Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מועדון החמש הפסיד (עוד) חבר ! ----> מה דעתכם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן חילופי אי מיילים בין חבר חדש שהופנה על ידי להצטרף למועדון החמש, לבין מי שמשיב/ה לאי מיילם במשרד המועדון.

מה דעתכם? הבחור משתומם על חוסר ההבנה הבסיסי ועל התוקפנות המיותרת.

נכון שהתשובות שקיבל משרתות את דרישות המועדון, אך אינני בטוח שהן משרתות את צרכי המועדון לטווח ארוך. ובודאי שלא בכל הקשור למשיכת חברים להצטרף - פה גם צריך יחסי ציבור משובחים.

בנוסף - הבחור שאל כל הזמן על א' וקיבל כל הזמן תשובה על ב'.

שימו לב לבקשה הראשונית הלגיטימית והמנומסת של הבחור ולהשתלשלות העניינים.

החלפת הדואר מובאת כאן במלואה, ללא תוספות או השמטות, למעט הכתובות והשמות :

שלום רב,

לאחרונה רכשתי רובר מדגם P6

מנוע 2000 מודל 1973.

האם תוכלו לסייע לי בשמות של ספקי חלקי חילוף וספרות מקצועית ואולי אף להפנות אותי לבעלים של רכב דומה?

בתודה מראש,

(-)

שלום (-) ותתחדש!!!!

תודה על הדוא"ל, מועדון החמש הינו מועדון חברים סגור וכל מידע מועבר מחבר לחבר במסגרת החברות והפעילות של המועדון, ומן הטעם הזה ובהתאם לתקנון פרטים אישיים של החברים חסויים, אני מציעה לשקול להצטרף, פרטים לגבי ההצטרפות תוכל לקבל בטלפון המשרד 7318818-03 או באתר המועדון http://www.5club.org.il

(-)

שלום (-), ותודה על התשובה המהירה.

רק שאלה אחת שתסייע לי להחליט על הצטרפות למועדון,

האם ישנם במועדון בעלים של רכבים מדגם זה?

(-)

שלום,

הדגמים הקיימים במועדון הם משנתונים הרבה יותר מוקדמים ונדירים שהרי 73 רק ממש עכשיו נכנס לתקן מבלי כוונה כמובן לזלזל, לגבי הקשר עם דילרים ובעלי מקצוע, שוב לכל אחד מבעלי הרכב בעלי היצרן המדובר יש בנק דילרים כמו גם בעלי מקצוע והם נוהגים לעדכן אחד את השני, החברות המועדון משמעותה הרבה יותר רחבה מאשר תועלתנות אישית נטו, המועדון מתקיים בזכות ובגלל רצון החברים שהוא יתקיים, כל נושא מעמד רכב אספנות זוהי יוזמה של המועדון של חברים שטרחו במשך שנים ועלו לרגל לירושלים והכל בהתנדבות, והמלאכה מרובה וממשיכה גם היום וישנה צפיה מכל חבר לתת כתף בצורה כזו או אחרת ומכאן והלאה זה נתון להחלטתך

(-)

ולשאלתי?...

(-) באיזה חלק של המשפט לא הבנת את התשובה

"הדגמים הקיימים במועדון הם משנתונים הרבה יותר מוקדמים ונדירים שהרי 73 רק ממש עכשיו נכנס לתקן מבלי כוונה כמובן לזלזל"

(-)

בוקר טוב,

לא מצאתי את החלק שעונה האם יש או אין במועדון בעלים של רכב כזה,

הדגם הזה יוצר החל מתחילת שנות ה-60, ולכן קיבלתי את הרושם שתשובתך לא נעשתה לאחר בדיקה כלשהי, ושהנחת שהמודל נכנס רק עכשיו להגדרת האספנות.

ולגבי ה"נדירים", הרכב שלי יובא לארץ ביבוא אישי ע"י שגרירות, וטרם הצלחתי למצוא בעלי רכב דומה בארץ , שזו הסיבה לפנייתי מלכתחילה.

(בחו"ל מצאתי די הרבה מועדונים של בעלי רכב זה).

שבוע טוב,

(-)

(-) אין P6 שנת 73 במועדון

שבוע טוב

....... ובזה הסתיים שיח החרשים. שוב, לדעתי, על המועדון לנהוג אחרת בפונים אליו. כמובן שאין לספק חומר חסוי על החברים - אך בהחלט לנסות ו ל ע נ י י ן חברים

ולא ל ה ר ת י ע אותם.

ואפרופו חסיון הפרט וחוק חסיון מאגרי מידע (אותו אני מכיר היטב..) - מותר למסור לכמה חברים יש / אין סוג רכב מסויים.... אין פה עבירה על החוק או על השכל הישר.

ובכן, מה דעתכם ?!

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדעה בנושא די ברורה, לא?

לפי דעתי החבר שלך פשוט, ולפי דעתי גם די במקרה, נתקל במשהו שיש

לו IQ של לוח שהם...

