Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

icon1.gifהתחדשתי (התיישנתי?) בקלאסיקה...

אחרי הרבה זמן שאני מחכה לחזור לעולם הדו"ג נפל בחלקי (במזל רב) להיות בעליו של אופנוע מזן נדיר: טריומף T-100 טייגר 500 סמ"ק שנת 70'.

Triumph-T100SS-1965.jpg

לא זה האופנוע הספציפי אבל ככה אני מקווה שהוא יראה אחרי שיפוץ בנסיון להגיע לרמה כמה שיותר מקורית. חוץ מזה האופנוע נוסע טוב ובעיקר צריך טיפול קוסמטי (תמונות יבואו בהמשך).

אני יודע שבדרך כלל לא דנים בפורום על אופנועי אספנות אבל אני בטוח שיש גולשים שיוכלו לעזור לי במציאת מידע וטיפים לטיפול בדרך להגשמת החלום...

השאלה הראשונה היא נושא הביטוח: אספנות כמובן-מי עושה? עלות החובה עד כמה שאני יודע היא 800 ש"ח אבל האם יסכימו לבטח צד ג'? כמה זה אמור לעלות?

צביעת השילדה כולל מיכל דלק וכנפיים וגם שיפוץ קל למנוע (אני מקווה שרק אטמים) וצביעתו : רצוי נקוי חול? צביעה בתנור? עלויות והמלצות?

המזלג מקדימה גמור כנראה ואני מקווה שזה רק מחזרי שמן ואטמים: ניתן לשיפוץ אך האם יהיה סט בארץ או שצריך להזמין ואם כן אצל מי?

זהו בנתיים-תודה מראש לעונים וכנראה יהיו לי עוד שאלות בהמשך...

בנתיים עוד כמה תמונות של הדגם וגם מבטיח שיהיו כמה של הבייבי שלי בקרוב.

Triumph-T100R-73.jpg

Triumph-T100SS-1964.jpg

Triumph-T120-1966(1).jpg

Triumph-Tiger-T100SS-64.jpg

"בפורום?!?-תתפלאי!!!!

KTM 450 ריסיינג 05'.

טריומף טייגר T-100 שנת 70'.

פורסם

שלום עומרי, וברוך הבא לפורום.

ראשית, קרא בבקשה את כללי הפורום ואת ה"דביק" שבראש פורום אספנות. כותרת כמו "שלום לכולם" לא תעזור לנו להבין מה יש בשירשור שלך... (וכבר ערכתי אותה למשהו יותר אינפורמטיבי).

ועכשיו לחלק מהשאלות שלך:

אני יודע שבדרך כלל לא דנים בפורום על אופנועי אספנות אבל אני בטוח שיש גולשים שיוכלו לעזור לי במציאת מידע וטיפים לטיפול בדרך להגשמת החלום...

אמנם דנים בפורום פחות על אופנועים (יחסית למכוניות), אבל יש כאן כמה חבר'ה בעלי ידע רציני מאד בנושא, שישמחו לעזור לך. אספני אופנועים קלאסיים הם חברים מכובדים ושווי-זכויות בקהילת אספני הרכב בכלל, ובמועדון החמש בפרט.

השאלה הראשונה היא נושא הביטוח: אספנות כמובן-מי עושה? עלות החובה עד כמה שאני יודע היא 800 ש"ח אבל האם יסכימו לבטח צד ג'? כמה זה אמור לעלות?

ישנן כמה סוכנויות שישמחו לטפל בך - אני אישית מבטח עם "כוכב שביט" בת"א, טלפון 03-5611561, אבל יש נוספים.

עלות ביטוח החובה היא 25% מהעלות הרגילה לסוג האופנוע שלך (וזהו אחוז ההנחה הרגילה שניתנת לכל רכב אספנות). לגבי צד ג' - מומלץ מאד, אלא אם אתה איש עשיר... למכוניות אספנות העלות לצד ג' תהיה בסביבות 400-500 ש"ח לשנה. אני מניח שאין הבדל גדול לגבי אופנועים, אבל תתקשר לברר.

בהצלחה בשיפוץ,

קובי

מנהל הפורום

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

שלום עומרי,

משאלתך הבנתי שבכלל לא חיפשת באינטרנט; האם נכון? אני יודע שיש המון המון אתרים העוסקים ב- T100 ואני יודע זאת באופן אקראי, מחיפושים אחר נושאים אחרים. חפש, מיין ואם לא תמצא - שאל.

בדרך כלל, שלדה צובעים באבקה חשמלית בתנור ואת שאר החלקים בצבע "סטנדרטי" אבל זוהי כמובן גחמתו האישית של כל אחד ואחד. אני למשל צבעתי הכל באקדח צביעה ולא ביקרתי בתנור של אבקה. אני שמעתי גם על מישהו שצבע הכל במברשת ויצא לו מדהים!

פורסם

תתחדש! יש לך אופנוע נהדר וגם בעל ערך אספני. זה היה כלי התחבורה העיקרי שלי בסדיר ואהבתי אותו מאוד. רק תזהר מסל"ד גבוה כי הוא מפרק בוכנות וטלטלים בלי שום בושה.

לגבי שיפוץ, כמו שאמרו לך יש מועדונים רבים של טריומף, שאני בטוח שיעזרו לך למצוא חלקים. בזמנו היו גם בארץ לא מעט, אז שווה אולי להסתובב במוסכים הוותיקים ולשאול.

