Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם שמי אודי

אני חדש בתחום

אתמול רכשתי לי ממש במקרה טריומף הרלד. עברתי שם, ראיתי אותה וזהו, נפל האסימון. שאלתי של מי הרכב וקניתי אותו בלי לדעת כלום עליו,מלבד זה שאין לרכב טסט ויש גג קשיח מתפרק.

שאלות :

1 אפשר לנסוע ברכב ללא הגג

2 זמינות חלפים בארץ

3 על מה אני צריך לשים דגש במהלך תחזוקה שוטפת

4 אשמח לקבל טיפים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום אודי, וברוך הבא לפורום.

קודם כל, לרכב קוראים "טריומף" ולא "טריונף" - תיקנתי לך כבר את הכותרת וההודעה.

שנית - קצת פסיקים ונקודות בטקסט יעזרו לנו להבין טוב יותר את השאלות - גם כאן "שיפצתי" קצת את ההודעה שלך...

ועכשיו לעניין - ראה התייחסויות בגוף השאלות שלך, בכחול:

שאלות :

1 אפשר לנסוע ברכב ללא הגג - כן, לטריומף הרלד יש שילדה קשיחה נפרדת, ואין שום בעיה לנסוע גם ללא הגג.

2 זמינות חלפים בארץ - אפשר עדיין להשיג לא מעט חלקי מכאניקה, משום שהסוסיתא כרמל דוכס השתמשה באותו המנוע ואותו הגיר. יש עדיין חנויות וותיקות שמחזיקות חלפים. לעומת זאת, חלקי פח, ניקלים, פלסטיקים וכו' - כנראה שתצטרך להביא מאנגליה, אבל זו לא בעיה גדולה, ויש מבחר גדול גם ב-EBAY.

3 על מה אני צריך לשים דגש במהלך תחזוקה שוטפת - כרגיל, כמו בכל רכב ישן - מערכת קרור, חשמל, מתלים, בלמים... למכוניות האלו יש גירים חלשים, וכדאי לבדוק את מצב הגיר שלך.

4 אשמח לקבל טיפים - טיפ ראשון - הדבר החשוב ביותר הוא מצב השילדה והבודי מבחינת חלודות. מכאניקה זה לגו - פחחות זו אומנות... טיפ שני - זהו כבר לא רכב לנסיעה יום-יומית. אני מקווה שלא קנית אותו לצורך זה, אלא בתור רכב ל"כיף".

בברכה ובהצלחה,

קובי

מנהל הפורום

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

היי, ברוך הבא.

עשה חיפוש בפורום זה, למשל בנושאים כמו: "שעות נסיעה" "הגבלות רכב אספנות" "טסט לרכב אספנות" וכד'.

יש חוקים ותקנות שכדאי שתדע עם תחילת השימוש ברכב.

גם קריאת השרשורים הדביקים המופיעים בראש העמוד תעזור לך.

הדברים כלליים, לא קשורים בהכרח לרכב שלך - אך חשוב שתדע.

בקשר לרכב שרכשת, כמובן שתמונות פנים וחוץ תעזורנה לחברים לראות ולהגיב ביתר רצינות,

מאשר שיגיבו על שאלה כללית, ובלי שרואים מה מצב הרכב המדובר.

בהצלחה ובהנאה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
היי, ברוך הבא.

עשה חיפוש בפורום זה, למשל בנושאים כמו: "שעות נסיעה" "הגבלות רכב אספנות" "טסט לרכב אספנות" וכד'.

יש חוקים ותקנות שכדאי שתדע עם תחילת השימוש ברכב.

גם קריאת השרשורים הדביקים המופיעים בראש העמוד תעזור לך.

הדברים כלליים, לא קשורים בהכרח לרכב שלך - אך חשוב שתדע.

בקשר לרכב שרכשת, כמובן שתמונות פנים וחוץ תעזורנה לחברים לראות ולהגיב ביתר רצינות,

מאשר שיגיבו על שאלה כללית, ובלי שרואים מה מצב הרכב המדובר.

בהצלחה ובהנאה - אבי.

מסכים עם כל מילה של נוף.

תהנה רכב פתוח חמוד מאד.

פורסם

האם הוא צבע אדום?

האם הגג בצבע תכלת?

אם כן, זה היה פעם שלי ויש לי כמה חלקים בשבילך.

אם לא יש לי כמה חלקים לרכב שלך למכירה.

If at first you dont succeed

Dont try ski diving

פורסם

הרכב מטירת הכרמל מבחור נחמד בשם ניסים?

אבי.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

פורסם

ראשית,ברכות על הרכישה ה"חדשה".

הטריומף הארלד הינה מכונית חביבה למדי וקלה יחסית לתחזוקה,הן בשל זמינות חלפים סבירה והן בשל מיבנה מכאני פשוט יחסית.

