Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום ניסיתי להעביר בעלות על רכב שעבר לסטטוס אספנות לפני שבועיים. הפקיד שהדפיס את הרישיון לא מחק את הפטור ממעבדה מוסמכת ובדואר התברר שהרכב חסום. שיחה ארוכה ומתסכלת עם המוקד שלהם (איזה ביזבוז של זמן ועצבים - חבורת מטומטמים) והם מתעקשים שבעלת הרכב תעביר את הרכב בדיקת מעבדה ואח"כ תשוחרר החסימה.

בקיצור, בעלת הרכב רוצה ללכת ביום ראשון למשרד הרישוי ולהסיר את החסימה אבל היא רוצה את הנוסח של החוק כדי שתוכל להתעמת עם הפקידים שם כדי לא לבוא לשם שוב...

חיפשתי ולא מצאתי את הקישור לנוסח החוק המגדיר מהו רכב אספנות. איפה אפשר למצוא?

תודה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

281א. (א) רשיון לרכב אספנות יהיה לששה חדשים, בכפוף לאמור בתקנה 273, ובלבד שבעלו יציג תעודה, כאמור בתקנה 273(ו), פעם אחת בשנה.

(ב) בעל רכב אספנות יתקין בו לוחית זיהוי שתכלול את המילים "רכב אספנות".

(ג) רכב אספנות לא ינוע בדרך בשעות 07.00 ועד 09.00 בימים א' עד ה' שאינם חלים בחג או במועד.

(ד) רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו.

(ה) רכב אספנות פטור מתשלום אגרה בעד תקופה שבה לא היה רשיון הרכב תקף.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

לא צריך להביא שום נוסח חוק.פשוט לגשת למישרד הרישוי ולבקש להסיר את הסעיף המגביל מהרישיון, קרי מעבדה מוסמכת.

מסקנה-לשים לב שמוציאים רשיון אספנות שאין הגבלות שלא צריכות להופיע.

פורסם

תקנות רכב מיושן ואספנות.

תיקון לפרק 3 סעיף ו' הדן בפעולה באגף לשרותי מידע ;

במחשב יירשם "רכב מבוטל - תקנות התעבורה" לרכב מיושן שחלפה שנה ומעלה מיום שפג תוקף רשיונו.

התקופה שתמנה לרישום רכב מבוטל תהיה שנתיים במקום שנה(התקנה שונתה).

*אם מישהו צריך צילום/פקס של התקנות שישלח לי ה"פ. ביום ראשון, ה-4/2/07, לכשאחזור לעבודה אוכל להמציא זאת לכל דורש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

במשרד הרישוי לא תהיה בעיה להעביר את הרכב בעלות, הבעיה עם הדואר שלמחשב שלהם לוקח 3 שבועות ולפעמים יותר להתעדכן, לכן עדיין רשום שהרכב חסום.

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

שחר,

מאיפה לקחת שלמחשב של הדואר לוקח להתעדכן 3 שבועות ויותר.

למקרה שלא ידעת לדואר יש מערכת מיחשוב בין המשוכללות ביותר בארץ ובהרבה מקרים אפילו משוכללת יותר ממערכת של בנקים מסחריים.

מערכת המיחשוב של הדואר מקושרת ישירות למשרד הפנים כמו גם למשרד הרישוי.

כל פעולה שנעשית בדואר, היא מבוצעת און-ליין ישירות מול מחשבי משרד הרישוי ולכן גם שואבת ישירות המידע משם.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כל מה שאתם טוענים לגבי פשטות הביצוע במשרד הרישוי נכון וגם ידוע לי. הבעיה היא שהמוכרת היא אישה מבוגרת שכבר פעם שלישית מטרטרת למשרד הרישוי או בנק הדואר ולי אין זמן להגיע למשרד הרישוי, איתה, בשעות הבוקר ולדבר עם המוקד שלהם זה פשוט תסכול. מסתבר שהמוקד הוא של קבלן חיצוני והטלפנים פשוט מסרבים להזדהות (ומאוד ששים למסור את מס' הפקס של נציב שרות המדינה לתלונות...) :bad-word::mad2::snipersmi

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
שחר,

מאיפה לקחת שלמחשב של הדואר לוקח להתעדכן 3 שבועות ויותר.

למקרה שלא ידעת לדואר יש מערכת מיחשוב בין המשוכללות ביותר בארץ ובהרבה מקרים אפילו משוכללת יותר ממערכת של בנקים מסחריים.

מערכת המיחשוב של הדואר מקושרת ישירות למשרד הפנים כמו גם למשרד הרישוי.

כל פעולה שנעשית בדואר, היא מבוצעת און-ליין ישירות מול מחשבי משרד הרישוי ולכן גם שואבת ישירות המידע משם.

עובדה שהוא לא מצליח להעביר בעלות על אף שכבר שבועיים עברו מאז שסטטוס הרכב שונה ל"אספנות" והרכב עדיין חסום. במשרד הרישוי זה לא יהיה כך, למה? כי המחשבים של הדואר לא מעודכנים עדיין.

