Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים אלה מלאו לוולוו 244 שלי 4 שנים אצלי, ומסיבות שיפורטו להלן עשיתי איזשהוא סיכום תקופתי על-מנת לראות כמה באמת עולה להחזיק רכב ישן לנסיעה יומיומית (התלבטתי אם לשים את ההודעה הזאת בטכני או באספנות והכרעתי לכיוון האספנות בעיקר בגלל המסקנות שבאות בסוף....

בשורה התחתונה ק"מ כולל כל ההוצאות עלה לי כ-1.56 ש"ח שהם (כנראה) לא מלהיבים באופן מיוחד. ( אם לוקחים בחשבון תעריף "חשב" לק"מ ברכב חדש.

ולמה עשיתי את כל החישוב הזה ? - כי בסוף השבוע שעבר הכנסתי את הרכב למוסך לטיפול תקופתי והכנה לטסט.

הרכב נסע בסה"כ לא רע - בחודש חודשים האחרונים הוא איבד קצת מים ושמן - אבל לא בכמויות שחייבו טיפול מיידי.

גם הבלימה כבר לא היתה כבימים ימימה - אבל בסה"כ הירידה בעוצמת הבלימה לא היתה כזאת שחייבה טיפול...

והרי רשימת המכולת שקבלתי לאחר נסיעת מבחן ובדיקה יסודית של הרכב:

בסה"כ מצב הרכב משביע רצון (בטח לגילו) אך יש מס' דברים שהינם בגדר בלאי סביר לרמת השימוש ברכב והריהם לפניכם:

- הרכב צריך לעבור טיפול תקופתי גדול כולל כל השמנים והפילטרים ( נו טוב את ידעתי מראש... )

- צריך להחליף לרכב חגורת טיימינג מחזירי שמן ומותחנים ( גם את זה לקחתי בחשבון... )

- יש להחליף את הבלמים גם מקדימה וגם מאחור ( צלחות לא צריך ) - אין ברירה עם בטיחות לא מתעסקים.

- שתי הבוקסות של הפרונט עשו את שלהן ויש להחליפן...

- ארבעת בולמי הזעזועים קרובים לסוף חייהם ויש לשקול החלפה.

- זוכרים את איבוד המים ? בבדיקה בלחץ הסתבר שהרדיאטור נוזל מכמה מקומות....

כל הנ"ל אומר שבכדי שאוכל להמשיך להשתמש ברכב אני עומד בפני הוצאה של מס' אלפי שקלים לא מבוטל.

וזה אולי גם מסביר מדוע הרבה מכוניות בגיל של בין 20 ל-30 נגרטות בשל העובדה שזה פשוט לא כלכלי לתקנן ולהחזיק בהן אפילו אם הן במצב נסיעה...

את ההוצאות הללו לא הכנסות לתחשיב האחזקה כי באופן תאורטתי הייתי יכול לגרוט את הרכב לפני הטיפול ולא להמשיך ולהשתמש בו. ( אל תדאגו - אני לא מתכוון לגרוט את הרכב, הוא נמצא כרגע במוסך ויצא משם מחר לאחר תיקון כל הרשימה... )

לגבי התשיב - אני מחשב את ההוצאה הזאת על חשבון 50000 הק"מ הבאים...

אחזקה וולוו 244 שנת 79 .doc

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רק הערה אחת, אחרי החישוב היסודי והמדויק, רכב אספנות לא מחזקים מסיבות כלכליות, או שיקולי כדאיות, רכב אספנות מחזקים מאהבה או לא מחזקים בכלל-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

וזה אולי גם מסביר מדוע הרבה מכוניות בגיל של בין 20 ל-30 נגרטות בשל העובדה שזה פשוט לא כלכלי לתקנן ולהחזיק בהן אפילו אם הן במצב נסיעה....

נו, גילית את אמריקה...

בוודאי שמכוניות של בעלים "נורמליים" נגרטות בהגיען לזקנה - לעתים קרובות גם הרבה לפני גיל 20 - מחוסר הגיון כלכלי. על אחת כמה וכמה כשמשווים את ההוצאה לערך הרכב. זה בהחלט שיקול סביר והגיוני - ומזה חיים יצרני ויבואני המכוניות.

