Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע אם הוולוו הגיעה לארץ עם רדיו מקורי?

כעקרון אני יודע שקיים מכסה לדש אבל בארה"ב למשל היה קיים גם רדיו מקורי של וולוו (BENDIX).

כמו זה למשל:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VOLVO-AM-FM-RADIO-BY-BENDIX-FOR-1800-122-USED_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ38644QQihZ003QQitemZ130073924185QQrdZ1

יש טעם בכלל לנסות ולהשיג רדיו כזה לשם המקוריות או לוותר?

פשוט הוא לא יהיה כלכך שימושי(**דילמה**).

בנושא המתלים:

קיימת חברה שמתמחה בשיפורי וולוואים IPD למי שמכיר,

בכל אופן הם מוכרים גומיות למתלים העשויות מפוליאורתן.

או אולי כדאי לקנות מקוריות וזהו?!

כתובת האתר:

http://www.ipdusa.com/ProductsCat.aspx?CategoryID=588&NodeID=12&RootID=629

יש משווק בארץ של SUPER PRO לפי מה שנראה לי הם היצרנים של הגומיות הללו...

ופה מוכרים מגומי רגיל:

https://ssl.kundenserver.de/skandix-usa.com/sess/utn;jsessionid=1544cbdc216ed83/shopdata/product_search.shopscript?query1=%23FV50%23&query2=%23T6%23&search_logical=and&submit=Show

רק שפה זה נמכר בCASEים...

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אם אתה מתכוון גם לשמוע מוסיקה ברכב עדיף רדיו מודרני מוסלק במקום כלשהו, והמקורי למראית העין. כך לא תסתבך גם בכיוון התחנות, אם נושא המוסיקה פחות חשוב גם רדיו תדיראן יעשה עבודה טובה.

לגבי הפוליטראן, אם אתה מיעד לרכב עבודה קשה שווה, מעבר לך המעבר יקשיח את התחושות ברכב ויצור תחושות חדות וקופצניות, ברכב ספורטיבי, אין משמעות לעניין וההגוי המתחדד הוא יתרון, ברכב נוסעים או בטיול סוף שבוע, הדבר עלול לעצבן.

וההגה עלול ליצור תחושה של הרדמות הידיים. שלא לדבר על צילצולים וקירקושים מכל מקום אפשרי.

לרכב מפואר, או רכב נוחות, הייתי ממליץ ללכת על המקורי, או תחליפי משופר מבית טוב, שיתן פשרה נהדרת בין תחושות נהיגה טובות, לבין נוחות בסיסית.-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן אל תדאג בקשר למוזיקה,אני לא תכננתי על הרדיו המקורי בתור אמצעי הוא יהיה רק בשביל הדקורציה.

ולכן שאלתי אם הוולוו הגיעו לארץ עם רדיו או לא?

אני עדיין לא החלטתי מה לשים שם,רדיו או מכסה אורגינל...

לגבי גומיות המתלים,למיטב ידעתי היתרון הגדול של הפוליאורתן הוא בהקטנת החיכוך והיכולת להקנות עבודה טובה ומדויקת יותר של המתלה,

אתה בטוח לגבי "הזרמים"(המרדימים) שמופעים עם השימוש בפוליאורתן?

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

נהגתי בכמה רכבים שעברו הסבה דומה, התחושה בהגה ברכבים שעברו הקשחה כזו, לא טבעית כמו שהיתה ברכבים שהוסבו למרוצים ודורשת פרק הסתגלות, לא כל נהג אוהב את התחושה הזו. תפקידו של הגומי (פרט למניעת הריון ומחלות) במקרים הנ"ל לספוג ויברציות ורעשים המשודרים לגוף הרכב מהכביש ומהגלגל. המתלים והבולמים מתחברים לגוף הרכב בנקודות העיקריות והמגן היחידי שלהם הם הגומיות הנ"ל (זכור מקרה ההארלי בחיבורי המנוע לשילדה).

התפקיד הנוסף של גומיות אלה לתת התנגדות וגמישות לגלגל על מנת למנוע החלקה לצדדים ולשפר את אחיזת הכביש. הסיבה היחידה שרואים ברכבים ספורטיביים את ההחלפה הזו, כיוון שהיא אינה באה לבד, ביחד עם החלפת הגומיות לאוקולון הרכב המשופר מונמך ומידות הצמיג גדלות והחתך יורד. תפקיד האוקלון למנוע זוית טילטול של מרכב הרכב ומיועדת למסלול או לכביש חלק. מכניות אמרקאיות רבות שעברו הקשחה כזו גילו שהבולם החדש והקשיח פשוט קורע את הגומיות והתושבות שלו וחייבו התקנת בסיס חזק יותר, במשך הזמן אומץ האוקלון לא תמיד במידת הצדק, כשיפור "חובה" ל"מביני עניין" והפך לאופנה רווחת.

