Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עובר עליך בזמן האחרון עם הצבעים?

האם הגיע הזמן לתפקיד חדש?

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם

נראה לי זה יותר קודים שרק חברות של רן מבינות.

רן תזהר אני עלול לעלות על שיטת ההצפנה שלך.

נ.ב

יש לי אניגמה בבית ואני מתחיל לנקות ממנה את האבק.:twisted:

ועכשיו קצת הסטוריה:

האניגמה הייתה מכונת ההצפנה ששמשה את צבא הSS במלחמת העולם השניה.

האניגמה הייתה למעשה המכונה המכנית הראשונה ששמשה להעברת צפנים,

סדר האותיות היה משתנה באקראי על פי סידור דסקיות,כלומר עם הצפון היה מגיע סדר הדסקיות וכך יכלו לפענח את הצפון,

עם הזמן השיטה השתנתה וסדר הדסקיות היה נקבע ע"פ יומן עתידי שבו בכל יום הייתה קונפגורציה שונה שרק בעל יומן שכזה היה יכול לדעת אותו.

האניגמה למעשה הייתה ממירה את ההודעה לצופן שאותו היו מעבירים מצד אחד לצד השני ואילו בצד השני היו ממירים את הצפון להודעה חזרה,כמובן שפה נוספו שיטות נוספות ע"מ להקשות על ההצפנה בין היתר רווחים ומילים קצרות שנו ע"מ למנוע פיצוח של מילים אלו ולאחר מכן בעזרתן את כל הצופן כולו.

בסופו של דבר הצבא הבריטי והצבא הפולני פיצחו את שיטת ההצפנה של האניגמה ע"י דוקטורים למתמטיקה ובלשנות וגם עזרה ממשתפים גרמניים עם היכולת לפענח את הצפנים של הגרמנים נוצר יתרון טקטי חשוב מאוד שעזר להפיל את האמפריה הנאצית,

למעשה היה ידוע לבריטים כמעט בתחילת הדרך על "הפתרון הסופי" אך זה לא היה חשוב מספיק ע"מ לחשוף את העובדה שהם מצליחים ליירט צפנים גרמניים.

נ.ב.

יכול מאוד להיות שאני מבלבל מיידע,אבל זה מה שזוכר לי לאחר שקראתי את הספר "סודות ההצפנה" מאת סיימון סיניג

ספר מעולה לכל מי שהסטוריית ההצפנה ופיצוחה מעניין אותו.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

תיקונים קלים, זו הייתה מכונת ההצפנה של מכונת המלחמה הגרמנית באופן כללי, לא רק של הSS. גם הממשלה, הוורמאכט, הלופטוואפה וזרועות נוספות השתמשו בה.

ההסבר הטכני היה מדוייק יחסית, אבל בשביל לדייק, הפולנים הם אלו שפיצחו את מבנה הצופן, והבינו שלא ניתן לפצח אותו בלי לשים יד על המכונה, ובעיקר על הדיסקיות. אחרי כיבוש פולין, הבריטים המשיכו במלאכה בבלצ'לי פארק, באמצעות צוות של מתמטיקאים בהובלת אלן טיורינג, אבי המחשוב המודרני. על שמו נקראים גם פרס טיורינג, המקבילה של פרס נובל לנושאי המחשוב, ומכונת טיורינג, שהיא מודל מתמטי של מחשב, ונהגתה על ידו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...