Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכלום,

עברתי על כל ההודעות הרלוונטיות ובכל מקרה החלטתי לבקש בעצתכם:

חונה אצלי (בחניה פרטית) רכב מסוג סוזוקי סוויפט שנת 83. מבלי להכנס לכל הסיפור הארוך אומר רק שהרכב איננו בבעלותי אך בעל הרכב מסר לי אותו ומעוניין להפטר ממנו.

לרכב לא שולמו לפחות 5 אגרות רישוי וכן הוא עמד מספר שנים. בכל מקרה הרכב לדעתי במצב סביר, עשיתי לו טיפולים בסיסיים לפני כשנה ואף הנעתי אותו. לאחר בדיקת שוויו עולה כי לא כדאי לשלם את האגרות המצטברות ולמוכורו. מצד שני אני מבין שגם להקפיאו אין טעם.

לאחר שקראתי את המידע בנושא הבנתי שהדבר הכדאי ביותר הוא להעמידו בחניה שמורה, לחכות עד 2013 ואז להפוכו לרכב אספנות. השאלות בהקשר זה הן:

1. האם אני צודק בכל מה שאמרתי עד עכשיו או שפיספסתי משהו?
  2. בהנחה ובעל הרכב רוצה להיפטר מכל אחריות לרכב האם ניתן להעביר בעלות אליי למרות שלא שולמו אגרות הרישוי? אם לא ניתן להעביר כרגע אליי האם ישנו עוד פתרון מלבד להשאיר עד 2013 את הרשיון על אותו השם? האם לאחר הפיכתו לאספנות יהיה ניתן להעביר בעלות?
  3. האם בשנת 2013 פשוט הולכים למשרד הרישוי, מבקשים להפוך את הרכב לאספנות ומשם ממשיכים או שיש צורך בפרוצדורה של אישור מעבדה וכו'?
  4. האם המהלך לדעתכם הגיוני או שעדיף למכור את הרכב לחלפים תמורת סכום זעום? (הכוונה לשיקולים רציונאליים בלבד).
  5. אשמח לטיפים נוספים.

פורסם

הוצאת לי את המילים מהמקלדת...רכב אספנות פרט לעובדה שהוא משייך אותך למועדון מסויים או קטגוריה מסויימת, צריכה להיות סיבה נוספת לעבור את כל מסכת העינויים והחיים המשותפים הלא פשוטים איתו, באמת לא מספיק שהרכב ניתן בחינם או כי אולי תהיה בעתיד כדאיות כלכלית כלשהי לשומרו. הסוזקי הספציפי אינו מכיל בתוכו, את ה"דבר" הזה, אני בטוח שיצבור אוהדים כאלה ואחרים במשך השנים ואולי כאשר שאר חבריו ישנו מצב צבירה דווקא הוא יקרוץ למישהו לשומרו, אבל מכאן ועד שימור ארוך ושיקום ארוך בעוד כמה עשורים, צריך שיהיה דבר מה נוסף...אהבה מיוחדת, קשר סינטמנטאלי, או רכב מיוחד, לא ניראה לי שבקרה זה זהו העניין... חבל על הזמן-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
זה כמו שאני אשאיר אצלי את הג'אסטי עד 2020. למה לעשות את זה?

לכשנדבר ב2035 על הג'אסטי שלך (אם נוכל) אתה תספר לי כמה אתה מצטער ואיזה אוטו עם נשמה זה היה , לא כמו האלקטרוניקה שיש היום....

הלוואי ונזכה , נחיה ונראה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

טוב לא רציתי אבל משכת אותי, סוזוקי סוויפט:

בעייה במובילי שסתומים, אכילת שמן מרובה , בעיית התחממות ומזגן קלוקל, תת היגוי גרנדיוזי מעבר למקובל, שילדה לא מתקשרת, הגה שלא מבין מה רוצים ממנו (תעזוב אותי באימשך) צריכת דלק שערוריתית, נזילות מעבר לממוצע היפני, ציריות חד פעמיות, מנוע בורח מאיזון, ואפילו אמא שלו אומר שהוא ילד מיוחד, אבל אף אחד לא אומר שהוא יפה!....בקיצור סתם אוטו...אבל יש לו את האוהדים שלו...אבל גם לטד באנדי היו (לא להתבלבל עם אל באנדי זצ"ל) מן הסתם....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

חברים בטרם נעסוק בשיקוליים אמוציונאליים מבקש את עזרתכם לשאלות הספציפיות שהעליתי.

תודה לעונים.

פורסם

איך שזה נראה נכון להיום- אין שום שיקול הגעיוני להשאיר את האוטו הזה עוד כמה שנים לעמוד. לפי מה שאני מבין- מעניין אותך אם תוכל להרוויח משהו מזה- אז כנראה, שלא.

לגבי האספנות- אז באמת, הולכים בגיל 30 למשרד הרישוי, מעבירים סטטוס ל"אספנות", ועושים העברת בעלות, ישר מבלי לשלם כלום.

