Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיפושית מהסיקסטיז ('60) - שאלות:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון ששנות השישים ידועות בתור שנים נוצצות אבל למה החיפושיות באותם שנים נהנות מתדמית שונה מחיפו משנות ה70..

מה מייחד אותה ?

מהם ההבדלים בינהם עצמם משנות ה60 ל66 הבדלים טכניים,חזותיים,אחרים ?

מה הפך אותה לנדירה (ויקרה) כל כך ביחס לאחיותיה הצעירות?

עד כאן הכל שאלות :lol: מכאן הבקשות:

בבקשה מכם אותם יודעי דבר שמתעצלים לפעמים לענות לכל פנייה למאגר החוכמה שלהם,תתאמצו הפעם.

אם מישהו ראה\שמע משהו שקשור בחיפו מ60-66 לפני שיפוץ במצב נורמלי(לא גוש חלודה) אני אשמח לפנייה בהודעה פרטית!

המון תודה .. :wink:

פורסם

לשאלתך,

חיפושיות שינו את צורתן באופן משמעותי לראשונה בשנת 1968 (67 היה דגם כלאיים בשוק האמריקאי) ולקוחות פולקסווגן אשר היו בחלקם שמרנים ומכורים לצללית הכל כך מוכרת התלהבו פחות מאחרים.

כמובן שבין 1949, עת החל המפעל למכור לשוק האזרחי, ועד לשנת 1968 היו שינויים רבים כגון גודל החלון האחורי, מנועים שונים ועיצוב הדשבורד, אך הצללית המעוגלת והצנומה עם הפנסים הקדמיים האובליים והשוכבים לא השתנתה כמעט.

עובדה נוספת היא שלקראת שנות ה-70 קמו לחיפושית מתחרות רבות (מכוניות קטנות,ספרטניות וזולות) אשר היו מתקדמות יותר וחלקן אף זולות יותר וגרמו לחלק מהלקוחות המכורים "לערוק" לשדות זרים.

כאשר הופיעה ה-SUPER BEETLE, חיפושיות מדגם 1302 ו-1303 (נקראת בארץ משום מה דגם אמריקאי) אשר השינוי בהם היה משמעותי (מתלי מקפרסון קדמיים, חלון קמור ודשבורד שונה ב-1303), חוג הלקוחות הטוטאליים של פולקסווגן הצביע ברגליים והדיר רגליו באופן סופי מאולמות התצוגה, מה שהפך את חייו של דגם זה, אשר היה מוצלח מבחינה הנדסית, לקצרי מועד.

החיפושית המשיכה להיות מיוצרת בגרסת החלון הישר ומתלי מוט פיתול מלפנים במפעלים שונים בעולם עד שייצורה הופסק במפעל במקסיקו לפני כ-4 שנים.

כיום, בעיקר בארה"ב, ניתן לחוש התעוררות בעניין אשר מגלים אספנים גם בדגמים המאוחרים יותר, בעיקר בשל העובדה שכבר קשה מאד למצוא מכוניות מקוריות מהשנים "היפות" אשר לא עברו עדיין שיפוץ למקור או שיפוץ בסגנון CUSTOM או CAL-LOOK.

לבקשתך,

חיפושית מהשנים שציינת נמכרות מעת לעת אך הייה מוכן לשלם סכום גבוה על פרט שמור או משופץ, חיפושיות כבר לא נמכרות ב-2000 ש"ח כמו לפני עשור, בוודאי לא חיפושיות מהדגמים המוקדמים.

חיפושיות משנות ה-50 וה-60 נדירות גם בגלל שנמכרו בארץ בכמויות נמוכות יותר (הרבה בגלל הקשר האסוסיאטיבי לנאציזם שלקח זמן להשתחחר ממנו) וגם בגלל שהשנים עשו את שלהן והן ירדו מהכביש הרבה לפני שתחביב השימור החל לפרוח.

הן נדירות יותר, הן מבוקשות הרבה יותר = הן יקרות יותר.

בברכת שבוע טוב,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

כאשר הופיעה ה-SUPER BEETLE, חיפושיות מדגם 1302 ו-1303 (נקראת בארץ משום מה דגם אמריקאי) אשר השינוי בהם היה משמעותי (מתלי מקפרסון קדמיים, חלון קמור ודשבורד שונה ב-1303

החיפושיות עם החלון הקמור נקראות דגם אמריקאי. ישנן אותן חיפושיות עם חלון ישר- גרמני.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
החיפושיות עם החלון הקמור נקראות דגם אמריקאי. ישנן אותן חיפושיות עם חלון ישר- גרמני.