אני לא יודע הרבה על המועדון אבל אני חושב שהוא לא היה במעמד שהוא

נמצא היום אם כל מתעניין שהיה פונה היה נתקל בתגובה מסוג זה.

אבל סך הכל זה באמת מרוקן אותך מכל רצון "להצתרף ולתרום"! :mm_nah:

פורסם

לא יודע מה קרה איתו אני חבר במועדון כבר 4 שנים, ואף פעם לא ניתקלתי בבעיה דומה.

כאשר הירמתי טלפון למועדון והיזדהתי, ביקשתי מי אירית שתאתר לי בעלי מכונית מסויימת שיכולים לעזור לי בחלק מסויים והיא נתנה לי כעבור מספר שניות רשימה אולי של 10 טלפונים ופלאפונים של בעלי מכוניות זהות, ומקורות לחלקים.

למה לפנות באימייל שאפשר להרים טלפון.

אני מאמין שהמידע שיש במועדון הוא חסוי רק אם הבעלים של הרכב שרשום במועדון ביקש את זה.

אז תגיד לחבר היקר שלך שירים טלפון למועדון וככה הוא יוכל לדעת יותר פרטים!

ירין אלקיים

פורסם

בהחלט מתעניין. בהחלט אוהד את המועדון ורעיון האספנות.( עדיין מתלבט ביחס למכונית)

אין ספק שמקרים כאלו אינם משרתים את העניין.

אני מקווה שזו מעידה מקרית.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

בגדול מועדון החמש הינו גוף נחוץ וחיובי בארץ אבל!! אופיו זקן חברי המועדון די רברבנים וקשה להם לקבל דם צעיר למועדון.

יש לי נסיון אישי עם הקטע הזה והרבה מעבר .....

לכן אני ממש לא מתפלא על היחס שהבחור קיבל במכתב שגם ממש דומה ליחס הכללי של נותני שרות שארצנו החביבה :roll:

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

מועדון ה-5 מספק שירותים לחבריו, ובתמורה הם משלמים דמי חבר ועוזרים להמשך קיומו.

מי שאיננו חבר, שלא יצפה לקבל את אותם השירותים.

אבל לגופו של עניין - השאלה שהעלה החבר הינה בהחלט לגיטימית לצורך בירור הכדאיות להצטרף למועדון. נראה לי שהוא נפל על יום רע (מישהו אמר PMS?).

ולעניין הפתיחות כלפי דם חדש ומכוניות צעירות יחסית? אני בהחלט מעדיף לא למעוד שוב בלשוני כמו בשרשור הקרחות והכרסים הישן והאומלל שלי. אז אני בנושא הזה פשוט אשמור את הבחנותי השליליות לעצמי.

פורסם

לפי דעתי פשוט יותר להגיע למפגש, שהרי זה בחינם, ולגשת לבעלים של רוברים או MG (סליחה על הבורות, אני לא יודע אם הם היו קשורים ביניהם באותה תקופה) ולברר מה הם עושים והאם הם מכירים בעלים של רכב דומה..

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

תגובות מהסוג שצוטת הן לא נדירות מחברי מועדון ה5

גם אני (בהיותי חבר מן המנין ) הרגשתי את הציניות והזילזול מאחד מחברי המועדון אחרי שאלה תמימה כך שאין חדש תחת השמש

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם
בהחלט מתעניין. בהחלט אוהד את המועדון ורעיון האספנות.( עדיין מתלבט ביחס למכונית)

אין ספק שמקרים כאלו אינם משרתים את העניין.

אני מקווה שזו מעידה מקרית.

לצערי אני חושש שלא מדובר על מקריות. ביחס לחו"ל המועדון לא ממש סימפטי לכאלו שאינם עדיין חברים (לפעמים גם לא לחברים ותיקים ...)

פורסם

זאת תעודת עניות זולה לארגון שנטל על עצמו את האחריות למסד את ענף המכוניות העתיקות

בכלל ואת קהל יעד בפרט.

לא פעם ולא פעמיים ניתקלתי באוזלת יד משוועת מצד החברים שם, כמעט לגבי כל פיסת אינפורמציה שנתבקשה על ידי בטענה..........."תהיה חבר(תשלם כסף) נעזור לך........."

זה נשמע כמו חקירה של היחידה הארצית נגד פשעים.

בקיצור אני בגללכם ובגלל התרבות שאתם מנהיגים זנחתי את התחביב לאלתר ,לא יתכן

שתתנהגו כמו חבורת אליטות.

וכראיה לך מאז שעברו לימי המפגש במקום החדש פחתה משמעותית התענייניות הציבור

שהיה פוקד באופן קבוע את המפגשים בהדר יוסף ולמה?????? כסף......!!!

יש לכם הרבה מה ללמוד.

פורסם
מה שיותר משעשע שזה לרוב "אליתות" עם גרוטעות......................

