Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שקט ארוך בגזרה, אפשר להתחיל לשחרר מידע.

בהמשך לשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=99006

הרכב הועבר אלי הביתה לבקרת נזקים. המנוע הונע בעזרתו האדיבה של דרור, אך עקב לחץ עוקה גבוה הוחלט לשפצו. מערכת החשמל הייתה במצב זוועתי ומלאת אילתורים, ואת מערכת הבלמים פירקתי לצורך שיפוץ.

עם הזמן, הגעתי למסקנה שאני קצר מדי בזמן ובידע (בעיקר זמן, ידע ניתן לרכוש לאט לאט), הוחלט להעביר את הרכב לידיו האמונות של בני ל, להמשך שיפוץ על פי הנחיות שלי.

בשלב הראשוני הרעיון היה לבצע אוברול למנוע ולשפץ את הגיר. בסופו של דבר טופלה גם מערכת הקירור, ומערכת החשמל כולה הוחלפה לטובת אחת חדשה. כמו כן, הרכב ביקר אצל פחח, ושם נצבע תא המנוע ובוצעו ריתוכים בשלדה.

הקו המנחה היה לשמור על מקוריות ככל הניתן, אך לשפר אלמנטים בהם ההנדסה הבריטית הייתה כושלת במיוחד, ולכן מערכת החשמל מודרנית יותר (לא לשרוף את האוטו) והמאוורר הוא חשמלי במקום להיות מכני.

לאחר סיום השלבים הללו, הרכב נגרר חזרה למקום מבטחים. כרגע אני שוהה בחו"ל, ואמור לחזור עם חלקים רבים להמשך השיפוץ.

בנקודה הזו אני אפנה את הבמה למר"ן בנימין לוי, פה מפיק מרגליות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קדימה הפועל!!!

:wave2::mm_yeah::beerchug:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

שלום

מכיון שכך כתב מר ליעד "בנקודה הזו אני אפנה את הבמה למר"ן בנימין לוי, פה מפיק מרגליות"

אתיחס בכובד ראש וברצינות רק אני לא ידעתי שסססססססאמק או חמור אהבל ומטומטם זה שמות של פרחים.

לא חשוב ניתעלם.

מכיון שליעד העביר אלי לשיפוץ את הלוטוס רק אלוהים יודע למה? אז אני ברשותו אצרף קצת הסברים ותמונות.

בתמונות הבאות ניתן לראות איך ניראה המנוע והליך השיפוץ. ברור שיש הרבה יותר תמונות זה רק מידגם.

כמו כן ניתן לראות מיספר דברים למשל, חלק מהסתמים הם עבודת יד שלי שלא ניתן להשיג, בנוסף שיפוץ משאבת מים כי היא משולבת במכסה הטימינג , חריטת גל ארכובה, הוניג לצילנדרים (בוכנות מקוריות לא הוחלפו , רק רינגים הוחלפו מיוחדים ימח שמם האנגלים עם המידות המפגרות שלהם) כמו כן שיפוץ ראש מלא ושיפוץ כל המיכלולים של המנוע.

בפעם הבאה אציג אם תהיו מעונינים :-P את הליך שיפוץ הגיר ועוד ועוד.

בברכה בני ל.

P1010108.JPG

P1010105.JPG

P1010101.JPG

P1010095.JPG

L 007.jpg

L 003.jpg

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

איזה תענוג לעיניים לראות, כל הכבוד !

(המשאבת דלק דומה לזו של אלפא קצת...)

וניטץ', לא זכרתי שככה התבגרת ונהיית מסורתי :lol:

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
וניטץ', לא זכרתי שככה התבגרת ונהיית מסורתי :lol:

שב אתה בתא הגזים המכונה המוקטעה עם הסיגריות של בני, ונראה איך אתה תזדקן ותתחיל להאמין באלוהים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
בפעם הבאה אציג אם תהיו מעונינים :-P את הליך שיפוץ הגיר ועוד ועוד.

בני, בלי שאלות קיטבג. בוודאי שמעוניינים. :-)

אם תוסיף הסברים (למשל, מה עושה המחרטה(?) שגל הארכובה מותקן עליה?) זה יהיה בכלל נפלא.

אני מניח שהיה צורך להזמין מחו"ל את כל החלקים הדרושים לשיפוץ.

פורסם

חלק קטן מהחלקים הצלחתי לארגן בארץ, היות והמנוע מבוסס על בלוק X-Flow של פורד (קורטינה דור ראשון), והגיר הוא E2000 Bullet כמו זה שהיה בסוסיתא ומכוניות פורד נוספות. הדגש הוא על קטן, שכן רוב החלקים הגיעו במשלוחים רבים מארה"ב.

המחירים של חלקי חילוף ללוטוס זהים בארה"ב ובבריטניה, אבל היות והדולר שווה לחצי פאונד, היה יתרון קל (כבד) לאמריקאים. גם המשלוח זול משמעותית, והיכולת שלי לשוחח איתם בטלפון בלי להסתבך עם כל מיני וולשים וסקוטים הכריעה את הכף.