תרשה לי לתקן אותך .

בארץ נהוג לקרוא ל1303 (חלון קמור)1302(חלון ישר)אמריקאיות- בחו"ל הן נקראות סופר ביטל-

חוץ מהן יש את ה"גרמניות" שלכולן חלון ישר (להוציא קבריולט אאל"ט)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
נכון ששנות השישים ידועות בתור שנים נוצצות אבל למה החיפושיות באותם שנים נהנות מתדמית שונה מחיפו משנות ה70..

מה מייחד אותה ?

מהם ההבדלים בינהם עצמם משנות ה60 ל66 הבדלים טכניים,חזותיים,אחרים ?

מה הפך אותה לנדירה (ויקרה) כל כך ביחס לאחיותיה הצעירות?

עד כאן הכל שאלות :lol: מכאן הבקשות:

בבקשה מכם אותם יודעי דבר שמתעצלים לפעמים לענות לכל פנייה למאגר החוכמה שלהם,תתאמצו הפעם.

אם מישהו ראה\שמע משהו שקשור בחיפו מ60-66 לפני שיפוץ במצב נורמלי(לא גוש חלודה) אני אשמח לפנייה בהודעה פרטית!

המון תודה .. :wink:

ראשית אין אני מסכים עם קביעתך כי חיפושית משנות ה-60 שווה יותר מחיפושית משנות ה-70. החיפושיות אינן מכוניות יקרות באופן יחסי (בעיקר עקב שכיחותן) והמחיר נקבע בעיקר עקב מצב הרכב ולא שנת הייצור. ישנן בארץ חיפושיות רבות משנות ה-60 ואני מעריך שסבלנות תניב תוצאות.

אני באופן אישי דווקא מעדיף את החיפושיות משנות ה-70 עם החלון הקידמי המקומר - ובאם הייתי מחפש לרכוש חיפושית הייתי מחפש את הדגם הזה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אין כמו ה - סופרביטל (1303 \1302) מבחינת נוחות

אין כמו הסופרביטל? תלוי את מי שואלים.. לי היה את שני הדגמים והאמת שה-1302 דגם מדהים אך עדיין הסופרביטלס משודרגות מהחינת מתלים קדמיים ואחוריים ומערכת ההיגוי מה שנותן גם היצע חלקי חילוף נמוך הרבה ביותר ביחס לדגם ה"גרמני" (כל החיפושיות עד סוף שנת 75 יוצרו בגרמניה כך שזה לא נכון להגיד גרמני או אמריקאי), הדגם ה"גרמני" הפשוט הוא באמת הרבה יותר פשוט וחלקים יותר זמינים ואולי נותן נוחות נסיעה מופחתת אבל עדיין לדעתי עדיף על הסופרביטל.

בקשר לחיפושית משנות השישים אם תגיע לאיזו מציאה במצב טוב אז כדאי, הם דגמים טובים ומומלצים רק שדי קשה להשיג להן חלקי פנים וקוסמטיקה. מבחינה מכנית רוב המכלולים דומים.

והאמת שאם כבר מדברים על נוחות נסיעה אז החיפושית שלי לא נכנסת לקטגוריה..

פורסם

נניח והתייאשתי מאלה שנמכרות בארץ במחירים מופקעים,

ומצאתי באייבי מלא אפשריות מהשנים הללו במחירים אטרקטיבים,

אם הרכב עולה לי שם 1000$ ומצבו סביר שתי שאלות:

1)במה כרוך להביא רכב שכזה לארץ(עלויות,משרד הרישוי,ועלוקות בדרך)

2)הערכה גסה בכמה רכב שכזה אצלי בחנייה עם לוחית צהובה צריך לעלות לי (שמחיר הקנייה הוא 1000$)

פורסם

יש כרגע 2 למכירה, שתיהן 64, אחת של עוז ועוד אחת בפורום החיפושיות בתפוז. תמהר.

בנוגע לשאלתך, מכונית של 1000$ לרוב היא לא נמצאת במצב טוב, או לא מקורית בכלל, או חלודה למוות. מכוניות כאלה בחו'ל מתחילות מה-3000$. בכל אופן, מחירון קראוס הוא 1900-3600 לרמה 5-4 בהתאמה. נניח שרכב שעלותו 1K$ יהיה במצב 4.5 - אזי 1000$ רכישה, 1500$ הובלה, 1.27x2250 מיסים = 2850$. לסיכום, 1000+1500+2850 = 5350$ אצלך בחניה. בשקלים זה 23,000 ש"ח ורכב שעולה 1K$ זה זבלה שידרוש עוד 30 א' ש"ח כדי להיראות נורמלי.