בקיצור כפי שאמרתי בעבר, טיוניינג של רכב, חייב להיות מקצועי ומקיף! לא ניתן לשפר או להחליף חצי חבילה, או כיול כללי מקיף או סטאנדט, אחרת חסרונות הרכב רק יתחדדו. הוולוו האמורה, תוכננה במקור כרכב משפחה (היו גם דגמים ספורטביים, כמו לכל יצרן) שגם הם התבססו על הדגם המשפחתי, אבל עברו סדנת שיפורים מקצועית ומקיפה וכוונו לסוג התחרות! מסלול או עפר מהירות או אחיזה! (ובכל סוג של תחרות היו שיפורים אחרים). אבל במקור התכנון שלו חשב על נוחות הנוסעים, המנוע הכבד מקדימה יוצר עומס על מערכת המתלים והבולמים, והמהנדסים תכננו את המערכת בצורה כזו שתפצה ותתקן טעויות נהג. התערבות לא מקצועית במערכת עלולה לפגוע בנוחות ובתנאי הנוסעים במקרה הטוב, או בהתנהגות הרכב ובבטיחות במקרה הפחות טוב-רן

פורסם

אוקי אבל מה שקשה לי להבין הוא,

איך גומיות שקשורות לפעולת המתלה מגיעות להגה,

סה"כ מה שאמור ליצור ויברציות בהגה לדעתי הוא הצמיגים ווברציות בתדירות גבוהה כמו מנוע,גיר...

פעולת מתלים נוקשה יותר תגרום לאוטו בכללי להיות נוקשה אבל אני לא הולך להחליף קפיצים,בולמים כן אבל לא למשהו ספורטיבי במיוחד.

בכל אופן נראה לי שאני אקנה את הגומיות הללו,סה"כ לא מדובר בסכום שיגרום לי הרבה צער...

אח"כ אפשר כבר להחליף למקוריים...

את הקיימים אני חייב להחליף בכל אופן.

:-P

עמית.

נ.ב

רן תספיק לסנן:roll:

פורסם
אוקי אבל מה שקשה לי להבין הוא,

איך גומיות שקשורות לפעולת המתלה מגיעות להגה,-נניח שהחלטת להחליף את החולית בגב (חס וחלילה) החלפת רק שלושה ואת הסחוס המקשר בינהם החלפת בבטון...איך זה ישפיע על הראש?

סה"כ מה שאמור ליצור ויברציות בהגה לדעתי הוא הצמיגים ווברציות בתדירות גבוהה כמו מנוע,גיר...ומה אם הויברציות מהכביש לגלגל ומשם להגה?

פעולת מתלים נוקשה יותר תגרום לאוטו בכללי להיות נוקשה אבל אני לא הולך להחליף קפיצים,בולמים כן אבל לא למשהו ספורטיבי במיוחד.

בכל אופן נראה לי שאני אקנה את הגומיות הללו,סה"כ לא מדובר בסכום שיגרום לי הרבה צער...אז אתה זה הזוכה בלוטו...אמרו מפ"ת.

אח"כ אפשר כבר להחליף למקוריים...

את הקיימים אני חייב להחליף בכל אופן.

:-P

עמית.

נ.ב

רן תספיק לסנן:roll:

-רק אחרי שתתקשר אני אתחיל לסנן!

אם ה' היה רוצה שוולוו יהיה רכב מרוץ הוא היה קורא לו אלפא....רן

פורסם

שים לב שאני מדבר על התחושות בהגה בלבד,

כל השינויים במתלים ישפיעו על התנהגות המרכב כולו ובכך אין ספק,

אבל ההגה עובד על צרים אופקיים ואילו המתלים עובדים על צירים אנכיים,

אני מתיחס לכביש משובש בלבד ולא על מרוציי ראלי.

טוב נו אני לא אשתכנע,אני אהיה חייב לבדוק את זה כנראה:mm_tongue

נראה גם אולי נצרף לזה בולמי KYB אני גם ככה צריך להחליף את שלי(אם אני רוצה או לא).

לצערי לא זכיתי בלוטו,תאמת שלחתי טופס מפ"ת אחרי מחשבה קלה אמרתי לעצמי "יאללה על מי אתה בא לעבוד אתה לא תזכה"

ומייד זרקתי אותו על המדכה,לך תדע אולי הייתי זוכה:wink:

ויש אנשים שמבזבזים את ה100-200 שקל האלה בלוטו,אני אבזבז אותם על גומיות למתלים,

ממש לא נוראי,

מה שכן הם באמת נראים מליון דולר:lol:

אל תדאג אני לא רוצה רכב מרוץ,אני סה"כ רוצה קצת צבע :wink:

מקסימום תקבל מתנה אח"כ,אל תדאג.

עמית.

פורסם
שים לב שאני מדבר על התחושות בהגה בלבד,-ההגה מחובר כמערכת התלויה בגורמים נוספים. פולניה אומרת לבעלה "סוניה לא יותר יפה ממני, היא רק ניראת ככה!" תחושה זה הכל בנהיגה.

כל השינויים במתלים ישפיעו על התנהגות המרכב כולו ובכך אין ספק,- עובדה ידועה ומוכרת לשם הדיון נקבלה כהנחת עבודה.

אבל ההגה עובד על צרים אופקיים ואילו המתלים עובדים על צירים אנכיים,-מדובר במערכת כוללת, שהמהנדסים נתנו לה גמישות מסויימת לכל הכיוונים מהרבה סיבות.