לפני 10-15 שנה היא היתה הפופולארית בין מכוניות "כמעט אספנות",מאחר והיתה הזולה והפשוטה מבין המכוניות הפתוחות,וזמינות החלפים היתה מצויינת,מאחר וברחבי הארץ היו זרוקות עשרות סוסיתות נטושות(כרמל דוכס ו 60\13).

נקודות רגישות-גיר די בעייתי שסבל מתיכנון גרוע,מה שגרם לשחיקה מאד מהירה של הסינכרונים,כך שגם שיפוץ מלא לרוב אינו מחזיק מעמד זמן רב.

מיתלה אחורי קטסטרופלי,בעל קפיץ עלים רוחבי,ציריות בעלות מיפרקים מאד רגישים,מיסבי סיכות(!)בגלגלים האחוריים שדורשים סבלנות של מודט הודי על מנת להרכיב אותם ובוקסות מיתכלות במהירות במיתלה הקדמי.

בהצלחה!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה לכולם הרכב נרכש מאזור פ"ת אני עוד לא מאמין שקניתי כזה רכב (אהבה ממבט ראשון )אישתי רוצה להרוג אותי אבל אחרי סיבוב או שתיים זה יעבור

בקיצור הוא נראה במצב מעולה בלי חלודה מחר הרכב יגיע אלי בגרר ותמונות יעלו מייד

פורסם
תודה לכולם הרכב נרכש מאזור פ"ת אני עוד לו מאמין שקניתי כזה רכב (אהבה ממבט ראשון )אישתי רוצה להרוג אותי אבל אחרי סיבוב או שתיים זה יעבור

בקיצור הוא נראה במצב מעולה בלי חלודה מחר הרכב יגיע אלי בגרר ותמונות יעלו מייד

"אני עוד לו מאמין " אני עוד לא מאמין ......

עיברית , עיברית ....

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אודי שלום

כל הכבוד על הבחירה המוצלחת.

שמי נתי רוכוורגר בבעלותי שתי מכוניות מהסוג הנדון אחת Saloon 1200 והשנייה 13/60 conv.

אני בטוח שתהנה מהרכב הנ"ל לאחר שתביא אותו למצב נסיעה.

לא מובן איזה דגם, שנתון, סוג מנוע קנית.

ניסיון של 26 שנה ועשרות אלפי ק"מ, הרכב אמין מאד פשוט ונוח לטיפול.

לעניין חלקי חילוף, בדרך כלל אין בעייה להשיג גם בארץ וגם באנגליה משומשים וחדשים, מוכן ברצון לייעץ לך בנדון.

אשמח לעזור גם בספרות.

לעניין הגג

בדיחה נפוצה על הרכב הזה היא שהדלתות נפתחות בזמן סיבוב וזה קורה, יש לו גמישות מסויימת גם בגלל מבנה הציר האחורי ועל כן אין להוריד את הגג מרכב שנולד עם גג קשיח.

המלצה שלי במידה והרכב הספציפי לא נולד קבריולט אפשר כמובן להוריד לו את הגג (8 ברגים) אבל לא מומלץ לנסיעה דרך קבע.

דגם הקבריולט נבנה על אותה השילדה אך המרכב שונה, יש לו חיזוקים, המדף האחורי יותר רחב, יש קשת תומכת מאחורי משענת הכיסא האחורי(כסא קטן יותר) ובנוסף גם מובילים נוספים בדלתות.

ניתן לקנות באנגליה מערכת (Tristan) גג ניפתח מיוחד כולל קשתות חיזוק ששומרות על יציבות המרכב.

רכב ה -Saloon נולד עם גג קשיח שנותן לו את החוזק המתאים, הורדת הגג גורמת לחולשה במרכב והדלתות מאבדות את יציבותן.

כל דיגמי Triumph Herald ניבנו על אותה השילדה ובסיס מרכב.

דגמים: Herald Saloon, Coupe, Estate, Convertible כמובן יוצרו מנועים בנפחים שונים במשך השנים ועוד ועוד.

בקיצור נכנסת למשפחה טובה.

בהצלחה

נתי

Herald 1200 Saloon model 1965

Herald 13/60 Convertible model 1969 (בשיפוץ)

Citroen Ami 8 model 1970

ועוד

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

אם כן, זה היה פעם שלי ויש לי כמה חלקים בשבילך.

אם לא יש לי כמה חלקים לרכב שלך למכירה.

אם הוא היה שלך, אז אתה לא דורש כסף? :shock:

תתחדש - אכן חלקים זמינים באיביי בלי סוף.

Passt scho...

פורסם

היום הגעתי למגרש לקחת את הרכב

בגלל בעיות תכניות עם הגרר. הרכב נשאר שם עוד יום .

קניתי 2 ליטר דלק וניגשתי לרכב

שפכתי מעט דלק למאייד.

חיברתי כבלים. סטרטר קטן והמנוע עובד כמו שעון :)

מספר הרישוי מתחיל 255 איזה שנה הרכב?

הנה כמה תמונות מהיום

DSC01064.jpg

DSC01063.jpg

DSC01058.jpg

• תוכן חדש...