Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסע האחרון למדבר המערבי (ינואר 2007) פגשתי בבאחרייה (גן עדן מוטורי לרכבי 4X4 ישנים) את המשאית בצילום המצורף.

זו כנראה משאית רוסית, ההנעה שלה היא 6X6 והיא נראית מאוד מסיבית וקשוחה.

התחלתי לגלגל את נושא קנייתה והבאתה לארץ.

ואשמח אם משהו מזהה את המשאית, דגם ושנת ייצור (משוערת).

הערכת מחיר לקנייה?

מה הפרוצדורה? אם אני אסע עם המשאית עד לטאבה - כיצד אכניס אותה לישראל?

בעל המשאית מוכן להכין אותה לנסיעה ולחתום על כל מסמך דרוש היה ואני קונה אותה.

תודה.

slideShow.aspx?tid=A&galleryID=5336&imageID=43290

פורסם

KRAZ 256B. אחד מהחלומות שלי. אם אתה מצליח להביא אותה- ממך סיבוב, תזהר!:twisted: מה שכן- ממה שאני יודע- בחלק מהדגמים הישנים לא היה הגה כח!:shock:

אבל ישבת בפנים- איזה מדהים, בעיניי לפחות, היה כ"כ הבדל בינו ולבין הריאו, שאמור להיות בערך תואם שלו!

שנת ההיצור יכולה להיות מתחילת ה-70 (או אף סוף ה-60) עד תחילת ה-90- ברוסיה אותם הדגמים עם שינויים קלים היו מיוצרים עשרות שנים, במיוחד במשאיות. מה שאמור לעניין אותך- זה שני דברים: שנת הייצור מדוייקת (הרשומה בניירות), ומשקל הכולל של הרכב. לגבי הראשון- האוטו צריך להיות לפחות בן-30, כדי שיקבל אספנות ותוכל להכניסו לארץ. לגבי השני- המשקל הכולל שלו חייב להיות פחות מ-12 טון- מאותה הסיבה. וכאן אני דווקא חושש- לא נראה לי, שמשקל הכולל שלו פחות מ-12 טון, אם כי- זה רכב שטח, אז יש מצב, ואם לא- תנסה "להוריד" אותו עוד בתרם הבאתו. כל זה- בתנאי, שהוא לפחות בן-30 ויש לו ניירות, כי אם לא- חבל לך על הזמן, לא יכניסו אותו לארץ.

קח דוגמה: אחד למכירה ברוסיה (המחיר ברובלים, לא זוכר כרגע את היחס), שנת 91:

http://www.trucks.auto.ru/sale/PJ39248/

ועוד אחד: http://www.trucks.auto.ru/sale/GT68126/4066591/

הרכבים האלה לא ממש זולים (יחסית) גם שם.

עריכה:

זו יכולה להיות גם KRAZ255, שזהו הגדם היותר ישן, וזה גם מה שנראה לי, כי לחדש יותר יש פנסים על הכנפיים במין "קופסא", ובישן הם היו, אבל בודדים, ולפי התמונה שלך נראה שפנסים הוסרו בכלל. אם ככה- קבל:

http://trembita.com.ua/eng/auto/kraz-255.html

אה, ולא טוב- הואוטו כבד מדי! מה שכן- תנסה להוריד, כפי שאמרתי לך, המשקל העצמי בכל מיקרה לא עולה על ה-12!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אתר היצרן (כמובן, הדגם המדובר כבר לא מיוצר, אבל אפשר אולי להשיג מידע מדוייק, גם באנגלית). המפעל נימצא באוקראינה.

http://www.autokraz.com.ua/eng/main_eng.htm

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לעזאזל- ככה הורסים את המשאית חלומותיי?!??!:evil::cry::-( :

ArticleImage18815_640.jpg

פורסם

עופר

הרעיון מדהים אך , מבלי לקרוא את מפרט הרכב, נראה לי שמגבלת ה 12 טון תהווה בעיה .