אישית- הייתי מאד מעוניין, שרכבים כאלה יגיעו לגיל ה"אספנות", אפילו שאותי אישית נכון להיום ממש לא מענינים, ולו מסיבה פשוטה- חלקם הגדול מסמנים תקופה מסויימת, בדיוק כפי שלפני 30 שנה היו אסקורטים, קורטינות, סימקות וכ"ד- וגם אז היו אומרים: "זה- אספנות?!?- אין מצב!", וראו מה קורה עכשיו! ומצד השני- המחירם גם היום לא בשמיים, מה שמוכיח, שלהרוויח מזה באמת בעייתי משהו... אז, שיקולך. היום תוכל למכור אותה, סביר להניח, בכ-500 ש"ח... מה יהיה בעתיד- לך תדע.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

1. האם אני צודק בכל מה שאמרתי עד עכשיו או שפיספסתי משהו? צודק
  2. בהנחה ובעל הרכב רוצה להיפטר מכל אחריות לרכב האם ניתן להעביר בעלות אליי למרות שלא שולמו אגרות הרישוי? לא, לא ניתן להעביר בעלות לרכב ללא טסט
    אם לא ניתן להעביר כרגע אליי האם ישנו עוד פתרון מלבד להשאיר עד 2013 את הרשיון על אותו השם? ניתן לעזות מעין זכרון דברים אבל רשמית בדרך הישר לא תוכל להעביר בעלות על שמך לרכב ללא טסט.
    האם לאחר הפיכתו לאספנות יהיה ניתן להעביר בעלות? כן, ב 1 בינואר 2013 תוכל להעביר בעלות על שמך אפילו על ערמת חלודה.
  3. האם בשנת 2013 פשוט הולכים למשרד הרישוי, מבקשים להפוך את הרכב לאספנות ומשם ממשיכים או שיש צורך בפרוצדורה של אישור מעבדה וכו'? כפי שנכתב, פשוט הולכים למשרד הרישוי עם בעלי הרכב, הוא הופך אותו לאספנות ומיד ניתן להעביר בעלות. אח"כ תוציא טופס רשיון כשתרצה לגשת לטסט.
  4. האם המהלך לדעתכם הגיוני או שעדיף למכור את הרכב לחלפים תמורת סכום זעום? (הכוונה לשיקולים רציונאליים בלבד). אין רציונל באספנות. אם יש לך איפה להעמיד אותו ולהניע מדי פעם - למה לא ? אם אתה לא נמשך אליו כלל - מכור לברזל.
  5. אשמח לטיפים נוספים - 2013 זה לא עוד כ"כ הרבה זמן (האלפא שלי מחכה בקוצר רוח...) אך יהיה צורך להשקיע ברכב במשך התקופה כדי שישמר במצב שמיש, כשלמעשה הוא כלל לא שלך. אם חו"ח בעל הרכב ילך לעולמו או יהגר לחו"ל אתה תהיה בבעיה. מצד שני לא השקעת כלום - אז מה כבר יש להפסיד?

5 תווים

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אוקיי חברים תודה על המידע.

אמנם אין לי סנטימנטים לרכב אבל מצד שני גם רווח הוא לא הסיבה.

אני מעוניין ברכב כדי להפוך אותו למעין פרוייקט שיפוץ בעתיד ולאחר מכן להנות ממנו. הייתי עושה זאת כבר היום אבל הטסטים זה מה שהרג את הרעיון.

נקווה שבעל הרכב יסכים לחכות.

פורסם

לדעתי עד 2013 זה יהיה הרכב הסוויפט 83 היחיד על הכביש.גם היום בקושי רואים כאלה.האם זה אומר שהערך שלו יעלה?

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

יעלה בטוח יותר מ-500 ש"ח ששווה היום, אבל לא לסכומי עתק. ושוב- יהיה מאד נחמד, אם מסיבה כזו או אחרת ישרוד לפחות אוטו אחד כזה- כי באמת, כבר לא יהיו יותר, וחבל!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
חונה אצלי (בחניה פרטית) רכב מסוג סוזוקי סוויפט שנת 83.

מעולם לא ראיתי בארץ שום מכונית סוזוקי שיצרה לפני 1984.

לפי מיטב ידיעתי סוזוקי החלו להמכר בארץ ב 84 (אלטו, סוויפט, וסמוראי)

האם אתה בטוח לגבי השנה ?

פורסם
מעולם לא ראיתי בארץ שום מכונית סוזוקי שיצרה לפני 1984.

לפי מיטב ידיעתי סוזוקי החלו להמכר בארץ ב 84 (אלטו, סוויפט, וסמוראי)

האם אתה בטוח לגבי השנה ?

טוב ידעתי שזה יגיע אז יש לי וידוי-

אתמול הצצתי שוב על הרכב וגיליתי שהוא 86 ולא 83 כמו שפנטזתי. מצטער על הטעות (הזיכרון לא משהו). אני מקווה שבכל זאת נצליח לשמר אותו עד 2016.

• תוכן חדש...