נשמע טוב? לא נראה לי.

14K לחיפושית 64 אחרי פחחות של עוז זה נשמע לי סביר מאוד מאוד, תבדוק את זה.

משכנתא זה קל

פורסם
יש כרגע 2 למכירה, שתיהן 64, אחת של עוז ועוד אחת בפורום החיפושיות בתפוז. תמהר.

בנוגע לשאלתך, מכונית של 1000$ לרוב היא לא נמצאת במצב טוב, או לא מקורית בכלל, או חלודה למוות. מכוניות כאלה בחו'ל מתחילות מה-3000$. בכל אופן, מחירון קראוס הוא 1900-3600 לרמה 5-4 בהתאמה. נניח שרכב שעלותו 1K$ יהיה במצב 4.5 - אזי 1000$ רכישה, 1500$ הובלה, 1.27x2250 מיסים = 2850$. לסיכום, 1000+1500+2850 = 5350$ אצלך בחניה. בשקלים זה 23,000 ש"ח ורכב שעולה 1K$ זה זבלה שידרוש עוד 30 א' ש"ח כדי להיראות נורמלי.

נשמע טוב? לא נראה לי.

14K לחיפושית 64 אחרי פחחות של עוז זה נשמע לי סביר מאוד מאוד, תבדוק את זה.

ועוד משהו rx7-תאמין לי שהמחירים שמבקשים בארץ על הדגמים האלה הם לא כל כך אסטרונומיים כמו שאתה מגדיר את זה.אם תבדוק בכל האתרים בעולם,וזה לא מתחיל ונגמר באיביי,תוכל להבחין לעובדה שהמחירים בכל העולם דומים.100-200 דולר לפה ולשם,לא יותר מזה.ואני לא מדבר על סוחרים בארץ,אלא על רב האספנים שמוכרים את הרכבים שלהם לא בשביל להרוויח,אלא מסיבות קצת יותר לגיטימיות.

ואתה יכול לבנות על זה שיעלה לך להביא רכב כזה מחו"ל זה פשוט לא משתלם.תסתכל על החישוב שניר עשה,ועשה טוב,ותבין שזה פשוט לא משתלם.ואני לא מדבר ככה בגלל שאני מוכר רכב מדוגמת הרכב הנ"ל,אלא פשוט כי חוויתי על בשרי את הדברים האלה וחקרתי גם כן והגעתי למסקנה שזה פשוט לא משתלם להביא כל רכב שיש כמותו בארץ.

בעיקרון האוטו כבר נמכר,אבל כעסקת חבילה של יותר מ14 K,כרכב מוכן עם טסט.כיוון שאין לי זמן לעבוד על האוטו אני מחפש קונה שייקח את האוטו,ככה כמו שהוא,במצב שלו במחיר הנקוב(14K).

אם אתה מעוניין אתה מוזמן להתקשר-0526214044.

וניר-תודה על העזרה :)

פורסם

ואני עדיין חושב שעם קצת סבלנות.....ניתן למצוא בארץ חיפושית משנות ה-60 (קשה אומנם לראות זאת אבל יש בארץ הרבה כאלו) במחיר זול בהרבה מאשר הוצע כאן...ואני לא מוכר כרגע חיפושית:wink:.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ואני עדיין חושב שעם קצת סבלנות.....ניתן למצוא בארץ חיפושית משנות ה-60 (קשה אומנם לראות זאת אבל יש בארץ הרבה כאלו) במחיר זול בהרבה מאשר הוצע כאן...ואני לא מוכר כרגע חיפושית:wink:.

אני ממש לא חושב שלא,אבל כשכתבתי את מה שכתבתי התכוונתי לחיפושית במצב שאני מוכר. :)

פורסם

ירון, כמעט קניתי 63 של בחורה שקיבלה את הרכב בהסכם גירושין, המחיר עמד על 7400. אבל האוטו היה מפוצץ (תרתי משמע) בבונדו, הכל בפנים היה לבד, והרצפה הלכה להתנתק.

אז, מה יש לנו:

• חיפושיה: 7400.
  • הורדת הצבע, הבונדו, החלודה ולעשות פחחות נורמאלית: לפחות עוד 7000.
  • ריפוד פנימי: נגיד ואני רב אומן ויכול לעשות לבד.
  • ריתוך רצפה א-לה אוריגינל - סביב ה-3000.

לסיכום, כן - חיפושית שנת 63 במחיר של 7 וקצת אלף ש"ח.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...