Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האוסף של גורדון רוז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת ביקור באנגליה, שכרתי את שרותיו של צלם מקומי ששמו דיוויד רוז.

בסיום העבודה דיוויד התעקש לקחת אותי לבית אביו השוכן באחד הכפרים, כשעתיים מרחק נסיעה מלונדון, תוך שהוא מבטיח לי "הפתעה".

ואכן כשאביו בן ה - 82 של דיוויד, ששמו גורדון פתח את דלת האסם הישן באחוזה, ההפתעה הייתה גדולה - אוסף מופלא של מכוניות עתיקות במצב נסיעה.

גולת הכותרת הייתה "נסיעת המבחן" שנערכה עבורי על "Clement 1904" כשדיוויד נוהג ואני מתמוגג:

10021 Clement 1904.jpg

10022 Clement 1904.jpg

10023 Clement 1904.jpg

10024 Clement 1904.jpg

10025 Clement 1904 Gordon Rose with Nir Ben-Ari.jpg

10026 Clement 1904.jpg

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

לדעתי חווית חוויה אדירה, לנוע ברכב כזה זו חוויה לחיים, תאר את הרגשותיך !! עפ"י התמונות החיוך על שפתיך לא מש ממך, ממתינים לסיפור שמאחורי ההגה.

מצא משה

פורסם

WOW!!! אין מילים!:shock: :shock: :shock:8) 8) 8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מצא - אכן חוויה בלתי נשכחת.

העובדה שאתה נוסע על האוטו ולא בתוכו, העיסוק האינטנסיבי הנדרש בעת הנהיגה ברכב כגון: פמפום משאבת הדלק והשמן, המיומנות והדיוק בתזמון הנדרשים להחלפת הילוך היא אותה מיומנות כמו של להטוטן בקרקס, רעש התמסורת, צליל ה "פק-פק" מהמנוע והרוח הקרירה על הפנים - כמו שכתבתי זוהי חוויה בלתי רגילה.

הנה עוד כמה תמונות של ה - קלמנט ובהמשך אני אעלה עוד תמונות מהאוסף של גורדון רוז.

10028 Clement 1904.jpg

10029 Clement 1904.jpg

10036 Clement 1904.jpg

10037 Clement 1904.jpg

10038 Clement 1904.jpg

10040 Clement 1904, Gordon Rose.jpg

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

הנה עוד מהאוסף של גורדון:

1) Darracq 1901 - עם הדוגמנים החיננית (http://www.xs4all.nl/~ilsjaro/cars/darracq1.html).

2) Humber 1904 - המשפחתית בעלת ארבעה מושבי עור (http://en.wikipedia.org/wiki/Humber_(car).

3) Fraser Nash - מכונית ספורטיבית דו מושבית (http://www.frazernash.co.uk/).

9358. Darracq 1901, Ludmila Stiebner.jpg

9357 Darracq 1901.jpg

9359 Darracq 1901.jpg

9360 Humber 1904.jpg

0068 Fraser Nash.jpg

9356 Darracq 1901.jpg

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם
מצא - אכן חוויה בלתי נשכחת.

העובדה שאתה נוסע על האוטו ולא בתוכו, העיסוק האינטנסיבי הנדרש בעת הנהיגה ברכב כגון: פמפום משאבת הדלק והשמן, המיומנות והדיוק בתזמון הנדרשים להחלפת הילוך היא אותה מיומנות כמו של להטוטן בקרקס, רעש התמסורת, צליל ה "פק-פק" מהמנוע והרוח הקרירה על הפנים - כמו שכתבתי זוהי חוויה בלתי רגילה.

הנה עוד כמה תמונות של ה - קלמנט ובהמשך אני אעלה עוד תמונות מהאוסף של גורדון רוז.

תוכל בבקשה להרחיב על אופן הנהיגה ברכב כזה, איך מעבירים הילוכים ומה זאת אומרת פמפום על משאבת דלק ושמן ?

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

תראה בתמונה המצורפת:

בשני העגולים הכחולים רואים את גובה מפלס השמן. על פי כמות וקצב זרימת השמן שהנהג רואה בחלוניות (בעיגול הסגול), הוא מכוון באמצעות הברזים (בצהוב) תוך כדי נהיגה, זאת משום שקצב הזרימה משתנת תוך כדי הנסיעה בהתאם לחום השמן, מהירות הנסיעה ועוד.

המיכל שמשמאל מכיל שמן לשימון הצירים. פעם בכמה זמן הנהג צריך לפמפם בידית (בעיגול הירוק) כדי לייצר לחץ שמן במערכת.

המיכל שבשמאל הוא לבנזין והידית משמשת לפמפום ובניית לחץ דלק בהתנעה.

שתי הידיות שמימין למושב הנהג הן ידיות הילוכים, האל יודע איך מתפעלים אותן.

על מוט ההגה ישנן ידיות לכיוון ההצתה תוך כדי נסיעה.

וזה רק מה שאני זוכר .......

10038 Clement 1904.jpg

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם
תראה בתמונה המצורפת:

בשני העגולים הכחולים רואים את גובה מפלס השמן. על פי כמות וקצב זרימת השמן שהנהג רואה בחלוניות (בעיגול הסגול), הוא מכוון באמצעות הברזים (בצהוב) תוך כדי נהיגה, זאת משום שקצב הזרימה משתנת תוך כדי הנסיעה בהתאם לחום השמן, מהירות הנסיעה ועוד.

המיכל שמשמאל מכיל שמן לשימון הצירים. פעם בכמה זמן הנהג צריך לפמפם בידית (בעיגול הירוק) כדי לייצר לחץ שמן במערכת.

המיכל שבשמאל הוא לבנזין והידית משמשת לפמפום ובניית לחץ דלק בהתנעה.

שתי הידיות שמימין למושב הנהג הן ידיות הילוכים, האל יודע איך מתפעלים אותן.

על מוט ההגה ישנן ידיות לכיוון ההצתה תוך כדי נסיעה.

וזה רק מה שאני זוכר .......

וזה ניקרא להנות מנהיגה ?? :roll: זה ניקרה לענות את עצמך בנהיגה.

מיסכנים מה שעברו באותה תרופה :shock: .

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

Guest shlomimycars
פורסם

אחד הדברים המדהימים שראיתי בפורום

מדהים

• תוכן חדש...