Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחשבו,חברה שמייצרת רכבים ישנים שלמעשה הם ישנים במודל אבל חדשים לגמרי.

הרי זה יכול לשמר את ההיסטוריה של רכבים שתוך כמה שנים יעלמו מן העולם.

או שזה למעשה ישנה סטטוס של הרבה רכבים קלאסיים ל"עוד רכב"?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש היום המון ריפליקות, שמסתירות מכלולים מודרניים מתחת לכסות ישנה, וחברות שמתמחות ביצור מכוניות ישנות של פעם על פי הזמנה, בחו"ל כמובן-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אם ינסו לעשות "מעטפת" ישנה/חדשה למכלולים חדשים - זה לא יעבוד.

ההנאה מהנסיעה ברכב ישן היא גם ריח הדלק, רעש המנוע וחריקת צירי הדלתות,

רעד פה ושם, התחושות של "יניע או לא?" וכד'.

בנושאים אלו קשורה ההתרגשות וההנאה שלנו, ואי אפשר "לרמות" בזה.

יום נעים - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
תחשבו,חברה שמייצרת רכבים ישנים שלמעשה הם ישנים במודל אבל חדשים לגמרי

הינדוסטאן אמבסדור מכיר? זהו רכב הודי שמיוצר עד היום שמהווה רפליקה של מוריס אוקספורד מודל 1955.

200px-IMGP0134.JPG

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חוץ מהתשובות שניתנו לך ודוגמאות של רכבים עתיקים שמיוצרים בארצות פחות מפותחות התשובה הפשוטה ללמה לא מייצרים -כי זה לא משתלם .חוץ מזה שזה לא יעמוד בתקני בטיחות וזיהום אויר.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אם ינסו לעשות "מעטפת" ישנה/חדשה למכלולים חדשים - זה לא יעבוד.

ההנאה מהנסיעה ברכב ישן היא גם ריח הדלק, רעש המנוע וחריקת צירי הדלתות,

רעד פה ושם, התחושות של "יניע או לא?" וכד'.

בנושאים אלו קשורה ההתרגשות וההנאה שלנו, ואי אפשר "לרמות" בזה.

יום נעים - אבי.

זה נכון, אבל באופן חלקי בלבד: למשל, בתחום של "רכב שרירים" הייתי בכיף מוותר על ה"תענוג" של "יניע/לא יניע", חריקות צירי דלתות, ורעד פה ושם (אבל לא הייתי מוותר על ריח של דלק:twisted: )!

לדוגמה- הייתי מאאאאד רוצה אחד כזה חדש, מלא בכל הטכנולוגיות ושיפורים המודרניים ביותר בכל התחומים!:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mercury-4-door-1950-MERCURY-SUICIDE-DOORS-FLATHEAD-V8-3-SPEED-NICE_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6882QQitemZ320089676804QQrdZ1

או את זה (אני אפילו אוהב את זה יותר, כמובן במצב החדש):

60flattopHudson052.jpg

60flattopHudson050.jpg

60flattopHudson056.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

השאלה ששאלת, היא שאלה שאני שואל את עצמי זמן רב.

אני לא מבין את היצרנים שיכולים לקצץ את העלויות באופן רציני על ידי ייצור רכבים ישנים בשימוש במכלולים חדשים, הרי את מימון פיתוח השלדה והתכן הם כבר מימנו, עלויות הייצור אף הן קטנות מכיוון שהיה ייצור מסיבי בעבר וכל חבלי הלידה נפתרו. נותרה רק בעיית האינטגרציה של המערכות האלקטרוניות והמכניות שקיימות גם כך.

לדוגמא מרצדס S CLASS מהדגם של שנות ה-80 עם מנוע וגיר מהמלאי המיוצר כיום, או וולבו 240, ב.מ.וו. סידרה 3 השנייה וכו'.

אם זה עובד בקייטרהם וב-AC COBRA, אין שום סיבה שזה לא יעבוד על מכוניות שהיו הצלחה בעבר.

אני די סולד מהעיצובים העגולים השבלוניים של היום ומעדיף רכב מרובע בסגנון של שנות ה-70 וה-80.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

דווקא לגבי שנות ה-80 אני לא ממש בטוח, שזה יתפוס- הרי, זה עוד לא עד כדי כך התיישן, כדי להפוך לקלאסיקה האמיתית, כמו למשל רכבים משנות ה-40 וה-50, ויותר מכך- יש אותם עדיין "אמיתיים" במצב לא רע,. אני, למשל, לא הייתי קונה מרצדס משנות ה-80 המוקדמות "חדש"- למה, הרי בטוח, שיש עוד "מקוריים" במצב טוב במחיר מציאה, והטכנולוגיה שלהם כבר אז הייתה לא רעה בכלל, לפחות לא מבחינת הנוחות וכ"ד!

