Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב,

אספר את סיפורי בקצרה,

אני לקראת רכישת הרכב הראשון שלי. חשבתי ללכת על טרנטות בנות 10-15 (205, אונו וכו'). עד שתפסתי טרמפ בחיפושית שנת 63. דיברתי עם הבעלים. יותר נכון צעקתי, הרבה לא שמעתי ממה שהוא אמר.

אבל אין מה לומר התאהבתי.

אני רק בן 18 אבל אני מתכנן בקרוב אולי לקנות רכב ישן. גם העלויות הזולות של הביטוחים, האגרות והטסט קורצות לי.

אבל אל תטעו, לא באתי כדי לחסוך. אני רוצה גם להשיג ידע במכונאות רכב וליסוע במשהו לא יותר מדי מסובך.

זה למה אני שוקל לקנות רכב אספנות.

עכשיו,

יש 3 דגמים שממש קורצים לי.

1) החיפושית (לא מבין בדגמים בכלל, פשוט רכב חמוד).

2) מיני מיינור (כנ"ל).

3) פיאט 500 (כנ"ל).

מכולם אני משער שאת ה500 יהיה הכי קשה להחזיק. לא יצא לי לראות בכבישי הארץ כאלה אבל קראתי כתבה עלה רכב ונשמע ממש אחלה.

הייתי רוצה לדעת את מי יהיה לי הכי קל להחזיק מכולם (לא מבחינה כספית אלא יותר מבחינה של זמינות חלפים וסיבוך של הרכב בכל מה שקשור בטיפול שוטף)?

אסיים בבקשת סליחה מבני הספל.

לפני כמה חודשים התפרצתי עליך באחד מהפורומים במערכת בדבר החוק של האיסור בין השעות 7-9.

מבקש ממך סליחה.

פורסם

אז ככה, מבין הרכבים שציינת הכי טוב בשבילך כשיפוץ ראשוני היא החיפושית. זמינות החלפים אדירה, קשת החפושיות הנמכרות גדולה וניתן להתאים לעצמך חיפושית טובה על פי התקציב. מומלץ כרכב ראשון להשקיע קצת יותר ברכישה ולקנות חיפושית במצב טוב, מאשר חיפושית זולה פחות טובה ולשפץ לבד. שיפוץ תמיד יעלה יותר. המיני רכב נפלא לנהיגה, חנייה ולחיי יום יום אבל להערכתי גם יותר יקר באחזקה וברכישה וקשה יותר למצוא כאלה למכירה. והבונבון שבחבורה ה-500 היא אספנות למתקדמים: נדירה במחוזותינו, קטנה בכדי להיות רכב אמיתי ליום יום, ותגביל אותך כשתירצה לצאת מגבולות העיר! לחיפושית המנוע הגדול בחבורה, האמינות שם דבר ומאפשרת לקחת לסיבוב יותר מאשר את החברה והכלב... מחוץ לעיר היא תהיה גם הנוחה והמרווחת מבין כולם. המיני תיתן לך אינטימיות עם כל היושבים ברכב, הקופצניות שלה והמזג מהיר החימה שלה ילמד אותך פרק בטכנאות קירור, לימוד מכונאות רכב ואילתורים מהירים. ה-500 לא בשבילך למרות שהיא מושכת כמו צעצוע לילדים-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תודה לכם על התגובות.

אז אני משער שחיפושית היא המתאימה לי.

רציתי לדעת מהם הדגמים בכלליות. מהם הדגמים המומלצים.

מה השנתון המומלץ מבחינת פשטות ונוחות.

אני משער שהנושא הזה נטחן עד אבקה.

פשוט הרצתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תוצאות רלונטיות...

התקציב שלי משהו כמו 13 אלף כולל הביטוח והאגרות לשנה הראשונה.

אני יכול להוסיף עוד 3-4 אלף. תלוי אם אני אצטרך את הסכום לתיוקנים ראשוניים, כי אני יוצא מנקודת הנחה שלא משנה מה, תמיד ינסו לדפוק אותי ולעבוד עליי במכירה.

פורסם

חלוקת התקציב שלך צריכה להיות כדלקמן:

8000-9000 לחיפושית נוסעת, רצוי לך מדגמי ה-70 ומעלה עם בולמי זעזועים קדמיים.

4000 ש"ח לשידרוגים. השקע במידת הצורך ב-:

1. צמיגים.

2. ישור קו למנוע-טיפול מלא, מערכת חשמל לעבור על כולה ולדאוג שתשרוד את מה שנישאר מהחורף.

3. תיקוני פחחות -ברכישת הרכב להקפיד על בודי במצב טוב ללא רקבונות, עדיפות לרכבים שלא שהו הרבה במישור החוף (הכי טוב י-ם).

4. קוסמטיקה פנים חוץ.

במחיר הזה תוכל להגיע לרכב ראוי אמין וטוב, וצריך לזכור את הגבלת הנסיעה בין 0700-0900 תהינה-רן

פה תימצא מבחר אדיר:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=34&SubModelID=306&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

פורסם

שלום לך אספן מתחיל. כאחד שיש לו פיאט 500, לי לא היה מי שיגיד לי או יזהיר אותי מלהתחיל עם פיאט 500. אני חשבתי שאוטו קטן יהיה יותר זול לתקן, אבל טעיתי, כי כבר 5 שנים והשיפוץ לא נגמר - תמיד יש עוד . אני ממליץ על חיפושית כרכב ראשון. יש פה הרבה חברה שיעזרו לך .

׳×׳׳׳ ׳092.jpg

5856936.jpg

25.jpg

DSC_226911.jpg

DSC_229111.jpg

Img_9114.jpg

פורסם

גם טיגריס חמוד, אבל לא הייתי מחזיק אותו בבית...יש מבחר חיפושיות מקסימות באתר יד 2 בתקציב שלך לך על המנועים הגדולים יחסית זכור שאין מזגן ומדובר ברכב בעל ניהוג שונה למה שהורגלת תשתדל לקחת סיבוב נהיגה להתרשמות אל תתלהב שלא תעשה טעות-רן

פורסם
מסכים עם רן לכל מילה.

מסכים עם הלמן על כל מילה, בעבור זה רכישת קארמן ג'יהה משתלמת - נסמכת על חלקים דומים עד זהים לחיפושית.

מצא

מצא משה

פורסם
שלום לך אספן מתחיל. כאחד שיש לו פיאט 500, לי לא היה מי שיגיד לי או יזהיר אותי מלהתחיל עם פיאט 500. אני חשבתי שאוטו קטן יהיה יותר זול לתקן, אבל טעיתי, כי כבר 5 שנים והשיפוץ לא נגמר - תמיד יש עוד . אני ממליץ על חיפושית כרכב ראשון. יש פה הרבה חברה שיעזרו לך .

אם תמשיך לעקוב אחרי לנד-רוברים בשטח - השיפוץ לעולם לא ייגמר...

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

תודה על התגובות ועל הזמן שהקדשתם לענות לי.

בחודשים הקרובים, במידה ויהיה לי זמן אני אמצא זמן לרכוש רכב.

off topic,

האחוריים של ה500. לא זהים לאחוריים של המיני?

פשוט לא מצאתי הבדל... :roll:

• תוכן חדש...