אוי, נו. באמת.

מה נהיה מהשרשור הזה? שרשור הסתלבטות אישי על המועדון?

מהעדויות האישיות של אנשים שונים הבנו שיש למועדון בעיה מסויימת של פתיחות (אולי גם שמץ של התנשאות) מול מכוניות ממודלים יחסית "חדשים" קרי - בעלי 6 ספרות, ומול חברים צעירים וחסרי נסיון, וכן בעיית יחסי ציבור מסויימת מול ציבור היעד שלו.

אבל אנחנו בתור אנשים שהתחום יקר לליבם צריכים לבוא בגישה של ביקורת בונה, כי בסופו של דבר המועדון הוא הגוף שמרכז את הפעילות בנושא בארץ, מחזיק מאגר ידע וקשרים בתחום, והוא זה שהביא לנו את ההישגים הגדול ביותר של חובבי הרכב הקלאסי בארץ - המעמד המיוחד של רכב אספנות, המאפשר גם ללא מליונרים להחזיק רכב קלאסי כתחביב והתיקון לחוק המאפשר ייבוא רכב אספנות לארץ.

ומאחר ובפורום הזה יושבים גם חברי מועדון, אנחנו לא צריכים לתקוף בצורה בוטה (כמו שאני עשיתי פעם ואני מצר על כך) אלא לנסות לגרום להבנה ואולי להביא לשינוי מסויים. כי הצעות חיוביות שיעלו פה יחלחלו גם למפגשי המועדון.

דוגמא להצעות שלי הנובעות מבעיות שלי:

* תמיכה בבעלי מכוניות שהן שנים ספורות לפני מעבר לאספנות כדי לסייע להם לעבור את התקופה הקשה של "רכב מיושן" וחגיגת העברתן לסטטוס אספנות - כמו המנהג החדש והיפה לגבי מכוניות שסיימו שיפוץ ועולות לכביש.

* עדכון האתר בשאלות ותשובות נפוצות (המוצגות גם כאן בפורום בתדירות גבוהה) לגבי הקפאת רשיונות והעברת בעלות.

* הנחה בחברות במועדון לסטודנטים וצעירים (כאן אני אינטרסנט...).

* כינון "משמרת צעירה" - תיכוניסטים, חיילים וכו' המתעניינים בתחום שיירשמו לסטטוס הזה בסכום סמלי וייזכו להרצאות, הסברים, ולזכות להיות סדרנים באירועים... כדי לקרב אותם לתחום.

ת'כלס - לא נראה לי שההצעות הללו יתקבלו, מפני שאפשר להבין את הרתיעה של מועדון ה-5 מ"טרמפיסטים" בעלי גרוטאות ללא כוונה לשפצן. אבל בהחלט אפשר להפתח קצת יותר, ואני חושב שאם זה ייעשה בזהירות - יתאפשר להגדיל את המועדון, להזרים קצת דם חדש ועם זאת להמנע מלהציף את המועדון בעגלות מקרטעות ומעשנות מימי המהפך שבעליהן רק מנסים לעבור עוד טסט או שניים בשלום לפני שהם נוטשים את הרכב.

פורסם

"נהג שודים" יקר.

אתה מציע תמיכה בבעלי מכוניות שהן שנים ספורות לפני מעבר לאספנות, חגיגות, שאלות ותשובות?

קראת את השרשור?

יש לך פה בעלים של רכב אספנות שחשב לרגע על הצטרפות למועדון, כתב למועדון שוב ושוב בצורה רצינית וראויה ובתגובה ספג עויינות וזלזול ולא הצליח לקבל תשובה לשאלה פשוטה:

האם יש במועדון רובר מדגם מסויים משנתון כשלהו?

מציע שנתחיל ביחס קצת יותר סימפטי וסבלני לפונים, ונמשיך משם....

ולמה הכוונה ב"טרמפיסטים"?

אתה באמת מכיר מישהו שבוחר לנסוע ברכב בן 30+ עם כל המשמעויות הכרוכות בכך ומצטרף למעעדון רק כדי לחסוך הוצאות?

ממש חסכון.....

פורסם

הלוואי והיחס של אנשי המועדון היה מסתכם בלהיות קרירים ולא סימפטים כלפי אנשים חדשים או צעירים, לצערי הם גם תמיד מנסים לכפות עליך את דעתם כגון איך להיתנהג עם הרכב איך לשפר את הרכב וכו וכו... אומנם לחלקם יש ידע טכני נרחב אך אני חושב שקיום החברה הצעירים עולים בידע על שיפורים אחזקה וכל הקאטלוגים למינהם בעקבות DATABASE יותר נרחב שיש לנו גישה אליו .

ובגדול איני יודע איך ההרגשה לאנשים בעלי מכוניות איירופאיות אני מתייחס בעיקר לחברי המועדון בעלי האמרקאיות במיוחד לאללה בעלי מכוניות שרירים וסביבתם.

:roll:

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...