Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפורים למנוע 2.0 ולוו 121

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש ברשותי מנוע דגם b-20 של ולוו כלומר מנוע 2000 סמק 4 צילינדר קרבורטור

ששייך לרכב אספנות מסוג ולוו 121 1964.

השאלה היא כיצד אפשר לשפר את המנוע כלומר יותר כוח סוס ?

האים להחליף קמשאפט למשופר ?אם כן אז איזה? כמה מעלות או כמה rpm ?

או קרבוראטור כמו weber 32/36 או אולי קרבוראטור כפול?

אני יודע שהמנוע במצב הנוכחי מפיק 85 כוח סוס, כמה אפשר להוציא מימנו מקסימום?

איפה אפשר להשיג את השיפורים הללו בארץ?

שמעתי שאפשר לעלות את לחץ המנוע (כמו ולוו gt לחץ גבוה) עלידי חריטה של ראש המנוע

ובכך להקטין את תא השריפה ואז לחץ המנוע יעלה האם זה נכון?

אני מבקש יעוץ ממביני עיניין או אנשים שכבר עשו זאת

תודה מראש

פורסם

אני לא יודע כמה אתה מוכן להשקיע - במקומך , אם כבר חשבת בכיוון , הייתי מחליף למנוע של דגם מתקדם יותר , אולי אפילו מוזרק ( אם המקוריות ממש לא חשובה לך ) , מ - 940 ( אולי אפילו מוגדש 8-) ) .

אם אתה לא רוצה ללכת רחוק , מנוע 2.3 קרבורטור ( נדיר למדי ) , או 2.0 קרבורטור ( נפוץ יותר ) , יעשו את העבודה - אם אני לא טועה למנוע 2.3 יש 116 כ"ס ול - 2.0 יש 103 כ"ס .

שיהיה בהצלחה .

פורסם

חפש קצת באתרים של וולוו הקלאסיים, הרכב הזה השתתף שנים במרוצים כאלה ואחרים וקיים שוק נרחב בחו"ל לחלקים הנ"ל.

לפני כן חשוב לזכור, שמדובר ברכב ישן שאינו בנוי בצורתו הבסיסית לשאת בשיפורים הנ"ל, ופרויקט הפיכת 121 בסיסית למכונת מלחמה, הינו פרויקט יקר, מקצועי ונכון לעכשיו אינו חוקי בארץ-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

המטרה בצמד קרבורטורים היא לשפר את זרימת התערובת למנוע, כמובן עד גבול מסויים, שכן יש לזכור שהמנוע צריך לא רק דלק, אלא גם יותר אוויר.

בעיקרון, יותר תערובת משמע יותר הספק, אבל גם צריכת דלק יותר גבוהה. כמה? קשה לדעת. תלוי במנוע, במצבו וכו'.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

VOLVO engine type B18 or B20 are one of the BEST engine that had been build for tune it up, up to... the sky is the limit.

Between 120HP to 280HP all by mechanic way!!! so, make your mien what do you like to got out and what your bought for it. The basic way, working on the engine head, port it out plus some worm Camshaft.

For the amount of Euro 2500.00-3000.00(in Europe) you may got B18/20 with ~160HP and ~28Kgm !!!!! by use 2xSU carburetor, this engine run perfect from the bottom rev up to 9000rpm, so it's drivable in the city and outside highway.

put 2xWeber 45 and get 185HP and....

I drive Amazon B18B with ~130HP

DG

C:\DOCUME~1\Doron\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.jpg

פורסם

לבחור עם הוולוו המשופרת , אולי תציין איזה עוד שיפורים היו על המנוע ולא סתם בכלליות.

אני די סקפטי שמנוע וולוו סטנדרטי מהשנים האלו מגיע ל9000 סלד וחי לספר על כך (עם כל השסתומים) בלי שינויים חוץ מזוג קרבורטורים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מנוע B20 שמגיע ל-9000 סל"ד קיים באגדות השוודיות, אולי אפילו במדינות השכנות בהם חי האנס קריסטיאן אנדרסן...

בקיצור, עבודה על ראש המנוע בצירוף צמד קרבורטורים ישפר משמעותית את ההספק, אבל, אם אותי היית שואל, הייתי דואג לקלאסיות של הרכב ולא לביצועייו

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

בגדול,השיפור העקרי הוא בראש המנוע,

העלאת יחס הדחיסה לעד 11.7:1 החלפת שסתומי היניקה 45 והפליטה ל38 מ"מ (בעוד המקורי הוא 42 מ"מ ו35 מ"מ בהתאמה)

שיפורים נוספים:

מרימי שסתומים קלים יותר,גלגל תנופה קל יותר,אגזוז 4 ל1,הגדלת נפח לעד 2200 סמ"ק קרבורטורים של וובר או ודל אלרטו הצתה אלקטרונית,יחסי העברה שונים לגיר,קורנה שונה...

ואחרי כל זה מגיעים ל185 כ"ס.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

כמשבית שמחות ידוע הרשו לי לתת מעט מהשגותי, השיפור שהציע עמית הוא השיפוץ האמיתי המקצועי והנכון לסוג זה של המנוע, והוא אכן יתן את ליטרת הבשר הראויה לרכב (?) אבל, שידרוג מנוע כזה ברמה הזו יעלה סכום נאה של דולרים, ויהיה החלק הראשון בשיפוץ, לפני שיפורי המכלולים הנוספים והרכב עצמו, כך שבסכום הסופי כבר עדיף לקנות רכב אחר שנועד מראש למשחקים במגרש של הגדולים. שיפור מנוע להגדלת ההספק אינה רק בדיקה של כמה כ"ס מוציא המנוע ברצועה דקה של תחום הקו האדום, בכדי להינות ממנוע ולהגיע לביצועים אמיתיים על המנוע להיות בעל מומנט ויכולות גם בתחום השימושי יותר, בתחום הסלה"ד הבינוני. ברכבים המודרניים התגברו על אובדן הכוח התחום הסלה"ד הנמוך ע"י מערכת הזרקה משוכללת מגובה במחשב השומר על קידום ואיחור הצתה וכיוון שסתומיים משתנה, ניצול פליטה אידאלי וכד'. ברכבי האספנות הסיפור אינו כה "פשוט"

הטכנולוגיה הישנה מוכיחה מה שידעו המתחרים התקופת יצור הוולוו האמורה: מנוע גדול שווה בהכרך לתוספת סוסונים אין קיצורי דרך אחרים, הגדלת הקרבורטורים לכפולים ושיפור הסעפת תעניק עוד כמה כ"ס בתחום הגבוה, כמה יהיה ניתן לנצל את התוספת הזו וכמה זה "יהיה טוב" לשאר המכלולים ברכב, זו כבר שאלה אחרת...אין קיצורי דרך בשיפורי מנוע ורכב...הפתרון הנכון הוא: מנוע סטנדרטי מאוורר, הפחתת משקל למינימום ההכרחי, מערכת בלמים ובולמים מעולה, צמיגים מתאימים, וכמובן נהג שיודע את העבודה יתנו תמורה טובה יותר...בפחות כסף והרבה יותר סיפוק-רן

פורסם

דוגמא: פורד אסקורט סימן 1 משופרת למרוצים, שים לב למקצועיות הנהג, וכמה קשה הוא עובד לשמור על טורים גבוהים, בכדי לנצל הספק מנוע, וכמה קשה לשמור על איזון בין הכוח לגלגלים (האחוריים) לבין הצורך לעוד טורים...רן

http://www.youtube.com/watch?v=ypemx4QoWJc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

• תוכן חדש...