Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגיל מאוד צעיר אני נהנה לשמוע את סיפוריו של אבא שלי שמספר על הווספה 400 השחורה שהיתה לו,

כיצד הוא היה מסיע בה את כל בחורות העיר ועד היום הוא מצטער שאי שם לפני כ-35 שנה הוא מכר אותה.

ביצעתי חיפוש בלוחות מכירה וחיפוש פה בפורום ולא מצאתי אחת כזו בארץ, לכן, החלטתי להביא אחת כזו מחו"ל.

הבעיה שגם חיפוש בEBAY לא העלה שום דבר מעניין מלבד כמה חלקים וחלפים ואיזו ווספה אחת מפורקת.

השאלה היא (וכאן אתם המבינים נכנסים לתמונה) האם והיכן ניתן למצוא כזו,

בהנחה שהמחירים הם סביב ה2000-3000$ מה יהיה מחיר הרכב כאן בארץ לאחר היבוא והתקינה?

(אני מדבר בהנחה שאין צורך בשיפוץ מסיבי של הרכב).

חשבתי להשקיע סביב ה-30 אלף ש"ח לכל הפרויקט הזה,

האם הדבר ריאלי? האם כדאי לי בכלל להכנס לזה?

תודה מראש ושבת שלום.

אור :wink:

Lexus CT200H

פורסם

יבוא רכב מחו"ל אוגד בתוכו יתרונות וחסרונות רבים, אבל לפני כן חשוב לנסות ולאתר רכב כזה בארץ. בעבר הסתבבו בארץ כמות יפה של רכבים כאלה ולדעתי שרדו לפחות כמה עשרות מהן והן בחצרות ובמחסנים. עכשיו רק צריך לנסות ולאתר אותן, טיפים ומידע יזרמו לך לא רק מבין משתתפי הפרום שהם הגרעין הקשה של העניין, רוב הטיפים המעניינים הגיעו אלי במקרה, דרך עמך ישראל והם הביאו אותי לרכבים המעניינים יותר, שפרט לכמה שכנים איש לא ידע עליהם. צריך להתחיל ולחפש ולקחת בחשבון זמן חיפוש ממושך עד מציאת הכלה המושלמת-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רעיון שימושי לכולם, בכדי לבצע חיפוש אפקטיבי, בדיוק למה שמעניין אותם פעלו לפי הכללים הבאים:

אתר גוגל

אתר גוגל באנגלית

תמונות

הקש ערך מבוקש (לחרמנים, יש חסימה לתמונות סקס!)

היתרון הוא שמקבלים מאות תמונות רובם על פי הנושא המבוקש, כל תמונה מובילה לדף המקורי וכך ע"י צפייה מהירה ניתן לסנן את החומר הרצוי, דוגמה?

http://images.google.com/images?hl=en&q=vespa+400

תיהנו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

עמדה אחת לפני יומיים, כחולה למכירה בר"ח זבוטינסקי ר"ג, במקום הקבוע שמישהו מעמיד רכבים קלאסיים למכירה. לא יכולתי לעצור לצלם בגלל הפקקים. כשחזרתי למחרת בבוקר ובדקתי במשך היומיים הבאים- היא כבר לא היתה.

"Get around better- travel Lambretta"

פורסם

ראיתי אחת לפני חודש משתפצת לה לאיטה ליד שוק הפשפשים באחד המוסכים ,היה לה מדבקה של מועדון החמש ולדעתי היא היתה בצבע סגול או ורוד, רכב מיוחד ויפייפה !

בכל מקרה אתה (וכולם כמובן) מוזמן לפורום החדש של מכוניות גמדיות /בועה שמכונית כזאת היא בדיוק הנושא שלו

http://www.classiccar.co.il/forum/forum_topics.asp?FID=29

פורסם

שלום לך.

בזמנו, 30 שנה אחורנית, עת גרתי בדרום תל אביב,

היה מוסך אופנועים ומכוניות ווספה 400, ברח' החלוצים פינת

רח' עמק יזרעאל (נדמה לי שכיום נקרא ידידיה פרנקל).

בכל בוקר היה מוציא ומחנה על המדרכה הפינתית לפחות 10 מכוניות

שקיבל לתיקון או למכירה.

באותה תקופה, היה זה בעיקר רכב של סטודנטים תפרנים, אשר לפעמים

דאגו להגדיל את החלק האחורי של "תא הנוסעים" במשולש עם חלון עגול,

בכדי שיהיה אפשר להושיב עוד מישהו (לאחר דיאטה רצינית) במושב האחורי. . .

בשנים האחרונות בננו הבכור שוכר דירה ברח' החלוצים, לא רחוק

מאותה הפינה, ובעוברי מעת לעת אני רואה שהמקום עדיין משמש למוסך אופנועים.

אינני בטוח שמדובר באותם הבעלים, אך שווה לגשת ולשאול.

ייתכן וידוע לו על מישהו שרוצה למכור, ואיננו מאמין שיש מישהו שרוצה לקנות ... :lol:

בהצלחה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

יש להערכתי כ-20 מכוניות ווספה 400 בארץ, אולם כיום איני מכיר אף אחת במצב נסיעה. אני עצמי מחזיק שתי מכוניות, אחת דגם אירופאי ואחת דגם אמריקאי (קיימים מספר הבדלים בין הדגמים, עקב דרישות התקינה השונות בארה"ב, בעיקר בגודל הפנסים השונים ובמיקומם). מכונית אחת נמצאת בתהליך שיפוץ. אין ספק שמדובר במכונית זעירה מיוחדת, שמנוע השתי פעימות שלה

(398 סמ"ק) אף העניק לה ביצועים לא רעים (יחסית לגודלו כמובן...). סה"כ יובאו לארץ במחצית שנת 1961 275 מכוניות, שנותרו במפעל שהקים פיאג'ו בצרפת. סה"כ יוצרו כ- 34000 מכוניות בין השנים 1960 - 1957. בלחצו של קונצרן פיאט שחשש (בצדק) מתחרות בפיאט 500 (ואף איים כי ישקול ייצור קטנועים...) נסגר, כאמור, המפעל בצרפת. בארץ פעל מועדון "ווספה 400" (משנת 1962 עד ראשית שנות ה-80...) שאיגד את מרבית בעלי המכוניות האלו, היה בעל מוסדות דומים מאוד לאלו שבמועדון ה-5 והכי חשוב - סייע לחבריו, באופנים שונים, לתחזק ולשמר רכביהם שמיום הגעתם ארצה היו למעשה "יתומים", ללא אספקה מסודרת של חלקי חילוף. סיפורו של המועדון הוא אחד המעניינים של עולם הרכב בארץ בשנות ה-60 וה-70.

אילן

the macro world of micro cars

פורסם

שלומי, מתי צולמה התמונה ?

הצלבת מידע באמצעות מנוע החיפוש מעלה כי הרכב דווח בשרשור ענתיקות של מאי-יוני 06.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

את הווספה הכתומה אני רואה כבר יותר משנתיים ברמה"ש עומדת והרבה דיברו עם הבעלים של האוטו והוא לא מעוניין למכור!

הלוואי והאוטו היה נראה ככה היום!

בקושי נשאר לו ברזנט בגג ככה שכבר הרבה מים כבר עברו בתוך האוטו, המכסה מנוע עקום ופתוח, ועוד הרבה דברים...

חבל שאנשים מעדיפים להשאיר את המכוניות שירקבו במקום למכור למישהו שישפץ!

• תוכן חדש...