Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סבי ז"ל הוריש לי את כל כלי העבודה שלו, ואצלו מדובר באוסף רציני שכן הוא היה טיפוס של "עשה זאת בעצמך" בכל תחום : נגרות, בניין, חשמל, עבודות מתכת ועוד. במסגרת סידור הירושה נתקלתי בכמה פריטים מעניינים, מאוד אופיניים לכלי עבודה רוסיים (הקופסאות מעץ למשל).

הוא, כמו עולים אחרים בשנות השישים והשבעים, הביא איתו כל מה שיכל - כי כסף אסור היה להוציא, אבל רכוש כן. אגב, הכלים מאוד יקרים במונחי רוסיה של שנות השישים, הסטים עולים למעלה מעשרים רובל כל אחד (שישית משכורת ממוצעת בערך!)

הנה מעין מברג רצ'ט עם ראשים מתחלפים : ראשי קדיחה, מברגים, בוקסות :

במצב סגור

9186978.jpg

במצב פתוח, החלק המרכזי מתקצר תוך כדי סיבוב. יש תעודת אחריות משנת 72. מעניין אם היא בתוקף ...

4797116.jpg

סט מברזים בקופסת עץ אופיינית

9034131.jpg

זו התווית של המברזים. חוץ מהמילה "נאבור"(סט) אני לא מבין מספיק רוסית כדי לפרש. מישהו יכול לעזור ?

8555127.jpg

ועוד משהו, בשביל מה זה ניטי האלומיניום האלה ?

5595960.jpg

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בתמונה הרביעית תרגום - סט כלי הברזה למסגרוּת. באותיות קטנות - למידות מטריות

פורסם

המסמרות האלה טובות יותר משימוש בניטים הקיימים היום.

גם אני במסגרת תיקונים קטנים שאני עושה נזכר במסמרות האלה שהיה לאבא שלי ז"ל.

במסמרות האלה יותר קל ונוח לחבר שני חלקי פח/ ברזל / אלומיניום וכיו"ב. היתרון הוא שאתה יכול לדפוק על המסמרה ממש בעדינות ולאט לאט עד שהצד הצר מקבל פטריה קטנה ומתהדק על החור. (סבלנות ועדינות זה שם המפתח לסימרור טוב).

כאשר אתה מחבר ניט- מצד שני של החיבור יש בליטה מכוערת.

אם הצד השני לא נראה, אין בעיה להשתמש בניטים, אבל כשהצד השני גלוי, למסמרות יתרון גדול.

כמו כן המסמרות באות באורכים שונים, אבל אם חסר לך מסמרה קצרה, אתה תמיד יכול לנסר מסמרה ארוכה ולהפוך לקצרה.

המסמרות האלה עשויות מאלומיניום.

אם אין לך מה לעשות איתן, אשמח מאוד לקבל אותן.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
המסמרות האלה עשויות מאלומיניום.

אם אין לך מה לעשות איתן, אשמח מאוד לקבל אותן.

ואם אין לך מה לעשות עם יתר כלי העבודה ...

אני פנוי ויש לי מקום ... :lol:

ד"ש - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

מבין כלי העבודה הרוסיים שנתקלתי בהם, האיכותיים יותר יוצרו במזרח גרמניה. זה המצב גם אצלך?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

גם לי יש משהו עתיק שקניתי בהרשי בשנה שעברה

כלי עבודה מקוריים שסופקו למכוניות פורד "מודל T" חדשות.

עליהם מוטבע הלוגו של פורד.

IMG_5486.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אכן מזרח גרמניה היתה ה"תוצרת גרמניה" של הגוש המזרחי, מוצרים משם נחשבו לאיכותיים ביותר ולסבא שלי היתה מקדחה חשמלית, מיקרומטר ומכונת תפירה מזרח גרמנים. אלה שכאן דווקא כלים רוסיים.

עדיין לא הבנתי בדיוק איך מסמררים עם המסמרות האלה : הן ישרות לכל אורכן, ממש מוט אלומיניום ישר עם ראש, איך זה "מתהדק" על החור ? משהו צריך להרחיב את המסמרה כך שתתפס.

ואבי - מצטער להכזיב אותך 8) , אבל אני בהחלט עושה בהם שימוש (רק להבריז עוד לא הצטרכתי...). לגבי המסמרות - אני מסתדר מצויין עם ניטים מודרניים, אשמח לתרום אותן לך, אמיר, באחד המפגשים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לי יש פלאייר עם הכיתוב פורד, יש אפשרות לתארך אותו בני?-רן

אני לא חושב, אלא אם אתה יודע בוודאות את ההסטוריה שלו....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

זה שמופיע הכיתוב פורד עדיין לא אומר ששיך למודל T, כלים עם הטבעה של פורד היו נפוצים מאד לאורך שנים ארוכות.

פורסם

רק שתדעו לכם, כלים רוסיים ישנים עשויים פלדה חזקה ועמידה במיוחד (כנראה יוצרו באותו מפעל עם טנק T-34). לי יש מברגים רוסיים משנות השבעים, שעוד לא גילו לו סממן קטן של שחיקה, בניגוד לחבריהם שניקנו כאן באייס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש (היו) אלפא רומאו שיוצרו מפלדה רוסית. מי שמכיר, יודע.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
זה שמופיע הכיתוב פורד עדיין לא אומר ששיך למודל T, כלים עם הטבעה של פורד היו נפוצים מאד לאורך שנים ארוכות.

לכן אמרתי שצריך לברר על הכלים המסויימים..הבנת את הרמז?

פורסם

אכן גם כלי עבודה ישנים הם סוג של אספנות.

יש לי כלים של פורד, טריומף, ב א ס, פיזו ו.....רולס רויס.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...