מובילי השסתומים היו אכולים, והוחלפו בחדשים מברונזה במקום פלדה. מובילי הברונזה רכים יותר, ומתחממים מהר יותר, כך שהאטימה שלהם טובה יותר, במחיר שחיקה מוגברת. היות והרכב לא יהיה יומיומי, אין לזה משמעות מבחינתי, והעדפתי את האטימה. השסטומים והתושבות שלהם לוטשו במכונה יעודית להתאמה מלאה.

גל הארכובה סבל מחריצים רבים, ולכן נחרט על המחרטה שבתמונה לUndersize של 0.010 (אם אני זוכר נכון), והותאמו לו מיסבי גל ארכובה ומיסבי טלטלים חדשים.

הבלוק עבר טבילה כימית לניקוי חלודה ומשקעים.

לדעתי לא היה צורך בהחלפת מיסבים לגלי הזיזים (קאמשפטים), אבל הזיכרון שלי לא כמו שהיה, ובני יתקן אותי אם יש צורך.

בתמונת תא המנוע ניתן לראות קמצוץ מהזוועה החשמלית שברכב

P1010095.JPG

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

נראה מדהים !

סחטיין עליך ניטש' וכמובן לך בינמין לוי , עבודה מדהימה !

לגבי החשמל , אין לך יותר מדי דברים שם בשביל להסתבך... אז תתעודד .

אני תומך בך לגבי ההחלטה לזרוק את החשמל המקורי . תריץ חוטים חדשים כמו שצריך , כולל הלחמות איפה שצריך , קנה 800 מ' שרשורים בכל הגדלים ותהנה מתא מנוע מסודר ולא פחות חשוב , אמין .

יאשה , שממש התחרמן מהתמונות על המנוע...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

תחשוב שוב בכיוון של להסתבך עם החשמל. אמנם הרכב שנת 71, אבל זה לא אומר שאין מליון שעונים, 20 מיקרוסוויצ'ים, 2 חלונות חשמל עצבניים במיוחד, ופנסים מתרוממים מבוססי ואקום שגם בשבילם יש קומבינציה לא קטנה. אבל למה אני מקדים את המאוחר? חכו לבני.

Sounds like it is just as new from the factory, then. ;)

מאמין לך.

מכיון שכך כתב מר ליעד "בנקודה הזו אני אפנה את הבמה למר"ן בנימין לוי, פה מפיק מרגליות"

אתיחס בכובד ראש וברצינות רק אני לא ידעתי שסססססססאמק או חמור אהבל ומטומטם זה שמות של פרחים.

לא חשוב ניתעלם.

מרגליות באבא, לא מרגניות!

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

יופי של אוטו, יופי של מנוע, המכונאי קצת פחות (:-P) - סתם דווקא בחור טוב. האם רכשת חישוקים בסוף? מתי מניעים?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לצערי 3 מהמכוניות שלי היו "קצת" בעיתיות .

אז בפורד החשמל סודר מחדש .

בבמוו החשמל סודר מחדש .

( כשאני אומר סודר מחדש זה ברוב המקרים חוטים חדשים והרצתם במסודר כמו שצריך )

בסיטרואן , החשמל נחתך והיה צורך לבדוק חוט חוט בשביל לדעת מה מפעיל מה .

רק שההומואים בצרפת עשו את כל החוטים ירוקים ( פה ושם היו כמה חוטים חומים שהציצו ) אז לך תדע איזה חוט אמור להתחבר לאיזה . סרט .

לא התגברנו ?

התגברנו .

היום גם בפורד וגם בבמוו החשמל כמו שצריך .

ב AX לא . השם יקום דמה...

קצת סבלנות מצידך , הרבה סבלנות ועצבים מצד החשמלאי והכל יהיה בסדר .

אני אופטימי . ( וחרמן , אבל זה לא קשור )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

החשמל ברכב כבר מוכן יאשה, בני ידבר על זה כשיבוא לו.

הכל נעשה כמובן עם הלחמות, שרינקים וממסרים.

תעשה מקלחת קרה.

יופי של אוטו, יופי של מנוע, המכונאי קצת פחות (:-P) - סתם דווקא בחור טוב. האם רכשת חישוקים בסוף? מתי מניעים?

החישוקים הגיעו היום עם UPS, אני אפתח את הקופסאות עוד מעט ואעלה תמונות.

כרגע לא מניעים, כי המנוע משומן היטב וחבל לשרוף את השמן כל עוד הוא לא נוסע. בשביל שיסע חסרים לי "דונטס" לציריות (אם אפשר לקרוא לזה ככה) האחוריות, וערב רב של בושינגים למתלים הקדמיים והאחוריים.

הנושא עדיין לא נבדק, אבל אני מקווה שמנגנון הוואקום להרמת הפנסים תקין, אחרת הלכו עוד כמה דינרים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...