בהצלחה,

נמרוד

פורסם

אחד האופנועים הקלאסיים היותר אהובים עלי, ניתן למצוא המון חומר באינטרנט והאופנוע פשוט לשיפוץ טיפול ואחזקה, ואם תשים לו אגזוז תקין וטוב מעט מאוד אופנועים יתחרו בצליל שלו, אגב הוא גם בעל התנהגות כביש טובה מהממוצע-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

קודם כל תודה על התשובות.

קובי: סליחה אל הכותרת -צעירות של חדשים ולכן לא יקרה יותר.

ירחמיאל: דווקא עשיתי חיפוש ברשת וגם מצאתי חלקי חילוף ב-E-BAY ואת התמונות אבל לא הרבה מעבר. לגבי צביעת השלדה - יש לי בבית את כל הציוד (אקדח וכו') ועזרה הדרושים כדי לצבוע אך שאלתי היא האם זה מספיק כדי לשמר אותה (מבחינת חלודה ורקבון) ללא צורך בצביעה מחדש כל כמה שנים? כמו כן אם תוכל לומר לי עלות משוערת של צביעה בתנור של השילדה וגם צביעה ע"י מומחה למיכל דלק?

נמרוד: תודה על הטיפ-אני מתכוון לנהוג (תרתי משמע) בעדינות עם האופנוע. אני בטוח שיש המון מידע וחלקים שניתן למצוא בחו"ל (בעיקר באנגליה) אבל כרגע אני מנסה למצוא כאן בארץ מוסכים וותיקים כמו שאמרת-ידוע לך על מכונאים ומוסכים בעלי נסיון ואולי אפילו חלפים? אם כן היכן?

"בפורום?!?-תתפלאי!!!!

KTM 450 ריסיינג 05'.

טריומף טייגר T-100 שנת 70'.

פורסם

שיפוץ אופנוע בניגוד לשיפוץ רכב הוא פשוט יותר בגלל מיעוט החלקים, שיפוץ לאופנוע כמו שלך ראוי שיעשה בצורה יסודית וטובה בשביל לשמר את הערך האספני שלו ואת האופנוע עצמו, יש לקחת בחשבון זמן שיפוץ ארוך יחסית והוצאה כספית.

השיפוץ הנכון מתחיל בהפשטה מלאה של האופנוע מחלקיו, ניקוי וצביעת שילדת הברזל, שיפוץ וצביעת מיכל הדלק, שיפוץ או החלפה של המכלולים המכאניים, כשהבעייה העיקרית היא חידוש חלקי אלומניום וגומיות שיש ליבא או להשיג חדשים, מראה האופנוע נקבע ע"י טיב הצביעה ואיכות החומרים ואם אתה רוצה להגיע לרמה של התמונות שהצגת, צריך לעשות זו באופן מקצועי. ולא ע"י צביעה חובבנית. בקיצור שיחזור אופנוע למצב תצוגה מחייב ידע מקצועי יכולת כספית טובה והרבה סבלנות. למען תוצאה טובה, הראויה לך ולאופנוע, צריך להשקיע-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

עומרי שלום

קודם כל תתחדש גם לי היה כזה אופנוע שנת 70 אופנוע נחמד מאד. היום יש לי טריומף T120 BONNEVILLE 1973

5 מהלכים 2 קרבורטורים 650 סמ"ק אופנוע נחמד ביותר וגם די חזק.

נישארו לי הרבה חלקים מה500 שאולי תירצה וגם ספר מצולם של האופנוע הטלפון שלי :0522263868

אם למישהו יש חלקים ל650 כמו שלי אני צריך.

תודה טל

פורסם

נישארו לי הרבה חלקים מה500 שאולי תירצה וגם ספר מצולם של האופנוע הטלפון שלי :0522263868

תודה טל

אני משפץ עתה טייגר 100 שנת 64 ואמנם יש המון חלקים בEBAY הן באנגליה והן בארה"ב.

טל, שלום - האם פלטת ברקס אחורי(עליה מחוברים ה"סנדלים") קיימת ברשותך והאם היא מתאימה לטייגר 100 64.

תודה ,מצא

מצא משה

פורסם

עומרי היי, גם אני , בימים אלו, משפץ טייגר 100 64, אין קושי בלהשיג חלקים הן בEBAY האנגלי והן בארה"ב.

פרט לכך יש עסק הנקרא "אופנועית" והוא ממוקם ברחוב סלמה 86 (או 96 ) שיש לו חלקים לטריומף.

ספר טיפול של היינס - קיים ברשותי, והוא עבורך - שלח הודעה פרטית.

ציפוי של חלקים עשיתי בציפוי חלמיש ברחוב הרצל 146 (העסק גלונומטה לא מצפה בשלב זה - עמוס עד מאד),

הצביעה - עסק בכלל לא יקר, היופי הוא בשילוב של צבע ניקל ומדבקות.

עדין אין לי מושג איך בחו"ל הם מברישים את גוף המנוע לרמה של ניקל (להבנתי לא ניתן לעשות ניקל לאלומיניום).

בהצלחה

מצא משה

פורסם

עדין אין לי מושג איך בחו"ל הם מברישים את גוף המנוע לרמה של ניקל (להבנתי לא ניתן לעשות ניקל לאלומיניום).

בהצלחה

אלומניום מלטשים.

וכשמלטשים הרבה הוא אכן נהיה מבריק אפילו יותר מניקל.

מייגע אך שווה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...