוכלת אותי, אנחנו אלופים בלהרוס ולא לשמר, על אף שב10 שנים האחרונות ישנה מודעות הולכת וגוברת לשחזר ולשמר, והעיר תל-אביב "העיר לבנה" (בה נמצאים מבנים רבים בסגנון בנייה יחודי בינלאומי שהמאפיין הוא צבעם הלבן ובינהם "הבאוהאוס")הוכרזה ב2003 ע"י אונסק"ו כאתר מורשת עולמית ולא מעט אתרים בארץ הוכרזו כשכיות חמדה בינלאומיות, וכמובן כל מה שקשור לשימור מורשת הרכב העתיק בארץ ועל כך בראבו לכולנו.

להלן כמה תמונות של מה שנקרא באנגלית ghost gas stations או בעברית "תחנות דלק רפאים"

28755ghoststation1medjz0.jpg

92477297lqb7.jpg

chloride20gas20stationas8.jpg

וכמובן לא אקפח את מה שהיה יכול להשאר ואולי נשאר?

טבריה שנת 1946

tib46kc4.jpg

סדום שנת 1956

sdom56tk4.jpg

טייבה שנת 1962

taibe62pf3.jpg

קונייטרה שנת 1968 (גנאדי???)

kunetra68qh5.jpg

משרד התחבורה של טקסס (TEXAS DOT) הוציא מסמך מדהים בנושא תחנות דלק רפאים כולל כתובות, תמונות הסברים ולהלן הקישור ( זהו מסמך PDF): כאן

ג'ק (יעקוב)

בעבר הלכת לחפש מגרש גרוטאות משנות ה20 בעקבות צילום לוויני שפרסמתי פה, אשמח אם הפעם תרדוף אחרי רוחות רפאים (עיירות, תחנות דלק, חנויות) ותצלמם.

יום יפה

אירית

פורסם

באזור שאני גר בו יש תחנה ישנה עזובה. אם יכולתי "להרים" אותה היתי עושה את זה בתוך כמה ימים של מאמץ.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הייתי מאמצת תחנת דלק מהסוג הזה , נראת הרבה יותר שלווה מכל מתחם קימעונאי שצץ בכל תחנת דלק חדשה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
הייתי מאמצת תחנת דלק מהסוג הזה , נראת הרבה יותר שלווה מכל מתחם קימעונאי שצץ בכל תחנת דלק חדשה.

ועם כל הכבוד, אני משער שלא היו מכריחים את העובדים להגיד "תודה שקנית ילו/ תודה שתדלקת ילו". זה משפיל...

היה יכול להיות נחמד לראות כמה כאלה בארץ.

פורסם

דוגמא מצויינת לשימור שאירית מדברת עליו ומסלול נהדר לחולמים רומנטקניים, וסתם מחפשי חווית, הוא כביש 66 בארה"ב, הארלי, או סתם ענתיקה, בת זוג שמבינה עיניין מצלמה ו...זהו בעצם-רן

route-66.jpg

route_66_red_truck_gas_filling_station_duel.jpg&usg=__TccvKWC71LGiw73SCAg76Tlv6oM=

Route-66-Diner-Print-C10072320.jpeg

az_route66_001.jpg

picc18.jpg

az_route66_002.jpg

מישהו מצטרף?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

התמונות האלו מחזירות אותי כמעט שבע שנים אחורה, לזמנים בהם שיחקתי ב-Interstate '76 ונהגתי בפיקארד פיראנה מודל 70', שהייתה בעצם פליימוט' בראקודה בעולם האמיתי.

היו זמנים...

interstate76-4.jpg

ותמונה של ג'ייד צ'מפיון, מנוחתה עדן.

21060_2.JPG

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

ג'ק (יעקוב)

בעבר הלכת לחפש מגרש גרוטאות משנות ה20 בעקבות צילום לוויני שפרסמתי פה, אשמח אם הפעם תרדוף אחרי רוחות רפאים (עיירות, תחנות דלק, חנויות) ותצלמם.

יום יפה

אירית

יופי של אתגר. כמובן שנתקלתי בכאלו, לא תיעדתי אבל עדיין לא מאוחר.

אני קופץ ארצה לביקור קצר - בשבוע הבא, אחריו אתחיל לצוד.

פורסם
דוגמא מצויינת לשימור שאירית מדברת עליו ומסלול נהדר לחולמים רומנטקניים, וסתם מחפשי חווית, הוא כביש 66 בארה"ב, הארלי, או סתם ענתיקה, בת זוג שמבינה עיניין מצלמה ו...זהו בעצם-רן

מישהו מצטרף?-רן

למי שמתכנן מסע היסטורי בעקבות route 66 מומלץ האתר הבא:

http://www.historic66.com/

יש בו הסברים ומפות מפורטות [וגם תמונות] של הדרך ההיסטורית.

מדובר בדרך שאינה מופיעה במפות של היום.

וראו גם את הסרט - CARS.

Cadillac Deville Convertible 1970

2007 Ford Explorer

Chevrolet Suburban K2500 1999

פורסם
למי שמתכנן מסע היסטורי בעקבות route 66 מומלץ האתר הבא:

http://www.historic66.com/

יש בו הסברים ומפות מפורטות [וגם תמונות] של הדרך ההיסטורית.

מדובר בדרך שאינה מופיעה במפות של היום.

וראו גם את הסרט - CARS.

בטיול מחוף לחוף שעשיתי עם אשתי לפני מספר שנים, הגענו דיי במקרה לחלק מכביש 66.

הבנו שנפלנו על חתיכת היסטוריה, ואף ישבנו במסעדה באחד מהיישובים (שאין לי מושג מה שמו), שבאמת חי את הזמנים ההם. כמובן שאני התלהבתי ואילו אשתי לא ממש, ומפאת קוצר הזמן והיעדר מפות טובות של הכביש והדרך, לא המשכנו בו את המסע.

בהחלט אחד מהקומות בארה"ב הנמצאים ברשימה שיש לחזור אליהם שוב, לפחות פעם אחת.

ולגבי תחנות הדלק...

אין ספק שאחד מהדברים הנחמדים ביותר זה להגיע בכביש שכוח אל, לתחנת דלק הנוטה ליפול.

יש כמה כאלו ב"דרך המוות" - בכביש מלאס ווגאס לכיוון הקניונים.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• תוכן חדש...