Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי טרנספורטר שנת 73 שרשומה כרכב אספנות,לטרנספורטר יש וו גרירה שמאושר ברישיון הרכב.

לאחר העברת הבעלות כשניגשתי עם הניירות הישנים למשרד הרישוי להוצאת רשיון רכב חדש שיהיה רשום על שמי ברשיון רכב החדש בתנאים והגבלות רשום " רכב אספנות - אסורה הובלת מטען ". אמרתי לפקידה שזה לא הגיוני שיש לי ברכב וו גרירה מאושר ומצד שני אסור לי להוביל מטען והיא ענתה לי שזה יצא אוטומטי ככה מהמחשב וכנראה שיש חוק חדש שלרכבי אספנות אסור להוביל מטען .

האם איסור על הובלת מטען בתנאים והגבלות זה אומר שגם אסור לי לגרור ניגרר?

האם מועדון החמש שמע על החוק החדש הזה שלרכב אספנות עם וו גרירה אסור להוביל מטען ולגרור או שבכלל לא קיים חוק כזה?

תודה לכל העונים.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

לאכב אספנות אסור להוביל מטען, זה מופיע על כלי רכב מסחריים בלבד.

זה בא כדי לחדד את "רכב אספנות לא ישמש לעבודתו של בעליו".

פורסם

שום דבר חדש אין בחוק הזה- ככל הידוע לי, הוא קיים "מאז ומתמיד", וטוב שככה. לי במשאית (ואני מדגיש-משאית 11.5 טון!) רשום אותו הסעיף- ואני מאושר מכך, מכוון שאין לי כל כוונה להוביל איתה שום מטען, וללא זה- היה הביטוח והטסט שלה יקר בצורה משמעותית. יותר מכך- אני רוצה, שברישיון למשאית השניה, הגדולה שלי- יירשם אותו הדבר, מאותה הסיבה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

OK אבל יש יש הובלת מטען שהוא גם לא לצרכי עבודה.

נניח שאני יוצא לטיול ועל הגגון אני שם אוהל או מזרנים וכ"ו זה גם מטען.

ומה לגביי הגרירה ע"י וו הגרירה שמורשה ברישיון הרכב? הרכב הוא קאמפר ונניח שאני רוצה לגרור עוד קרוואן נגרר או אופנוע ים או כל דבר אחר שלא קשור לעבודה, מה!!! גם זה נחשב מטען?

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

אז זהו, שכאן אנחנו נכנסים ל"תחום האפור"... בוא נגיד, שלא נראה לי, שאם יעצור אותך שוטר עם אוהל וציידנית באוטו- תקבל קנס. אבל אם יעצרו אותך עם אוטו מלא בכסאות משרדיים, נניח- יהיה לך קצת קשה לטעון, שזה לצורך הפיקניק או משהו כזה... אז, יש ויש. לגבי הגרירה- בכלל אין לי מושג, מעניין באמת, הרי, בעיקרון אתה לא מוביל כלום על האוטו עצמו- אז, לך תדע... מישהו כאן באמת יודע?:roll:

בכל מיקרה- "רשמית" - החוק הוא "יבש"- אסור- זה אסור, לא משנה, לצורך מה, אם כתוב "אסור להוביל מטען"- אז תאורתית, אסור לך לשים אפילו ציידנית באוטו! שוב, לא מאמין, שמישהו ייתפס אליך בגלל כאלה דברים, אלא אם הוא ממש, אבל ממש רוצה לז&^%ן אותך... אבל אני כבר אומר לך- אם יתפסו, נניח אופנוע באוטו- מזה כבר כנראה יעשו לך סיפור!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני כבר עובד עצות וממש לא בא לי לשרוף יום שלם במשרד הרישוי בחולון בשביל לבדוק את הנושא.

זה פשוט לא מציאותי ולא הגיוני מה שהם מבקשים.

אין מועדון החמש הסכים לכזה דבר?

מה !!!!! רק לי יש רכב אספנות עם וו גרירה בכל הארץ (שאלה רטורית)? בטוח שלא וגם ראיתי כמה כאלו אז כולם עוברים על החוק ברגע שהם משתמשים בוו הגרירה של הרכב לגרירת עגלה ?

איפה המומחים?

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

לדעתי- זה באמת ככה: זה פחות או יותר לא מעניין אף אחד, מכוון שרובנו באמת לא משתמשים ברכב בשום צורה שהיא מלבד לנסוע למפגשים/מדי פעם לקפוץ ממקום למקום גג. ומי שכן עושה איתו משהו- זה לא ממש מעניין אותם, כפי שגם לא מעניין אותם שבכלל אסור להעמיס משהו על האוטו- ויש מספיק אלה, שעובדים עם הטנדרים, שיש להם "אספנות"! מכוון, שכאן לא ממש אוהבים, כאשר מישהו משתמש ברכב לצורך אחר כלשהו, מלבד תצוגה/הגעה למפגשים, אז גם אף אחד לא מתעסק/ייתעסק בעניין של "צורות העמסה/מה אסור-מה מותר"- פשוט, אין בזה צורך מבחינתינו. שוב- אתה, במיקרה שלך די "נופל בין הכסאות", מכוון שאינך באמת מעוניין להעמיס את האוטו, אבל מה לעשות- לא כל דבר בא בקלות.

