Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ אגזוז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים

ברשותי רכב ישן עם אגזוז שעובד טוב אבל מחליד.

אני מנצל את ההזדמנות שהרכב בחלקו מפורק ע"מ לחדש את האגזוז שהוא ייחודי ויהיה לי קשה להשיג כמותו.

צבעו אדמדם חלוד.

מה בד"כ עושים (חוץ מלמצוא חדש)? האם לשלוח אותו כמות שהוא לגילוון פותר את הבעיה ?

האם גילוון מחליש אותו או אולי ההפך? (קודם לתהליך הגילוון מעבירים את החלק באמבטיות שמורידות את כל החלודה)?

אשמח לשמןע תגובות....

פורסם

כל צנרת אפשר לבנות מחדש.

גש לבעל מקצוע עם הציוד המתאים שיחליף את כל הצנרת ( העתקה ) או יתן במקום הדרוש.

התהליך לחלק כזה הוא טבילה בחומצה אבל אני לא יודע מי עושה את זה ואם זה שווה במקרה שלך.

פורסם
לבנות חדש מנרוסתה

סוף סוף תגובה של מישהו.

אין קונים לשאלה ששאלתי.

1. אשמח לשמוע על אגזוז מנירוסטה! היכן וכמה זה עולה?

2. אשמח לדעת אם קיים טיפול אחר - שמעתי שעושים ציפוי כל שהוא....ולא גילוון

3. אם סעיף 1 יקר מאוד האם ניתן לגלוון. האם זה מקובל? האם יעזור? בטח שלא יקר.

עודד

פורסם

נישאלת השאלה הקלאסית, למה? אם האגזוז טוב ואין סיבה אמיתית להחליף אותו, נצל את הזמן שהוא מפורק צבע אותו ותן לזמן לעשות את שלו. כשיגיע יומו חפש פתרון אלטרנטיבי. אם אתה מחפש פתרון ספורטיבי יותר, אגזוז קל יותר או בעל זרימה חופשית פנה למקור, ואל תישכח להחליף גם את הסעפת ומערכת ההזנה. בקיצור עדיף להשקיע את הכסף במקומות הראויים, כל עוד אין בעייה אמיתית ורק כאשר יש בעייה לפתור אותה בצורה מקצועית-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
נישאלת השאלה הקלאסית, למה? אם האגזוז טוב ואין סיבה אמיתית להחליף אותו, נצל את הזמן שהוא מפורק צבע אותו ותן לזמן לעשות את שלו. כשיגיע יומו חפש פתרון אלטרנטיבי. אם אתה מחפש פתרון ספורטיבי יותר, אגזוז קל יותר או בעל זרימה חופשית פנה למקור, ואל תישכח להחליף גם את הסעפת ומערכת ההזנה. בקיצור עדיף להשקיע את הכסף במקומות הראויים, כל עוד אין בעייה אמיתית ורק כאשר יש בעייה לפתור אותה בצורה מקצועית-רן

תודה על התגובה. אני אכן לא מעוניין להוציא טבין ותקילין מלכתחילה.

אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולחדש את הקיים - לתת לו קצת יותר אריכות ימים.

עכשיו, כפי שמסר לי אדם בר דעת, הצבע האדמדם שקיים כעת - קרי, חלודה - קיים בעיקר בתוך האגזוז ולא מחוצה לו, בשל החום והאדים שחוברים להם יחדיו.

כפי שאני יודע בוודאות, לפני תהליך הגילוון מכניסים את כל החלקים לאיזה 7-8 אמבטיות שונות שמנקים את החלודה ומשם ישר לאמבטיית הגילוון - לצבע הכסוף.

אז שאלתי האם מישהו שמע על מישהו שגילוון אגזוז. האם זה עומד בחום? האם נראה תהליך נכון? ולדעתי גם זול מאוד יחסית לחלופות?

שמעתי שעושים סוג ציפוי אחר גם...לא זוכר מה.

פורסם

אם לומר את האמת מעולם לא שמעתי על סוג כזה של טיפול, ולדעתי הצנועה הטיפול עלול להזיק יותר מאשר להועיל, סיתמות של העמעם, פתיחות חורים שכרגע אנים מפריעים וכד'. בעבר איכות האגזוזים והחומרים מהם היו עשויים היוו בעייה, כיוון שהם החלידו והתפוררו מהר יותר משאר חלקי המכונית, היום איכות החומרים השתפרה פלאיים ומחיר אגזוז מבית טוב אינו יקר ואינו מצדיק טיפול כפי שאתה מציע. אם הבעייה קוסמטית בלבד צבע חיצונית ממילא רק חלק קטן מהאגזוז בולט לעין, או החלף באגזוז מתקדם, פשוט חבל להשקיע באגזוז טיפול כזה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לחבר שלום

כל טיפול אשר יוצע לך לשימור מערכת הפליטה ,הינו מיותר ,והנך מניח את כספך על קרן הצבי

צינור האגזוז בנוי מצינור בעל עובי דופן דק עד 1.5 ממ ,וכאשר הזמן נותן את אותותיו(קורזיה) עובי הצינור יורד כאשר החלודה הופכת לחלק מן המעטפת ,קילוף ,טבילה בחומצה או כל תהליך אשר יסיר שכבה זו יגרום לחורים ,מה גם שההוצאה הכספית תהיה ברוב המקרים תהיה גדולה מצינור חדש!

צביעה פשוט תתקלף ותסריח(רעיל) ,עקב שכבות החלודה ,כנ"ל לגבי צבעים יעודיים לנושא

קבלת כאן עצות טובות מהחבר'ה מעליי ,התייחס בכובד ראש!

יגאל

פורסם
לחבר שלום

כל טיפול אשר יוצע לך לשימור מערכת הפליטה ,הינו מיותר ,והנך מניח את כספך על קרן הצבי

צינור האגזוז בנוי מצינור בעל עובי דופן דק עד 1.5 ממ ,וכאשר הזמן נותן את אותותיו(קורזיה) עובי הצינור יורד כאשר החלודה הופכת לחלק מן המעטפת ,קילוף ,טבילה בחומצה או כל תהליך אשר יסיר שכבה זו יגרום לחורים ,מה גם שההוצאה הכספית תהיה ברוב המקרים תהיה גדולה מצינור חדש!

צביעה פשוט תתקלף ותסריח(רעיל) ,עקב שכבות החלודה ,כנ"ל לגבי צבעים יעודיים לנושא

קבלת כאן עצות טובות מהחבר'ה מעליי ,התייחס בכובד ראש!

יגאל

טוב.

גם לא לעשות כלום זו החלטה שיש לקבל.

תודה לך ושושנים.

אגב, כמה עולה אגזוז חדש? בהתאמה אישית?

• תוכן חדש...