אני מתיחס לכביש משובש בלבד ולא על מרוציי ראלי.-הכבישים בארץ=למסלול ראלי בחו"ל.

טוב נו אני לא אשתכנע,אני אהיה חייב לבדוק את זה כנראה:mm_tongueיש כאלה שחייבים להתנסות לבד...אגב אם מכניסים יד לשקע החשמל מקבלים זרם.

נראה גם אולי נצרף לזה בולמי KYB אני גם ככה צריך להחליף את שלי(אם אני רוצה או לא).-בולמים מבית טוב אף פעם לא הזיקו.

לצערי לא זכיתי בלוטו,תאמת שלחתי טופס מפ"ת אחרי מחשבה קלה אמרתי לעצמי "יאללה על מי אתה בא לעבוד אתה לא תזכה"

ומייד זרקתי אותו על המדכה,לך תדע אולי הייתי זוכה:wink:

ויש אנשים שמבזבזים את ה100-200 שקל האלה בלוטו,אני אבזבז אותם על גומיות למתלים,

ממש לא נוראי, רק תבדוק שזה הגומי הנכון...

מה שכן הם באמת נראים מליון דולר:lol: - למי שמרים את הרכב על ליפט ומסתכל.....

אל תדאג אני לא רוצה רכב מרוץ,אני סה"כ רוצה קצת צבע :wink:

מקסימום תקבל מתנה אח"כ,אל תדאג.-שונא מתנות יחיה, אני בטח אמות.....

עמית.

אם וולוו היתה מיועדת למרוצים, לדליה איציק היו קוראים מיכאל שומכר....

פורסם

אגב, עוד הערה קטנה בנושא ההגה. בכביש שלוקח מכיוון לטרון לצומת נחשון, בוצעה לפני כמה שנים עבודה, שבמהלכה הוחלף כל הכביש לכביש בטון, בנסיעה על הכביש הזה תוכל להבין היטב מה המשמעות של ויברציות מההגה, גם כאשר הרכב אינו מחוזק. - רן

פורסם

לצערי אני לא עובר בכביש לטרון צומת נחשון מידיי יום,כך שלא יצא לי להרגיש וברציות בהגה בתדירות גובהה:mm_tongue

ההנדסה של שנות ה60-70 היא לא ההנדסה של של שנות ה2000

כמו כן החומרים שזמינים(סוגי הפולימרים למינהם) כיום לא היו קיימים אז...

לכן לא צריך לקבל את התכנון המקורי לתכנון האופטימלי,דברים השתנו...

לפי ההגיון (שלי) תחושת ההגה לא צריכה להשתנות בגלל שינויים במתלים כל עוד המתלים לא מגיעים למצבים קיצוניים שתלויים בהחלקה,כל שיפור במערכת המתלים ישפיע רק לטובה על ההגוי עצמו,

סה"כ הקיפצים ישארו מקוריים ומהלך המתלה ישאר מקורי כך שהתנהגות הרכב לא תשתנה לרעה ובהקצנה,

אם כן אז הכל יחזור לקדמותו.

הרי לא מדובר בשינוי בלתי הפיך...

הרכב לא מיועד למירוצים,אבל עובדה ויהיה בו בוסטר ואפילו צינורות פלדה שזורה,

בכל זאת זה לא אומר שלא צריך להשקיע במכלולים אייכותיים.

לפעמים צריך יותר מרכב בשביל לנצח מירוצים ולפעמים צריך יותר מנהג בשביל לנצח מירוצים,

אז דלייה איציק עם כל הכבוד לא תקרא שומאכר וגם וולוו מירוץ לא תעזור לה

:mm_tongue

עמית.

1d_12.jpg

80_12.jpg

14_12.jpg

פורסם

סתם לידיעת כל המזלזלים בוולבו-בסוף שנות ה 80' זכתה וולבו פעמים רבות במירוצי מכוניות בקטגוריית מכוניות הסאלון,עם ה 240(!)טורבו.

הסיבה העיקרית שוולבו לא השקיעה בספורט מוטורי,היא העובדה הפשוטה שלא ניזקקה לכך,מאחר וקהל היעד שלה כלל בעיקר לקוחות מבוגרים ושוחרי בטיחות ואיכות הסביבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לבנתיים רן הוא המזלזל לבדו:mm_tongue

חן אשמח עם תביע את דעתך בעניין הפוליאורתן,

תאמת אני חושב על הסבה ל123 GT,יש בארץ כאלה?

עמית.

פורסם

להיפך, מעולם לא צחקתי על וולוו, ובכלל זה בדיוק מה שמגיע לשרים במדינת ישראל! היו לוולוו מספר הברקות במהלך הדרך וה-P1800 המלאך אחת מהם, אבל מה כבר אפשר לצפות מחברה שהטמפרטורה הממוצעת שלהם היא 10 מעלות, ושמה את הדגל בנושא בטיחות?- ובכלל אני בעד שוודיות והרבה, רצוי מתנדבות ואחרי הרבה אלכוהול...

• תוכן חדש...