אבל למשל את הדוגמה שהבאתי- הרי, האוטו הזה, מתחילת ה-50, ממש לא אמור להיות ידידותי מדי לנהיגה בצורתו מקורית, וגם לא חזק במיוחד- אבל יש לו מראה מדהים! אז, לקחת אחד כזה- ולעשות אותו מחדש זהה חיצונית, אבל עם כל הטכנולוגיות ונוחות- אני די בטוח, שהעניין ייתפס טוב, הרי, מה בסה"כ אוהבי "שרירים" רוצים (לפחות, אני, ואני בטוח, שרבים אחרים)- מראה נכון+כח נכון! הגיל "הרשמי" במיקרה הזה לא ממש משחק את התפקיד, לדעתי! כמובן, שאפשר לקחת אחד ישן ולהחליף הכל, וזה מה שעושים היום- אבל למה לעסוק ב"תלאי", כאשר אפשר מראש לבנות משהו מושלם?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
הינדוסטאן אמבסדור מכיר? זהו רכב הודי שמיוצר עד היום שמהווה רפליקה של מוריס אוקספורד מודל 1955.

200px-IMGP0134.JPG

איפה צולמה התמונה ?

ברחוב הצדדי שאני יושב בו יש כרגע 3 ובטח תוך שניה תחלוף עוד אחת.....

אז כמו שכתבת ,הודו מפוצצת ברכבים שמיצרים בשם אחר כמו כל הטאטות,הינדוסטאן ,מהינדרה (גי'פ),באג'אג' (פיאג'ו)ועוד.

תחת אותו שם מייצרים פה גם כבר יותר מחמישים שנה את הרויאל אנפילד ,כשרק בשנים האחרונות נוספו דגמים שונים מאלו שיוצרו פעם.

ואת הטרקטור מיסי פרגסון (מדגם 35 עד 1035 ,ובטח לא ראיתי הכל).

וכנראה פיספסתי עוד כמה בדרך....

אני מאמין שלא רק שיש בעית תקנים,אלא גם אם יהיו מלא רכבים נוחים וזולים, הרבה פחות אנשים יקנו את הרכבים החדשים שהחברה מייצרת ,שעליהם היא כנראה מרוויחה יותר .

בכל מקרה מעניין אותי איך עוד לא נוצר שוק רישמי של מכירת חלפים לאספנים ממדינות שמיצרות את הדגמים הישנים בשם אחר.

אגב חלפה עוד הינדוסטאן.

ביי בנתיים

אומי

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

רוב האנשים הנורמלים (כלומר - אלו שלא כותבים בפורום הזה :wink: ), לא רוצים נוסטלגיה ועיצוב קלאסי. הם רוצים מכונית מודרנית, חדישה, ובטוחה.

יש רק קומץ משוגעים שיהיו מוכנים לקנות "מכונית ישנה-חדשה". אפשר להתפרנס מזה רק אם מדובר ברכבי נישה בכמויות קטנות - למשל יצרני הרפליקות, או חברות כמו קייטרהאם ומורגן.

יש עוד אפשרות - מדינות מתפתחות, בהן הסטנדרטים נמוכים יותר, ובהן המחיר הוא זה שקובע הכל - לכן יצרנים מעבירים פסי ייצור מיושנים למדינות כמו הודו, איראן, ואפילו סוריה...

עוד מילה על בטיחות - רכבים ישנים, גם אם ישתלו בהם מנוע ובלמים מודרניים, עם ABS ו-ESP, עדיין הבטיחות הפסיבית שלהם נמוכה מאד. אז לא ידעו על איזורי קריסה, תיב"מ, חישובי חוזק באלמנטים סופיים ושאר המאפיינים של הנדסת רכב מודרנית.

בקיצור - לא כלכלי.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אבל מה שכן עושים זה לעצב מכוניות באופן כזה שמזכיר את הישנות. למשל הz3 של bmw מזכיר מכוניות עבר. גם קריזלר עושים את זה בעיצוב יפיפה. יגואר עושים את זה כל הזמן.

אריה

• תוכן חדש...