שוב- כדאי לך לברר באמת, מה אומרות התקנות בעניין הגרירה- תנסה למצוא מישהו, שיש לו תקנות עצמן, ותבזבז יום בלשבת וליקרוא. ואם אין- אז הרווחת- כי בעיקרון, כנראה מה שלא אסור- מותר, לפחות זהו "תחום האפור" רציני, כפי שאמרתי! ושוב- עדיין זה לא אומר, שכדאי לך לזלזל- מכוון, שאם, נניח, יתפוס אותך שוטר עם עגלה עם אופנוע, אוהל וציידנית- תוכל להגיד, שאתה נוסע לפיקניק בטבע, אבל אם ייתפסו אותך עם עגלה ענקית ל-5 אופנועים- כבר ייראה, שאתה עוסק בחילוץ או משהו... אז, בהצלחה, והכל בפרופורציה... :wink:

פורסם
אתה חבר במועדון החמש?...

עדיין לא.

ביגלל זה אף אחד חוץ מ

gluk לא עונה לי?

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

לא נראה לי- פשוט, אין לאף אחד מושג כנראה, אני יותר "קרוב לתחום העמסה" בגלל המשאיות (וגם אופנועים)...:-D מה שקובי התכוון- אם אתה שואל, למה מועדון עושה או לא עושה משהו- רצוי, שגם אתה תהיה חלק מזה, ואז תוכל בעצמך להשפיע על ה"משהו" הזה! אף אחד כאן לא שולל את אלו, שלא חברים, אל תדאג!

פורסם

WTHF?!?!?:shock: :shock: :shock:

אגב, רן, מה עמדת המשטרה בעניין שהבחור שאל באמת? -כלומר, הגרירה נחשבת להעמסה, או לא?

פורסם
עדיין לא.

ביגלל זה אף אחד חוץ מ gluk לא עונה לי?

גנאדי כבר ענה לך, אבל אני ארחיב:

לא ענינו לך מסיבה פשוטה מאד - אנחנו לא יודעים...

לרכב אספנות אסור לשמש את עיסוקו של בעליו, ולכן הוא לא אמור להוביל מטען. הכוונה כמובן אינה לכיסאות ושימשיה לפיקניק, אלא למטען "אמיתי". עד כאן הכל בסדר, וזה מתאים לתפיסת העולם של מועדון החמש - תקנות "רכב אספנות" נקבעו כדי לסייע לאספני רכב קלאסי בתחביבם, ולא כדי לפתור בעיה לתפרנים שצריכים רכב יום-יומי זול או לבעלי עסקים שרוצים לחסוך באגרות של רכב העבודה שלהם.

לגבי וו גרירה - עד היום המועדון לא נדרש לשאלה הזו, ולכן גם לא טרחנו לבדוק ולברר. ההגיון שלי אומר שאם יש לך וו גרירה תוכל לגרור קרוואן, אבל לא עגלת מטען. שוב - זו דעתי והיא לא נבדקה עם הרשויות.

השאלה שלי לגבי חברותך במועדון נובעת מסיבה פשוטה: מועדון החמש הוא מועדון חברים, ודואג קודם כל לחברים שלו ולצרכיהם. "על הדרך", הוא גם מסייע לשאר חובבי הרכב הקלאסי בארץ, גם אם אינם חלק מהמועדון. לכן, גם אתה נהנה ממעמד רכב האספנות שיש לטרנספורטר שלך למרות שאתה לא תרמת לגוף שדאג לזה ולעוד דברים ש"בתנור". מצד שני, סדר העדיפויות שלנו נקבע ע"י הצרכים של חברי המועדון - כרגע, הרבה יותר חשוב לנו לטפל, למשל, בנושא של טסט אחד בשנה, מאשר לבזבז את האנרגיה והקשרים שלנו במשרד התחבורה על נושא כמו ווי-גרירה, שמעניין קומץ מחברי המועדון, אם בכלל.

בברכה,

קובי מילוא

דובר מועדון החמש

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
WTHF?!?!?:shock: :shock: :shock:

אגב, רן, מה עמדת המשטרה בעניין שהבחור שאל באמת? -כלומר, הגרירה נחשבת להעמסה, או לא?

לדעתי, הנושא טרם עמד במבחן בית המשפט, מהסיבות הפשוטה בגלל שמדובר בתחום צר ומצומצם, נדירות המקרים גורמת לנושא להיות כל כך קטן שבמקרה של רכב שנתפס, הבעלים משלם את הדו"ח (מודה באשמה) או שהשוטר מוותר, או לא מתעסק בעניין מההתחלה...המלצה שלי לא לנקר עיניים, הובלה חד פעמית של תכולה בתחום ההגיון הסביר, ללא סכנה בטיחותית לאיש לא אמורה לעורר חמתו של אף אחד, הגזמה פראית דווקא כן ואז יסבלו כולם, אם כבר משתינים בבריכה לא לעשות זאת מהמקפצה! רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

זהו, זה בדיוק מה שאמרתי מהתחלה!

• תוכן חדש...