תקרא את יומן היבוא שכתב נמרוד,

http://www.classiccar.co.il/articles/article.asp?A_ID=199

לך כמובן לא יהיו ענייני הובלה ימית ( ולא תשלום מיסים עליה :wink:)

כמדומי צריך לקבל רשיון יבוא מראש עבור הרכב הספציפי על פי ה V.I.N שלו

ואז לך תחפש נציג מכס במעבר טאבה...

נראה לי שכבר חשבו על הרעיון בעבר :oops:

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

יש להם שם בכלל מושגים כמו "רישוי", "טסט", וכ"ד? -כי לפי חלק מהתמונות של הרכבים- לא ממש נראה, שהם עברו איזושהיא בדיקת בטיחות ב-20 שנה האחרונות!:shock:

פורסם

לשאלת הרישוי - אז יש רישיון לכלי הרכב - מגיע בצורת ספרון רכב ובו מקום לחותמות של טסט וטיפולים.

האם מקפידים על כך? - לא כולם ובטח לא במקומות הנידחים.

למגיבים בפורום - תודה!

שבוע הבא אני שם ואבדוק - רישיון מלפני 30 שנה ומשקל עד 12 טון.

ואם כן נתחיל להריץ את הפרויקט! (וכל מי שרצה כאן סיבוב יוזמן)

תודה

עופר

פורסם

אחלה רעיון...

לפי מה שהצלחתי להבין עד עכשיו ב-KrAZ 255 יש על הכנף פנס חשוף ובדגמים 255B ו-256 הפנסים בתוך קופסא כמו ש-gluk אמר. נראה שבמשאית שמעניינת אותך היה פנס חשוף שלא היה קשה לפרק אותו...

בהצלחה.

ואל תשכח לעדכן...

פורסם
אחלה רעיון...

לפי מה שהצלחתי להבין עד עכשיו ב-KrAZ 255 יש על הכנף פנס חשוף ובדגמים 255B ו-256 הפנסים בתוך קופסא כמו ש-gluk אמר. נראה שבמשאית שמעניינת אותך היה פנס חשוף שלא היה קשה לפרק אותו...

בהצלחה.

ואל תשכח לעדכן...

כן, זה אחד מההבדלים, ככל הידוע לי, יש עוד, אבל לא יודע את כולם. אישית- אני אוהב יותר דווקא את ה-255- נראה לטעמי יותר "קרבי" עם הפנסים הבודדים על הכנפיים, ב-256 הוא הפך יותר ל"עירוני" עם הקופסא עם הפנסים ווינקרים בפנים... ובטוח לא בעיה להשיג לו שוב זוג פנסים לכנפיים.

פורסם

תוספת/תיקון קטן: יש מצב טוב, שמדובר בכלל ב-214, ולא 255- ה-214 דגם עוד יותר ישן, וסביר להניח שזה מה שיש שם. בנוסף- אני מצאתי כמה תמונות של ה-255 גם עם הפנסים בקופסאות, ולא בודדים- לא יודע בדיוק, מתי והאם שינו את הצורה של הדגם. קבל קצת נתונים על כמה מהדגמים:

http://autokraz.com.ua/eng/news/200607010000.htm

קראז214 (והפוזה לא חסרה לבחור, זה בטוח:twisted: ):

CarDatabaseNetPhotoID00015490.jpg

CarDatabaseNetPhotoID00015491.jpg

CarDatabaseNetPhotoID00015493.jpg

פורסם
תוספת/תיקון קטן: יש מצב טוב, שמדובר בכלל ב-214, ולא 255- ה-214 דגם עוד יותר ישן, וסביר להניח שזה מה שיש שם. בנוסף- אני מצאתי כמה תמונות של ה-255 גם עם הפנסים בקופסאות, ולא בודדים- לא יודע בדיוק, מתי והאם שינו את הצורה של הדגם. קבל קצת נתונים על כמה מהדגמים:

http://autokraz.com.ua/eng/news/200607010000.htm

קראז214 (והפוזה לא חסרה לבחור, זה בטוח:twisted: ):

ב-214 הקבינה היתה עשויה עץ. ב-255 עברו להשתמש בקבינת פלדה. לא נראה לי, שקבינת עץ היתה שורדת את ההתעללות של שנים במדבר...

Spirit In The Dark

• תוכן חדש...