אבל זה בדיוק העניין - אנחנו "לא נורמליים", ועל זה גאוותנו. מי שמחזיק רכב אספנות לא עושה חשבון של שקלים לק"מ. אני מקווה שהוא גם לא משתמש בו כרכבו היום-יומי - ולכך אמורה לעזור גם התקנה (המאד מבורכת) של איסור נסיעה בין 7 ל-9.

אם אתה מחזיק את הוולוו מתוך אהבה - אל תעשה חשבון. אם לא - תמכור אותו לאחד שיאהב אותו.

עודד

פורסם

הכל נכון - אך הרכב הנ"ל עדיין איננו אספנות, ומשמש לנסיעה יומיומית כך שבהחלט יכול להיות שלהחזיק רכב ישן לנסיעה יומיומית עולה כמעט כמו רכב חדש - ומבחינתי הדבר לא היה ברור בכלל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

צביקה כבר כמעט 3 שנים אני טוחן לך:

א. שאחזקת רכב אספנות היא ממש עסק יקר

ב. שכאשר משו בפורום זה או אחר טוען "שיש כאלו שנוסעים ברכב אספנות על בסיס יום יומי- כדי לחסוך כמה גרושים"

הוא פשוט לא יודע על מה הוא מדבר

ג. שההשג הגדול של רבע אגרה וביטוח, לרכב אספנות- די זניחים בהשוואה לעלות הכוללת של אחזקת רכב כזה...

אגב בקנדה עוד לא מצאו בוקסות...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

1.56 ש"ח זה די זול לרכב כבד שלא חוסך בדלק. אחד המרצים שלי עשה חישוב שכזה ברכב מודרני, והגיע בממוצע ל2-2.10 ש"ח לקילומטר. בהתחשב בכמות הקילומטרים, זה לא זניח.

העיקר זו ההנאה, ולא החצי שקל הזה.

משכנתא זה קל

פורסם

כמה הערות:

1. אם הרכב הוא פוטנצאל מבחינתך לאספנות בעתיד (בעוד שלוש שנים) שווה להחזיקו במצב נסיעה, העלות תתקזז בשעת המעבר ושינוי הסטטוס.

2. ברכב ישן, איכות החומרים של הרכיבים, נחותה משמעותית מאיכות החומרים של רכב מודרני, ולכן הבלאי גדול יותר, ויקר יותר להחלפה.

3. ברכב ישן בנוסף לבלאי הטבעי מעצם הנסיעה ברכב, מצטרפים פיגעי הזמן, והעונשים שספג מידי הבעלים לשעבר.

4. התכנון של רכב ישן הוא תולדה של תקופה אחרת, המשקל כבד יותר, ההיגוי שונה, האווירודינמיות אחרת, מערכת הדלק בזבזנית, ולכן הרבה כסף מתבזבז בגלל טכנולוגיה נחותה וישנה ללא קשר אמיתי למצב הרכב.

5. ככל שהרכב ישן יותר, הפסדי הכוח (והכסף) ונזקים מישניים מיקריים את אחזקת הרכב, וההזנחה הטיבעית שנמצטברת המשך שנים בודאי אינה תורמת.

6. כאשר משווים רכב יש להשוות אותו לאותה קבוצה קטגוריה או לאחת התואמת את תכונות הרכב האמור אין מה להשוות בצריכת הדלק של הוולוו 79 מול צריכת דלק של פיאסטה 79 או וולוו 79 2000 סמ"ק מול מודרנית מוזרקת דלק 2000 סמ"ק. הקשישות יפסידו!

7. וולוו היה תמיד רכב יקר לאחזקה, הטכנולוגיה ואיכות החומרים היא הסיבה לשרידותו עד היום. חייו לפחות בתחילת דרכו היו אצל בעלים שיכלו להרשות לעצמם, אל הטיפול הטוב ביותר לרכב כך שניתן להניח שנקודת המוצוא שלו טובה מרכב זול שנרכש משקולי כדאיות ונחסכו בו טיפולים.

8. ברכב ישן, יש חשיבות למצב הפח, וזמינות החלקיים, במקרה הזה הוולוו זוכה בגדול, אבל יש לכך מחיר, מחיר חלקי החילוף לוולוו היו תמיד יקרים מהממוצע.