לגבי המענה הטלפוני של משרד הרישוי, זו שטות אחת גמורה. ב - 90% מהפעמים הם לא יודעים לענות על השאלות. כל קשר בינם לבין משרד הרישוי והמחשבים של משרד הרישוי הוא מקרי בהחלט. לכן עדיף ללכת ולעמוד בתור ובמקרה הטוב לקבל תשובה...

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם
עובדה שהוא לא מצליח להעביר בעלות על אף שכבר שבועיים עברו מאז שסטטוס הרכב שונה ל"אספנות" והרכב עדיין חסום. במשרד הרישוי זה לא יהיה כך, למה? כי המחשבים של הדואר לא מעודכנים עדיין.

פעם אחת ולתמיד אני אבהיר את ענין הדואר ומשרד הרישוי.

בדואר ניתן אך ורק לבצע העברת בעלות נקודה.

לא ניתן לבצע בדואר שום פעולה אחרת הקשורה לרכב. לא עידכון, לא הוספה, לא מחיקה, לא כלום נקודה.

מחשבי הדואר מחוברים בתקשורת אל מול המחשב המרכזי של משרד הרישוי. אפשר לומר שמחשבי הדואר הם למעשה מסוף עבודה של עוד פקידה באשנב משרד הרישוי.

המערכת של הדואר עובדת בשני מישורים שונים בעת ביצוע העברת בעלות.

1. בדיקה מול משרד הרישוי האם ניתן לבצע העברת בעלות והאם פרטי המוכר, הקונה והרכב תואמים למרשם*.

2. תשלום.

מדובר בשתי מערכות נפרדות ואין כל קשר בינהם זולת זה שהן חולקות את אותו מסך מחשב.

כאשר מישהו מבקש לבצע העברת בעלות, מוקלדים פרטי המוכר, הקונה וכן פרטי הרכב. הפרטים האלה משודרים ישירות אל מחשב משרד הרישוי. אם יש איזו בעיה המונעת העברת בעלות, מופיע במחשב של הדואר הודעה " לא ניתן לבצע העברת בעלות".

אין פירוט של הסיבה., אך הסיבות יכולות להיות רבות. למשל הקונה או המוכר הם קטינים, למשל אין טסט, למשל הורדה, ועוד כהנה וכהנה.

הסיבה שבדואר אין פירוט של הסיבה נובעת מהעובדה שבעיות פותרים במשרד הרישוי ולא בדואר ולכן העדיפו תשובה לקונית.

אם כל הפרטים תואמים ואין בעיות, מבוצעת העברת בעלות בדיוק באותה שניה.

מי שלא מאמין יכול לשלם בדואר, וישר לנסוע למשרד הרישוי ולהוציא רשיון חדש כבר על שמו.

וכדי שיהיה ברור, הדואר פשוט יוצר תקשורת און-ליין בכל מקרה ומקרה. ותתפלאו אבל הדואר גם משלם על כל כניסה כזאת למחשב משרד הרישוי. כך יוצא שאם לא ניתן להעביר בעלות, הדואר שילם על כניסה אבל לא הרוויח מביצוע הפעולה.

יותר חמור מזה, היא העובדה שלמחרת היום כבר מופיעה הערה לפקיד שעבד על המסוף, והוא נדרש להסביר מדוע נכנס למחשב משרד הרישוי ולא ביצע פעולה ?

* מרשם- מערכת הדואר כמו גם מערכת משרד הרישוי מקוונות און-ליין אל מול משרד הפנים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
לא ניתן לרשום רכב על קטין?ממתי החוק הזה?

תחליט, אתה שואל או קובע עובדה ???

כן ניתן לרשום רכב על קטין. ואם לא ידעת, החוק אצלנו במדינה קובע שקטין זה מי שחסר לו אפילו יום אחד לגיל 18.

ואיך בדיוק אתה חושב רשומים כל הקטנועים / מיולים של בני ה-17. אתה בתור אבא באמת רוצה שכל הדוחות של הבן השובב יגיעו על שימך ? לא מספיק לך הדוחות חניה שמגיעים מלפני חצי שנה (כשהוא לקח את האוטו שלך לבילוי עם חברים) וחנה על מדרכה בת"א ולא ידעת, אז אתה רוצה גם את הדוחות עם הנקודות על שימך ?

הענין הוא שרישום על קטין, או מכירה של קטין חייבת להתבצע אך ורק במשרד הרישוי.

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_13#7_0_CT

להלן הציטוט מאתר האינטרנט של משרד הרישוי:

"העברת בעלות המתבצעות במשרד הרישוי בלבד

לנכה המשלם אגרת נכה, לרכב מירושה, מוניות, דיפלומטים, מעולה לעולה עם הגבלת מכס, רכב סיור ותיור, לרכב מדברי, קטינים, תיירים, למנהל עיזבון, העברות על-פי צו בית משפט, תבוצע העברת הבעלות בכל סניפי משרד הרישוי".

• תוכן חדש...