Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרבורטורים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

משהו יודע מי מחזיק קרבורטורים חדשים או משומשים ?

אני מתכוון למיבחר באמת רציני, חנויות או מוסכים או אתרים בארץ

תודה

פורסם
איזה סוג אתה צריך ? "עומדים", "שוכבים"? כפול ?

אני מחפש כפולים כסט או עומדים ,משהו מעניין של וובר לשיפורים,לדוגמה כפולים של su הישנים

או וובר חדשים כמו deco בדרך כלל במכוניות איטלקיות או gt

פורסם
שלום

משהו יודע מי מחזיק קרבורטורים חדשים או משומשים ?

אני מתכוון למיבחר באמת רציני, חנויות או מוסכים או אתרים בארץ

תודה

אף אחד בארץ לא יחזיק היום קרבורטורים חדשים או משופצים, או משומשים, אם הביקוש הוא אפסי, בוודאי לא למיבחר,

מלאי עולה כסף, ושאין ביקוש, והביקוש לקרבורטורים שציינת בוודאי אפסי, אף אחד לא ישקיע במלאי מת.

אך אתה יכול לחפש ורצוי מאד שתפרט יותר, את סוג גודל ושם הקרבורטור, לאיזה רכב, או רכבים הוא מיועד, (כתבת מבחר רציני..)ולאיזה שימוש מלבד שדרוג הקיים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כל אלפא 33 קרבורטורים 1500 משנות השמונים תספק לך צמד דל'אורטו/וובר כמו שאתה רוצה. יש מתאמים לסעפות של חיפושיות, אסקורט וכו'.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אלפא עם מנוע בוקסר תספק לו קרבורטורים עומדים (נדמה לי IDA ?) אבל למרבית השימושים של מנוע טורי הם לא יעזרו בכלום (מצד שני, לשים 3 עומדים במנוע V6 זה דוקא לא רע בכלל :twisted: ).

למנוע 4 טורי הוא זקוק ל DCOE, שגם אותם אפשר להשיג מאלפות מושבתות.

בנוסף, גודל הלוע (38,40,45,48) לא מתאים לכל נפח מנוע.

הכי פשוט שתסביר לנו לאיזה אוטו אתה צריך את זה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם לקרבורטורים עומדים יש סעפות מתאימות למנוע טורי.

אני יודע על סעפות לזוג DCNF למנועי לנצ'יה שאפשר להשיג (או לפחות היה אפשר).

פורסם

אישפוז,

יש סעפות בהחלט! 99% מהן מוציאות את הקרבורטור דרך המכסה מנוע :-(

גם אם לא, בעומדים משתמשים בד"כ במנועי V או בוקסר.

מה הסיבה להשתמש בעומדים במנוע טורי? אני באמת לא מבין.

פורסם

דרך מכסה המנוע? מנועי V או בוקסר?:shock:

קרבורטורים עומדים הם צורת הרכבה מאוד נפוצה. בכמעט כל רכב לא מוזרק שפתחתי לו מכסה מנוע התחבא לו קרב' עומד מתחת לבית פילטר האויר.

ההבדל היחיד בין קרב' עומד אחד שיש כמעט בכל מנוע לבין שניים הוא רק בסעפת שבמקום להיות 4-1 היא 4-2 או 4-4 הגובה הכללי הוא אותו דבר. דווקא כשיפור לרכב בעל קרב' אחד, לפעמים מעבר לזוג DCOE או כל קרב' שוכב אחר הוא בעייתי בגלל מגבלות מקום מתחת למכסה המנוע ודווקא זוג עומדים הוא הפתרון הקל ביותר למיקום והפחות דורש שינויים במבנה והמראה הכללי של תא המנוע.

אני מסכים שכשיפור לרכב, זוג קרבורטורים שוכבים הם פתרון יעיל יותר. מעברי האויר ישירים וללא עיקולים ופיתולים מיותרים.

פורסם

תודה על התגובות

המנוע שלי הוא מנוע של ולוו נפח 2.0 סמק 4 צילינדר ohv

אולי יש למישהו רעיון לגבי קרבורטור מענין או כפול

שניתן לשים במנוע כזה

תודה

פורסם

בעיקרון,ניתן להשיג בחו"ל סעפת יניקה מיוחדת שניתן להרכיב עליה מאייד כפול סנדרטי.

למנוע B20 יש הספק נמוך בעיקר בשל יחס דחיסה נמוך מאד;8.21.1 ומיגבלת סל"ד די ברורה(4800 סל"ד)שנובעת מפרופילים "קרים" מאד של גל הזיזים.

על מנת לאפשר הרכבת זוג מאיידים כפולים, חובה להעלות את יחס הדחיסה, להחליף את גל הזיזים לחם בהרבה ולשפר את מערכת הפליטה.

זוג מאיידי SU הורכבו בדגמי ה S של ה 144,אבל הם לוו בהעלת יחס הדחיסה,והתוצאה היתה 100 כ"ס במקום 82,שיפור משמעותי.

עצתי לך,תישאר עם מאייד הסטרומברג המקורי,ותהנה מהמומנט הבריא של המנוע הזה,וכך גם תישמור על אמינותו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אישפוז,

אתה מדבר על קרבורטירים "עומדים" סטנדרטיים שבאים עם האוטו, בזה אתה צודק לחלוטין.

קרבורטורים עומדים של וובר (IDF) עם סעפת למנוע טורי נראה ככה רק עם זוית של 90 מעלות בחלק התחתון שלה:

weber_40_idf_carbs.jpg

weberIDF.jpg

פורסם

לחבר שלום

בשנת 87 התקנתי זוג קרב סטרומברג למנוע b20 ,השינוי היה במומנט (תאוצה) פחות במהירות הסופית ,וכמובן תצרוכת דלק שלא מהעולם

חן צודק בעצתו ,עקב מגבלות הסלד ,השינויים שתצטרך לבצע יהיו מרחיקי לכת ויקרים, ויפגמו באמינות המנוע

יגאל

פורסם

אני מדבר על סעפות שבדקתי עליהן פרטים לפני מספר שנים בגלל שהייתה לי הזדמנות להשיג קרב' עומדים של מנוע אלפא בוקסר ורציתי להתאים אותם למנוע 4 טורי.

מדובר בסעפות כמו בתמונות המצורפות.

אגב, היו גם סעפות לזוג קרב' עומדים סטנדרטיים (כפולי לועות עם פתיחה הדרגתית ולא תאומים סיאמיים כמו אלו עליהם אנחנו מדברים).

MANIF1.JPG

MANIF2.JPG

• תוכן חדש...