הפיצוי הגדול הוא בהרגשה, שנים מכרה וולוו תדמית של רכב משפחתי בטוח וסולידי, עם ניחוחות יוקרתיים, לא תמיד בצדק, הבטיחות הדינמית של הוולוו היא בעייתית שלא לומר מסוכנת, לוולוו נטייה להתהפך ולקשקש קשות בזנב, וההגנה היחידה שנשארת היא עובי הפח ואיכות הפגושים. הבטיחות הפסיבית טובה מהדינמית וסבתא ננה היתה אומרת "חכם לא היה נכנס למצבים שפיקח היה יוצא מהם"-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

למה אתה חושב שזה יקר? ההוצאות שלך נמוכות ב 25% מעלות אחזקת רכב חדש ע"פ חשב. אפשר לטעון שהתמורה החומרית שאתה מקבל אף היא נמוכה יותר (בבטיחות ובאמינות) מאשר ברכב חדש, אבל איפה הרוחניות? :-D

חוץ מזה, החישוב שלך לא צריך לכלול את "ישור הקו" הראשוני, כי הוא נועד לאפס את המצב התחזוקתי הקודם. לאחר טיפול ראשוני זה צריך להתחיל לספור. עוד נקודה - קנית את האוטו במחיר העברת הבעלות, אבל שוויו כיום למכירה (כאוטו נוסע עם טסט) גדול יותר, ולכן צריך להפחית את עליית ערכו מהחישוב הכולל.

נקודה אחרונה, המכונית שלך עדיין לא אספנות. ביום שתהפוך לכזו העלות של הביטוח תקטן פלאים, ותקטין משמעותית את ההוצאה לקילומטר.

נמרוד

פורסם

בנוסף למה שנאמר ,אפשר להוריד את ההוצאה(המבורכת) של הפחחות כי היא לא משהו שהכרחי לאחזקה...

וכמו שרן אמר ,בטח שחיפושית ,לדוגמא,תיהיה זולה משמעותית לאחזקה...

פורסם

מניסיוני המופלג בוולוו 244 שכל חלק פונטציאלי הוחלף או שופץ על ידי ,מאוד כדאי

להחליף את כל מה שציינת ועדיף יותר מאשר פחות לדוגמא מערכת קירור בוולוו 244 שברשותי

הוחלף חד פעמית לפני 3 שנים:מצנן מים חדש בלבד!+טרמוסטט מקורי בלבד!+בית טרמוסטט (אפשר תחליפי)+

משאבת מים - GMB +2 צינורות מערכת חימום+2 צינורות למצנן מים +צינור למיכל עיבוי+ניקוי מערכת קירור +

צינור מים למיכל עיבוי +צינור מים מעקף למשאבת מים -חדש בלבד+נוזל קירור.

ברכב ישן ממולץ לגשת למערכת כל שהיא (היגוי,מערכת קירור,בלמים וכו.........)ולהחליף בפעם חלקים מועדים.

אני אישית מבצע את העבודה לבד הרי וולוו זה יותר קל מלגו ........

אשמח לעזור בייעוץ לגבי חלפים ,עבודות ובעיות .

בהצלחה עם השיפוץ,אלי,נאמן וולוו.

פורסם
. אפשר לטעון שהתמורה החומרית שאתה מקבל אף היא נמוכה יותר (בבטיחות ובאמינות) מאשר ברכב חדש, אבל איפה הרוחניות? :-D

...

נמרוד

כפי שאתה ודאי יודע אחת הסיבות שהרכב אצלי היא הרוחניות...

לגבי האמינות: במשך שנות שימוש ברכב הוא נתקע רק פעם אחת על בעיית חשמל. מעבר לכך האמינות הינה ללא דופי.

לגבי הבטיחות (גם ללא אבזור בטיחות מודרני) השוודים חולקים עליך...

ולגבי עתידו של הרכב - ככל שזה תלוי בי האחיינית שלי שנולדה בו עוד תנהג בו...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת הוולוו יצאה אתמול מהמוסך, ואין מה להשוות את איכות הנסיעה לפני ואחרי.

הבוקר היא עברה טסט במכה ראשונה (אחרי סכום כזה - חסר שלא...) ובעמדת הבדיקה של מערכת ההיגוי הבוחן התלהב מרמת התחזוקה והחליט לוותר על הרמת הפרונט לשם בדיקת חופשים.

(לפני היתה קסנטיה צעירה בשני עשורים ויותר, שיצאה בשן ועין...)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...